פורום הורות טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחקים בגן
    דנה
    13/06/2010

הבן שלי נשאר עם סבתא שלו כשאני בעבודה. אני מאד רוצה שהיא תרד ותפגיש אותו עם התינוקות האחרים בגן המשחקים בשכונה אבל קשה לה כי היא כבר לא צעירה. האם חיוני לילד קטן שלא הולך לגן להיפגש עם ילדים אחרים? האם זה יכול להזיק להתפתחות שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחקים בגן

הוספת תגובה

• משחקים בגן

ד``ר עומר טופול
    14/06/2010

דנה שלום,
    לדעתי קיימת חשיבות התפתחותית במפגש של הילד עם החוץ - חול, אבנים, דשא, עצים וכו' - כמו גם עם ילדים אחרים והאינטראקציה עימם.
    אולם על מנת לקבל חוות דעת מלומדת ומנומקת אמליץ להפנות שאלה זו לפורום פסיכולוגיה.
    בברכה
    עומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים חוזרות
    דנה
    08/06/2010

שלום למומחים, אני אמא לילד מקסים בן 6. לצערי הוא כל הזמן סובל מדלקות אוזניים חוזרות. היות וראיצתי שטיפול קונבנציונאלי לא עוזר, אשמח לדעת מה תוכלו להמליץ מבחינת רפואה משלימה שיכול לעזור לי ולבני? תודה רבה לשניכם

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות אוזניים חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות אזניים חוזרות

ד``ר עומר טופול
    08/06/2010

דנה שלום,
    תוכלי למצוא תשובות קודמות בנושא בפורום. בקצרה אומר כי לרפואה הטבעית מענה לבעיה נפוצה זו, אולם בדר"כ הדבר מצריך אבחון מקיף והתאמת טיפול ספציפי לכל ילד. שילוב של אמצעי טיפול מהרפואה הסינית, הנטורופתיה והומוטוקסיקולוגיה בדר"כ מניבים את התוצאות הטובות ביותר.
    בברכת בריאות שלמה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלים קרים
    דנה
    03/06/2010

האם יש דרכים להכנת קרטיבים וגלידות טעימות ובריאות לילדים בקיץ? אני רוצה להכין בבית כדי להימנע מצבעי מאכל. האם יש לכם המלצות למאכלי קיץ מרעננים לילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    מאכלים קרים

הוספת תגובה

• קרטיבים ביתיים

ד``ר עומר טופול
    03/06/2010

דנה שלום
    ניתן להכין בקלות יחסית קרטיבים ביתיים ממיצי פירות או שילוב של מיצי פירות וירקות.
    אבטיח, מלון, לימון, אננס (מתרכיז טבעי), תפוח (מתרכיז טבעי של סיידר הגליל), שיזף, משמש, אפרסק, גזר, סלק - כל אלה יכולים להסחט במסחטת מיצים. את המיצים ניתן להקפיא ביחידות או בערבובים שונים על פי הטעם. שווה לנסות.
    ניתן להקפיא במגשי קוביות קרח או בתבניות פלסטיק יעודיות אשר ניתן לרכוש.
    כמו כן ניתן להכין סורבטים מצויינים - לאחר סחיטת המיץ מהפרי מערבבים לתוכו חלק מה"מוץ" (החלק הסיבי הנפלט למיכל האיסוף של המסחטה) ומכניסים למקפיא. לפני ההגשה מכניסים לבלנדר לריכוך קצר.
    מאחל קיץ בריא ונעים
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים
    בוני
    31/05/2010

שמתי לב שהרבה מהמשחקים מערבים כוחניות, תחרותיות ודיכוי של החלש. כיצד אפשר לשכנע ילדים לשחק במשחקים שיתופיים יותר? מה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים

הוספת תגובה

• משחקים

31/05/2010

ממליץ להפנות לפורום פסיכולוגיה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעצועים לילדים
    חוה
    26/05/2010

איפה אפשר להשיג צעצועים לילדים מחומרים טבעיים ולא מסוכנים לבריאות הילד? על מה כדאי להקפיד בקניית צעצועים?

לקביעת תור
    סגירה
    צעצועים לילדים

הוספת תגובה

• צעצועים לילדים

ד``ר עומר טופול
    26/05/2010

חוה שלום.
    כדאי לנסות ב"דיאדה".
    כמובן להקפיד שהצעצועים לא צבועים בצבעים המכילים עופרת ושיהיו מתאימים לגיל הילד ולרמת התפתחותו.
    בברכה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתקים
    בלהה
    23/05/2010

איזה סוג של ממתקים טבעיים מומלץ לתת לילדים? אי אפשר לקחת מהם את המתוק.

לקביעת תור
    סגירה
    ממתקים

הוספת תגובה

• ממתקים לילדים

23/05/2010

בלהה שלום רב,
    את מאוד צודקת, לפחות כאשר הם חשופים למתוק מסביב ובגן/ ביה"ס וכו'.
    עם זאת ישנם "ממתקים" בריאים ו/או פחות מזיקים. כמובן שרצוי תמיד להתחיל מפרי. ענבים/ אבטיח ופירות העונה מאוד מומלצים. שמתי לב כי ילדים האוכלים פירות מבקשים פחות מתוקים מעובדים.
    בנוסף, חטיפי בריאות- ORGANIKIDS, חטיפי גרנולה, חטיפים מפירות יבשים. כמו כן, שוקולד על בסיס חרובים, סה"כ בריא ודי טעים (קיים גם כממרח שוקולד חרובים.
    גלידה- תנו סורבה (מפירות) ורצוי כאלה ללא צבעי מאכל.
    מעדן שוקולד ALPRO על בסיס סויה, יכול להיות תחליף מצויין למעדני חלב.
    מקווה כי הרשימה עוזרת
    בריאות שלמה
    רואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב
    ליאור
    13/05/2010

הייתי רוצה לקבל תשובה על שאלת אלרגיה לחלב. לאחרונה נראה שכל העולם אלרגי לחלב, זו איזו אופנה חדשה או שזה ממש מתוקף בניסויים וכו'? אני ממש חוששת לתת לבן שלי מוצרי חלב, ואני רוצה לדעת האם זה משהו גורף שחלב לא בריא לכולם או שיש אנשים מסוימים שזה לא בריא להם ובמקרה כזה איך בודקים את זה?
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• אלרגיה/ רגישות לחלב

13/05/2010

ליאור שלום רב,
    נתחיל מהעובדה הבסיסית שאנחנו בעל החיים היחידי על הפלנטה שממשיך לצרוך מוצרי חלב אחרי גיל הינקות...
    מכאן כבר השאלה באמת לעניין רגישות או אי סבילות לחלב. אין מדובר בטרנד, אלא בתובנות "חדשות" גם של עולם הרפואה הקונבנציונאלית אודות סימפטומים שונים ומדדים בבדיקות הדם המראות על רגישות לחלב: 1. רגישות לחלבון החלב, 2. רגישות לסוכר החלב "לקטוז".
    אלו מתבטאים בנזלות כרוניות, נטיה לאלרגיות שונות מבעיות עור וחלה בבעיות נשימה.
    לא כולנו רגישים באותה מידה. רובנו יכולים לצרוך מוצרי חלב ללא הופעת סימפטומים מיידיים, אך חלקנו סובל מתופעות שונות בעקבות צריכת חלב ומוצריו, כגון, ליחה אחרי אכילת מוצרי חלב, התעטשויות, שיעול וכיוב'.
    ניתן לעשות בדיקות לרגישות לחומרים אלו.
    עובדה: במזרח הרחוק חיים רוב בני האדם ללא שימוש כלל במוצרי חלב
    עובדה: במזרח הרחוק כמעט ואין אוסטיאופרוזיס (בריחת סידן)

בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף חלב
    מיטל
    11/05/2010

הייתי רוצה לדעת האם יש תחליפי חלב טבעיים ואיך רפואה משלימה רואה את נושא תחליף חלב במקום הנקה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף חלב

הוספת תגובה

• תחליפי חלב

ד``ר עומר טופול
    11/05/2010

מיטל שלום
    כל הפורמולות המוצעות היום בשוק מהוות תחליף לחלב אם.
    בקרב הרפואה הטבעית יש העדפה לפורמולות אשר לא מבוססות על חלב בקר כיוון שתינוקות רבים ואף מבוגרים אלרגים לחלב.
    ישנן פורמולות על בסיס צמחי אשר מספקות את כל הרכיבים התזונתיים להם נזקק התינוק.
    כמו כן ניתן להכין חלב שקדים או שומשום. תוכלי למצוא מתכונים בתשובות קודמות בפורום באותו נושא.
    בברכה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמי
    04/05/2010

לנכדי בן חצי שנה יש פטריית עור באזור החיתול וזו לא תפרחת חיתולים אלה פיטרייה שהולכת ומתפשטת איך אפשר לטפל בזה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פטריה באזור המפשעה

05/05/2010

תמי שלום רב,
    מצב זה מחייב התייחסות מהירה.
    לחברת וולדה- יש קרם למריחה באזור ההחתלה. יש לקחת משחה זו בכמות הרצויה לכל החתלה ולהוסיף 2 טיפות שמן עץ התה.
    לשמן זה סגולות אנטי פטריתיות יוצאות מן הכלל. חשוב! אין למרוח את השמן ישירות על העור.
    יש לערבב עם הכמות הרצויה של המשחה. לחזור על כך בכל החתלה.
    בנוסף, יש לבדוק את התזונה שלו. ייתכן והוא רגיש למזון שהוא אוכל. אם הוא ניזון מתחליף חלב אם, יש להוסיף פרוביוטיקה לכל בקבוק.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בדיכאון
    אורית
    03/05/2010

לאחרונה בתי בת ה-10 סיפרה לי שלפעמים היא רוצה םפשוט "לא להיות יותר". נורא נבהלתי ואז היא הסבירה שרע לה ושהיא לא מסתדרת בבית ספר וקשה לה גם בבית בגלל המצב הכלכלי שלנו ועם זה שאני עובדת הרבה ולא מבלה איתה. אני רוצה לציין שרוב הזמן מדובר בילדה שמחה אבל עם איזה נטיה להרס עצמי. היא לפעמים יוצרת דרמות כדי לפלפל קצת את המציאות. הייתי רוצה לטפל בזה בצורה טבעית. אם אני אקח אותה לפסיכולוג היא תתייחס לזה כתחביב ולא כפתרון למצב. אני לא בטוחה גם כמה מתוך זה נכון, אבל בכל זאת הייתי רוצה לטפל. אשמח לדעת מה תוכלו להמליץ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בדיכאון

הוספת תגובה

• ילדה בדיכאון

ד``ר עומר טופול
    04/05/2010

אורית שלום,
    הייתי ממליץ על טיפול הומיאופתי.
    בין אם הדיכאון הוא ממשי או חיקוי של דמויות בסדרות טלויזיוניות או "סתם דרמה", לטיפול ההומיאופתי הקלאסי יהיה מענה אמיתי.
    בברכה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים
    גפן יניב
    25/04/2010

בני בן 6. לפני כ 3 שנים (אולי קצת יותר) עשינו לו ניתוח להסרת פוליפים.
    בחודשיים האחרונים חזר הקושי בנשימה, האף שלו סתום והוא נושם מהפה רוב הזמן. אני שמה לב שגם תווי הפנים השתנו (העיניים נראות בולטות יותר) ויש לי הרגשה שהפוליפים גדלו שוב. כאשר עשינו את הניתוח הזהירו אותנו כי זה עלול לקרות.
    יש לבני גם שקדים מוגדלים, שבזמנו החלטנו לא להורידם בניתוח (דעות הרופאים היו חלוקות).
    האם ניתן לטפל בצורה אלטרנטיבית בפוליפים? היש דרך להקל?

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים

הוספת תגובה

• פוליפים ושקדים מוגדלים

25/04/2010

יניב שלום רב,
    לטיפול הנטורופתי והסיני יש בהחלט המון מה להציע לטיפול בפוליפים וכן בשקדים מוגדלים.
    ראשית, כדאי להבין שאין מדובר כאן בטיפול כירורגי בו תוך 24 שעות הן נעלמות.
    כאן מדובר בתהליך של איזון כולל.
    אני ממליץ תחילה להוריד לחלוטין את כל מוצרי החלב (גם שוקו וגבינות). ברור לי כי מדובר בשינוי גדול אך הכרחי בשלב זה.
    שימו לב אם חל שיפור במצב.
    דבר שני וחשוב לא פחות- ריסוס מי מלח לאף וגרגור מי מלח בגרון- פעמיים ביום באופן קבוע.
    תתחילו עם זה וצרו קשר לאבחון מלא ומקיף
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים
    נטלי
    19/04/2010

לאחרונה השיניים של בני התחילו לבקוע. הוא בוכה הרבה וסובל מכאבים. האם יש איזה טיפול טבעי שאוכל לתת לו על מנת להפחית את הכאב? אשמח לתשובה מהירה,

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים

ד``ר עומר טופול
    20/04/2010

נטלי שלום,
    בתהליך בקיעת השיניים נוהג התינוק לחכך את החניכיים. רצוי נשכן נקי (חלקם ניתן לשים במקפיא). אולם לעיתים קרובות הפעוט יכניס לפיו מכל הבא ליד כולל את ידיו ואצבעותיו לאחר שזחל על הריצפה. זוהי הסיבה שבקיעת שיניים אצל תינוקות כמעט תמיד מלווה בחום ושלשולים - עקב זיהום במערכת העיכול. להרגעה ניתן לתת הומואופתיה chammomila 30ch בטיפות. 2 טיפות במעט מים כל שעתיים. לחילופין ניתן לתת טיפות ABC KID של חברת HEEL או בנרות - ניתן למצוא ברוב בתי המרקחת והפארמים. כמו כן ניתן למרוח על החניכיים משחת T GEL או דומיו שמכילים חומר מאלחש המקל על הגירוי.
    בברכה
    עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגעת תינוק
    שולה
    14/04/2010

האם יש משהו מומלץ טבעי לילד בן שלושה חודשים לשינה רגועה יותר במהלך הלילה?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגעת תינוק

הוספת תגובה

• הרגעת תינוק

15/04/2010

שולה שלום רב,
    בגיל זה תינוקות בד"כ חשים שינויים במערכת העיכול ולכן קיימת אי נוחות ואי שקט.
    ייתכן ומדובר בגזים- וכך שמומלץ יהיה לתת "גליכול" או להכין חליטת שומר עם מעט סוכר חום.
    אם מדובר באי שקט שאינו על רקע מערכת העיכול
    ההומיאופתיה "קמומילה" בדילול- 30C יעזור.
    לתת 2 טיפות ישירות לפה (אם את מניקה- ניתן לטפטף על הפטמה ממש לפני התחברות להנקה)
    לחזור על הפעולה 3 פעמים ביום.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים באוזניים שלא נותנים לישון
    אברהם שושן
    11/04/2010

לעומר שלום שמי פרח אני גרה בבאר שבע ולפני מספר ימים ראיתי אותך בתוכנית שורדות בבית ושמעתי שדיברתה על רעשים באוזניים הורי בני 65 .ושנים הם סובלים מרעשים הלכתי איתם למספר רופאים והתייעצתי עם מומחים שאמרו אין מה לעשות. אתה בתוכנית אמרתה שיש משהו שאפשר לעזור ברפואה סינית אשמח לשמוע בהרחבה לגבי הטיפול

הוספת תגובה

• טינטון אצל מבוגרים

ד``ר עומר טופול
    11/04/2010

לאברהם שלום,
    ישנם מקרים ההם ניתן להקל ואפילו לפתור בעיות טינטון באמצעות טיפול משולב של דיקור וצמחים מתחום הרפואה הסינית. יש לבדוק כל מקרה לגופו. על פי רוב - רעש בתדר ובעוצמה קבועה לאורך זמן ממושך מקטין את הסיכויים להצלחת הטיפול. לעומת זאת רעש משתנה - בעוצמה ובצליל או שנפסק ומתחדש לפרקים - סיכויי ההצלחה הם גבוהים יותר.
    בברכה
    עומר טופול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות ואי שקט
    קרן
    05/04/2010

שלום
    ביתי בת 5 חודשים סובלת מעצירות מאז שהתחלנו בטעימות מוצקים ומתן ברזל לפני כחודש..
    בהמלצת הרופא הפסקנו את הברזל והורדנו מהתפריט בננה גזר ותפוח אך שום דבר לא עוזר ניסיתי עגבניה קלמנטינה מיץ שזיפים אבל אין שיפור
    הדרך היחידה לגרום ליציאה היא ע"י נר גליצרין(הצואה ממש קשה)
    הילדה חסרת שקט לא ישנה טוב ולא אוכלת טוב(אני מניקה)
    מה אפשר עוד לנסות האם דיקור? או הומאופטיה?
    תודה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות ואי שקט

הוספת תגובה

• עצירות

ד``ר עומר טופול
    05/04/2010

קרן שלום,
    בהרבה מקרים נובעת העצירות מחוסר בנוזלים. יש לוודא שהילדה מקבלת מספיק נוזלים. לדעתי יש להחזיר את הפירות והירקות לתפריט בהדרגה. רצוי להוסיף פרוביוטיקה באבקה במעט מים או מחית פרי או ירק- כפית פעמיים ביום בוקר וערב.
    יש לעסות את בטנה של ביתך בעדינות בתנועות סיבוביות עם כוון השעון סביב הטבור למשך כחמש דקות מספר פעמים ביום.
    אנא ידעיני בהתפתחויות
    בברכת בריאות שלמה ועיכול תקין
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה