מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אף חסום וניזול כרוניאני10/03/2011
שלום. הבן שלי בן 13 והוא מנוזל כרונית ונחיר אחד שלו חסום באופן תמידי, הוא אומר. הוא לקח כדורים, תרסיסים לאף וכלום לא הצליח לפתוח את האף. מישהו יכול להמליץ על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף חסום וניזול כרוני - תגובה
ד``ר עומר טופול14/03/2011אני שלום,
יש סיכוי סביר שבנך סובל מאלרגיה אשר גורמת לגודש בריריות האף אשר מגירות נוזלים ומפאת נפיחותן נחסמים מעברי האוויר בנחיריים. החשודים המיידיים הם מוצרי חלב ומוצרי חיטה.
מומלץ להסיר מוצרים אלה מן התפריט לתקופה של 6-8 שבועות תוך מעקב אחר מצבו של הבן.
ניתן להסתייע במוצרים הומוטוקסיקולוגים אשר משפרים ומזרזים את ניקוז הנוזלים והגודש מהריריות, אולם הדבר מחייב יעוץ מקצועי של מומחה בתחום.
בכל מקרה הייתי ממליץ להוועץ באיש מקצוע על מנת להרכיב תפריט ולפקח על התהליך כולו.
בברכת בריאות שלימה לך ולבנך
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שלושה חודשיםאור03/03/2011
שלום, בתי בת שלושה חודשים, היא נולדה כפגה לקראת סוף החודש השמיני. לפעמים במשך כמה שעות היא לא מפסיקה לבכות לא משנה מה אנחנו עושים ונראה שהיא סובלת...
ניסינו רופאים שונים ללא פתרון, אולי לדרך ההורות הטבעית יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שלושה חודשים - תגובה
ד``ר עומר טופול03/03/2011אור שלום,
רוב התינוקות בגיל זה סובלים מכאבי בטן עקב בעיות עיכול.
ממליץ בשלב ראשון לתת פרוביוטיקה באבקה - כפית אחת ליום במים או פורמולה.
שווה לנסות כי לא יכול להזיק אלא רק להועיל ואפילו עשוי לפתור את הבעיה.
אנא ידעי אותנו בהתפתחויות.
בברכת הורות מאושרת
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהטלי24/02/2011
שלום, בתי בת הארבע מרטיבה בלילה לעתים רבות.
האם יש דרך טבעית לעזור לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - תגובה
24/02/2011שלום רב
מומלץ לנסות את הפעמון האלקטרוני, הנסיון שלנו מצוין איתו
בברכה
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית חרדהa17/02/2011יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים חרדתית בצורה לא רגילה מפחדת מרעשים מבחוץ עם ילד מגיעה לידה היא נצמדת אלי או שהיא לא זזה האם יש טיפול שיכול לעזור לה.
היא לא בגן איתי בבית כי לא מתאפשר ככה לכניס אותה לגן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעית חרדה - תגובה
ד``ר עומר טופול20/02/2011לאמא שלום,
אני יכול להמליץ על רסקיו של פרחי באך, או אפילו טוב מכך לפנות למטפל/ת המתמחה בהכנת פורמולות של פרחי באך לצורך איבחון מעמיק ולהתאמת טיפות במיוחד עבור בתך.
