מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרויטל26/11/2008
שלום לך בן זוגי סובל משלשול אחרי כל ארוחה ורציתי לשאול מה ניתן לאכול או לשתות כדי להקל? לדוגמא מיץ רימונים מומלץ או עדיף לאכול רימון שלם או להימנע ? האם יש לך טיפ כלשהוא ? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול כרוני
01/12/2008רויטל שלום רב,
נראה כי לבן זוגך רגישות גבוהה למזון כלשהו- ייתכן רגישות ללקטוז (מוצרי חלב) או לגלוטן (מוצרי קמח). מה שיכול לעזור כהתחלה זה ליטול פרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים למערכת העיכול). ניתן לרכוש בכל בית טבע. מומלץ לקחת מוצר בעל כמות נדיבה של חיידקים אלו (לפחות 4 מיליארד לכמוסה). יש ליטול 2 לפני כל ארוחה. להמשך ייעוץ מומלץ לפנות לאחד מאיתנו לאבחון מקצועי. בנוסף, על בן הזוג שלך לגשת לאלרגולוג ו/או לבדיקות מעבדה לבדוק רגישויות אלו.
כמו כן, מומלץ לערוך בדיקות דם כלליות ולראות מה מצב הברזל/ המוגלובין/ כד' דם אדומות ולראות שהם בנורמה. במידה והם נמוכים יש לבדוק אם אין בעיות ספיגה של מזון בעקבות דלקת מעיים.
לבריאות
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהדגנית23/11/2008הייתי מעוניינת לקבל טיפול סיני/כמוסות סיניות. כתמיכה להפריות אני אחרי אי וי אפ שלא נקלט והכל תקין אצלי ואצל בעלי. אני רוצה כמוסה שתעזור בהשרשה/ וגם שתרגיע אותי אני מרגישה עצבנית התקופה זו של הטיפולים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול סיני כתמיכה בטיפול הפריה
23/11/2008דגנית שלום רב,
ברצוני להציע לך להגיע לאבחון וייעוץ במרפאתי. כמוסות/ צמי מרפא לא ניתנים אלא אחרי אבחון מדויק. אשמח לעזור לך.
ניתן לתאם הפגישה במרפאתי
097466422
בריאות שלמה ובהצלחה!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמורן20/11/2008יש לי הצטברות של ליחה (חלקה מוגלתית- כתוצאה מדלקת גרון) שמגיעה בעיקר מהגרון, בימים האחרונים הייתי מאושפזת בעקבות בעייה בשמיעה. ייתכן והצטברות הליחה היא בין היתר מהטיפול שקיבלתי, ומסוג המזון שאכלתי (לדעתי בעיקר בגלל המזון ולא התרופות). אני נמנעת מלאכול מוצרי חלב ואוכלת בעיקר ירקות, האם יש תוסף או איזושהי "תרופה" או סוג של מזון שמסייע "לסלק" את הליחה מהגוף? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליחה מרובה
20/11/2008מורן שלום רב,
מי מלח יעזרו לך עד מאוד. השתמשי בתרסיס מי מלח לתינוקות. 2 ריסוסים לכל נחיר 3-4 פעמים ביום. בנוסף, המנעי ממזונות קרים, מוצרי חלב, מזונות מטוגנים ומזון שזה הרגע יצא מהמקרר.
הקפידי על אכילת מזונות עתירי ויטמין C וביופלבנואידים כגון; אוכמניות, תות עץ, חמוציות ושאר פירות העץ ממשפחת ה- BERRIES.
המנעי מפירות הדר, למעט לימון ואשכולית.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת ושינייםדנה17/11/20081. בני בן חמישה חודשים. כשאני קמה אליו בלילה אני שומעת שנשימתו כבדה, מחרחר, כנראה מאף סתום. בכל יום לקראת השינה (לפעמים גם בבוקר) אני טובלת קיסם אוזניים במי מלח ומכניסה מעט לנחיריים ואח"כ מנקה מעט את הנזלת שהתרככה גם עם קיסמים. האם שימוש יומיומי כזה יכול לגרום ליותר נזלת? 2. איך אפשר לעזור לו עם החרחור בזמן השינה? 3. בני מגרד את החניכיים ומרייר הרבה ומבדיקת רופא הילדים ככל הנראה מתחילות לצמוח לו שיניים תחתונות. איך אפשר להקל על אי הנוחות שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנזלת ושיניים
17/11/2008דנה שלום רב,
רצוי לרסס מי מלח ישרות לנחיריים בשעות שהוא ער. זה אפקטיבי בהרבה. מי מלח על מקל אוזניים ניתן לעשות בעת השינה. אני ממליץ להמנע מלנקות ולהכניס את מקל האוזניים לעומק הנחיריים, הדבר עלול לדחוף הנזלת פנימה.
