מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה להיפטר מתולעי מעייםדנה03/09/2013
שלום רב, אני בת 28.
כבר תקופה ארוכה אני מנסה להיפטר מתולעי מעיים, אך ללא הצלחה.
הייתי אצל המומחים, לקחתי את כל התרופות האפשריות..
ניסיתי צמחי מרפא אך שום דבר לא עזר לי!
אני ממש מייואשת.. האם יש אופציה לעשות ניקוי פנימי של מעיים או כל דבר אחר?
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להיפטר מתולעי מעיים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013קשה להציע פתרון.
אבל יתכן שהתלונות לא קשורת לתולעים.
ניקור לדעתי לא יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד מוגברים- דחוף!!!אבי 3103/09/2013
בת 30 אחות במקצועי בעבר התייעצתי עם הגאסטרואנטרולוג שלי לגבי עלייה של תפקודי הכבד בעיקר GGT שהיה מעט מעל הנורמה היה לי 59 כאשר הנורמה עד 38 והוא אמר שזה לא משמעותי ושאמשיך לעקוב.
בשנה האחרונה העלייה באנזים זה היתהפחות או יותר סטטית. בנוסף בשנה האחרונה אובחנתי כסובלת מ IGA NEPHROPATHY .
השבוע הייתי במיון בעקבות גרוס המטוריה ורגישות בכיליה. בדיקות הדם הראו עליה משמעותית בכל אנזימי הכבד. הרופא שבדק אותי אמר שהוא לא משחרר אותי בלי אולטראסאונד ובדיקת PT. שתי הבדיקות הללו יצאו תקינות לחלוטין.
הופניתי לעוד רשימת בדיקות שעלי לבצע במסגרת הקהילה (כגון: סרולוגיות שונות וכו'). יש לציין כי בדוח התוצאות של הבדיקה נכתב "נבדק פעמיים" כך שזו כנראה לא טעות.
התוצאות הן:
GOT-175 כשהנורמה היא 0-31
GPT- 416 כשהנורמה היא 0-34
GGT- 110 כשהנורמה היא 0-38
הרופא במיון אמר שיש צורך להמשיך ולעקוב אחר תפקודי הכבד וכמובן שעלי להיות במעקב במרפאת כבד.
שאלותיי הן:
1. האם זו באמת עלייה משמעותית? ממה העלייה יכולה לנבוע? (יש לציין שאני נוטלת מאקרודנטין מניעתי כחודש בגלל UTI חוזרים... הנפרולוגית אצלה אני במעקב אומרת שזה לא מזה..)
2.התור שקבעו לי במרפאת גאסטרו-כבד הוא רק בדצמבר. האם ניתן לחכות או שזה דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד מוגברים- דחוף!!! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013יתכן שזה כן קשור למקרודנטוין ומציע להפסיק ולחפש כדור אחר.
לעתים צליאק יכולה לערב גם את הכליה וגם את הכבד.
לדעתי לא כדי להמתין עד דצמבר.
אצלנו בקפלן התור למרפאת כבד קצר - אז אם את גרה באזור להפנות אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בושטעדי03/09/2013
רציתי לדעת איזה פרופיל בצבא מקבלים על דלקת בושט?(אזופיגיטיס דרגה 1)
תוך כמה זמן הדלקת אמורה לעבור אם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בבקשה
עדי03/09/2013מה הסיכוי שדלקת בוושט תתפתח לושט על שם בארט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק וידאו קפסולהדני02/09/2013
שלום רב,
בבדיקת וידאו קפסולה שנערכה לי , נמצא כי יש חשד לצליאק(יש תמונה של חלק במעי הדק מוקף בעיגול ורשום שזהו החשד לצליאק).
ברצוני לדעת מה האמינות של בדיקת וידאו קפסולה באבחון מחלת הצליאק וכמו כן מה האמינות שלה לעומת בדיקת ביופסיה-במידה וביופסיה שלילית(שלפי מה שהבנתי ביופסיה לא כל כך אמין משום שלוקחים ממקומות אקראים דגימות ומהתרסריון).
כמו כן,יש לציין שהתסמינים הקליניים הם שלשולים,כאבי בטן בחילות..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק וידאו קפסולה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013התמונה בקפסולה חשודה אך לא אבחנתית.
ביופסיה היא הבדיקה הכי טובה ום לוקחים 4 בדיקות מהתרסריון זו הבדיקה הכי אמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מתמשכיםאלון02/09/2013
ערב טוב.
