פורום הורות טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף סתום
    רונה
    06/10/2008

שלום, ביתי בת ה-3 חודשים סובלת בימים האחרונים מאף סתום. כיצד אפשר להקל עליה? שמעתי שאפשר לטפטף טיפה או שתיים של שמן אקליפטוס על המזרן שלה, זה נכון? מה עוד ניתן לעשות? היא יונקת הנקה מלאה, האם יש משהו שאני יכולה לאכול או לשתות שיוכל לעזור לה? תודה, רונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אף סתום

הוספת תגובה

• אף סתום

06/10/2008

רונה שלום רב,
    הטוב ביותר זה תרסיס מי מלח לתינוקות. ריסוס אחד לכל נחיר 3 פעמים ביום יעשה את העבודה. מי המלח פותרים את הנזלת ומאפשרים למערות האף לשחרר את הליחה.
    לא לפחד לרסס את מי המלח, למרות גילה הצעיר.
    לבריאות!
    (אני ממליץ שאת תורידי משמעותית ממוצרי החלב ולשתות יותר מים ולהרבות בפירות וירקות ירוקים)
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - נסיעה לחו"ל
    עינת
    04/10/2008

שלום, יש לנו תינוקת בת 3 חודשים יונקת הנקה מלאה. ואנו מתכננים נסיעה לחו"ל למשך כ- 10 -14 יום כאשר ביתנו תהייה בת כ- 7 חודשים. נתונים נוספים: כאשר ימלאו לה 5 חודשים אני אמורה לחזור לעבודה ולכן אצמצם את ההנקה לבוקר ולילה. יש לנו שני ילדים נוספים בגילאים 9 ו- 5. ככל הנראה 2 הילדים הבוגרים יישארו עם סבא וסבתא בביתנו (היינו, בסביבה הטבעית שלהם) והתינוקת תהייה כבר במעון, ולאחר מכן תישאר עם דודותה (אשר גרה באותו הבניין) ולסירוגין עם סבא וסבתא - כלומר יישמר קשר די תדיר בין האחים. שאלתנו היא: 1.האם ניתן לעזוב את התינוקת בגיל זה מבלי שייגרם לה נזק? 2. כיצד נוכל להכין אותה לעזיבה שלנו? - אם בכלל זה נכון שניסע בלעדיה 2. מתי מומלץ להפסיק את ההנקה - האם סמוך לנסיעה או עדיף לפניכן - על מנת להקטין את גודל השינוי. לתשובתכם אודה, עינת

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל- חרדת נטישה

04/10/2008

עינת שלום רב,
    רבים אומרים כי רוב חרדת הנטישה בגיל כזה קשורה יותר לרגשות האשם של ההורים מאשר לתחושת הגעגוע של הילד.
    שבועיים הם זמן גבולי להשאיר ילד/ פעוט לבד. ההכנה להפסקת הנקה צריכה להיות הדרגתית יותר ולהגיע למצב שאת לא מניקה לפחות שבועיים לפני הנסיעה. את הגמילה מומלץ שיעזור לך בעלך לעשות. ריח החלב שלך יקשה על ביתך להיות עליך ולבחור בתחליף חלב אם. לכן מומלץ בשלב ההתחלתי של הגמילה כי בעלך יהיה זה שמאכיל ולא את.
    אם יש לכם היכולת/ הרצון, הייתי ממליץ לקחת את ביתכם איתכם לטיול זה, מה שיבטיח פחות דאגות שם. חרדת נטישה דווקה עלולה להופיע עם הגדולים יותר ושם נדרשת הכנה מוקדמת ולדאוג לתשומת לב רבה אליהם בעת נסיעתכם.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,
    שני
    03/10/2008

ילדתי בת שנתיים ועשרה חודשים גמולה מטיטולים בבית ומחוצה לו.(חוץ מבלילה) הבעיה שבגן היא איננה מוכנה בשום פנים ואופן להכנס לשירותים ומצליחה להתאפק יום שלם. מה לעשות? ממה זה נובע? האם יש לכך פתרון טבעי כלשהוא... אני מיואשת.. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• פתרון לעניין הליכה לשרותים