מי מלח בתרסיס בשימוש יומיומי יהיה יעיל מאוד ויסייע לשחרר את הגודש היכול להשפיע על כל מערכת אף אוזן וגרון.
שיניים: בהחלט ייתכן כי מדובר בתחילתה של בקיעת שיניים. אני ממליץ על הומיאופתיה קלאסית בשם "קמומילה" בדילול 6C
יש לתת לו 2 טיפות ישירות לפה, פעמיים עד 3 פעמים ביום.
אשמח לדעת כיצד זה עזר.
לבריאות,
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה18/11/2008האם שימוש יומיומי בתרסיס לא עשוי להגביר את הנזלת עקב ייבוש הסינוסים? היכן ניתן לרכוש את ה"קמומילה" ולמה הכוונה ב"דילול 6C"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מלח
20/11/2008דנה שלום,
שימוש יומיומי במי מלח לא אמור לייבש את הסינוסים. הבעיה היא בשימוש בתרסיסים רפואיים היכולים לייבש את הרירית. מי מלח בטוחים לשימוש כאשר השימוש הוא במידה.
דילול 6 C הוא דילול הומיאופתי. בכל בית מרקחת הומיאופתי ידעו לתת לך את התרופה בדילול זה.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהלימור16/11/2008האם מותר לתת לילד בן שנה שאינו יונק אומגה 3, כמה ואיזה סוג? משקלו של הילד כ-10 ק"ג. האם ניתן להוסיף לחלב שלו? מאיזה גיל ניתן להתחיל לתת אומגה 3 לילד שאינו מניק? בכבוד רב. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראומגה 3 לילד בן שנה
16/11/2008לימור שלום רב,
בהחלט שכן. ניתן היום למצוא אומגה 3 בנוזל בטעם מעודן של לימון, כמו כן קיימים בשוק טבליות יוגורט בטעם עדין של תפוז המכילים אומגה 3. ילד בן שנה בהחלט יכול להנות מחומצות השומן החיוניות האלו.
מומלץ כ- 200 מ"ג ליום, ניתן מעט יותר.
אם ניתן לאכול דגי ים צפוני באופן קבוע בביתכם, ילדך יהנה מאומגה 3 בצורתו הטבעית
לבריאות
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 בדגים
alfa15/12/2008ככל הידוע לי דגים קפואים מאבדים את האומגה 3 שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
15/12/2008בדבר הדגים הקפואים. למיטב ידיעתי הקפאה אינה פוגעת באומגה 3. מדובר בחומצת שומן, זו עלולה להתחמצן בחשיפה לחום לא לקור.
על כל פנים, השתדלו להשתמש בתוסף תזונה אשר יבטיח את האומגה 3.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא פריוןגילה09/11/2008בעברי התנסתי בדיקור אך ללא הועיל האם בצמחי מרפא יש הצלחה בנושא חיזוק עוברים שמוחזרים לרחם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפוריות והריון
ד``ר עומר טופול09/11/2008לגילה שלום.
מניסיוני בתחום פוריות והריון מצאתי שהשילוב של דיקור וצמחי מרפא מהרפואה הסינית, עם חומרים הומוטוקסיקולוגים מתחום ההומיאופתיה, משפרים את סיכויי ההקלטות של ההריון.
הסיכון בשילוב שכזה הוא מינימלי ולכן אמליץ לך לנסות. מקווה שיועיל ויתמוך וישא פרי.
לבריאות ובהצלחה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהליטל06/11/2008אני מתעניינת בלימודי רפואה סינית. ברצוני לשאול אתכם מהו המקום הכי "נחשב" היום ללימודי רפואה סינית בישראל?. כמו כן, כמה זמן בערך אורכים הלימודים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלימודים
ד``ר עומר טופול07/11/2008ליטל שלום.