אני סובל כבר שלוש שנים מאז שהשתחררתי מכאבי בטן ( בעיקר גזים ) כמעט אחרי כל דבר שאני אוכל. למדרתי לחיות עם זה בצורה כלשהי מכיון שלא מדובר בכאבים חזקים. לפני כשבוע חטפתי וירוס ( ע"פ הערכתה של רופאת המשפחה ) . הוירוס גרם לשילשולים במשך יום חצי ומאז אני לא אני. כבר שבועיים לארח האירוע ויש לי כאבי בטן חזקים והרבה גזים, שלשולים לרוב, אין הרגשת רעב שזה מאוד מוזר. רופאת המשפחה אומרת שמדובר במשהו נפשי ( החלפתי עבודה לא מזמן ) . הבדיות דם שלי תקינות ואני אדם בריא. לא מעשן אוכל אוכל נורמלי לא יותר מדי מכל דבר. אני נמנע מלאכול את מה שאסור בזמן שסובלים משלשול. רק לחם ואורז ובכל זאת ההרגשה קיימת. קבעתי אומנם תור לגסטרולוג אבל עד אז אני סובל. כבר שבועיים שלא היו יציאות נורמליות אלא שלשול ( לא מוגזם אבל בכל זאת) היום מלווה בהתקפי כאבי ( כאילו סיֿחיטה של הקיבה)
אשמח לקבל עצה !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן מתמשכים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013זה נשמע כמו מעי רגיז ויש צורך לון על זה עם הרופא המפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות מידימרב02/09/2013
אני בת 50. כבר שנים רבות מאוד יש לי יציאות רכות פעם ביום בבוקר. יש לי גם נטייה לנפיחות וגזים. לאחרונה המצב השתנה והחריף - היציאות הפכו לרכות מאוד ולעיתים קרובות ממש משפריץ. וכל זה למרות שאני כבר 3 חודשים לוקחת 2 כדורי ברזל ביום! (ואני יודעת שברזל לרוב גורם לעצירות) לפני כשנתיים הרופא הורא לי להתחיל לקחת תוספת סידן עקב מחסור וגם זה גרם לי ליציאות רכות שלא סבלתי והפסקתי.
מה יכול להיות הסיבה? והאם יש מה לעשות? האם יש צורך לגשת לרופא לברור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות רכות מידי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013זה נשמע כמו מעי רגיז וכן מציע לדון על זה עם רופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה בגרוןלילי01/09/2013
שלום וברכה. אני סובלת מליחה בבוקר במשך שנים, לפי הרופא בגלל סינוסיטיס כרוני.
שמתי לב שהליחה מפסיקה לי ברגע שאני מתחילה לאכול. כל עוד לא אכלתי, ממשיכה לי הליחה בגרון. האם בכל זאת הליחה יכולה להיות קשר איכשהו לעיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה בגרון - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013יתכן משני ךרפלוקס של חומצה מהקיבה.
יש לדון עם הרופא המטפל לגבי נסיון עם טיפול נגד חומצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תמיד יש חומציות בקיבה?נועה01/09/2013
האם תמיד יש חומצות בקיבה?
כשאני מתעוררת בבוקר אני חווה עליה של חומצה מן הקיבה אל הפה, אני יודעת שזה לכשעצמו אינו תקין אך השאלה שלי האם זה תקין שיהיו חומצות בקיבה גם כשהיא ריקה?
שאלה נוספת, האם הקיבה מפרישה חומצה על מנת לעכל כל סוג של מזון או רק חלבונים? אם אני חווה עליה של חומצה לאחר אכילת מזון שהוא פחממיתי ברובו המוחלט (בטטה, פירות) האם זה הגיוני או שמדובר בהפרשת חומצה לא תקינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תמיד יש חומציות בקיבה? - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2013יש לך רפלוקס-משמע עליית חומצה לוושט ולחלל הפה. אין זה נובע מעודף חומצה אלא מחולשת סוגר והטיפול היעיל הוא PPI תרופות כמו לוסק , לנטון ונקסיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אומר
נועה01/09/2013שיש בקיבה חומצות גם כשהיא ריקה וגם בעת עיכול מזונות לא חלבוניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קרוהן.שי31/08/2013
שלום
אני בן 40.
בשנים האחרונות רגישות בבטן שהולכת.עלה חשש לקרוהן או IBS.
כל בדיקות הדם תקינות. US בטן למעי יצא תקין.
בבדיקת קלפרוטקטין תוצאה גבולית של 100. גסטרואנטרולוג בקופה
אמר שאולי יש קרוהן קטן יחסית במעי הדק.
המליץ בינתיים על בדיקת ASCA כעוד כלי עזר
מסתבר שהיא לא מבוצעת בקופח כללית אלא רק בתשלום בבתי חולים.
ראיתי שיש גם בדיקה שנקראת IBDX.
היות ואני ממילא הולך להוציא כסף רציתי לשאול את דעתך.
איזה בדיקה יכולה יותר לסייע לגבי חשד לקרוהן
ASCA או IBDX?
איזה מהן נמצאת חיובית באחוז גדול יותר של חולי קרוהן ועדיף שאעשה?
תודה רבה
זהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קרוהן. - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2013אם יש חשד לקרוהן עדיף לעשות בירור אנדוסקופי החל בקולונוסקופיה +איליאוסקופיה ולא בדיקות כאלה שהן מסייעות להבדלה ותו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף. ירידה חדה במשקל ועצירותיובב31/08/2013
שלום,
אדם מבוגר שתמיד היה שמן והתקשה לרדת במשקל איבד לאחרונה כחמישה קילו בכחודש חודש וחצי כמו כן שם לב כי התחילה אצלו בעיית עצירות שמעולם לא הייתה קיימת. מעולם לא עשה בדיקה קולנוסקופיה.
האם יש לחשוש מהגרוע מכל או שיכולים להיות הסברים אלטרנטיביים?
אילו בדיקות יש לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף. ירידה חדה במשקל ועצירות - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2013קולונוסקופיה וכדאי לבדוק תרופות חדשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בלועzahav30/08/2013
שלום רב ,מזה כ 3 חודשים ברציפות ( זה היה גם בעבר אולם לא בעוצה הנוכחית) . שאני מרגישה לאורך כל שעות היום כמו גוש בגרון . כאילו שתקוע לי משהו שגורם לתחושת בחילה ורצון להקיא. אני שותה הרבה משקאות תוססים בעיקר סודה כי הגרפסים כתוצאה מהשתיה גורמים למעין הקלה. אני בת 53 בריאה באופן כללי.עברתי קולונסקופיה. גסטרוסקופיה ובדיקת הליקובקטור והכל יצא תקין ( אני מקפידה גם על בדיקת דם סמוי בצואה . התחושה שתארתי מקשה עלי את החיים ולרוב האוכל חוזר לי (אין לי תחושת צרבת ) מה שקרוי באופן המקצועי ריפלוקס. לצערי עד אשר אני לא מקיאה את נשמתי אין לי הקלה. התרופות שאני מקבלת הם : ארט 50 לפרקים (אני מטופלת של מכון ראומטולוגיה) חצי שעה לפני אני לוקחת תמיד אומפרדקס עפ"י הנחיות הרופאה. סימבקור לכולסטרול. אקטיבל לתופעות גיל מעבר. הקטנתי את כמויות האוכל ואני בוררת את המאכלים ואפילו מקפידה לישון כשעתיים לאחר סיום ארוחה . אולם כלום לא מועיל. אשמח לקבל חוו"ד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בלוע - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2013למרות סיכוי מסויים לקליניקה בשל רפלוקס , יתכן רקע פונקציונלי. בכל מקרה מומלצת בדיקת אא"ג וגסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלבטן וצואה שחורהאורית30/08/2013
שלום רב שלשום בלילה לקחתי קלבטן כדור אחד, היום היתה לי יציאה שחורה. האם יכול להיות שלאחר יומיים תהיה צואה שחורה ומתי אמורה להיפסק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבטן וצואה שחורה - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2013בקלבטן ביסמוט הגורם ליציאה שחורה יתכן 2-3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשול עם דםמיטל29/08/2013
אני בת 30 בשבוע ה15 להריון, כבר חודש שאני סובלת משילשולים מאתמול מתלווה אליהם כאבי בטן חזקים וחולשה גדולה היום ראיתי פעמיים כבר דם בצואה עצמה
מה זה יכול להיות? ואם שמתי בקופסאות התרבית דגימות היום (יום חמישי) במקרר זה יכול להישמר עד ליום ראשון?
אשמח לתשובה בהקדם אני בלחץ מהעניין...
תודה רבה מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילשול עם דם - תגובה
פרופ' דורון זמיר01/09/2013שלשול בצעירים בקיץ כולל דמי הוא בד"כ זיהומי-סלמונלה, שיגלה או קמפילובקטר. שלשול בן חודש הוא כבר כרוני ומצדיק התרשמות גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בטן תחתונה ...מודאגאחד29/08/2013
בן 45 - ב8 השנים האחרונות היו לי 4 דלקות במרכז הבטן התחתונה בהפרש של שנה עד שלוש , לרוב באותו מיקום פחות או יותר. אין שילשול או עצירות ואין דימום אבל ספירת הדם מעידה על תהליך דלקתי ,קבלתי אנטיביוטיקה בכל פעם הלכתי להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוגיה הרופא טוען שאין ממצאים המעידים על קולטיס או קרוהן אבל אני מודאג מזה נורא . זה נכון שזה נבע חלקו מאוכל שאכלתי בחוץ וזה נכון שיש לי בטן רגישה ורגיזה כהגדרת הרופא ( ואני משתדל לקחת פרוביוטיקה ) . אבל כל כך הרבה דלקות באזור המעי מלחיץ נורא . מה חוות דעתכם המקצועית עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בטן תחתונה ...מודאג - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013אנני בטוח שיש דלקות לפי התיאור ןקשה לומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct חזהמאיר29/08/2013
שלום
עקב ממצא חשוד בצילום חזה, הופניתי ע"י רופא ריאות לבדיקת ct חזה עם חומר ניגוד.
אלו איברים (מעבר להדמיה של הריאות) נבדקים ב - ct חזה ?
האם למשל הכבד מודגם ? (אני סובל מכבד שומני ומוגדל, ובמעקב ע"י US)
במידה וכן, האם זה נותן אינדיקציה טובה לגבי מצב הכבד יותר מאשר ה US ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct חזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/09/2013ניתן לראות חלק של הכבד אך לא הכל.
רואים הריאות לב עצמות שך החזה וכלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)