04/10/2008

שני שלום רב,
    באמת מדובר במצב לא נוח. אין לי פתרון קסמים לכך, כפי הנראה הזמן יעשה את שלו. בינתיים, השתדלי ללכת איתה לשירותים ממש לפני או בהגיעכן לגן ומיד לאחר איסופה מהגן. יש לבדוק אם היא מוכנה ללכת לשירותים בגן בליווי אחד מההורים. אם כן, כפי הנראה סובלת ממחסור בבטחון עצמי ואלו כלים אשר אמורה הגננת וכן אתם לתת לה באמצעות חיזוקים חיוביים. לציין לטובה כשהולכת לשירותים, להעיר לטובה על התנהגותה וכו'...
    ייתכן וכדאי יהיה לפנות לפסיכולוג התנהגותי לילדים ונוער.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שאלות
    מ.
    21/09/2008

שלום רב, הבן שלי עלה לגן חובה. ילד מקסים, מאוד חכם וחברותי. מהגן יש להטים דיווחים על התנהגות מאוד לא טובה כבר שנתיים ומשהו, שמאופיין בתקופתיותץ תופעות כמו שמדווחים בגן לא רואים כמעט אצלנו בביתץ אנחנו נמצאים בטיפול אצל פסיכולוגית התנהגותית, וניכר שיפור מסוים. המליצו לנ לפנות לרפואה האלטרנטיבית, והמאבחנת, אחרי שיחה איתנו ואם הילד, ממליצה על תרופה הומאופטית. מה שמאוד מטריד אותי הם הדברים הבאים: 1 - האם רק שיחה מספיקה כדי לדעת איזה תרופה לרקוח לילד? 2 - מה הבקרה ומי בודק את איכות התרופות ההומאופטיות? קיים גוף רישמי? 3 - בעצם איך אני יודע שמה שאני נותן לילד שלי לא יפגע בו יותר? כמו שבודאי שמת לב, ני מאוד חושש וספקן, ומנסה לקבל את כל האינפורמציה בעד ונגד לפני שאני מתחיל טיפול לילד שלי. בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    3 שאלות

הוספת תגובה

• הומיאופתיה

ד``ר עומר טופול
    22/09/2008

למ. שלום
    תשובות לשאלותיך:
    שיחה, תשאול והתבוננות הם הכלים האיבחוניים של ההומיאופת. התשאול מתבצע הן לגבי הילד והן לגבי ההורים.
    למיטב ידיעתי אין גוף רישמי בארץ אשר בודק את איכות התרופות ההומיאופתיות. אולם בתי המרקחת העוסקים בתחום נוהגים להביא מוצרים של חברות אירופאיות ידועות אשר עומדות תחת פיקוח יצור ובקרת איכות המקבילים לזה של חברות תרופות.
    תרופות הומיאופתיות הינן בעלות מקדם בטיחות גבוה במיוחד וניתן להשתמש בהם גם בהריון, בהנקה ולתינוקות. על אף הנאמר יתכנו ריאקציות - תגובות לטיפול העשויות להתבטא בפן הפיסי, הנפשי או ההתנהגותי. יש לשים לב לתגובות מסוג זה ולדווח להומיאופת. רצוי להיות בקשר טלפוני עם ההומיאופת על בסיס שבועי או דו שבועי לצורך דיווח ועידכון.
    לבריאות
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזק תינוק
    לא מגלה
    14/09/2008

שלום התינוק שלנו בן 5 חודשים והוא חולה כל הזמן או שמנוזל או שיש לו חום גבוה או כנראה דלקת אוזניים ושוב חום כל כמה ימים. בבדיקה אצל רופא לא היו שום ממצאים משמעותים ולכן רציתי לשאול אית את מבינה את המצב הזה ומה הדרך לחזק אותו.. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לחזק תינוק

הוספת תגובה

• לחזק תינוק

ד``ר עומר טופול
    14/09/2008

זקוק ומידע נוסף כגון האם התינוק יונק או מוזן בפורמולה, האם נולד בלידה רגילה ובאיזה שבוע של ההריון וכו'. על פניו, במידה ואינכם מעוניינים לחשוף מידע נוסף הייתי ממליץ למצוא חיזוק בסידרת הR JUNIOR של רקווק בבתי מרקחת.
    לבריאות
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספים
    ג.
    10/09/2008