בחירת בית הספר, שאגב תקוםת הלימודים היא 4 שנים,
חשוב שתתבסס על רמה אקדמית טובה אך גם על רמת "התחברות"
אישית מסוימת לבית הספר, למורים ולתלמידים האחרים . עליך לבקר
במקום, לפגוש את המורים ואף להצטרף לשעור ניסיון על מנת להרגיש את
רמת ההתחברות האישית. לאחר שבחנת מספר אופציות הבחירה תהיה מושכלת אך אם זאת אינטואיטיבית יותר.
בברכת הצלחה בדרך
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה בלשוןאתי03/11/2008שלום, בני בן החודש ניזון מהנקה בלבד וסובל מפטריה בלשון (לשון לבנה) . ביומיים האחרונים התחלתי לתת לו (ולי) פרוביוטיקה באבקה (אני שמה עם הפטמה- איזה מינון לתת ולקחת?) רופא הילדים אמר שזה יעבור לבד ובמידת הצורך לתת לו דקטרין ג'ל מה ניתן עוד לעשות (אני סובלת מכאבים בהנקה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפטריה בלשון
03/11/2008אתי שלום רב,
לשון לבנה אינה מעידה בהכרח על פטריה בלשון. פעמים רבות התינוק מתקשה בעיכול החלב ולכן קיבתו מייצרת לחות הנראית כחיפוי לבן על הלשון. ההחלטה לתת לו וגם לקחת בעצמך פרוביוטיקה הנה החלטה מצויינת. אינך צריכה לשים על הפטמה אלא ליטול בעצמל את הפרוביוטיקה.
אם באבקה- 3 פעמים ביום 2 כפיות כל פעם במים או יוגורט.
אם בנך מקבל בקבוק חלב אם או תחליף חלב אם מומלץ להוסיף למזון שלו 1/2 כפית אבקת פרוביוטיקה.
הקושי בהנקה יעלם, אך ניתן לשפר את החלב דרך אכילת שקדים לא קלויים, אכילת שעורה בצורת לחם או קוואקר והכנת תה שומר.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי חלב טבעיים - מתכונים והמלצותנעה03/11/2008שלום שלום!
שמי נעה ואני אמא לתינוק חמוד שרק עתה חגג את יום הולדתו הראשון.
אורי ינק עד לגיל חצי שנה הנקה מלאה. מגיל 6 חודשים התחלנו עם אוכל מוצק והנהקה ומגיל 10 חודשים הוא נגמל מהנקה לגמרי. לאחר הגמילה הוא סירב לשתות תחליפי חלב שהצענו לו.
לאחרונה ניסינו לתת לו חלב פרה וראינו שהוא די מתלהב מזה וכך הוא גם נרדם לו בלילה, עם הבקבוק.
שאלתי היא - האם חלב הפרה הינה אופציה טובה עבורו או קיימת אופציה מזינה וטובה יותר? עוד אציין כי הוא שותה בערך 360 CC (אנחנו מוהלים אותו עם מעט מים חמים מורתחים) ואוכל אוכל מוצק מכל הסוגים (למעט דבש ודגים).
אם אכן קיימות אופציות אחרות, מזינות וטובות יותר אשמח לשמוע ולקבל הוראות הכנה.
בתודה,
נעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתחליפי חלב אם טבעיים
03/11/2008נעה שלום רב,
חלב פרה תהיה בחירתי האחרונה בכלל האפשרויות. הסיבה היא שמדובר בחלב הקשה לגוף האדם לעכל. לילדים קטנים הוא עלול לעורר בעיות במערכת העיכול ואף יכול להיות מאיץ לנזלות, שיעול ועוד.
האפשרויות הטובות יותר הן: חלב עיזים מלא, חלב שומשום (שיש להכין לבד בבית טרי)
יוגורט או חלב בופלו.
אינני חושב כי בנך מרוויח דבר כלשהו מחלב הפרה שהוא אוכל לפני השינה. סידן הוא מקבל ממקורות רבים ומגוונים אחרים כגון- מוצרי שומשום, ירקות, דגים וכו'.
תני לו מים לפני השינה.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכונים
נעה04/12/2008שלום, תודה רבה על התגובה, לא שמתי לב שהיא הופיעה. במקום בו אנו גרים חלב עיזים הוא מוצר מאוד יקר. האם ניתן לקבל מתכונים להכנת תחליפי חלב טבעיים שניתן להכין בבית? משקה שקדים? שומשום? אני אשמח מאוד, תודה רבה, נעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכונים
14/12/2008האמת היא שגם שקדים מאוד יקרים, אבל בריאים מאוד- ניתן להכין משקה מאוד פשוט וטעים משקדים: לטחון בבלנדר מים עם שקדים מולבנים, ולסנן - כך יש חלב שקדים טבעי ופשוט.
לחלב הזה ניתן להוסיף קצת סוכר חום או דבש וקינמון ולחמם בסיר קטן.
סומסום- לטחון כמות רצויה עם חלב אורז או מים, לחמם ולהוסיף מעט דבש או סילן. כאשר המרקם הומוגני, לבן ובעל מראה חלבי (מעט צהבהב לעתים), המשקה מוכן, ניתן לשמור בקרור עד 3 ימים.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן הוא מקבל מדגים?
alfa15/12/2008אבל האם כתבה לך שהוא לא אוכל דגים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן ודגים
15/12/2008ALFA היקר/ה,
יודע אני לקרוא. דגים הם אחד מהמקורות אשר ציינתי. אשמח לשמוע על מקורות נוספים, אם יש לך מה להוסיף. ישנם מזונות רבים עשירים בסידן ובמינרלים רבים אחרים. הזכרתי כמה.
יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות על תחליפי חלב
אוליביה02/02/2009שלום,
בני ינק עד גיל שנה וארבעה חודשים. הוא לא הסכים לפורמולה. לפני כחודש התחיל לשתות המון המון מים (כליטר-ליטר וחצי ביום). לפני כשבוע התחלתי לשים לו חלב עזים במקום מים בבקבוק, והוא עכשיו מבקש כל הזמן את החלב הזה.
מישהי אמרה לי שזה ממש לא בריא לשתות כל כך הרבה חלב עזים (הוא מבקש כ3/4 ליטר ביום)בגיל שלו (עכשיו שנה וחצי). אז ניסיתי חלב שקדים משקדיים - ממש לא אהב את זה.
אני לא יודעת מה לעשות - אולי לחזור למים? להגביל את צריכת חלב העזים שלו ושאר הזמן לתת לו מים? לכמה כדאי להגביל? זה גם נורא יקר באמת.
אולי אפשר לשים לו גם יוגורט בבקבוק - זה יותר טוב מחלב עזים? איזה יוגורט היית ממליץ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליך חלב טבעידומבו02/11/2008שלום, בני בן שנה. בבוקר הוא יונק למרות שלאחרונה הוא לא רוצה לינוק יותר אלא רוצה בקבוק של תחליף חלב, במשך היום אוכל אוכל של גדולים ובערב לפני השינה מקבל בקבוק של תמ"ל (300 מ"ל). הייתי שמחה לתת לו משהו טבעי על בסיס יומיומי במקום התמ"ל - מהן האפשרויות שלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתחליפי חלב אם טבעיים
03/11/2008שלום רב,
אכן ניתן לתת תחליפים טבעיים וטובים אחרים לעומת תחליף חלב האם הסטנדרטי. עקרונית, אם בנך אוכל "אוכל של גדולים" המבוסס על אבות המזון בצורה שלמה ובריאה, לרבות מזונות טריים (פירות וירקות), דגים, עוף, בקר, קטניות מלאות ודגנים מלאים, איני רואה צורך להשלים תחליף חלב.
יחד עם זאת, אם אינו עומד בעמות מידה אלו, אמליץ על חלב סומסום וחלב/ יוגורט עיזים.
טוב יהיה להוסיף לאלו אבקה פרוביוטית לילדים.
ניתן למצוא את המתכון כאן בפורום, באחת מההתכתבויות מהעבר.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה לילדיםערן28/10/2008שלום רב, עדיין אין לי ילדים, אך כמובן מקווה שיהיו לי בהמשך, רציתי לדעת כיצד ניתן להימנע מחרדה או דאגה מוגזמת כלפיהם, לדוגמא כאשר נמצאים מחוץ לבית בפעילויות שונות ולא להיות חרד לגורלם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדאגה לילדים
28/10/2008ערן שלום רב,
עקרונית נראה לי כי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה. יחד עם זאת, חרדה/ דאגה הנם סימפטומים היכולים להתעצם כאשר איברים פנימיים כגון הכליות ו/או הטחול אינם באיזון. על פי הרפואה הסינית איברים אלו משפיעים ומושפעים מרגשות אלו. ניתן לחזקן על ידי שימוש בצמחי מרפא, תזונה מותאמת ואפילו הומיאופתיה.
ניתן להגיע לייעוץ אישי על מנת להתאים לך את הנ"ל.
לבריאות,
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהסימי23/10/2008במסגרת מעקב זקיקים לקראת הזרעה הרופא חושש שמא יש פוליפ ברחם בגודל 1 ס"מ השאלות בבקשה הן: 1)האם יכול להיות שזו הסיבה לאי פיריון עד כה של שנה? 2)ביצעתי בחודשיים האחרונים 4 בדיקות אולטראסאונד ולא ראו פוליפ !יכול להיות שפתאום צץ לו בהפרש של חודש? 3)חובה להסיר לפני התחלת הזרעות או אפשר בשלב מאוחר יותר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחשש לפוליפ
24/10/2008סימי שלום רב,
בד"כ פוליפ בגודל של ס"מ לא מופיע תוך חודש אחד אלא לוקח לו מס' חודשים להגיע לגודל שכזה. נתקלתי כבר בעבר במקרים בהם רופא אחד טען לפוליפ והאחר טען כי מדובר בזקיק. אינני חושב שפולים אמור להפריע לתהליך הכניסה להריון ובפרט אם מדובר בפוליפ אחד.
ברפואה הסינית והנטורופתיה בהם אני עוסק הצלחנו לעזור לעשרות נשים להכנס להריון באמצעות טיפול טבעי והקטנת/ העלמת פוליפים על ידי איזון הורמונאלי טבעי. אשמח לסייע באם תרצי.
בינתיים, שיהיה בהצלחה!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאריה19/10/2008בתי בת ה-10 סובלת מבעיה של הרטבת לילה באופן חמור. האם אפשר לעזור לבעיה זו ע"י צמחים או משהו אחר מהרפואה האלטרנטיבית / סינית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרטבת לילה
21/10/2008אריה שלום רב,
תשובתי היא כן. ניתן לעזור לבתך גם אם מדובר במצב פיזיולוגי של חולשת הסוגרים וחוסר יכולת שליטה וגם אם מדובר במצב רגשי (פחד, מתח, מצב רוח משתנה וכו')
ברפואה הטבעית אנו מטפלים במכלול האדם ומחפשים להבין היכן חוסר האיזון. לפי אבחון זה אחליט מהו סוג הטיפול היעיל ביותר עבור בתך. ייתכן והטיפול יהיה באמצעות צמחי מרפא או הומיאופתיה או דיקור או שילוב. כל זאת אדע רק אחרי אבחון.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהאבי15/10/2008שלום רב, אני הרבה פעמים מרגיש סטרס בגוף מין לחצים בכל הגוף במיוחד כשאני באי-וודאות לגבי דברים מסויימים. ידוע לי על תרופות כגון רגיעון ופרחי באך, אך האם יש תרופה יותר יעילה ולא על בסיס יומי אלא רק שאני בלחץ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסטרס
ד``ר עומר טופול16/10/2008לאבי שלום.
להקלה במצבי סטרס נקודתיים, כפי שאתה מתאר, הייתי ממליץ לנסות כמוסות או תמצית נוזלית של צמח רודיולה . ניתן להשיג בבתי מרקחת המתמחים בצמחי מרפא.
לבריאות
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהלימור12/10/2008שלום, בני חוטף שלשולים בכל פעם שהוא אוכל רטבים מעגבניות, האם זו תופעה ידועה ומה כדאי לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעגבניות ושלשולים
12/10/2008לימור שלום רב,
בנך סובל מרגישות יתר לעגבניות. העגבניה הנה ירק בעל השפעה משלשלת עדינה (פעמים רבות נמליץ לתת עגבניה מגורדת לילד הסובל מעצירות.
אני חושב שמדובר כאן ברגישות גבוהה מידי של בנך. קודם כל כדאי להמנע מעגבניות ורוטב עגבניות. שנית, אני ממליץ להוסיף אבקת פרו-ביוטיקה (אחד כפית מדידה שטוחה) פעם ביום לתזונה או למים.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מכורים לאינטרנט?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
נטורופת,מומחה לרפואה טבעית(מטפל רב תחומי).דוקטורט(phd)באונ` בירקהם במדריד.מטפל בגוף-נפש בנטורופתיה,דיקור סיני,תזונה,רפלקסולוגיה,עיסוי הוליסטי,שיאצ`ו,פרחי באך,אנרגיה,צמחי מרפא, ארומתרפיה,מדיטציה,נר הופ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)