מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיותדנה23/03/2008
שלום ד"ר..
מה יכול לגרום להופעה פתאומית של שקיות ונפיחויות מתחת לעיניים?זה ממש בולט ומפריע..
החלפתי גלולות הייתכן שיש קשר?צריך לבדוק את הכליות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיות
דוד פרלה24/03/2008דנה שלום,
לתןפעה יש קשר ברפואה סינית למצבי עיפות וחולשת כליות, וניתן לקחת צמחי מרפא מחזקים הניתנים לאחר אבחון, העבירי את השאלה גם לפורום רפואת עור אסתטית BEOK
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?ענת23/03/2008
כבר שנה שנייה ברציפות מופיעים על לחי שמאל פצעונים שומניים מין שלחופיות. לקחתי אוגמנטין ומרחתי סינטומיצין וזה עבר. בתחילה היו לתופעה גבוללות ברורים והוא היה אדום והתפשט עד שהפסיק ולאט לאט נעלמה הנפיחות בלחי ובבלוטות. לפני כמה שנים עקצה אותי דבורה ליד עין שמאל ומאז כל שנה בתקופה זו קורה לי משהו. בתחילה ליד העין הייתה לי את אותה תופעה וזה לא הרפס! ומשנה שעברה זה עבר ללחי. מה זה יכול להיות? יש לציין שלא נעשה כל שימוש באיפור או חומר כלשהו על הפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
דוד פרלה24/03/2008ענת שלום,
פצעונים שומניים ושלפוחיות ברפואה סינית מעידים על הצטברויות חום ולחות בעור,בשילוב התהליך הדלקתי שאת מתארת, [ יכולים להיות תגובה אלרגית ,או קשורים למחלות עור אחרות,] צמחי מרפא המנקים חום ולחות מהפנים וניתנים לאחר אבחון יקלו על מצבך, הימנעי מאוכל מטוגן ושמנוני,חריף ,ואלכוהול, בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותנדב23/03/2008
שלום רב,
2 שאלות:
1. האם נטילת מינוציקלין במרשם רופא מסייעת בהיעלמות צלקות או כתמים שנותרו מפצעי אקנה.
2. כיצד ניתן להקל על מצח שמנוני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה23/03/2008עומר שלום,
שאלה ראשונה הפנה לפורום רופאי עור.-רפואת עור אסתטית BEOK
שאלה שניה- צמחי מרפא בעלי איכות מסלקת שומניות כלפי העור ,הניתנים לאחר אבחון יקילו על המצב. הימנע מאוכל מטוגן,חריף, וגבינות שמנות [כולל צהובה ],
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ..!!יהב23/03/2008
שלום קוראים לי יהב ואני חולה במחלה ליכן פלנוס רציתי לדעת שאם יכול להיות שאני יצא לשמש ויחשוף את הפצעים אז הם יתיבשו וזה יזרז את המחלה לעבור..?
בתודה רבה יהב..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליכן פלנוס
דוד פרלה23/03/2008יהב שלום,
אחד הסוגים של ליכן פלנוס מופיע באזורים החשופים לשמש, לכן אנני חושב שזו הדרך לזרז את מהלך ההחלמה, צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכולים לעזור.
בברכה
דוד פרלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין טיפל קונבציונליטל אהובה21/03/2008
מחל העור מלווה בנגעים המשאירים צלקות ללא כל תגובה לטיפול תרופתי כמו:אנטיב,משחות סטרואידליות,
האם לתופעות העוריות יש אפשרות לטיפול בצמחי מרפא
דיקור לא רלוונטי כרגע מדבר בחיילת
אהובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל אהובה
דוד פרלה21/03/2008טל אהובה שלום,
כן שווה לנסות את הטיפול הצמחי לתופעות העוריות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lymphatoid papulosisטל אהובה21/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
lymphatoid papulosis
דוד פרלה21/03/2008טל אהובה שלום,
מבירור שעשיתי המחלה מחייבת מעקב רציף של רפואה מערבית, אין הרבה חומר בספרות המיקצועית שלנו,אם זאת ניתן לדעתי לשלב לאחר אבחון של חוסר האיזון טיפול בצמחי מרפא ודיקור כטיפול תומך ומשלים לטיפול הקונבנציונלי המקובל.
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפטואיד פפולוזיסטל אהובה20/03/2008
האם למחלה זו ישנם סוגי טיפול אלטרטיביים
מהם?
לאיזה סוג ריפוי אלטרנטיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל אהובה
דוד פרלה20/03/2008שלום,
אנני מכיר טיפול אלטרנטיבי למחלה זו, האם את יכולה לכתוב את שמה באנגלית אחפש חומר על המחלה, בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיס?שלי חן20/03/2008
שלום רב,
ראשית, שמחתי לגלות את קיומו של הפורום. לשאלתי/בעייתי. בני בן 4 חודשים פחות שבוע. עד גיל חודש וחצי ינק באופן בלעדי ולאחר מכן בשל התייבשות החלב, עברתי לפורמולה על בסיס חלבי. לבני כמעט מהשבוע השני ללידתו החלדה פריחה בעור הפנים בייחוד באזור הלחיים עד לסנטר ולעיתים גם במצח. תחילה השתמשתי בקרם לחות לתינוקות. בחודש האחרון הפריחה החריפה(דומה מאוד לתמונת הילד שבאתר ואף יותר גרוע). רופאת עור לא איבחנה באופן ודאי שזה א.ד, אך נתנה לי מספר משחות - פלקסיטול לילדים שגרם לגירוי, צריבה ואדמומיות בעיניים ובכל מקרה לא עזר, משחה שנרקחת בבתי המרקחת על בסיס שמן זית (כוללת עוד 2 רכיבים). גם היא לא עזרה, ופעמיים בשבוע אלידל. לאחר טיפול של שבועיים ללא כל הטבה ואפילו הרעה - התפתחה דלקת, הרופאה המליצה להשתמש באלידל על בסיס יומי ובנוסף רשמה טיפות פניסטיל וקלמין. לאחר מספר ימים שאין הטבה, הפסקתי את השימוש ועברתי להשתמש בפורמולה צמחית. למרות שלא בטוח שישנה רגישות לחלב כי גם בתקופת ההנקה הפריחה הופיעה.
מה אתה ממליץ לי לעשות? אני תושבת נהריה, וחברת קופ"ח מכבי - האם ישנו מישהו באזור אליו אתה ממליץ לי לפנות?
אשמח לקבל כל תשובה. תודה, תודה,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס-אסתמה של העור
דוד פרלה20/03/2008שלי שלום,
למרות שאין רגישות לפורמולת החלב נראה לי נכון להמשיך עם הפורמולה הצמחית, ניתן לעזור בעזרת צמחים הניתנים לאחר אבחון, תנסי להוסיף פרוביוטיקה לתינוקות גם מקל,אני לא מכיר מומחה לעור ברפואה משלימה באזור נהריה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואת עור משלימהנדב19/03/2008
שלום רב
אני מאד מאמין ברפואה משלימה אפילו יותר מרפואה רגילה קונבציונלית.
שמחתי לדעת שיש רפואת עור משלימה .
האם יש אפשרות לקבל חוות דעת מעוד גורמים ברפואה משלימה או שאתה היחיד שעוסק בתחום זה.
מנסיון אני יודע שאין להסתמך על חוות דעת אחת ומאחר ובעבר ניסיתי טיפול סיני ברפואה ברמת אביב וזה לא כל כך עזר .
אשמח אם תכוון אותי למקורות נוספים שעוסקים בתחום כי אני סובל מאד מליכן פלנוס או דרמטיטיס עיקש במיוחד - אין ודאות לגביי האבחנה.
תודה מראש נדב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדב שלום,
דוד פרלה19/03/2008נדב שלום,
אתה יכול לנסות גם ענפי טיפול נוספים הקיימים ברפואה משלימה, הומאופטיה - ד"ר חיים רוזנטל, אירוודה - ד"ר סילייס,
רפואה שלמה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי כרוני בעוררונית18/03/2008
אני בת 28, סובלת באופן כרוני "און אנד אוף" מגירויים בעור - אדמומיות וגירודים, שלא ברור לי אם מקורם באלרגיה או פטריה. הגירויים בעיקר באזור העיניים. רופא העור הפנה אותי לרופא עיניים, שהפנה אותי לרופא עור. רופאת עור אחת אמרה לי שיש לי עור שמגיב בקיצוניות ליובש וכו', ולא התייחסה מעבר. התייאשתי מהרופאים הקונבנציונלים, ואני סובלת מגירודים, ומבחינה אסטתית מהידרדרות מצב ומראה העור בשנים האחרונות. יש פתרון או הקלה כלשהי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי כרוני לעור
דוד פרלה19/03/2008רונית שלום,
גירוי מעין זה יכול להיות אטופיק דרמטיטיס -סוג של אקזמה עם רקע אלרגי, מניסיוני טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא משחות טבעיות ודיקור, הניתנים לאחר אבחון יכול מאד לעזור, בבעיות כרוניות חשוב ביותר להחזיר קודם כל את האיזון הפנימי לגוף דבר המשפיע ישירות על העור.
בברכה
דוד פרלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםרועי18/03/2008
אני בן 21 ומגיל שנתיים התפתתח אצלי גידול של פיגמנטציה אני לא זוכר את השם אבל הרופא עור אמר שאי אפשר להסיר וזה היה לפניי שנתיים מאז ראיתי הרבה מכונים שנפתחו השאלה האם אפשר להסיר זה באיזור רגל אחת לכל האורך וקצת בבטן זה לא הכי נראה לעין אם אני לובש בגדים ארוכים אבל בלי קשר זה פוגע לי בבטחון העצמי למרות שאני מנסה לקבל את עצמי כמו שאני ,הפיגמנטציה בצבע לבן בולט וצומחות עליו שיערות לבנות וזה די מביך אני רק בן 21 ,יש איזה טיפול של הסרה או שאני אצטרך להתמודד עם זה כל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי שלום
דוד פרלה18/03/2008רועי שלום,
הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות בעקבות אטופיס דרמטיטיסלימור18/03/2008
בתי בת 18 חזרה מטיול שנתי במדבר יהודה עם התפרצות קשה של אטופיס דרמטיטיס ומטופלת במשחות שונות לאחר התייעצות עם רופא עור . הבעיה העיקרית היא שחלף כמעט שבוע ימים בתי טרם חזרה לבית הספר ולפעילות רגילה וסובלת מעייפות קשה, עלי לציין כי היא איננה משתמשת באהיסטון או כל כדור אחר שיכול להחליש אותה. האם יש קשר בין התפרצות המחלה לבין העייפות , ואם כן האם יש צורך בטיפול מסויים.
תודה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס-אסתמה של העור
דוד פרלה18/03/2008לימור שלום,
אטופיק דרמטיטיס המכונה גם אסתמה של העור הינה סוג של אקזמה אלרגית אשר בזמן היתפרצויות בראיה של רפואה סינית מחלישה את הגוף,ולכן התגובה של בתך טבעית מכיון שאנרגית הגוף שלה מופנת למאבק בדלקת ובגרד המאפיינים את המחלה. במצב זה מניסיוני הרפואה הסינית מאד עוזרת,שילוב של צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומחזקים את הגוף יעזור מאד.בטווח הארוך טיפול נכון ברפואה סינית ימנע את ההיתפרצויות ויקטין את השימוש במשחות המכילות קורטיזון.
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שורףשיר16/03/2008
שלום,
מזה כשבועיים יש לי הרגשה של שריפה (כמו בשפשפת) על הרגלים, לא רואים כלום על העור אבל כשאני לובשת ג'ינס אני מרגישה עיקצוצים בעיקר בירך ובשוק (מאחורה).
זה בשתי הרגליים וזה ממש לא נעים...
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שורף
דוד פרלה16/03/2008שיר שלום,
התיאור שלך נשמע כמו תגובה אלרגית קלה, שימי לב אם העור באיזורים אלו יבש במיוחד קרם לחות יכול להקל על העיקצוצים, ספרי טופיק מדיס של חברת קמדיס המבוסס על צמחי מרפא סיניים גם יכול להקל במצב זה.
בברכה דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטןדנה15/03/2008
שלום, אני כעשרה חודשים לאחר טיפול בראקוטן..מצב עורי היה נהדר כעת החלפתי גלולות מהרמונט לבלארה (חודש) ויוצאים לי פצעונים בכל יום ואני מרגישה שמרקם העור השתנה,הפצעים משאירים סימנים אדומים..האם לחזור להרמונט?האם כדאי לשקול טיפול נוסף בראקוטן?תקופה של חצי שנה לאחר הטיפול העור היה כ"כ טוב וכעת זה נורא מתסכל..מה הפתרון?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן
דוד פרלה16/03/2008גלית שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץעומר15/03/2008
ד"ר שלום רב,
אני בן 22 וסובל מזה שנה מפצעים באזור המצח והרקות בפני.
טופלתי ע"י מינוצין ואקנתרים ב4 החודשים האחרונים בהמלצת רופא עור וחל שיפור. אך כחודש לאחר נטילת הכדורים נראה כי התופעה חוזרת. עם זאת עלי לציין שמצחי שמנוני מאד רוב שעות היום.
בנוסף חלק מהפצעים הותירו לי צלקות/כתמים.
לאיזה רופא עליי לפנות שוב?עור או אחר? והאם יש תכשיר כלשהו שעשוי לטשטש את הצלקות שהותירו הפצעים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה16/03/2008עומר שלום,
עלייך לפנות לרופא עור לגבי המשך הטיפול התרופתי, ותכשירים רפואיים לטשטוש הצלקות, טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודיקור ושינוי תזונתי יכול לעזור מאד לשיפור מצב העור והורדת השמנוניות.
בברכה דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עומר17/03/2008שוב שלום דוד,
אך האם יש תכשיר מסוים לטשטוש הצלקות שאתה יכול להמליץ לי עליו וניתן לרכוש אותו בבית המרקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומר שלום
דוד פרלה18/03/2008עומר שלום,
הפנה את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)