מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לא מסודרתשלום11/11/2013
שלום,
כבר תקופה ארוכה אני הולך לישון בשעות מאוחרות 3-4 לפנות בוקר וקם בערך ב2-3 בצהריים,
אז יוצא שמ12 בלילה במקרה הטוב אני לא אוכל עד הצהריים למחרת, מה שאומר שאני מדלג על ארוחת בוקר וישר קם לארוחת צהריים כבדה.
השאלה שלי האם התנהלות כזאת יכולה לגרום לתחושות של מין בחילות רעב כאלה, חולשה, מן תחושה מוזרה של צרבת אבל לא בדיוק?
אשמח להסבר תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לא מסודרת - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2013יתכן שכן- מאחר שאולי אתה אוכל כמןות יותר גדולה לארוחה הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלום12/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה עזרתכםשרית10/11/2013
שלום רב אני לוקחת לנטון מידי בוקר לקיבה , האם מיץ רימונים טבעי מפוגע במשהו כשלוקחים תרופה זו ?קראתי מחקר שיש משהו במיץ רימונים שמעכב ציטוכרום P450 במעי , האם יש סכנה על הלנטון וויטמין די? נא עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה עזרתכם - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2013לדעתי אין השפעה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקסיוםמיכל09/11/2013
אחר בדיקת גסטרו והמצאות של דלקת בושט קבלתי נקסיום ל3 חודשים.ואני מרגישה ברוך השם נפלא.האם אפשר להמשיך ךקחת את הכדור לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקסיום - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2013קודם כל שווה לנסות הקטנה של המינון עד הפסקה.
יש מיליוני אנשים בעולם שנוטלים נקסיום באופן קבוע- צריך אבל לעקב אחרי רמת ויטאמין b12 בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לצליאקיניב08/11/2013
שלום! עשינו בדיקת דם לתינוק בן שנה ו10 חודשים.
לאשתי יש צליאק, ורצינו לבדוק אם חס וחלילה יש גם לו... כי יש לו גדילה והשמנה איטית יחסית. הוא צפלוך בגובה ובמשקל.
עשו לו בדיקת celiac screen - והתוצאה היא 0.3.
אני מבין מהבדיקה שזה בחלק הנמוך של הסקאלה... וזה אמור להיות טוב.
מצד שני, לפני כשנה עשו לו בדיקות דם והigA שלו היה גבוה מהסקאלה בהרבה.
האם היו צריכים לעשות לו גם הפעם את בדיקת הנוגדנים?
האם הceliac screen זו הבדיקה הקובעת בצליאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לצליאק - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2013אם הבדיקה שלילית אז זה שולל צליאק במרבית המקרים.
אבל מאחר שיש קליניקה של ירידה במשקל יש להתייעץ עם רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהשרונית07/11/2013
שלום רב,
לפני מספר ימים עברתי בדיקת קולונוסקופיה והוסרו 2 פוליפים. (אחד מהם סרטני).
מאחר ואיבדתי הרבה דם נשארתי להשגחה בבית חולים.
הבדיקה נעשתה ביום שני ועד עכשיו עדיין לא היתה לי יציאה. האם זה תקין?
כמו כן מאז יש לי שתן כהה ולא משנה כמה מים שתיתי.
ואין לי דחף ללכת לשירותים.
כמו כן יש לי הרגשת שובע/מלאות. אני לא מצליחה לאכול כמעט כלום.
האם זה תקין?
האם זה מעיד עד דימום כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2013אני לא חושב שזה מצביע על דימום-יתכן פשוט משנה להכנה- אין צואה במעי הגס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס קיבתי ושטי ואזופגיטיסאור07/11/2013
ראשית ברצוני להודות לכם על הזמן שאתם מקדישים בפורום.
אובחן אצלי אזופגיטיס בדרגה 1 , אני לוקח כבר כחודשיים אומפרדקס 20-40 מג ואין שיפור ממש.עדיין יש לי צרבות ויש לי קשיי נשימה אם אני לוקח נשימות עמוקות(אני מרגיש כאבים בדיוק איפה שהצרבת מתי שאני לוקח נשימות עמוקות).
כמו כן , חוץ מהצרבת עצמה האוכל כל הזמן "עולה לי" ויש לי הרבה בחילות כתוצאה מזה וחוסר תיאבון.
השאלה שלי היא עד כמה נפוץ שיש אזופגיטיס , האם הדלקת היא כרונית או שהיא ברת טיפול ובנוסף מה הסיכויים שיתפתח תסמונת בארט?ועוד שאלה שרציתי לשאול זה האם יכול להיות שהסיבה שאני מנוזל כבר כחצי שנה עם תחושה של גוש תקוע בגרון(כתוצאה מהנזלת והליחה) קשור למחלת GERD שאובחנה אצלי?
תודה מראש,אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס קיבתי ושטי ואזופגיטיס - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2013יכול להיות דלקת כרונית וזה יכול להסביר התלונות.