איזה תוספים הכי מומלצים לילד בגיל 5 שסובל משובבות יתר? הייתי רוצה שהוא קצת ירגע. הוא אל אובחן כהיפר, אגב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספים

הוספת תגובה

• ,תוספים לילד שובב

ד``ר עומר טופול
    14/09/2008

לג. שלום
    ראשית רצוי לדעת אילו מזונות כדאי להשמיט מהתפריט: הממריצים למיניהם כגון קולה ושוקו ושוקולד וממתקים ומזונות אחרים עתירי סוכר, צבעי מאכל וכימיקלים כגון מונוסודיום גלוטמט. במקרים מסוימים גם מוצרי חיטה ומוצרי חלב עלולים לגרום להיפר. מזונות מרגיעים הם שיבולת שועל ומוצריה (גרנולה, צ'יריוס, דייסות בטעמים מצויינים של חברת קווקר), ירקות, פירות, אורז, בשר ודגים.
    ועכשיו לתוספים: אומגה 3 ואצה כחולה-ירוקה הם התוספים ה"מרגיעים" אשר עשויים לעזור ולרסן את שובביות היתר של בנך.
    לבריאות
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה
    ע.
    07/09/2008

בני בן שנה ו-3 חודשים. אני מאוד רוצה לגמול אותו מהנקה. הוא יונק בערב לפני השינה, בכל פעם שהוא מתעורר בלילה ובבוקר לפני היציאה לגן. הבעיה היא שהוא קצת מוצציצי... כלומר, הוא לא יודע מה זה מוצץ, ולמען האמת בשעות היום הוא גם לא מראה צורך לכך. אבל בלילות ובטקסי ההשכבה, הוא יודע לישון רק עם ציצי... איך עושים זאת? איך גומלים? האם עדיף בהדרגה או בהחלטה אחת? איך למזער את הכאב?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מהנקה

הוספת תגובה

• גמילה מהנקה

15/09/2008

שלום רב,
    אכן נושא רגיש...
    אני ממליץ כי נושא הפסקת הנקה צריך להעשות בעזרת בן הזוג. באמצעות החלפת "הציצי" בבקבוק. צריך גם להסביר לילדך שהוא כבר גדול ואינו צריך יותר חלב אם. הוא אמנם מאוד צעיר אבל הם כבר מבינים היטב בגיל זה.
    ברור כי ייתכנו חבלי גמילה אך אם את תהיי זאת שמחזיקה את הבקבוק הדבר יהיה קשה כפליים. חשוב לא לוותר ולהסכים לבכי עד 20 דק'. חשוב שלא ישמע את קולך או יראה אותך בזמן זה על מנת שהפיתוי לא יהיה קיים.
    זה עובד, תנסו
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יולי
    31/08/2008

שלום רב, שלום רב, אני בת 18 ויש לי ציסטה עקשית בשחלה. היא לא מכאיבה, לא גורמת לדימום, אבל גם מסרבת להעלם. אשמח מאוד אם יש לכם עצה, מה לעשות כדי להשמידה. אשמח אם התשובה לא תהיה רק : לכי לאיש/ת מקצוע, כי כבר ניסיתי דיקור, הומאופתיה הוצאתי כסף רב וכלום לא עזר.תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר עומר טופול
    31/08/2008

ליולי שלום.
    הלוואי ויכולתי לאמר לך שאם תיקחי תוסף כזה או אחר, או תימנעי ממזון כזה או אחר, אזי הבעיה תיפתר והציסטה תעלם. מצער אותי לשמוע שניסיונך עם אנשי המקצוע הוליד אכזבות ובזבוז כספים. מניסיוני בטיפול במקרים דומים ( אולם לעולם לא זהים), מצאתי ששילוב של דיקור ופורמולות צמחים סיניות מותאמות אישית, ביחד עם ניקוז הומוטוקסיקולוגי מלווה במשטר תזונתי מתאים, הצליחו להעלים או לצמצם משמעותית ציסטות בודדות או מרובות בשחלות. מאידך ראיתי גם מקרה בו ציסטה עקשנית סירבה להיעלם בזמן טיפול, אולם נעלמה באופן ספונטני ללא כל טיפול מספר שנים מאוחר יותר. במידה והציסטה אינה "מפריעה" כעת לאיכות חייך ואיננה גדלה ומתפתחת, הברירה בידך באם לנסות ולטפל או רק להמשיך במעקב ולטפל מאוחר יותר במקרה הצורך.
    לבריאות
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות
    נעמה
    28/08/2008