כמו כן צריכה להשקל אפשרות של פניה לפסיכולוג/ית ילדים לצורך אבחון ויעוץ כיצד להתמודד עם עם החרדתיות הקיצונית של הילדה.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק יונק שמתעורר המון בכל לילהלילך15/02/2011התינוק שלי בן שנה מתעורר 4-5 פעמים בלילה ורק הנקה מרדימה אותו בחזרה(לא לוקח בקבוק ומוצץ). ההצעה של להשאיר אותו במיטתו למרות הבכי קשה ונראית לי לא נכונה כלפיו, אני חוששת מתחושת נטישה או מתחושה של חוסר התייחסות לקריאות שלו שהוא יכול להרגיש ולקחת איתו הלאה . האם יש דרך אחרת עדינה יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק יונק שמתעורר המון בכל לילה - תגובה
ד``ר עומר טופול16/02/2011לילך שלום,
גיל שנה הוא גיל שניתן לשקול גמילה מהנקה. בכל מקרה עליו ללמוד לקחת בקבוק בגיל זה ושימוש במוצץ גם הוא מומלץ על מנת לאפשר עצמאות מסויימת. הקימה התכופה בלילה איננה מרעב אלא מהווה התפנקות מסויימת ותלות. אם יש לך כוחות וסבלנות להמשיך את ההתנהלות העכשווית יתכן כי בעוד מספר חודשים יצבור די בטחון על מנת לשחרר אותך. בכל מקרה עלייך לעודד אותו להתחיל לעשות דברים בעצמו.
הייתי ממליץ לפנות לפורום פסיכולוגי או אדלריאני על מנת לבדוק גישות נוספות ולקבל החלטה מושכלת בנושא.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף בבקשהחסוי06/02/2011שלום לכולם. חייבת עזרה דחוף - אני פשוט אובדת עצות.. האם יש כאן אמהות שעברו את אותו הדבר????
בני בן שנה וחודשיים, ילד בריא, שובב ושמח, נולד בלידה תקינה בשבוע 39.
אך מיום שלישי האחרון- הקיא בשעות הערב.
יום רביעי - לא הלך לגן, החום שלו עלה ל40.2, שלשל והקיא.
יום חמישי- עדיין עם חום, בסביבות 39, הקיא פעמיים, שלשל כמה פעמים, נסענו איתו למיון, מסתבר, שהיא איבד המון נוזלים והילד מיובש, קיבל אינפוזיה.
יום שישי- כבר הרגיש יותר טוב, אך עדיין שלשל והקיא, אבל היה הרבה יותר ערני.
יום שבת - שוחרר מהבית חולים, עדיין הקיא פעם אחת + שלשל
יום ראשון - מסרב לאכול, ישנוני בטירוף, הדבר היחיד שהוא אוכל זה תרכובת מזון לתינוקות, לדוגמה היום מהבוקר, אכל 180CC ולאחר מכן עוד 60 CC. מסרב לשתות, הלכתי איתו לרופא ילדים שאמר שחייב לתת לו מינרלי, הוא כמובן גם לא מסכים, אני מנסה לתת לו עם מזרק, האם הגיוני שהוא אמור לשתות 500CC של מינרלי?? זה בקבוק שלם.
האם הכרתם תופעה כזאת? מה עליי לעשות? הילד פשוט מסרב לשתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדחוף בבקשה - תגובה
17/03/2011שלום רב, ניתן להוסיף את המינרלים לבקבוק השתיה שלו.
המצב אותו את מתארת נפוץ והגיוני לילד שזה עתה היה או עדיין חולה ועם חום.
הגוף מאוד ער לצרכיו ובמצב זה הוא אינו רוצה אוכל על מנת שיוכל להתמקד בהבראה ומענה לגורמי המחלה.
אני מניח שהוא כבר מרגיש טוב יותר, אך להבא יש לדעת לא למהר לדחוף אוכל שלא לצורך, אלא הרבה נוזלים.
בברכה,
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול נזלת ליחה....מאי31/01/2011בן 9 חודשים-איך אפשר להקל עליו ולגרום לשיעול לא להתפתח?
הגבהתי את הכרית, שמתי מבער עם שמן אקליפטוס,נותנת R9, וכולם לא עוזר השיעול לאט לאט מחמיר- אין לי כוח יותר ללכת לקופ"ח על כל שיעול ונזלת.....
יש פתרונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיעול נזלת ליחה.... - תגובה
ד``ר עומר טופול31/01/2011מאי שלום,
צריך לזכור שהחורף הזה משגע לכולנו את המערכת החיסונית.
לחיזוק כללי נסי ויטמיןC בטיפות או סירופ במינון של 300מ"ג פעם ביום.
כמו כן יש להסיר מהתזונה מוצרי חלב (לא כולל הנקה) ומוצרי חיטה העלולים להגביר הפרשת ליחה במערכת הנשימה.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ועוד שאלה
מאי31/01/2011המליצו לי על שמן לבנדר מעורבב עם שמן זית למרוח על בית החזה-אפשר בגיל הזה-9 חודשים.? ומה עם כל מיני סוגי תה - ג'ינגר לימון וכאלה מותר לתת לו- ? כדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ועוד שאלה - תגובה
ד``ר עומר טופול01/02/2011מאי שלום,
עיסוי החזה עשוי להועיל אך יש להקפיד כי שמן הלבנדר (4 טיפות לבנדר על כף שמן זית)יהיה מסוג מעולה ולא סתם שמן זול של מבערים. תנועת העיסוי צריכה להיות עדינה תוך שימוש באגודלים בלבד. מאזור מפתח הלב האגודלים עולים כלפי מעלה במרכז בית החזה ואז נפתחים לכוון הכתפיים כמו מציירים את האות T. חוזרים על התנועה באופן זה כ20 פעם. ניתן לבצע באופן דומה גם בגב כאשר האגודלים מחליקים משני צידי עמוד השדרה ונפתחים לכוון הכתפיים. תינוקות בדרך כלל מאד נהנים מהעיסוי וממשיכים להנות גם כילדים. ניתן להפוך עיסוי זה כחלק מתהליך ההשכבה לישון - זמן איכות אשר משרת את הבריאות הכללית - רפואת גוף-נפש במיטבה.
באשר לתה לימון וג'ינג'ר - מעט מאד (!!!) משניהם במים חמימים. (דגש על המעט מהלימון ומהג'ינג'ר). במידה ויסכים לשתות זה עשוי לעזור.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הלכנו לרופאה ו...
מאי02/02/2011אז בסוף נכנעתי ולקחתי אותו לרופאה שהמליצה על משאפים (בפעם המאה...) טיפות פניסטיל, סינטומצין לאף, ואנטיביוטיקה לאוזנים.
האם יש מצב שבלי אנטיבויטיקה זה יעבור?
מה הכי מומלץ בגיל הזה מבחינת רפואה משלימה?דיקור?
אם זה משהו כרוני ותורשתי ( לאבא היו גם מלא בעיות נשימה כשהיה קטן ולי יש בעיות עור למינהן) האם דיקור יכול לעזור גם שלא ישוב ויחזור השיעול והציפצופים או שזה בעצם להקל כל פעם על ההתקף שבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מקווה אחרונה...
מאי02/02/2011דיברתי עם מדקר בככלית משלימה והוא אמר שבגיל הזה דיקור זה קצת חזק מידי ועדיף לטפל בטווינא- מה המלצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הלכנו לרופאה ו... - תגובה
ד``ר עומר טופול02/02/2011מאי שלום,
דיקור יכול לסייע סימפטומטית (בזמן המחלה) אך פועל גם כחיזוק וכתחזוקה שותפת למניעה.
דיקור תינוקות וילדים שונה במקצת מדיקור מבוגרים לכן יש לבחור מדקר מתאים.
מניסיוני שילוב של דיקור עם פורמולה הומוטוקסיקולוגית (הומיאופתיה) נותנים מענה יפה גם לבעיות הנובעות מחולשות מבניות (תורשה).
בכל מקרה אם את מחליטה ללכת על אנטיביוטיקה לא לשכוח לתת פרוביוטיקה במקביל אך לסרוגין, כלומר בהפרש של מספר שעות האחת מן השניה, ולהמשיך את הפרוביוטיקה למשך כ10 ימים לאחר גמר השימוש באנטיביוטיקה.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם נותנת פעיים ביום אנטיביטיקה אז
מאי02/02/2011צריך גם פעמיים פרוביטיקה או מספיקה פעם אחת.
תודה רבה רבה על כל היחס והתשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם נותנת פעיים ביום אנטיביטיקה אז - תגובה
ד``ר עומר טופול06/02/2011מאי שלום,
הייתי ממליץ על פרוביוטיקה פעמיים ביום אף על פי שהאנטיביוטיקה ניתנת רק פעם אחת ביום.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתמודדים עם פעוטה בת שנתיים ו 4נויה30/01/2011שאומרת יותר מדי פעמים "מעצבנת", "פויה" והמממממון "לא" ?? היה שבוע זוועתי בגן, אמרו שהיא הייתה אנטי להכל. השאלה היא איך מגיבים לזה, וגם לכך שהיא הודפת כל ניסיון להתקרב אליה? אני יודעת שהיא בגיל שנתיים הקשה, אבל משהו פה נראה לי בכל זאת קצת קיצוני. הגננת אמרה לי שהיא בעצמה לא יודעת איך להתמודד עם זה. הדבר האחרון שהייתי רוצה זה שידחו אותה וייתנו לה הרגשה שאינה רצויה ואינה אהובה. והייתי רוצה שיתייחסו לזה בתקיפות אבל עם הרבה חום אהבה והכלה (מה שלא נראה לי שקורה שם עכשיו). אולי היא סובלת מחוסר תשומת לב ומפעילה את זה בצורה שלילית כדי לזכות בזה? זה קריזות כאלה. הכל יכול להיות בסדר ואז פתאום היא מתפרצת, בוכה,
זורקת את עצמה, מרחיקה אותי מעליה, נהיית מאד מנוכרת. אני פשוט לא יודעת איך להגיב לזה. לנסות לחבק אותה? להגיד לה שזה לא נעים? להתעלם? אני ממש חסרת אונים. מרגיש לי שזה לא משהו רגיל, לא יודעת איך להסביר את זה. זה אפילו מדאיג. למה כל הכעס הזה? כל ה"נגד" הזה? אגב בלילה היא מתעוררת המון ומחפשת אותי. משהו קשה עובד עליה, אני בטוחה בזה, אני רק רוצה לדעת איך (אם בכלל) אני יכולה להקל עליה, להראות לה שאני שם בשבילה, שתקבל ממני את הבטחון שהכל בסדר. אני ממש חסרת אונים.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיך מתמודדים עם פעוטה בת שנתיים ו 4 - תגובה
ד``ר עומר טופול30/01/2011נויה שלום,
רצוי להפנות שאלה זו לפורום פסיכולוגי לקבלת יעוץ מקצועי.
דעתי האישית ולפי נסיוני - הגיל הנורא הזה לא נקרא כך ללא סיבה. זהו הגיל בו הילד בודק את הגבולות והסייגים ומפתח את המודעות לקיומו בתוך סביבה. בתך בוחנת מהו מקומה בתוך סביבתה הקרובה והרחוקה ומהי האינטראקציה המתבקשת בטווח הנסיבות בהן היא פועלת.
גישתי היא להציב סייגים ברורים באשר לצורת התנהגות אשר מקובלת עליך - להודיע כאשר התנהגותה או נוכחותה אינה נעימה לך, להתעלם במידת הצורך אך גם לספק חיזוקים חיוביים וחיבוקים כאשר התנהגותה טובה. חייבת להיות אחידות והתמדה בתגובות להתנהגותה על מנת להקל עליה בהבנת הנושא. אלה הם קני המידה אותם היא מסוגלת להבין ואשר על פיהם תהיה מסוגלת לבנות את תפיסת עולמה לגבי מקומה בסביבתה ולגבש דפוסי התנהגות אשר ישרתו אותה במהלך חייה.
זוהי תקופה בהחלט לא קלה להורים, אולם עם התמדה ונחישות מובילה לתקופה הבאה אשר בה הילד מתחיל להפגין את כישוריו הנרכשים וסוג של בגרות - בתך תהפוך מעולל לילדה - ועקב כך סיפוק רב להורים.
בברכת סבלנות אין קץ וכוחות של סופרוומן
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'מע, לא פשוט בשביל אם יחידנית,...
נויה30/01/2011אבל נעבור גם את זה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לתה שומרמאי26/01/2011אז בעקבות המלצתכם קניתי היום פרוביוטיקה ותמצית של חליטת שומר השאלה שלי היא איך נותנים? את הפרוביוטיקה אני אוסיף לאוכל- משנה מתי ואיזה?
ואת התה איך אני אביא לו ? הוא שותה מים בבקבוק אבל קצת בכל פעם מציעה לו לאורך כל שעות היום וכל פעם לוקח כמה שלוקים- להביא לו את התה במקום מים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה בקשר לתה שומר - תגובה
ד``ר עומר טופול26/01/2011מאי שלום,
את הפרוביוטיקה ניתן להוסיף לכל משקה או מזון ולא משנה מתי.
את התה ניתן לתת במקום מים או בנוסף.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה נכונה לבן 9 חודשיםמאי25/01/2011בני בן 9 חודשים- נמצא איתי בבית ואוכל ככה:
8 וחצי- יונק
10 וחצי-פירות או דיסת קוואקר או אבוקדו
13 וחצי-ירקות מאודים ולאחרונה נכנס גם קצת עוף
16-יונק
18- לפעמיים משהו קטן- בייבי ביס, פרי, קצת דיסת אורז
19 וחצי -יונק
ובלילה עוד 2-3 יונק.
פירות: בננה אגס תפוח תמר קלמטינה, אבוקדו
ירקות:דלעת גזר בטטה קישוא תפו:א,
איך אפשר עוד להעשיר לו את התפריט? ובכלל מה כדאי ולא כדאי לתת בגילאים האלו?
אנחנו בדרך כלל לא קונים אורגני- יש דברים שממש כדאי לשם אליהם דגש ולקנות אורגני?
אמרו לי להתחיל יותר לתת עוף, ביצה, קציצות - כדאי?
כמו כן בשבועיים האחרונים יש לו המון גזים ( ממש עם ריח...) יש לו יציאה אחת ביום אבל לאחרונה זה מלווה בקושי ממש רואים אותו מתאמץ- זה הסתגלות של הקיבה או משהו לא נכון בתזונה?
סורי על רצף השאלות פשוט קצת אבודה בנושא הזה וממש חשוב לי להקנות לו אכילה נכונה ובריאה...
ושאלה אחת אחרונה---- עם בסביבות גיל שנה אחליט להפסיק להניק אני כבר אוכל לוותר לגמרי על עניין המטרנות-סימלאקים וכאלה? מה נותנים במקום?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתזונה נכונה לבן 9 חודשים - תגובה
ד``ר עומר טופול25/01/2011מאי שלום,
עניתי על השאלה של השינה והעוף ראשונה אז אתייחס כאן בעיקר לתזונה.
התזונה נראית מצויינת ומגוונת דיה. בזהירות ניתן להוסיף ביצה(לבדוק נושא של אלרגיה אשר עשויה להתבטא כתפרחת על העור). במקרה של ביצים רצוי אורגני. במקום פורמולות ניתן להכין חלב שקדים משקדיה (טחינת שקדים) מהולה במים.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד...
מאי25/01/2011התחלתי לתת לו באמת עוף וקוואקר ואחרי כמה ימים הופיעה לו פריחה בעיקר על הגב- מרחתי קלנדולה ואדרמה ואחרי שבוע שלא עבר הלכתי לרופאה שאיבחנה את זה כלאחר יד כאסטמה של העור- בנתיים אני ממשיכה עם האדרמה ויש שיפור נראה לך קשור לעוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בקשר לשינה משותפת ועוד...מאי25/01/2011שלום, בני בן 9 חודשים ישן במיטה צמודה למיטה שלנו- עכשיו צצו כמה בעיות....
1. הוא כבר זוחל ולפעמיים שהוא מתעורר אז הוא לא קורא לי אלא מתחיל לזוז לקצה המיטה...שמתי שמיכה וכרית הנקה שיחסמו אך לא ממש עזר- דוחף או מטפס על זה- יש למישהו פיתרון יצריתי?
2. הוא זז מלא (!!!) בלילה- לאורך לרוחב במיטה שלו במיטה שלנו, עלי על הכרית וכו... אתמול בלילה הוא ממש נכנס ביני לבין הכרית לבין הפוך- אני בכלל לא הרגשתי כלום ובעלי העיר אותי שאני אזוז- קיצר זה היה יכול להיות מסוכן... האם בגיל כזה צריך להעביר אותו כבר למיטה שלו? אני הייתי שמחה שלא אבל זה מתחיל להיות קצת מסוכן.....
שאלה נוספת לא קשורה- התחלתי לפני שבועיים לתת לו קצת עוף-- ומאז יש לו מלא גזים, קושי ביציאות- עושה כל יום אבל רואים שקשה לו.., אני ממש לא נותנת לו הרבה וגם לא כל יום - יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראז בקשר לשינה משותפת ועוד... - תגובה
ד``ר עומר טופול25/01/2011מאי שלום,
זה נשמע כאילו בנך זקוק למיטת לול משלו ולו רק מבחינה בטיחותית.
בקשר לעוף, נסי לתת לו מעט תה שומר (ריקולה) אחרי האוכל - מסייע לעיכול ומונע גזים.
תוספת של פרוביוטיקה אף פעם לא מזיק ועשוי לעזור בהקלה על העיכול.
בברכת הורות שמחה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה אחרי מתן אנטיביוטיקהעינבל25/01/2011לפני כ-3 שבועות ביתי בת השנה ו-8 חודשים נדבקה בוירוס שהתפתח לדלקת ראות, מה שהצריך מתן אנטיביוטיקה - מוקסיפן במשך 10 ימים. מהי התזונה המומלצת לאחר שכבר סיימנו את מתן האנטיביוטיקה לפני שבוע וחצי? האם יש עוד משהו - תוסף תזונה - שאפשר לתת? אשמח לכל עצה, יש עוד פרט שלא יודעת אם הוא קשור - עד אתמול היא שילשלה במשך 4 ימים ללא חום ועדיין לא חזר לה התאבון. אני רוצה לחזק אותה להחזירה למוטב....תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתזונה אחרי מתן אנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר עומר טופול25/01/2011עינבל שלום,
פרוביוטיקה היתה אמורה להלקח במקביל לנטילת האנטיביוטיקה על מנת למזער את התופעות הנלוות בעיקר במערכת העיכול.
אף על פי שכבר עבר זמן מה מאז נטילת האנטיביוטיקה אני ממליץ לתת פרוביוטיקה פעמיים ביום למשך כחודש. "פרוביוטיק קיד" של אלטמן מופיעה בצורת אבקה אשר ניתן להוסיף כפית גדושה לבקבוק מים, מיץ או פורמולה. אני מאמין ששיפור יראה בתוך 7-10 ימים.
לצורך זרוז השיקום וההתאוששות מהמחלה אני ממליץ על כפית מזון מלכות (בדבש) פעם ביום גם למשך כחודש.
בברכת בריאות שלמה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! בהחלט איישם
עינבל25/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עצבנידנה22/01/2011שלום!
בני בד"כ ילד עצבני אחרי מס' שעות של מצב רוח טוב באה העצבנות
אצלו אפילו על מילה שלא במקום הוא ילד שמסתגר בחדרו מקפיד לנעול בכל כניסה לחדר לאחרונה מסרב לדבר איתי בגלל שקבענו להפגש במקום מסוים ונפגשנו במקום אחר מצב הנתק הוא מצב שקט הוא לא אוהב הערות כך שקשה לי לחנך אותו רוב שעות היום הוא עסוק במחשב אני מרגישה שהוא מנותק הוא משתדל לא להפגש איתי פנים מול פנים וגם לא להסתכל עליי
מה עושים?איך מחנכים אותו שלא להפגע מכל דבר קטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד עצבני - תגובה
ד``ר עומר טופול23/01/2011דנה שלום,
הנתון החסר הוא גילו של הילד.
לעיתים מצבי הרוח קשורים לתזונה ולרמות סוכר. כולנו מכירים את רמות העצבנות של ילדינו כאשר אלה רעבים. יש להקפיד על תזונה יציבה מבחינת מזונות וזמני ארוחות, הכוללת הרבה ירקות ופירות ולהמעיט ככל האפשר בחטיפים, ממתקים ומוצרי תפיחה הכוללים קמח לבן וסוכר. כמו כן יש להמנע ממשקאות מלאכותיים מוגזים וממותקים. כל אלה גורמים לתנודות חדות ברמות הסוכר בדם ובמקביל במצב הרוח.
דעתי האישית היא, שיש לשלול כל אפשרות של נעילת חדרים בבית אך יחד עם זאת לשמר פרוטוקול התנהגותי של פרטיות המתאפשרת לכל אחד מבני המשפחה. בכל מקרה בנושא זה אמליץ לך לפנות לפורום פסיכולוגי על מנת לקבל חוות דעת מקצועית.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלהמיכל22/01/2011רואי שלום ושוב תודה.
על איזו פרוביוטיקה תמליץ ?
האם באבקה או בנוזל ?
מדוע רק למשך שבועיים ?
האם נכונות השמועות שבגיל זה פרוביוטיקה אינה דבר בדוק/מוכח/בטוח ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה ושאלה - תגובה
ד``ר עומר טופול23/01/2011יעל שלום,
מומלץ פרוביוטיקה באבקה כגון "פרוביוטיק קיד" של אלטמן, שניתן להוסיף לבקבוק מים או מיץ או פורמולה.
ניתן להמשיך ולתת את הפרוביוטיקה ללא הגבלת זמן לצורך תחזוקה שותפת של מערכת העיכול אולם כבר בתוך כשבועיים זה אמור להשפיע על השילשול.
את הפרוביוטיקה ניתן לתת לתינוקות בני יומם ולכן אין כל חשש להשתמש בתוסף זה בגילו של בנך.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה וחדשייםמיכל18/01/2011שלום לצוות היקר
האם ההמלצה לתת לבתי אומגה 3 (אלספה מקס בנוזל - 1/2 כפית ליום) היא מתקבלת על הדעת ? אני ביקשתי להוסיף אומגה 3 לתזונתה ואמרו לי שזה לא יכול להזיק . האם זה נשמע מהפכני / לא מנוסה דיו מדיי ?
בתי עדיין עם שלשולים בממוצע יום כן יום לא (או בקיצור מס' פעמים בשבוע) חרף המנעות מחלב למיניו ולחם.
נשללו וירוסים
מה עושים ???
כל הבגדים בכביסה !!!!
(הכל תולש לה בכל פעם...)
האם מותר לתת אבקת חרובים (שמעתי שמקל על שלשלול - כלומר יוצר עצירות...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשנה וחדשיים - תגובה
20/01/2011יעל שלום רב,
אלספה מקס הוא מוצר טוב ובדוק. אין כל מניעה לתת לביתך אומגה 3, לשמירה על בריאות תקינה ומערכת הגנה טבעית טובה.
לענין השילשולים, האומגה 3 אינו הפיתרון- יש לתת פרוביוטיקה באופן שוטף למשך שבועיים על מנת לעודד הסדרת איזון הפלורה של המעיים.
בריאות שלמה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)