הדרך הקלה ביותר לבדוק היא לתת מינון של אומפרדקס עד 80 מ״ג ליום לתקופה של עד 3 חודשים ולראול את ההשפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס - עזרה דחופה!!!דיאן07/11/2013
שלום רב,
אני סובלת כבר כ-3 שנים מתחושה של אי נוחות ולחץ עצום בבטן העליונה ותחושה של גוש תקוע בגרון. עברתי גסטרו (תקין), קולנוסקופיה (נמצא דלקת במעי הדק), קפסולה אנדוסקופית (נמצא בדלקת במעי הדק ומעלה), קפסולת BRAVO PH ושט ונמצא כי יש לי רפלוקס פי 2 ממה שצריך להיות. לפני כשלושה ימים התחלתי לקחת נקסיום 40 מ"ג ושמתי לב שהלחץ והאי נוחות בבטן העליונה החמירו.האם זה יכול להיות מהכדורים? האם כדאי להפסיק ולהחליף כדור? אודה לתשובתכם בהקדם. זה פשוט בלתי נסבל. חשוב לציין שאני סובלת גם ממיליפברוזיס ויש לי טחול וכבד מוגדלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - עזרה דחופה!!! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2013לא ברור אם קשור לתרופה אך תמיד ניתן להפסיק ו לנסות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובותימית07/11/2013
שלום רב הנני בת 39 נשואה + 2 בריאה למעט ריפלוקס ופסוראיזיסם
סובלת כל חודש בחודשו שבוע לפני וסת וגם לפני ביוץ וגם במהלכם מכאבי בטן תחתונה בצדדים שעוברים וחוזרים הייתי אצל רופא נשים כמה פעמים הכל תקין גם בוצע אולטרסאונד
הכל תקין
עוד דבר אחת לחודש שבוע לפני וסת יש לי יום שלם שאני הולכת לשירותים יציאות רגילות לחלוטין אבל הרבה פעמים האם דבר זה תקין
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2013לא תקין.
יתכן קשר למחלה endometriosis ומציע להתייעץ עם רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותנולי07/11/2013
שלום רב,
אני בת 39, מאז ומתמיד סבלתי מעצירות אך בשנתיים האחרונות המצב החמיר מאד וגרם לי לסבל רב וגם לבעיית טחורים קשה.
ניסיתי להתגבר על הבעיה בדרכים שונות : צריכת נוזלים מרובה, אכילת שזיפים מיובשים ומיץ שזיפים, מיץ עגבניות, אכילת פירות וירקות, אכילת קיוי ופאפאיה, צריכה יומית של סיבים מלאכותיים (פג לאקס). אך כלום לא עזר.
בחודש האחרון אני לוקחת כל ערב 30 מ״ל של סירופ דופאלאק (לקטולוז) ולאחר תקופת הסתגלות קשה עם כאבי בטן וגזים, הגעתי למצב בו תופעות הלואי חלפו ואני מצליחה להוציא צואה באופן יומי , ללא קושי וללא תחושה שעדיין לא התרוקנתי באופן מלא.
שאלתי היא האם אני יכולה מעכשיו ואילך ליטול סירופ זה באופן יומי? האם זה מזיק לגוף בטווח הארוך?
אם אני מנסה להפסיק או אפילו להוריד במינון העצירות מייד חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2013אין בעיה להשתמש כרוני עם לקטולוז.
גם מציע נסיון עם סיבים כגון konsyl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד מגורגררחל ארבל06/11/2013
בת 33 בריאה בדרך כלל ברצוני לשאול אותך עשיתי אולטראוסנד בטן עליונה הממצאים
כבד אינו מוגדל מרקם מגורגר כיס מרה פוליפ 0.5 סמ והשאר במפ יש לציין לפני כשנתיים
האולטראוסנד היה תקין לחלוטין העים זה נורמלי אוש ה קרה טעות אודה לך על המלצתך
והשובתך המהירה בכבוד רב חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד מגורגר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק11/11/2013כבד מגורגר מחשיד על שחמת ולא שכיח שיש התפתחות תוךשנתיים.
מציע להבדק אצל רופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שותף לחדר שנשא צהבת Cיהונתן06/11/2013
שלום וברכה!
בחדרי שבמעונות האוניברסיטה מתגורר עימי כבר למעלה משנה סטודנט שהוא נשא צהבת C.
האם אני צריך לעבור חדר ולחשוש מהידבקות?
חשוב לי לציין שמדובר בתנאים של שימוש בשירותים משותפים, כלי אוכל וכו'...
אני די בלחץ אז אנא התייחסותכם!
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב מה עם שימוש במברשת שיער משוטפת?
יהונתן06/11/2013תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשותף לחדר שנשא צהבת C - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2013ההעברה של המחלה היא אך ורק פראנטרלית משמע בקיום יחסי מין או בשימוש באותה מחט להזרקה או לעיתים נדירות מאם לילוד. הנגיף לאמדבק מאד ואין לחשוש מכלי אוכל וכדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Marsh Type 4 במחלת צליאקגל06/11/2013
שלום, אני בן 31, לאחרונה אובחנתי כחולה צליאק לאחר סרולוגיה חיובית וביופסיה מתאימה בה נמצא:
Duodenal mucosa with severe villous atrophy, increase surface epithelial lymphocytes and increase lamina plasmacytes, consistent with Celiac Disease.
רופא הגסטרו אותו ראיתי אמר לי שמדובר ב-Marsh Type 4, ולאחר בדיקה באינטרנט הבנתי שמדובר בתצורה נדירה אשר נראית במקרים של refractory celiac ושל לימפומה. אך אותו רופא לא ציין בפני אינפורמציה זו. שאלותי:
- האם התיאור של הביופסיה שלי אכן מתאים למארש 4?
- האם באמת הסיכוי לסיבוכים אלו גדול יותר במקרה שלי?
- האם במקרה של מארש 4 עדיין יש סיכוי טוב להבריא את המעיים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Marsh Type 4 במחלת צליאק - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2013בדירוג מארש יש 3 דרגות כשלישית 3 דרגות ABC הדרגות מראות חומרת שינויים אפיתליאליים לפי השטחת רירית הסננתלימפוציטים והיפרפלזית הקריפטות . דרגות אלה מראות חומרה ולא פרוגנוזה עתידית . ניתן לשפוט מהלך לפי תגובה לדיאטת המנעות ולא לקבוע סיכונים לפי היסטולוגיה בסיסית ללא דיאטה מתאימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בקשר לתשובתך
גל06/11/2013תודה רבה לך!
אז לפי תשובתך אני מבין שאין לי דרגה מארש 4? לאיזו דרגה כן ניתן לשייך את תוצאות הביופסיה שלי?
האם חסרים נתונים נוספים ע"מ שניתן יהיה לקבוע? מה שכתבתי באנגלית זה כל מה שפורט בדו"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בקשר לתשובתך - תגובה
פרופ' דורון זמיר11/11/2013אינני פתולוג אך כנראה 3B או C
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה
גל13/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות וגזיםלירון05/11/2013
שלום רב. אני בן 34 בריא. במהלך החודש האחרון יש לי תחושת בחילה קלה (טרם גרמה לי להקיא) כמעט תמידית, כאשר מידי פעם יש הקלה למס' שעות. בנוסף, יש יותר גזים וגרעפסים מהרגיל. מה שהתלווה לזה, זו תחושה כאילו שרירי הבטן תפוסים, והנשימה שלי אינה מלאה. כאילו שהסרעפת מכווצת. אין צרבות משמעותיות.
אציין כי התקופה האחרונה לוותה במתח נפשי.
שאלתי: האם יש קשר בין סרעפת מכווצת לתחושת הבחילה? האם עליי לדאוג מהעניין? לבצע בדיקות כלשהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות וגזים - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2013לא נשמע מדאיג ניתן לנסות אומפרדקס ולהגיע לגסטרואנטרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאסטרוסקופיה הסבררונית04/11/2013
שלום ותודה על התשובה, בבדיקת גאסטרוסקופיה אי סדירות חיבור ושק קיבה,ספק לשוניות אפתל אדומות בקע סרעפתי. מתחת לחיבור בקרדיה בליטה בגודל סמ 1 עם פולסציה בחלק תחתון מכוסה ברירית תקינה. במעבר בין פונדוס קיבה עקומה גדולה בליטה סובמוקוזאלית בגוגל 0.6,אודם וארוזיות בכל הקיבה אולצררציות וארוזיות בגוף הקיבה ובצל התרסריון . תודה על התשובה מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאסטרוסקופיה הסבר - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2013דלקת ארוזיבית בקיבה ובתריסריון יש לבדוק חידק ולטפל בו אם יש ואם אין לוסק או בני משפחתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאסטרוסקופיה הסבררונית04/11/2013
שלום ותודה על התשובה, בבדיקת גאסטרוסקופיה אי סדירות חיבור ושק קיבה,ספק לשוניות אפתל אדומות בקע סרעפתי. מתחת לחיבור בקרדיה בליטה בגודל סמ 1 עם פולסציה בחלק תחתון מכוסה ברירית תקינה. במעבר בין פונדוס קיבה עקומה גדולה בליטה סובמוקוזאלית בגוגל 0.6,אודם וארוזיות בכל הקיבה אולצררציות וארוזיות בגוף הקיבה ובצל התרסריון . תודה על התשובה מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאסטרוסקופיה הסבר - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2013יש לך דלקת ארוזיבית בקיבה ובתריסריון יש לבדוק חידק ולטפל בו אם חיובי וכ=אם לא טיפול בלוסק או דומיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)