בזמן האחרון אני נמצאת במצב תמידי של עייפות פיזית. הרגשה שאין לי הרבה אנרגיה .יש לי גם כאבי ראש (אני לא יודעת אם יש קשר) באופן די קבוע. קצת פרטים על המקרה הספציפי שלי: אני בת 15, ישנה כ-9 שעות כל לילה, עובדת 3 שעות ביום עם ילדים, אוכלת די בסדר (אולי אפשר קצת לשפר את העניין הזה), לא כל כך מתעמלת בזמן האחרון. האם שינוי בהרגלי האכילה וההתעמלות ישפרו את המצב? או שיש לכם טיפים אחרים בשבילי?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• עייפות

ד``ר עומר טופול
    29/08/2008

נעמה שלום.
    כמובן שכדאי לשפר את התזונה ולהקפיד על פעילות גופנית יומיומית, אולם מעבר לזה הייתי ממליץ לערוך בדיקות דם מקיפות על מנת לשלול אפשרות של אנמיה מחוסר ברזל או ויטמין B12. כמו כן רצוי לבדוק תפקודי בלוטת התריס (גם בבדיקות דם). במידה ומתגלים חסרים יש להשלים אותם בעזרת תוספים מתאימים. בכל מקרה רצוי לגשת עם תוצאות הבדיקות לנטורופת על מנת לקבל יעוץ מקצועי בנושא גם עם התוצאות "בטווח הנורמה". הנטורופת יוכל להמליץ על צמחים, תזונה ותוספים אשר מגבירים את רמות האנרגיה ומסייעים להתגבר על העייפות.
    לבריאות
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת לא נעים...
    י.
    25/08/2008

בתי בת 4 וחצי סובלת מריח רעה מאוד של זיעה האם יש משהו שניתן לעשות בנידון?

לקביעת תור
    סגירה
    קצת לא נעים...

הוספת תגובה

• ריח רע של זיעה

25/08/2008

שלום רב י.
    לילדים בגילאים אלו לא אמור להיות ריח זיעה חריף. מה שאת מתארת מתאים יותר למתבגרים או בוגרים. מצב זה מעיד על פסולת היושבת במערכת הנובעת בד"כ מאכילת מזונות בלתי מזינים, אוכל לא מאוזן ולא מסודר. מחסור בשתיית מים וריבוי במשקאות מומתקים וכו'.
    דבר ראשון, עליכם לשנות את התזונה שלה. למנוע ממתקים (עד ממתק אחד ביום) ולהרבות בירקות, פירות לחם מחיטה מלאה קטניות מלאות, דגים וכו'.
    להרבות בשתיית מים (כליטר אחד מים ביום).
    אחרי כחודש אני מאמין כי כבר תראו שינוי.
    לבריאות!
    רואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שקדים וחלב שום שום
    ליאת
    21/08/2008

שלום ביתי בת חצי שנה ואני חוזרת לעבודה לכן היא לא תוכל לקבל כל שעות היום חלב אם. האם אפשר לשלב חלב שומשום וחלב שקדים במהלך היום ? האם אפשר לערבב את החלב אם ירקות ופירות ? כמה זמן אני יכולה לשמור חלב שומשום וחלב שקדים שהכנתי בבית?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שקדים וחלב שום שום

הוספת תגובה

• תחליפי חלב אם טבעיים

24/08/2008

ליאת שלום. יופי של שאלה!
    אני חושב כי הבחירות שלך מוצלחות עד מאוד. בהחלט ניתן לתת חלב שומשום ו/ או חלב שקדים כתחליף חלב אם אחרי 6 חודשים. על מנת להקל עליך, במידה ואינך מתכוונת להניק יותר, ניתן גם לשלב עם תחליף חלב אם סטנדרטי ולהוסיף אבקת פרוביוטיקה לכל מנה.
    חלב שהכנת בד"כ יחזיק בין יומיים לשלושה. הטוב ביותר הוא הכנה יומית.
    לבריאות!
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת אומגה 3 לתינוקת בת שנה
    נטלי
    21/08/2008

שלום רב! תינוקת שלי בעוד שבוע תיהיה בת שנה האם מומלץ להתחיל לתת לה תוספת תזונה אומגה 3? אם כן, של איזה חברה עדיף? תודה רבה נטלי

הוספת תגובה

• תוספת אומגה 3 לתינוקת

24/08/2008

נטלי שלום רב,
    עקרונית ניתן להתחיל לתת אומגה 3 אחרי שהילד מפסיק לינוק. היום ישנם מספר מוצרים המתאימים לילדים/ תינוקות.
    אומגה 3 נוזלי: שתי אפשרויות- אלספה קיד בנוזל (נוטרילייף), אומגה 3 נוזלי (גרמסיי)
    בכל אחד כתוב המינון לפי גיל/ משקל.
    אני חושב כי זו בחירה נבונה להוסיף לילדתך אומגה 3 לתזונה היום-יומית.
    לבריאות
    ד"ר גוניק ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

נטלי
    08/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליטל
    20/08/2008

שלום רב, האם יש טיפול כלשהו לעצבנות יתר אצל ילד בן 10. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עצבנות יתר אצל ילדים

ד``ר עומר טופול
    21/08/2008

ליטל שלום.
    עצבנות יתר אצל ילדים עשויה לנבוע מסיבות רבות.יש לאבחן את הגורם ולפיו להתוות את הטיפול המתאים. אנא נפי למטפל על מנת לקבל איבחון מקצועי וטיפול. בינתיים כעזרה ראשונה נסי לתת לילדך טיפות רסקיו רמדי מסדרת פרחי באך.
    לבריאות
    עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים
    ורד
    17/08/2008

שלום לבני היקר בן ה3.4 יש ירידה של כארבעים וחמישה אחוז בשמיעה. והוא צריך לעבוד ניתוח כפתורים.התור הוא לעוד חצי שנה לפחות ואני ממש מתוסכלת מזה!!! כיצד כיום עד לניתוח אני יכולה להקל מעליו? בתודה מראש. ושבוע נפלא.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כפתורים

הוספת תגובה

• כפתורים באוזניים

ד``ר עומר טופול
    17/08/2008

לןרד שלום.
    הצתברות נוזלים באזניים היא על פי רוב תסמין של תגובה אלרגית למרכיב כלשהו בתזונה. האלרגיה גורמת לגודש בריריות וכתוצאה מכך חסימה של התעלות אשר אמורות לנקז נוזלים מהאזניים ולספק איוורור יעיל לאוזן התיכונה. המזונות האלרגנים ביותר הם מוצרי חלב ומוצרי חיטה והם החשודים המידיים. גם "במבה" עלול ליצור תגובה דומה. נסי להרחיק מזונות אלה מהתפריט של בנך למשך תקופה של מספר חודשים - למשל עד לתאריך הניתוח המתוכנן - ויש סיכוי טוב שבנך לא יהיה זקוק לניתוח כלל. לקבלת תפריט מאוזן וחליפי צרי קשר.
    לבריאות
    עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אודי
    12/08/2008

לבן שלי התפתחו בלטות קטנות בבית השחי בשבוע האחרון. החלפנו דיאודורט והן לא עברו. הוא טוען שהן מעט כואבות לו. מה זה יכול להיות, והאם יש טיפול טבעי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בלוטות נפוחות וכואבות בבית השחי

ד``ר עומר טופול
    17/08/2008

לאודי שלום.
    בלוטות בבית השחי עשויות להיות בלוטות זיעה חסומות ואז רצוי להפסיק שימוש בדאודורנט לזמן מה. אולם בלוטות נפוחות וכואבות בבית השחי עלולות להעיד על בלוטות לימפה פעילות. אלה נכנסות לפעולה כאשר קיים זיהום כלשהו בקירבתן. הזיהום עשוי להיות בשורש שערה בבית השחי, פצע כלשהו ביד או בכתף. במידה וקיים גורם זיהומי נראה לעין עיל פני העור ניתן למרוח עליו משחה אנטיביוטית או ב"טראומיל" - משחה אנטי דלקתית על בסיס הומיאופטי. במידה ואין גורם זיהומי נראה לעין רצוי לגשת ליעוץ רפואי לצורך בדיקות דם וזיהוי מקור הזיהום.
    לבריאות
    עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה