פורום רפואת עור משלימה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי בטבור
    גלה
    23/11/2010

שלום,
    לפני כחצי שנה הופיע אצלי גירוי בתוך הטבור, שעיקרו הפרשה בעלת ריח לא נעים ומעט גלד שמתקלף. זה אדום ומגרד. הופיע לפני שינוי דרמטי בחיים (מעבר למדינה אחרת) שכלל הרבה מתח אבל מאז כבר עברתי והמתח ירד (לפחות המתח המודע). חשוב לי לציין שגירוי זה הופיע אצלי בעבר פעם אחת לאורך זמן רב, לפני 20 שנה בעקבות פטירת אמי (הייתי בת 10). כך שאני משערת שיש רקע רגשי לחזרת הסימפטום.
    ניסיתי דברים שונים, הדבר היחידי שעזר לאורך זמן מה (שבועיים או שלושה)היה טיפול במוקסה ע"י רופאה סינית, אך זה חזר וכעת אני כבר שוב לא בארץ ולא יכולה להמשיך את הטיפול אצלה.
    ניסיתי שמן עץ התה, הוא גורם להתייבשות מהירה והגלדה אבל מיד חוזרת ההפרשה.
    ברור לי שרפואה קונבנציונלית אינה הפתרון כי הגורם הוא פנימי.
    אנא - יש משהו שאני יכולה להעזר בו??
    הרבה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירוי בטבור

הוספת תגובה

• גירוי בטבור - תגובה

דוד פרלה
    24/11/2010

גלה שלום,
    תנסי טופיק מדיס ריץ גל של חברת קמדיס מבוסס על צמחי מרפא סיניים ויכול להקל,

טיפול יותר בשורש הבעיה הוא פנימי ,וכולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון ויכולים להקל במצב זה,
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב,
    רון, בן 18
    22/11/2010

יש לי שאלה חשובה בקשר לבעיה שנוצרה לי בזמן האחרון באזור פי הטבעת.
    אני סובלת מגירודים איומים, בלתי פוסקים (חרף שימושי בפרוקטו-קרם) ואדמומיות בעור שסביב פי הטבעת, רדיוס של בערך 3 ס"מ.
    אני מאד מאד סובלת והבעיה מחריפה כל יום.
    האם יש לכם מושג למה זה יכול להיות?

המון תודות, רונה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• שלום רב, - תגובה

דוד פרלה
    22/11/2010

רונה שלום,
    שכיח לראות אקזמות ותהליכים דלקתיים ופטריאתים באזור זה,פני לרופא עור לאבחון,

טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.ובעיקר לניקוי היצטברויות חום ולחות הגורמות להיוצרות אקזמות באזור זה,
    הימנעי מאוכל חריף מטוגן ואלכוהול-כל אלה מחריפים את תחושת הגרד,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצ'קון ענק
    מורן
    19/11/2010

יש לי כבר כמה ימים חצ'קון בגודל מפלצתי על הפנים שלי, אני לא יכולה אפילו לצאת מהבית, אפילו מייק אפ לא עוזר לי לכסות אותו. חיכיתי כמה ימים כי חשבתי שהוא יעבור אבל הוא לא עובר.
    הוא לא כמו חצ'קון רגיל, כשנוגעים בו אני מרגישה ממש צורה של עיגול. משהו ממש מגעיל!
    אני מיואשת ולא יודעת כבר מה לעשות! בבקשה תעזרו לי!

לקביעת תור
    סגירה
    חצ'קון ענק

הוספת תגובה

• חצ'קון ענק - תגובה

דוד פרלה
    21/11/2010

מורן שלום,
    את יכולה ללכת לקומטקאית לטיפול מקומי שיקל על הבעיה,
    לטווח הארוך טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    כדאי גם שתהיה לך משחה טובה בבית לשימוש לשלבים הראשונים שיוצא הפצע,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נשמע ממש מבאס וכואב

מאי
    28/11/2010

יש ג'ל שקוף של חברת פייס איט, אני משתמשת, חותמת לך שיסדר לך את החצ'קון.
    זה בסופרארם אבל לא בחנות אלא בבית מרקחת.
    בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    מיכל שלום
    18/11/2010

שלום,

התחילו לי גירודים שמאוד מגרדים ממש כמו עקיצה ואי אפשר להמלט מהגירוד,ואז נהיה בלוטה כזאת אדומה ואז הגירוד הופך לפצע!

קיבלתי על זה כדורים ולא עזר, ואז קיבלתי זריקת דיפרוספן, וגם לא עזר והביאו לי שוב כדורים של אלרגיק ושל טלפסט, ועדיין צומחים לי הגירודים האלה והאדמומיות, מה עושים?

קיבלתי גם משחות,דרמובט ובטנובט..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• אלרגיה - תגובה

דוד פרלה
    21/11/2010

מיכל שלום,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מ לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפשוף מנפילה
    ורד
    17/11/2010

שלום רב, ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים נפלה על הכביש וקיבלה שיפשוף די רציני מעל העין ובעיקר מתחת לעין. האם רצוי למרוח לה משהו או לתת לזה להתרפא לבד? והאם יכול להישאר לה צלקת?

לקביעת תור
    סגירה
    שיפשוף מנפילה

הוספת תגובה

• שיפשוף מנפילה - תגובה

דוד פרלה
    21/11/2010

ורד שלום,
    משחות עם ארנקה וקלנדולה פעמים רבות מזרזות את איחוי הפצע,
    בכל מקרה בגלל הקרבה לעין הייתי מראה גם לרופא,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם קלואיד מציק ומגרד??????
    אורית
    16/11/2010

האם יש איזשהו טיפול מעלים או מקל או שניהם לתופעה המציקה הזו ????

הוספת תגובה

• מה עושים עם קלואיד מציק ומגרד?????? - תגובה

דוד פרלה
    17/11/2010

אורית שלום,
    משחות קונבנציונליות :"מדרמה", "קלו-קוט", ניתנות לרכישה בבתי המרקחת ויכולות להקל,
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכולים להקל במצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגלה אצלי המחלה באיבר המין
    דוד פרלה
    10/11/2010

שלום אני בחורה בת 24 והשבוע התגלה אצלי המחלה באיבר המין
    מהי בדיוק המחלה הזו?
    האם ניתן לרפא אותה?
    האם זה יכול להגיע לגידול סרטני?

תודה

הוספת תגובה

• ליכן סקלרוזיס - תגובה

דוד פרלה
    11/11/2010

מעין שלום,

למחלה רקע אוטואומיוני,והיא מתבטאת בסימפטומים של גרד בפות ובאזור פי הטבעת, שינוי של צבע העור ללבן. הצטלקות של השפתיים הקטנות והעור שמעל לדגדגן.
    הליכן סקלרוזוס אינה מחלה סרטנית. אך במקרים קשים שלא מגיבים לטיפול יכול להיות בעתיד מעבר לממאירות ולכן דורש מעקב מתמיד, עם ביופסיות בהתאם.
    הטיפול המערבי כולל משחות סטרואדליות המקילות על המצב,צריך להיזהר בשימוש לאורך זמן ממצב בו העור נעשה דק יותר [תופעת לוואי של סטרואידים].
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול להקל במצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בפנים
    נתי
    08/11/2010

שלום

בת 22, בריאה.
    לאחרונה שמתי לב, כנראה , לפני המחזור החודשי יוצאים מן פצעים אדומים (כואבים כשנוגעים בהם) שלאחר כמה ימים מתפתחת בתוכם מוגלה. אחרי 7-10 ימים הם עוברים אך נשארת מן נקודה אדומה "צלקת" שעוברת עם הזמן.
    אני חייבת לציין שאני בחורה עם עור רגיל עדין וחלק. וזה מאד מפריע לי כל העיניין.. כי זה מעולם לא היה בתדירות כזו.
    עד שהפצע עובר כבר יוצא אחד אחר.. (רובם על הלחיים)
    הפסקתי לקחת גלולות לפני חצי שנה. ולפני זה לא זכור לי שהיו יוצאים פצעים בתדירות כזו גבוהה.
    עדין לא פניתי לרופא כי אני בתקווה שזה יעבור וגם כי אני יודעת שישר ירשמו לי
    אנטיביוטיקות או תרופות כימיות כלשהן.
    האם יש אפשרות אחרת? משהו טבעי?

מחכה לתשובה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בפנים

הוספת תגובה

• פצעים בפנים - תגובה

אמיר קלי
    08/11/2010

מה שאת מתארת אלו פצעי אקנה.המשך גלולות ישפר שוב את המצב או אפשרות נוספת זה לטפל ברפואה סינית (דיקור וצמחים) שלאקנה ברמה קלה עד בינונית עוזר בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    מוטי
    05/11/2010

שלום,
    לאחרונה התחלתי להזיע בבית שחי בצורה מוגזמת, לדוגמא בזמן עבודה משרדית.
    נהייה לי עיגולים מתחת לחולצה, אני צריך להחליף 3-4 פעמים חולצה.
    אני בן 28 בריא, מתאמן פעם פעמיים בשבוע, לא שמן.
    היו לי מספר תקופות כאלו בחיים למשך חודש, וזה עובר.

אני רוצה לעשות בדיקת דם, האם יש ערכים שמשקפים הזעת יתר?
    האם אורח חיים משפיע? (לחץ בעבודה, בילויים,חוסר בשעות שינה?)
    האם יש דאודרנטים שיכולים לעזור בנושא?
    האם בלוטות הזיעה משפיעות על שאר תפקוד הגוף? יכול להיות סימפטומים שעוד דברים לא עובדים בגוף?

תודה

מוטי

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• הזעת יתר - תגובה

אמיר קלי
    06/11/2010

לצערי ומניסיוני אין טיפול יעיל מספיק לבעייה שתיארת ברפואה סינית.במיוחד אם מדובר על מי שהבעייה נמצאת איתו כבר שנים ובאופן רצוף.למרות זאת אתה מתאר שהיו לך תקופות של חודש כאלו שחלפו.מכאן אני מניח שכדאי לך בכל זאת לנסות את הטיפול ברפואה סינית שיעיל ברמה מסויימת ואולי במיקרה שלך יפתור את הבעיה.אין ספק שגם אורח חיים משפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד נוראי בראש
    לירז
    04/11/2010

שלום
    במשך כשבועיים אני סובלת מגירוד בראש וכתוצאה מכך נורים פצעים בקרקפת
    מה לעשות?(ניסיתיי להשתמש בשמפו אגיספור ולא עזר)

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד נוראי בראש

הוספת תגובה

• גירוד נוראי בראש - תגובה

אמיר קלי
    06/11/2010

לגירוד בראש יכולות להיות סיבות רבות אך שתיים הן מרכזיות:
    סבוריאה בקרקפת יוצרת גרד
    אטופיק דרמטיטיס ואקזמה יכולות גם הן ליצור גרד כזה
    הטיפול החיצוני בשמפו מקל לעיתים אך פעמים רבות יש צורך בטיפול יסודי יותר לפתרון הבעייה.תוכלי לפנות לטיפול ברפואה סינית ברוב המקרים יש מענה ופתרון לבעייה שאת מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים וחתכים בכף היד
    דפנה
    03/11/2010

שלום.
    כבר כמה חודשים רצוף אני סובלת מיובש, פצעים וחתכים עד כדי דמם בכף היד. הבעיה היא שלא מדובר ביובש של חורף או תקופת מעבר, (אולי עכשיו כן), אבל זה התחיל לי בעיצומו של הקיץ. היובש נמצא רק בכף היד ולא באצבעות, אלא מפרקי האצבעות עד פרק כף היד- שם הוא מפסיק, (כלומר משהו מקומי) ומשם העור שלי רגיל לגמרי בלי פצעים ו/או יובש. ביד ימין היובש התפשט מעט מטה, כלומר לכיוון היד עצמה. בגלל שהיובש והפצעים מקומיים- זה עשה לי סימן כהה, כמו כוויה- שממש מפרידה בין העור הפגוע לבין העור שאינו פגוע. (אציין שאין לי בעיה של יובש בעור או עור קשה בשום חלקי גופי פרט לידיים- בכף יד ימין קצת יותר ובכף רגל ימין שהיא תמיד יבשה וקשה.- האם יש קשר שמדובר גם ביד ימין וגם ברגל ימין, או שזה מקרי?)
    ניסיתי לשים כל מיני קרם ידיים למיניהם- מבושמים ושאינם מבושמים- כדי לרכך את עורי אך אני לא מצליחה להפטר מזה- ולא משנה מה אני שמה. זה כמעט אף-פעם לא נעלם לגמרי אלא מעט משתפר ואז שוב חוזר ובגדול... בקיצור- ממש מבאס!

אני חושבת שכל זה החל משטיפת ידיים מרובה במים, סבון וניגוב כאשר בני סבל משילשולים. אבל ככה הייתי תמיד- ועד היום אני מרבה לרחוץ את ידי מס' פעמים ביום. האם זו יכולה להיות סיבה ליובש, פצעים וחתכים עד כדי דימום? אם כן- מה אפשר לעשות? האם ישנה משחה מסויימת שמועילה לזה? ואיך אפשר לשמור כדי שזה לא יחזור? ועוד דבר: מה אפשר לעשות עם הסימן שנראה כמו כוויה, שנהיה לי מהיובש הנורא הזה?

זה מתסכל אותי מאוד כי זה כואב, מגרד ונראה נורא מבחינה אסטטית.

אודה לתשובתכם, דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים וחתכים בכף היד

הוספת תגובה

• פצעים וחתכים בכף היד - תגובה

דוד פרלה
    04/11/2010

דפנה שלום,
    התופעה שאת מתארת שכיחה ,מדובר בסוג שלל אקזמה יבשה ששטיפות ידים מרובות מחריפות אותה, מבחינת משחות תנסי טופיק מדיס ריץ גל של חברת קמדיס המבוסס על צמחי מרפא סיניים ומקל בתופעות כאלה, גם קרמים המכילים יוצירין יכולים להקל [ תשאלי את הרוקח ] ,טיפול יסודי יותר ברפואה סינית כולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול להקל במצבים אלו,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה-גרד בראש
    יפעת
    30/10/2010

שלום.בני בן החצי שנה סובל מאטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה מטופל בדיקור סיני משולב עם טיפול קונבנציונלי מינימלי(כשמתחיל גל של פריחה -מורחים רק פעם אחת משחה סטרואידית)מורחת אותו באדרמה במקומות המועדים ולעיתים גם בקלנדולה...בימים האחרונים מגרד מאוד את ראשו, דבר שמאוד מטריד ומעירו משנתו.על הראש ישנם פצעים אדומים חלקם עם ראש קטנטן.מאודמזיע מהראש בעיקר כשאוכל.אני מניקה הנקה מלאה ורק עכשיו אחרי חודש של טעימות החל לקבל מנות גדולות יותר של פרות וירקות.מהפירות אוכל רק אגס ותפוח ומהירקות תפוא,קישוא גזר בטטה וסלרי (נאמר ליע"י המטפלת הסינית שאילו הפירות והירקות המותרים לו.)
    אני מתנזרת ממוצרי חלב ומפירות טרופיים ופירות הדר.לאחרונה התחלתי לשתות קפה עם חלב סויה.
    לפי תיאור המקרה ולפי התפריט שלי ושל בני האם יש משהו שיכול לגרום לגרד המטריד הזה???איך אוכל לעזור לו ?האם ישנה תרופה או קרם טבעי שיכול להקל?
    לתגובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חצי שנה-גרד בראש

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה-גרד בראש - תגובה

אמיר קלי
    30/10/2010

קלנדולה יכולה להקל.אם יש גרד חזק יש צורך לבחון אפשרות שילוב צמחי מרפא בבליעה (בדרך כלל טיפה אחת או שתיים פעם פעמים ביום) הטיפול בצמחי מרפא יחזק את השפעת הטיפול.כמו כן ניתן בתיאום עם הרופא שלו לתת פניסטיל בימים של גרד חזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בצלקת בפנים
    דורית
    26/10/2010

שלום

בני בן 4 נתפר אתמול במצח כתוצאה מנפילה.

האם יש משחה שאפשר למרוח לו כדי לטשטש את הצלקת?

מאחר וזה קרה אתמול האם יש תכשיר שאפשר לתת באופן מהיר ככל האפשר כדי לא לתת לצלקת להשתרש?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בצלקת בפנים

הוספת תגובה

• טיפול בצלקת בפנים - תגובה

אמיר קלי
    26/10/2010

יש משחה בשם קלוקט בבתי מרקחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 שבועות עם אסטמה של העור
    צביה
    25/10/2010

שלום רב,
    הבת שלי בת 8 שבועות אובחנה ע"י רופא הילדים כסובלת באטופיק דרמטיטיס.
    הפנים שלה עם פריחה חזקה יבשה ומחוספסת למגע עם הפרשות מוגלתיות ויובש מאחורי האוזניים.
    קיבלנו לטיפול מקומי את משחת האפלומיצין שהבנתי שמכילה סטרואידים ובנוסף למריחה יום יומית את קרם הצטומקרוגול.
    אני ממש מבולבלת בנוגע למחלה, האם זהו טיפול משחת יחד פעמי וזה עובר? או שזוהי מחלה קבועה?מה הנזק מטיפול במשחות המכילות סטרואידים? מרחתי לה אתמול לפני השינה את משחת האפלומיצין והפריחה בפנים כמעט נעלמה.
    מה עושים? כיצד ניתן לטפל ללא סטרואידים?
    האם אמבט עם שמן בלנאום יכול לשפר?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 שבועות עם אסטמה של העור - תגובה

אמיר קלי
    26/10/2010

הטיפול שקיבלת הוא הטיפול המקובל לאסטמה של העור.אסטמה של העור שכיחה כיום ב20% מאוכלוסיית הילדים והתינוקות בכל העולם.ישנם ילדים שהבעייה נשארת איתם זמן קצר וישנם שהבעייה נשארת שנים.לרפואה הסינית יש דרכי טיפול יעילים במרבית המקרים לטפל בבעיה ללא סטרואידים.אכן לאורך זמן שימוש בסטרואידים יכול לגרום לנזק אם כי שימוש לזמן קצר אינו בעייתי.אני מציע שתיפני לטיפול ברפואה סינית לטיפול זו אכן בעייה שניתן לטפל בה עם אחוזי הצלחה גבוהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה
    ספיר
    21/10/2010

שלום,
    אני חייבת דחוף המלצות על רופא\ת עור טובים
    באזור רמת גן או תל אביב....

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

• ושיהיה של מכבי!

ספיר
    21/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה - תגובה

אמיר קלי
    26/10/2010

מצטער אננו יכולים להמליץ על רופא עור דרך הפורום.תוכלי ליצור איתי קשר למרפאה ואמסור לך מספר רופאים שאני מכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה