פורום הורות טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יואב
    17/08/2009

אולי תדעו לענות לי... אני בן 35, סובל כבר 5 שנים מכאבי גב בחלק בתחתון - צד ימין . מקור הכאב בנקודה מאוד מוגדרת , אך מקרין לשאר חלקי הגב .
    הכאב בא לידי ביטוי בעיקר במהלך השינה ( לפנות בוקר ) בעוצמות גבוהות שלא מאפשרות לי להמשיך לישון .
    נבדקתי אצל אורתופד , רופא כליות, גסטרו - כמו כן עברתי את רוב הבדיקות האפשריות כגון CT, MRI , מיפוי עצמות , מיפוי כליות , אולטרסאונד וכו' . ללא כל ממצא .
    טופלתי גם ברפואה אלטרנטיבית - דיקור , שיאצו וכו' , ללא כל שיפור .
    אשמח לקבל עוד עצות כי הנושא משפיע על איכות חיי באופן משמעותי

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאב גב

ד``ר עומר טופול
    18/08/2009

יואב שלום,
    על פניו נראה שמדובר בתופעות הקשורות לסינדרום הקרוי ברפואה הסינית "חסר של צ'י או יאנג הכליות". כמובן שהדבר מצריך אבחון מעמיק ויסודי על מנת לקבוע את אופיה של הבעיה. למרות שהתנסת כבר ברפואה סינית ללא מענה ממשי לבעיה, אמליץ לך לחפש מטפל מתחום זה, אשר יבצע אבחון מקיף ואשר יתווה אסטרטגיה טיפולית אשר תכלול להערכתי, שילוב של דיקור עם פורמולות צמחים.
    בברכת בריאות שלמה
    עומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיניטוס ותרופה לאיזון מערכת הכליות
    גלעד דהן
    09/08/2009

לאחרונה (ד"ר) טופול התארחת בתוכנית הבוקר "שורדות בבית" והסברת על הקשר בין תפקוד תקין של הכליות לבין תפעול תקין של מערכת השמיעה (טיניטוס בפרט) ודיברת על תרופה סינית ספציפית הפועלת על איזור הכליות שמקרינה את השפעתה על האוזניים .
    תוכל בבקשה לומר לי כיצד אני משיג תרופה זו ?
    ברור לי שמדובר בתהליך וזו אינה תרופת פלאים אך יכול להיות מאד שמיליארד סינים לא טועים ...
    תודה מראש גלעד דהן .

הוספת תגובה

• טיניטוס

ד``ר עומר טופול
    11/08/2009

גלעד שלום
    לצורך התאמה אישית של פורמולת צמחים רצוי לפנות לאדם המתמחה ברפואה סינית ובצמחים. ישנן מספר וריאציות של הפורמולה ויש צורך בבחירת הנוסחה המתאימה. בנוסף התהליך מלווה בדרך כלל בדיקור.
    בברכה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אתי
    06/08/2009

לבתי בת ה-5 חודשים יש מזה 4 שבועות נוזלים באוזן, ואני לא מצליחה לייבש את הנוזלים!
    ניסיתי פניסטיל (בהוראת רופא א.א.ג), טיפות מי מלח, אך לשווא.
    הדבר מפריע לה לאכול מהבקבוק- כיוון שהיא כל הזמן עוצרת כדי לנשום.
    יש המלצות/ רעיונות מכיוון הרפואה המשלימה?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים

ד``ר עומר טופול
    08/08/2009

אתי שלום,
    זקוק למידע נוסף:
    האם השתנה משהו בתזונה של ביתך בתקופה שקדמה להופעת הנוזלים? מעבר לפורמולה? הפסקת הנקה? שימוש במוצרי חלב או חיטה?
    בעוד אנו מתכתבים את יכולה לנסות עיסוי עדין באיזור הצוואר בעזרת האגודלים בתנועה המתחילה מאחורי האוזן ומחליקה במורד הצוואר לכוון עצם הבריח. ניתן להשתמש במעט שמן תינוקות לשם תנועה חלקה על פני העור. הדגש הוא על עדינות, תנועה שחוזרת על עצמה מספר רב של פעמים במשך מספר דקות וחזרה על העיסוי כל שעתיים.
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בלשון
    לינור
    06/08/2009

שלום,
    לאחרונה התייעצתי אתכם לגבי פטריה בלשון של ביתי בת השלושה חודשים והתחלתי את הטיפול שהמלצתם- פרוביוטיקה לשתינו ושמן אורגנו מדולל בשמן זית לפטמה.
    אנו עושות זאת כבר כשבוע ואין שיפור,
    כמה זמן עליי להמשיך את הטיפול?
    אני מתחילה מעט להתאייש... האם עלי להפסיק את ההנקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בלשון

הוספת תגובה

• פטריה

ד``ר עומר טופול
    08/08/2009

לינור שלום,
    עדיין אל תתייאשי.
    תני לטיפול הזדמנות למשך זמן נוסף.
    בברכת בריאות שלמה והנקה מהנה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לינור
    10/08/2009

ד"ר תודה רבה! אני אכן מתחילה לראות תוצאות ולאט לאט מתחילה לראות לשון ורודה וחמודה
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בלשון
    לינור
    28/07/2009

היי,
    הבת שלי בת שלושה חודשים ואנו סובלות מפטריה שלא עוברת, היא בלשון ואני בפיטמות,
    שתינו מטופלות לסרוגין בדקטרין מה שלא עזר לנו עד כה.
    לאחרונה הרופאה המליצה להפסיק את הטיפול בילדה ולעבור בטיפול רק בפיטמות בעזרת למיסיל.
    מה שנמצא גם כלא יעיל.
    האם ייתכן שתקופה כה ארוכה של שלושה חודשים הפטרייה לא עוברת כאשר ששתינו מטופלות באנטיביוטיקה? (אגב הרופאה איבחנה שאכן מדובר בפיטמה גם צלי וגם אצלה ויש לנו את כל התופעות)
    אשמח לקבל עצה לגבי מה ניתן לעשות?
    ואם זה לא מסוכן לקחת אנטיביוטיקה כל כל הרבה זמן?
    האם יש אולי איזשהיא תרופת סבתא שניתן לאעזר בה במקום? (קראתי על סודה לשתייה, אך מדובר בילדה בת שלושה חודשים...)
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בלשון

הוספת תגובה

• פטריה

ד``ר עומר טופול
    28/07/2009

לינור שלום,
    לפני הכל: שתיכן זקוקות לפרוביוטיקה דחוף! את בקפסולות שלוש פעמים ביום והקטנה כפית אבקה במים פעמיים ביום. לטיפול בפיטמה: כפית שמן אורגנו מדולל בחמש כפיות שמן זית. למרוח על הפיטמה חמש פעמים ביום.
    זקוק לפרטים נוספים:
    מדוע אתן מטופלות באנטיביוטיקה?
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לינור
    28/07/2009

היי ד"ר,
    תודה על התשובה המהירה.
    ביקרתי אצל רופאת הילדים וזו הנחתה אותי בטיפול אותו תיארתי.
    האם לשם הטיפול אשר המלצת הזדקק למרשמים?
    מהו פרוביטויקה והיכן ניתן לרכושו?
    למשך כמה זמן עלי להמשיך עם טיפול זה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לינור
    29/07/2009

היי ד"ר,
    בהמשך לשאלה הקודמת:
    רכשתי את הפרוביוטיקה בסופר פארם של חברת life, לילדה את האבקה אך מצויין כי ניתן לתת לילדים מעל גיל חצי שנה, דניאלה בת שלושה חודשים, כמו כן לפי ההוראות מדובר על כפית ביום.
    האם בכל זאת לתת לה?
    הכדרוים שלי נקראים: כומסות אסידופילוס גם של life, האם זה בסדר?
    למשך כמה זמן עלינו להמשיך עם טיפול זה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע אם הבעיה הסתדרה

אילנית
    19/09/2009

אנחנו סובלות מאותה הבעיה אשמח לשמוע אם הבעיה הסתדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה לפעוטות

04/10/2009

פרוביוטיקה הינה תוסף בטוח מיום היוולדו של התינוק. אין חשש לתת אבקה מסוג זה כבר מהיום הראשון לחיי התינוק.
    אני ממליץ להשתמש בתכשיר בעל איכות גבוהה יותר, כיוון שמתגובותיהם של מטופלים שונים, הם לא ראו שינוי עם מוצר זה, לעומת פרוביוטיקה של חברות אחרות בהם השינוי היה ברור.
    בריאות שלמה
    רואי גוניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב סויה
    נעמי
    19/07/2009

שלום,
    אני מנסה לאט לאט לעבור לתזונה בריאה יותר,
    האם צריכת חלב סויה במקום חלב פרה מומלצת לפעוט בן שנה+?
    תודה מראש,
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    חלב סויה

הוספת תגובה

• חלב סויה לתינוק בן שנה

20/07/2009

נעמי שלום רב,
    חלב סויה ומוצרי הסויה ככלל בריאים כל עוד ניתנים במינון הגיוני. להחליף לתינוק את החלב לחלב סויה יכול להיות בסדר אם מדובר על פעם ביום אבל לא כל הזמן. ניתן לעבור לחלב עיזים שהנו ידידותי ובד"כ אינו אלרגני.
    בריאות שלמה
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב סויה - המשך

נעמי
    21/07/2009

תודה,
    אין לי כוונה להחליף את כל צריכת החלב של בני בחלב סויה.
    בני יונק חלב אם בבוקר, בערב מקבל תמ"ל עם דייסה ולעיתים, כשאני נותנת לו דגנים (ויטביקס - חיטה מלאה) אני מוסיפה להם חלב סויה ולא חלב פרה ומכאן שאלתי.
    (כל זאת, בנוסף לתזונת מוצקים ושתיית מים במשך היום.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב סויה

29/07/2009

אם כך אין כל בעיה
    יום טוב
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל חריף לילדים
    יהורם
    19/07/2009

ערב טוב. שאלתי נוגעת לתיבול מאכלים שונים לילדים בני 5-8. האם עלי להמתין עם תיבול חריף מעט (משפחה של תימנים, אי אפשר בלי סחוג...) לילדים, או שמומלץ "להרגיל" אותם כבר מגיל כזה?
    כמובן שאין לי כוונה להכין משהו חריף מאוד, אבל עדיין להוסיף קמצוץ נראה לי לא מזיק. מה דעתכם?

תודה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל חריף לילדים

הוספת תגובה

• מזון חריף לילדים

29/07/2009

יהורם שלום רב,
    בגילאים של ילדיך בד"כ הם נחשפים לרוב הטעמים כולל הטעם החריף. הכל עניין של פרופורציה. מה שחריף בעיניי, ייתכן ולך כלל אינו מורגש וההפך. על כן, מומלץ עם ילדים לתת להם לטעום כמות מזערית מהטעם החריף ולראות כיצד הם מגיבים לזה.
    אם מדובר בטעם פיקנטי, בד"כ התגובה תהיה חיובית, אך באם מדובר בחריף של ממש, אתה עלול למצוא עצמך עם ילדים שלא ירצו לטעום חריף בהמשך.
    לקיצורו של עניין. לתת במידה צריך להיות בסדר.
    בברכה,
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    15/07/2009

שלום רב.
    בתי בת שבע וחצי, וסובלת לעיתים תכופות מחום גבוה (38 פלוס מינוס) והקאות. בתחילה חשבתי שאולי מדובר בוירוס התוקף אותה שוב ושוב, אך כעת זה נראה לי הזוי מדי.
    האם יש אופציה טבעית לאבחן ולטפל במצב המוזר הזה? או שעלי ללכת לרופא "רגיל" שייתן לה תרופות כאלו ואחרות (אני ממש לא חסידה של תרופות אבל אם אין ברירה אזש אין ברירה...).

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חום שחוזר

ד``ר עומר טופול
    26/07/2009

חני שלום.
    הדבר עשוי להעיד על מערכת חיסון פעילה אשר מגיבה לזיהומים חיצוניים. ממליץ להסתייע באיש מקצוע לצורך אבחון יסודי ומקיף. סבירות גבוהה שהוא ימליץ לחזק את מערכת החיסון בעזרת צמחים או תכשירים הומיאופתיים.
    לבריאות
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    13/07/2009

שלום,
    אני בת 18, תלמידת תיכון
    מזה חצי שנה אני סובלת מיובש ביידים.
    בקיץ הן היו מתנפחות וכואבות לעיתים תכופות, אך עכשיו כתוצאה מהקור הן מתנפחות לעיתים רחוקות יותר.
    ניסיתי המון סוגים של קרן ידיים אבל אף אחד לא עזר.
    כף היד שלי נורא מקומטת ומלאת סדקים.
    אני אנני משתמשת בחומרי ניקיו או בכל דבר אשר עלול לגרום ליובש.

מקווה שתוכלו לעזור לי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יןבש בידיים

20/07/2009

רוית שלום רב,
    יובש בידיים יכול להיווצר מסיבות שונות. תחילה, יש לראות האם את שותה מספיק מים?!
    הכוונה היא למים ולא למשקאות אחרים. באם את שותה משקאות תוססים ו/או משקאות דייאט, ייתכן והם גורמים לבעיה ולכן מומלץ לחדול מהם ולעבור לשתית מים בלבד.
    בנוסף, יש לבדוק רגישות למזונות שונים המעלים את זרימת הדם אצלך, כך שבחודשי הקיץ דבר זה בולט אף יותר ומתבטא בנפיחות ו/או ביובש (מטוגנים/ חריף/ ממתקים).
    באם שינויים אלו לא יסייעו לך, מומלץ יהיה להגיע לאבחון מקיף יותר.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל מומלץ על מתן בשר אדום?
    יעל
    16/06/2009

רציתי לדעת מאיזה גיל מותר לאכול בשר אדום (לא כמחית אלא כבשר בתבשיל או על האש)? האם לילד בן שנתיים וארבעה חודשים מותר, או שהוא עדיין אינו מסוגל לעכל זאת?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• בשר אדום לילדים

ד``ר עומר טופול
    28/06/2009

שלום יעל
    לא לכולם טוב לאכול בשר אדום. גם לאנשים מבוגרים עשויה להיות בעיה בעיכול בשר זה.
    בעלי סוג דם A הם בדר"כ בעלי חומציות נמוכה בקיבה ועל כן מתקשים בעיכול בשר אדום. לאלה רצוי להמנע מצריכת בשר זה ולהסתפק בבשר עוף, הודו ודגים אשר מתעכלים בקלות יחסית. ילד בן שנתיים וארבעה חודשים אמור להיות מסוגל לעכל בשר אדום אם אינו משתייך לקבוצת דם A.
    נסי במתינות ותעקבי אחרי תגובות כגון שינויים ביציאות, כאבי בטן, נפיחות בטנית וגזים.
    בריאות ואושר
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב שקדים
    יהודית
    07/06/2009

שלום,
    אני אמא לילד בן 7 חודשים,
    הפסקתי מסיבות שונות להניק כשהוא היה בגיל 3.5 חודשים
    מאז הוא קיבל מטרנה חלבית אך לאחר בדיקה אצל רופא ילדים מומחה התברר כי כל החירחורים, ליחות ונוזלים באוזניים שבכל פעם הופיעו כמחלה מסוג אחר נגרמים ישירות מאלרגיה לחלב (וכמוכן התברר כי הוא אלרגי לסויה).
    מגיל 5.5 חודשים הוא החל לאכול פירות טחונים עם טחינה גולמית וירקות עם חזה הודו טחון ודייסת מטרנה בחלב שקדים שאני מכינה בבית משקדים לא קלויים.(כמובן שהוא מקבל את טיפות הברזל וויטמין D)
    האם זה אמור להוות בעיה שהחלב שממנו הוא ניזון זה חלב שקדים בלבד ולא תחלפי חלב סטדרטים בהתחשב שהוא מקבל מזון מוצק שמוזכר לעיל?
    תודה
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    חלב שקדים

הוספת תגובה

• חלב שקדים

ד``ר עומר טופול
    07/06/2009

יהודית שלום
    נראה שהתזונה שהרכבת כאן מצויינת עבורו.
    המשיכי כך.
    הרבה בריאות
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמדים מחלב עיזים לבת חצי שנה, אפשר?
    יפית
    01/06/2009

התינוקת שלי בת חצי שנה, כבר מגיל 4.5 חודשים אוכל ת בכפית.
    היום כבר אוכלת מרק עוף ופירות ודיסת קוואקר בכפית ארוחות מלאות והשאר יניקה.
    היתי רוצה לתת במשפחתון גמדים מחלב עיזים כדי שתהיה עוד אופציה לארוחה חוצ מהפירות והמרק עוף. האם מותר או שמוקדם מדי?

הוספת תגובה

• גמדים מחלב עיזים

ד``ר עומר טופול
    01/06/2009

יפית שלום
    אינני חסיד גדול של מוצרי חלב ולכן אומר כי עדיף ללא.
    מובן שחלב עיזים הוא הרע במיעוטו ולכן בלית ברירה במידה ואין אפשרות אחרת, ניתן לערבב מעט קונפיטורת פירות טבעית (ללא סוכר וללא חומרים משמרים) בגבינת עיזים או יוגורט עיזים ו"לייצר" גמדים. ניתן לנסות לייצר דבר דומה משקדיה (חמאת שקדים) מדוללת במעט מים ובתוספת קונפיטורה טבעית.
    בכל מקרה יש להתחיל ממנה קטנה כניסיון ולעקוב בתשומת לב לוודא שאין תגובות כגון אלרגיה או כאבי בטן.
    בריאות ואושר
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון אדמת
    מיכל
    20/05/2009

שלום,
    בבדיקת דם שגרתית במהלך ההריון הראשון שלי נמצא כי אינני מחוסנת נגד אדמת (רמת נוגדנים מתחת לגבול התחתון) ולכן המליצו בטיפת-חלב על קבלת החיסון באופן מיידי למניעת המחלה בהריון הבא. נושא החיסונים מעלה בי חששות ואני לא ששה למהר ולהתחסן.
    אני יודעת שלהומיאופתיה קלאסית יש יכולת לטפל ולרפא מקרה של אדמת ולכן אני חושבת שהסיכוי להידבקות הינו נמוך ואם כן נדבקים ישנן דרכים לטפל. .
    אני מודעת ליתרונות ולחסרונות החיסון.
    מה דעתכם? האם אני לוקחת סיכון מיותר? או שההססנות במקומה ואין לי מה לרוץ ולהתחסן?
    תודה רבה ,
    מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון אדמת

הוספת תגובה

• חיסון אדמת

ד``ר עומר טופול
    20/05/2009

מיכל שלום,
    כפי שכתבת, קשה ליעץ במקרה כזה וההחלטה נופלת על כתפייך.
    ישנם מקרים מעטים בהם החיסון עצמו מוביל לשורה של תופעות לוואי כך שעלול לצאת שכרך בהפסדך. מאידך הדבקות באדמת במהלך ההריון מסכנת באופן מוחשי את העובר.
    כפי שציינת בפנייתך, את מודעת לכל זאת ואכן ההחלטה קשה.
    בכל מקרה, אם תחליטי להתחסן, ממליץ לעשות זאת בליווי של הומיאופת או נטורופת על מנת לצמצם את ההשלכות ואת תופעות הלוואי האפשריות.
    בברכה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון והומיאופתיה

מיכל
    21/05/2009

תודה רבה על התשובה, אכן ההתלבטות קשה אבל זה נושא שצריך להתייחס אליו בכובד ראש. לאחר בירור קיבלתי המלצות על טיפול בהומיאופתיה קלאסית. לפי הבנתי ההומיאופתיה עזרה מאוד במקרים של נזקי חיסונים וישנם גם פיתרונות חלופיים לחיסונים כמו חיסון הומיאופתי שמקנה חיסון מסויים לתקופה קצרה.
    כל טוב,
    מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל מותר לתת חלב שקדים?
    הטרייה
    18/05/2009

שלום רב

אני אמא טרייה לילד מדהים בן חודש. ישנן קצת בעיות בהנקה אז אני עובדת בשלושה מישורים- הנקה/שאיבה/תמ"ל
    בכל פעם שאני נותנת לו איזומיל (על בסיס סויה רוב הזמן- גם בקשר לזה מבולבלת אם זה נכוןיותר מבסיס חלב...) הלב שלי נשבר ואני ממש מרגישה כאילו זה רעל... הייתי מאד רוצה לפחות פעם ביום להשקיע ולתת לו חלב שקדים או סומסום שאני אעשה בעצמי אבל לא בטוחה בם הוא קטן מדי בשביל זה? מאיזה גיל אפשר להתחיל?
    המון תודה

הוספת תגובה

• חלב שקדים

ד``ר עומר טופול
    20/05/2009

שלום,
    לא אמורה להיות בעיה במתן חלב שקדים בגיל זה, ברם אולם...
    ממליץ לנסות בתחילה כמות מאד קטנה...20...30 מ"ל.. ולבדוק ולראות
    שאין תגובה אלרגית. אח"כ ניתן להשתמש באופן קבוע.
    ללא שום ספק הטוב ביותר...אם אפשר...זה חלב אם.
    ראי בהתכתבויות קודמות בפורום טכניקות להגברת יצור החלב.
    המון בריאות לך ולקטן
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!
    חייכנית
    11/05/2009

כן, בשבילנו הנשים אמהות זה הדבר הכי טבעי בעולם.
    אבל איך אני אמורה לדעת אם בעלי מוכן לכך???

כל תשובה תתקבל בברכה...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!

הוספת תגובה

• מוכן או לא מוכן...

ד``ר עומר טופול
    13/05/2009

מילי שלום.
    עדיין לא הבנת את העיקרון - גברים צריך להוביל למקום שבו את רוצה שהם יהיו.
    מצד שני - אף פעם לא באמת מוכנים לדבר המכונה הורות. אין ממש דרך להתכונן לכך.
    גם אם את חושבת שאת מוכנה, כשזה מגיע, זה בטוח ירעיד את כל עולמך וישנה את חייך כפי שהכרת אותם עד כה.
    בעצם מה שאני אומר: אין דרך לדעת. צריך לקפוץ למים ולהתחיל לשחות.
    בברכה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות להורות

מיכל
    05/06/2009

יקירה אני אמא לתינוקת בת 6 חודשים ומניסיון גם כשאת חושבת שאת מוכנה את לא,
    זה קשה מאוד מאוד אך גם האושר ואהבה ונתינה הגדולה בעולם..
    בעלך לא יהיה מוכן אך כדאי לשוחח על כך ולדעת בלי לפגוע בכל הגברים שאולי קוראים כאן
    שאם את תהיי הדומיננטית עם התנוק/ת, הם אף פעם לא יבינו כמה עבודה זה לגדל ילד
    כך שיש רק לקוות שהוא אכן מוכן להתחיל לשחות ושהזוגיות שלכם בנויה לקבל תינוק עכשו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה