מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףף..לשמניהנונו04/05/2008
הבן שלי נעקץ בשושנת יריחו (לשמניה) באוקטובר..עד עכשיו הוא עבר שני סוגים של טיפולים..זריקות שלא התאימו לא בכלל..הופיעה אצלו רגשיות ודלקת קשה..עברנו ל Difulcan וגם זה לא ממש עזר..אפילו לא עזר בכלל..עדיין הנגע גדול עם דלקת מסביב. רציתי לשאול אם טיפלת פעם בשושנת יריחו..אם יש תרופה אלטרנטיבית כי אנחנו פוחדים להשתשמש בתרופות כימיות ..הוא רק בן שנה. אני אשמח להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמניה
דוד פרלה05/05/2008נונו שלום,
הכיב הנגרם מעקיצת זבוב החול -לישמניה מתרפא עם הזמן מאליו,מטרת הטיפול לקצר את זמן ההחלמה ולהקטין את גודל הסימן שנשאר, כמובן שצריך להזהר מזיהום משני הנגרם מחיידקים ויש צורך לעיתים בטיפול אנטביוטי. טיפלתי בתופעה בעבר אצל מבוגרים יותר, הטיפול כולל שילוב של צמחים לשתיה ודיקור שבהחלט תורמים ומזרזים את ההחלמה. בגלל הגיל הצעיר של בנך הייתי משלב את הטיפול ברפואה סינית בטיפול הרפואי הקיים או לחלופין שיהיה גם במעקב של רופא עור, קיימים ברפואה המערבית טיפולים שונים לתופעה כדאי אולי לנסות לשלב בהתיעצות עם רופא עור טיפולים אחרים.
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
נונו08/05/2008הטיפול שלך מתאים לגילו של בני? אם כן אז אנחנו נשמח לטפל בו ביחד עם הטיפול הקיים למרות שלא עזר הטיפול השני כבר אשר הוא difulucan לפני כן הוא קיבל זריקות שלא התאימו לא הנגע עדיין גול עם אודם מסביב. האם הטיפול שלך מציך יותר מפגישה ולכמה עיתים? כי אנחנו גרים בצפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנונו שלום
דוד פרלה12/05/2008נונו שלום,
הטיפול בצמחים מצריך ביקור פעם בחודש, דיקור במידה וצריך לשלב פעם בשבוע או שבועיים לפי המצב.
בברכה
דוד פרלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמניה
משה22/09/2010משחת אגיסטן ללא אלוורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמניה אגיסטן
משה22/09/2010לקחת אגיסטן קרם נקי ולמרוח שכבה אחידה מלאה על הפצע ,ללא עיסוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן,הפסקה וחזרה.דחוף!מיכל01/05/2008
שלום.
נגלה מקרה של שעלת אצלי בכיתה.לשם כך,משרד הבריאות נתן הוראה לתן אנטיביוטיקה לכול השיכבה.אני לא זוכרת איך קוראים לכדור.אך זה נוגד את הרואקוטן ואני צריכה להפסיק את הרואקוטן למשך 10 ימים עד גמר הטיפול האנטיביוטי.
רופא העור שלי אמר שאין עם כך שום בעייה,להפסיק ל10 ימים ולחזור חזרה בשל האנטיביוטיקה אשר אני צריכה לקחת .
יש לי כמה שאלות:
א'-)כשאר התחלתי את הרואקוטן יצאו לי פצעים על הפנים.האם כשאני יקח עוד פעם תרואקוטן אחרי 10 ימים יצא לי שוב פצעים אלו?
ב-)אמרתי לרופא העור שלי,שקראתי איזה שהיא כתבה על מישחה שהיא מעלימה צלקות ועוזרת באדמומיות,מישחה שמה מדרמה\דרמה,אני לא ממש זוכרת.האם באמת ההמישחה עושה נפלאות ובאמת מעבירה את הצלקות והאדמומיות? אך הרופא אמר לי שצריך לקחת את המישחה לאחר כמה זמן בטיפול ברואקוטן,למה?האם אי אפשר לקחת אותה עכשיו כשאני עכשיו עם הרואקוטן?,?
ג-)לאחר כמה זמן האדמומיות עוברת?או הצלקות?מהו הזמן ההכי ארוך שזה יכול להעביר את האדמומיות והפצעים , עם המישחה (מדרמה,דרמה אני לא זוכרת איך היא נקראת),או בלי המישחה?
ד-)כמה זמן לאחר הרואקוטן אפשר לחזור לספורט,כושר וכו',..?
ה'-)האם הרואקוטן מגביר את התאבון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
דוד פרלה02/05/2008יעל שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע עם נקודה שחורהשיר29/04/2008
שיר, בת 24
הופיע לי לפני יומיים פצע אדום שאינו מגרד בבטן (שאינה הייתה חשופה לשמש) ובראשו יש כמו נקודה שחורה שאפשר להתבלבל ולזהות אותה כנקודת חן כי אך היא אינה נפוחה אלא שטוחה ושחורה מאוד ועגולה בדיוק מופתי אך כששיחקתי עם האזור היא זזה כלומר יכולה להתנתק כמעט לגמרי מהפצע שהוא אגב ממש קטן (בגודל טיפה) חשוב לציין שאני במקום שהוא בעייתי בנפאל של ג'ונגלים וייתכן שזו סוג של עקיצה או זיהום ואני רוצה לדעת מה זה יכול להיות כדי לדעת אם לפנות לטיפול רפואי שהוא בעיתי באזור הזה שאני נמצאת בו
אשמח אם תמהר לתת לי תשובה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
דוד פרלה02/05/2008שיר שלום
הפני את השאלה לפורום רפואת עור BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוףאלינור29/04/2008
יש לי בעיה..
נחשפתי לשמש במשך 4 ימים רצופים.
עור גופי כהה.
כתוצאה מכך גופי מתקלף באיזור הכתפיים ידיים (עד המרפק) ובאזור החזה.
השאלה שלי היא האם ישארו לי כתמים וה]רשי צבע בין העור החדש לער הישן או שזה יסתדר עם היחשפותי הבאה לשמש?
אודה לך אם תייעץ לי טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
דוד פרלה02/05/2008אלינור שלום,
בדרך כלל עם ההחשפות לשמש ניהיה גוון אחיד, היזהרי לא להחשף יותר מדי, ובשעות המומלצות -בוקר ואחר הצוהריים, עם קרם הגנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה28/04/2008
שלום רב,
יש לי צלקות מעטות וכתמים אדומים מאקנה שהיה לי עד לפני שלוש שנים. אפשר לקבל המלצה/המלצות להעלמת הצלקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
דוד פרלה02/05/2008שירה שלום,
לצלקות קשה יותר לעזור ברפואה משלימה, לכתמים האדומים ניתן לעזור על ידי צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון,ומכוונים לניקוי ואיזון פנימי בגוף,
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעהדנה25/04/2008
שלום רב,
אילו פתרונות יש להזעת יתר בבית השחי, חוץ משימוש מדאודורנט מתאים שלא ממש עוזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
דוד פרלה25/04/2008דנה שלום,
במקרים רבים הזעת יתר מלווה לא רק בבעיה בתפקוד בלוטות ההזעה אלא גם בחוסר איזון מערכתי המלווה בתחושות חום המגבירות את ההזעה, במקרים אלא מנסיוני ניתן לראות הקלה משמעותית באיכות החיים. הטיפול כולל צמחי מרפא ודיקור המותאמים לאחר אבחון. הפני את השאלה גם לפורום רפואת עור לגבי פתרונות ברפואה מערבית,
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשעווהמור24/04/2008
אני בת 12 ואני עושה שעווה באזור השפם.
יומיים לאחר הסרת השיער מתחילות לי באזור השוליים של השפם, אדמומיות ופצעוני מוגלה.
האם זה אומר שאני רגישה והאם זה אומר שאני צריכה לנסות עוד כמה פעמים עד שעורי יתרגל?
האם אני יכולה לעשות משהו כדי שהתופעה הזאת תפסיק?
בתודה מראש,
מור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום
דוד פרלה24/04/2008מור שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות אקנהדוד23/04/2008
שלום לכולם וחג שמח
שמי דוד בן 37, סבלתי באקנה בצעירותי,
כיום נשארו חטטים רבים בפנים ( צלקות )
שמעתי על טיפול חדשני שנקראה DERMAROLLER,
הכוונה לטיפול ע"י חירור מיקרוסקופי של הפנים ע"י גלגלת עם מחטים חדות
המחטים לא פוצעים רק פותחים נקבים בחטטים שבסופו של דבר מגבירים ייצור עצמי של קלוגן
לאחר מס' טיפולים החטטים מתמלאים והעור ונעלמים
השיטה כמעט לא יידוע בארץ אך בחו"ל מאוד מקובלת
שוטטתי באינטרנט וראיתי תוצאות מדהימות.
האם משהו נוסף שמע על השיטה?
מהדעת המומחים על השיטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד שלום
דוד פרלה23/04/2008דוד שלום,
העבר את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלופסיה, צליאק ואטופיק דרמטיטיסנטלי23/04/2008
בתנו בת ה-8.5 סובלת מאטופיק דרמטיטיס מגיל 4-5 חודשים.
לפני כשנתיים אובחנה גם כחולת צליאק, ושומרת על דיאטה מאוזנת נטולת גלוטן (בבדיקות האחרונות מלפני כ-3 חודשים הנוגדנים לגלוטן שליליים, ורמות הברזל נכנסו לטווח הנורמה - המוגלובין 12.4 ופריטין 24).
בימים האחרונים גילינו בראשה מספר מוקדי קרחת בקוטר של מס' סנטימטרים כל אחד, ומקריאה שערכנו עד שנגיע לרופא (כרגע בחופשת החג הרופאים אינם זמינים), התסמינים מתאימים לאלופסיה אראטה.
האם לרפואה הסינית יש פתרונות או דרכים להקל בשילוב כזה של סימפטומים ובעיות?
להתייחסותך אודה.
בברכת חג שמח
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלופסיה אראטה
דוד פרלה23/04/2008נטלי שלום,
יש תוצאות טובות מנסיוני בטיפול של רפואה סינית הכולל צמחי מרפא ודקור הנתנים לאחר אבחון באלופסיה אראטה, הטיפול יכול להיות במקביל לטיפול מערבי במידת הצורך,
רפואה שלמה וחג שמח
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות כף רגלאביבית21/04/2008
שלום, איך אני יכולה להיפתר נכי מהר מפטריה בציפורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בציפורן
דוד פרלה23/04/2008אביבית שלום,
הדרך המהירה והיעילה ביותר היא בעזרת רפואה מערבית כדור הניתן במרשם רופא לבליעה [ מחייב בדיקה של תפקודי כבד בזמן הלקיחה ] ,אפשרות יותר טבעית היא מריחה של משחות אנטי פטריתיות חיצוניות לאורך מספר חודשים, הבעיתיות בטיפול החיצוני שהוא מתקשה להגיע לפטריות הנמצאות מתחת לציפורן, ןלכן לא תמיד יעיל.
רפואה שלמה וחג שמח
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןדלית19/04/2008
שלום!
אני בת 20, יש לי נקות חן ברגל מעט בולטת אשר בזמן הגילוח של הרגל פצעתי את הנקודת חן והיא נחתכה, האם זה מסוכן?.. יכול לגרום לבעיה כלשהי?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלית שלום
דוד פרלה19/04/2008דלית שלום,
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בעור אצל פעוטימית19/04/2008
בני בן השנתיים סובל מפצעים בעור.
הפצעים מתרבים ובתחילתם ניראים כמו שלפוחיות.
זה מאוד מגרד לו ושום טיפול לא עוזר והוא ממשיך לפצוע את עצמו.
רופא עור טוען שזה עקיצות מה שלא נראה לי לא נכון בכלל!
אנני יודעת מה משמעות הפצעים הללו ויודעת שאינך יכול לאבחן מהם.
ברצוני לדעת האם יש משחה או טיפול אלטרנטיבי לפצעים בעור.
אשמח לתשובה!
חג שמח ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בעור
דוד פרלה19/04/2008ימית שלום,
טיפול פנימי בצמחים המותאמים לאחר אבחון ולגילו של הפעוט יעזרו במצב זה ,םפרי טופיק מדיס של חברת קמדיס המבוסס על צמחי מרפא סינים יקל על הגרד.
חג שמח
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותמיכל18/04/2008
שלום רב,
יש לי נקודת חן גדולה אבל שטוחה בתוך הישבן ואני נורא מתביישת להראות אותה לרופא כי היא ממש בתוך הישבן.
האם ידוע לכם על מיקרים כאלה הוא שזה משהו נדיר?
ודבר שני יש לי עוד כמה נקודות חן שאני לא אוהבת מבחינה אסטתית, אם הרופא לא מוצא לנכון להסיר אותן אך בכל זאת אינני רוצה בהן, האם זה עולה כסף להוריד אותן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
דוד פרלה19/04/2008מיכל שלום
הפני את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית BEOK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מטרידהנתנאל18/04/2008
שלום רב לך.
אני בן 16 ומגיל 14 אני סובל מסבוראיק דרמטיטיס בקרקפת.זה בא לידי ביטוי בקשקשים בלתי פוסקים ושיער שומני ביותר!
אני טופלתי אצל רופא עור כבר מגיל 14 ועדיין אני ממשיך להיות מטופל אצלו.
קיבלתי מגוון תכשירים (שמפויים) כמו: אלפוסיל,צטרימיד,סבוסל,ניזורל ,ואגיספור.
כל אלה הביאו לשיפור של כ60%.
מה הנך חושב שיעיל לעשות במצב כזה?
כי זה מביא לייאוש .
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה דרמטיטיס
דוד פרלה18/04/2008נתנאל שלום,
שילוב של טיפול הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יעזור מאד מנסיוני במצבך, הטיפול יכול להיות משולב בתכשירים שאתה כבר לוקח,
בברכה
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה של העורנוגה17/04/2008
ביתי בת 9 חודשים סובלת מאסטמה של העור. יש לו פצעים אדומים מתחת לברכיים.
האם ניתן למרוח שם קרם "אפלומיצין"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה של העור
דוד פרלה17/04/2008נוגה שלום,
למיטב ידעתי כן ,הפני את השאלה גם לפורום רפואת עור אסתטית BEOK
חג שמח
דוד פרלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)