פורום קוסמטיקה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דאודורנט טבעי
    גיא
    05/06/2011

רכשתי דאודורנט טבעי ללא אלומיניום ללא אלכוהול וללא בישום וראיתי שברשימת מרכיבים האחרונה שלו מופיע סודיום בנזואט, בנזלקוניום כלוריד וטריקלוזן.

אני מניח שהמרכיבים האלו נמצאים בכמויות קטנות מאחר והן בסוף אך האם יש השפעות מסוכנות לחומרים הללו כאשר משתמשים בהם בתור דאודורנט ?

עוד אציין שעל הדאודורנט צויין כי הוא מותאם לבעלי עור רגיש.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דאודורנט טבעי

הוספת תגובה

• דאודורנט טבעי - תגובה

זילי אורבך
    10/06/2011

שלום יריב,
    החומרים שציינת לעיל משמשים כמשמרים, הם מצויים בדיאודורנט בכמות מזערית על מנת לשמר את הפזה המימית שבתכשיר.
    הם לא כגרומים לרגישות בעור ואינם מסוכנים. בחלקם בשימוש בתעשיית המזון ובהכנת טיפות עיניים סטריליות. תפקידם למנוע עיפוש והתפתחות פטריות בתכשיר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכה
    נאוה חושן
    01/06/2011

האם המרכיבים נכונים למסיכה לראש?

שמן זית
    הצהוב של הביצה
    לימון (להורדת ריח הביצה)
    וטיפה מרכך

?
    תודה נאוה!

לקביעת תור
    סגירה
    מסכה

הוספת תגובה

• מסכה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    01/06/2011

נאווה שלום.
    מה זאת אומרת מסיכה לראש?
    האם הכוונה לקרקפת או לשיער ואם כן לאיזה סוג שיער.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיוק

נאוה
    05/06/2011

מסיכת הזינה לשיער יבש ושבור לקרקפת ולשיער..תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמטוטים בעור בגיל צעיר
    שיר
    31/05/2011

אני בת 21 וחצי וכבר יש לי הרבה קמטים במצח וגם טיפה מתחת לעיניים...שמתי לב שזה בעיקר נוצר בשנה האחרונה כנראה כתוצאה מחשיפה לשמש בשנים האחרונות..
    השתזפתי לא מעט ועכשיו אני כבר רואה שהמצח שלי נראה עם קמטוטים קטנים כאלה שבמיוחד כשאני עושה הבעות רואים אותם ממש וזה נראה יבש למרות שזה לא באמת עור יבש בכלל העור שלי הוא באמת קצת שומני- יוצאים לי פעמים פצעונים קטנים שלא עברו לי מגיל ההתבגרות והעור שלי אפשר להגיד מעורב...מידי פעם יוצאים לי פצעונים גם בלי מוגלה קטנים כאלה וגם עם מוגלה...ובגלל זה אני גם לא שמה שום קרם על הפנים ושום קרם לחות בגלל שכל פעם שאני שמה איזשהו קרם ויש לי איזה שומניות על העור כולל קרם לחות לעור צעיר שקניתי אחרכך אני רואה שיוצאים לי עוד יותר פצעונים...

הקמטים האלה ממש מפריעים לי ואני מפחדת שיחמירו ומצד שני אני מפחדת לשים קרם כי אני יודעת שרוב הקרמים גורמים לי לעוד יותר פצעונים.
    -האם יש איזשהו קרם פנים שיתן לחות וימנע את הקמטים אולי יטשטש אותם או לפחות ימנע הופעת קמטים חדשים...אבל אני ממש רוצה משהו הכי טבעי שיש שזה רק על בסיס חומרים טבעיים ולא יעשה לי בעיות של שומניות ופצעונים בעור גם ככה העור שלי כל הזמן מבריק ושמנוני באיזורים מסויימים..אני חושבת שאני מעדיפה איזשהו קרם פנים ללילה או משהו שיזין את העור כי הוא נראה כרגע מוזנח. ממש אשמח לקבל כאן המלצה על קרם באמת טוב שיתאים לי
    וגם אם יש סבון טוב שיכול להתאים לעור שלי משהו טבעי שגם ימנע את הפצעונים וגם לא יעשה את הקמטים האלה שאני רואה שיש לי כי יכול להיות שסבון יותר טוב וטבעי גם יעזור במצב...
    תודה רבה. ניב

לקביעת תור
    סגירה
    קמטוטים בעור בגיל צעיר

הוספת תגובה

• קמטוטים בעור בגיל צעיר - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    01/06/2011

ניב שלום.
    זה מה שצריך לעשות.
    קמטי העור נובעים מפגיעה מצטברת בסיבי הקולגן והאלסטין שבעור, ועל מנת לשמור על עור בריא. יש להקפיד ולשמור על רמת לחות נכונה, שימוש בסרום לאחר ניקוי העור, שימוש בקרם הגנה בעל מקדם יעיל המנטרל רדיקלים חופשיים, וכן להימנע ככל האפשר מחשיפה לקרינת השמש.
    על מנת לתחזק את העור ולשמור על צעירותו, מומלץ להשתמש בפילינגים טבעיים, המעניקים פעילות מחודשת לתאים היוצרים סיבים בעור.

המסת הקמטים מתאפיינת בזירוז תהליכים טבעיים ומחדשים בגוף, המאפשרים חידוש אמיתי של עור הפנים. תכשירי המסת עור אינם משווקים לצרכן הסופי, אלא מותאמים באופן פרטני לכל מטופל או מטופלת על ידי מומחים, לאחר סדרה של בדיקות ואנליזות.
    התהליך אורך בין ארבעה לשמונה טיפולים המתמשכים כ-שעה בכל פעם, מידי חודש, והוא מיועד בעיקר לאלו הסובלים מהזדקנות מוקדמת של העור המלווה בפיגמנטציה והתקמטות יתר של העור.
    התכשירים מורכבים מחומרים טבעיים, המאפשרים את המסת קרטין בעור הישן ומחומרים האחראים על זירוז של התחדשות עור צעיר תחתיו.

המסת קמטים איננה פילינג עמוק, ורק אסטתיקאים בכירים יכולים לבצע את ההליך החדיש הזה. החומרים הביולוגים הטבעיים לטיפול והמסת בקמטים הינם:
    גופרית- (SULFUR) חומר ממיס קרטין, חומר אנטיספטי (נוגד דלקת) ופעיל כנגד קשקשים בעור.
    חומצה סליצילית המופקת מכהלים של צמח הלבנה, ובעלת תכונות אנטיספטיות.
    אנזימים ממיסי חלבון הפועלים בתאים העליונים של העור. האנזימים הינם מהצומח: ארפסין מופק מהמלפפון, ברומאלין מהאננס, פפאין מהפפאיה ופיצין מהתאנה.

חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות, המופקות מפירות וצמחים: חומצה לקטית - שמקורה בחלב או אוכמניות, חומצה ציטרית שמקורה בפרי הדר, וכן חומצות שמקורן בענבים,תפוחים, וקני סוכר.
    פילינגים מכניים על בסיס גרגרי משמש גרנולה או קריסטל, שבבי צמחים יבשים פתיתי אלמוגים ומלח ים. לכך נוספות גם תמציות ארומאטיות שמעורבבות עם זרעי פשתן, בוצת חוחובה, בוצת גפר, זרעי ענבים טחונים, סוכר . מלחים, צמחי מרפא ועוד .

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני מתיחה בעור
    מלי
    29/05/2011

שלום לד"ר קובי.
    יש לי סימני מתיחה בירכיים ובבטן
    מה האפשרות שלך לטיפול בבעיה.
    תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    סימני מתיחה בעור

הוספת תגובה

• סימני מתיחה בעור - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/05/2011

מלי שלום.
    סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
    בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
    המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
    מי שיש לה כבר סימני מתיחה, סביר שיופיע לה סימני מתיחה נוספים במהלך היריון או עליה המשקל.
    סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
    1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
    2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
    3. רקיחת משחות על בסיס חמאת שיאה, שמן נבט חיטה, שמן אבוקדו, שמן חוחובה, שמן אובליפיחה וויטמין E.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש לא נכון בשעווה
    נעמה
    28/05/2011

שלום רב!
    הלכתי לקוסמטיקאית ביום שלישי האחרון שעשתה לי שעווה בידיים.
    יום אחרי התעוררתי עם כוויות.
    מרחו לי סילברול שעזר לאדמומיות מאוד, אך כעבור 4 ימים נשארו
    כתמים חומים קטנים שמסרבים לעבור, אני עדיין מורחת סילברול
    פעמיים ביום, אך נראה כי הוא אינו עובד יותר.
    מה ניתן לעשות? והאם זה יישאר לי לכל החיים? אני בלחץ!
    צבע עורי הוא בהיר עם נטייה לחום.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש לא נכון בשעווה

הוספת תגובה

• מה פתאום!!!!!!!!!

עדי
    01/06/2011

הקוסמטיקאית שהלכת אליה היא גרועה וחסרת הכשרה, ואל תלכי אליה יותר.
    את יכולה לקבוע תור דחוף לרופאת עור שתיתן לך משחחה לכוויה. כוויות עוברות לאחר מספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקבוביות פתוחות באזור הפנים
    אוריאן
    26/05/2011

שלום,
    יש לי נקבוביות פתוחות באזור הפנים (הלחיים)
    אני שמה המון משחות ואמרו לי למרוח קרם הגנה כדי לסתום אותן
    אך אין תוצאות... אולי יש משהו להציע כדי שזה יעבור?

תודה ...

הוספת תגובה

• נקבוביות פתוחות באזור הפנים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    26/05/2011

אוריאן שלום.
    זה בלתי אפשרי לסתום נקבוביות עור זה לא מלט בניין.
    זה מה כן אפשרי.
    תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
    1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
    2. סתימה בנקבוביות העור.
    3. התרבות חיידקים.
    4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.
    פילינגים בהתאמה אישית לסגירת נקבוביות, להמסה ו/ או קילוף העור- מסיר ומחייה עור עייף ורפוי, ממצק את העור, מעורר את העור לחידוש ורענון, מבהיר את גוון העור וכתמי פיגמנטציה, מאפשר החדרה יעילה של חומרים פעילים לעור שילוב הטיפולים עם מרכיבים המאפשרים חידוש אמיתי, מיצוק והזנה לעומק כמו:

1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
    2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
    3. ויטמינים ומינרלים
    4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמטים מסביב לפה - קמטים עמוקים
    דניאל בר לוי
    25/05/2011

הי,
    שמי דניאל בר לוי ואני בת 42, מסביב לפי יש קמטים מאוד עמוקים.
    מה לעשות? איך לטפל? המקום רגיש לפילינג?

הוספת תגובה

• קמטים מסביב לפה - קמטים עמוקים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    26/05/2011

דניאל שלום.
    קמטי העור נובעים מפגיעה מצטברת בסיבי הקולגן והאלסטין שבעור, ועל מנת לשמור על עור בריא. יש להקפיד ולשמור על רמת לחות נכונה, שימוש בסרום לאחר ניקוי העור, שימוש בקרם הגנה בעל מקדם יעיל המנטרל רדיקלים חופשיים, וכן להימנע ככל האפשר מחשיפה לקרינת השמש.
    על מנת לתחזק את העור ולשמור על צעירותו, מומלץ להשתמש בפילינגים טבעיים, המעניקים פעילות מחודשת לתאים היוצרים סיבים בעור.

המסת הקמטים מתאפיינת בזירוז תהליכים טבעיים ומחדשים בגוף, המאפשרים חידוש אמיתי של עור הפנים. תכשירי המסת עור אינם משווקים לצרכן הסופי, אלא מותאמים באופן פרטני לכל מטופל או מטופלת על ידי מומחים, לאחר סדרה של בדיקות ואנליזות.
    התהליך אורך בין ארבעה לשמונה טיפולים המתמשכים כ-שעה בכל פעם, מידי חודש, והוא מיועד בעיקר לאלו הסובלים מהזדקנות מוקדמת של העור המלווה בפיגמנטציה והתקמטות יתר של העור.
    התכשירים מורכבים מחומרים טבעיים, המאפשרים את המסת קרטין בעור הישן ומחומרים האחראים על זירוז של התחדשות עור צעיר תחתיו.

המסת קמטים איננה פילינג עמוק, ורק אסטתיקאים בכירים יכולים לבצע את ההליך החדיש הזה. החומרים הביולוגים הטבעיים לטיפול והמסת בקמטים הינם:
    גופרית- (SULFUR) חומר ממיס קרטין, חומר אנטיספטי (נוגד דלקת) ופעיל כנגד קשקשים בעור.
    חומצה סליצילית המופקת מכהלים של צמח הלבנה, ובעלת תכונות אנטיספטיות.
    אנזימים ממיסי חלבון הפועלים בתאים העליונים של העור. האנזימים הינם מהצומח: ארפסין מופק מהמלפפון, ברומאלין מהאננס, פפאין מהפפאיה ופיצין מהתאנה.
    1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
    2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
    3. ויטמינים ומינרלים
    4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
    5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור .
    איבחון העור וייעוץ מיקצועי חובה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאק היפו אלרגני
    סיגל
    24/05/2011

שלום רב,
    זילי רשמה לי שאני כנראה אלרגית לפורמלין ולכן מופיע לה אדמומית באיזור הפה המלווה בגירוד כל פעם שאני שמה לאק.
    היא המליצה לחפש לאקים על בסיס חומרים טבעיים. חיפשתי בכמה בתי טבע ולא מצאתי דבר.
    ראיתי שד"ר שמיר המליץ למישהי על מחזק פלוס. הוא המליץ לשים אותו לפני הלאק.
    האם זה עוזר אם הציפורניים מגיעות לפה בעקבות צחצוח שיניים או ניקוי דנטלי ? כי הרי המחזק נמצא מתחת ללאק ולא מונע מפגש בין הלאק לפה.
    האם יש איזה פתרון או שאני צריכה להתייאש ולא להשתמש בלאק?

לקביעת תור
    סגירה
    לאק היפו אלרגני

הוספת תגובה

• לאק היפו אלרגני - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    25/05/2011

סיגל שלום.
    הטיפול המומלץ ביותר לשמירה על ציפורנים בריאות הוא הטיפול המסורתי. כאשר יש חשש לבעיה בציפורניים, דבר ראשון מומלץ לפנות לרופא על מנת לשלול פטרת. בנוסף, בודקים חוסר ברזל בדם או בעיה בבלוטת המגן וחלבונים בדם – אלו הם הסימנים הראשונים לציפורנים שבירות (BRITTLE NAIL)התופעה השכיחה ביותר בבעיות ציפורניים הנוצרת עקב סיבות בריאותיות, ביניהן: הפרעה באספקת דם מקומית, מחוסר בברזל, מחלות הקשורות לשיער כמו נשירת שיער. ישנן גם סיבות סביבתיות כגון אלרגיות בעור כמו: מגע ממושך במים, חומרים כימיים, שימוש ממושך בלק צבעוני ועוד.
    מומלץ להקפיד על תזונה נכונה וצריכת ברזל בכמות היומית המומלצת. בנוסף, יש להקפיד על שתיית מים מספקת.
    ישנן שיטות ביתיות לחיזוק הציפורניים כמו למשל להשרות את הציפורניים במים עם לימון, הדרך הקלה יותר היא למרוח את הציפורנים במחזק. חשוב לבדוק שהמחזק יכיל ויטמינים שיזינו את הציפורן וימנעו את שבירתן.

ישנן שיטות ביתיות לחיזוק הציפורניים כמו למשל להשרות את הציפורניים במים עם לימון, הדרך הקלה יותר היא למרוח את הציפורנים במחזק. חשוב לבדוק שהמחזק יכיל ויטמינים שיזינו את הציפורן וימנעו את שבירתן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת על אןפן השימוש הנכון בשמ
    TUVIA
    23/05/2011

רציתי לדעת על אןפן השימוש הנכון בשמן חוחובה ורוזמרין בנוא הצמחת שיער
    האם עלי למרוח א שניהם על השיער וללכת לישון או עלי לשטוף את השיער אחרי זמן ?
    אשמח יותר לדעת של השימוש הנכון בשמנים אלה
    במקבילמהי עיסוי קרקפת המשפר את זרימת הדם ומועיל לצמיחה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת על אןפן השימוש הנכון בשמ - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    25/05/2011

25 CC שמן שומשום
    9 טיפות לבנדר
    9 טיפות ג’וניפר
    5 טיפות שמן חוחובה
    3 טיפות גרניום לימוני.
    9 טיפות רוזמרין
    4 טיפות ויטמין D
    לעסות את הקרקפת במשך 20 דקות.
    3 פעמים בשבוע.
    – טיפולי סבתא טבעיים ,מומלצים ועוזרים מאוד – לקחת לימון , לחתוך לשני חצאים ולקרצף את הקרקפת . לאחר קרצוף הקרקפת עם הלימון ניתן לסחוט לימון נוסף ולשים על השיער. לא לשטוף ולהשאיר למשך לילה שלם . טיפול אחר כזה מוריד בצורה משמעותית את השומן בקרקפת . ניתן לעשות גם כטיפול יומיומי של חצי שעה ולשטוף במים . במקום להשתמש במרכך שיער או במסכת שיער , ניתן למרוח אחת לשבוע חומץ תפוחים לאחר החפיפה , להשאיר לחצי שעה ולשטוף . במידה וקצוות השיער יבשים ניתן למרוח עליהם בלבד מסכת שיער למשך 5 דקות ולשטוף .
    לא לשכוח לקחת תוספי תזונה כגון אבץ וחומצות אמינו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעי אקנה
    נטלי
    22/05/2011

שלום1יש לי שאלה.

אני בחורה בת 24 לפתע הופיעו לי פצעי בגרות (אקנה )שבגיל ההתבגרות לא יצא לי ככה.הלכתי לרופא עור הוא המליץ להשתמש ברקוטן אני לא כ"כ מתלהבת מהעניין שלקחת רוקוטן.לי יש עור שמן אני כרגע משתמשת בסבון מוצק של נוטרוגינה וגם בקרם פנים שלהם.
    יש איזה טיפול שאכןם יכול לעזור לי?כמו כן גם יש לי מעיין סימנים אדומים שהפצעים השאירו איך אני נפטרת מהם?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעי אקנה

הוספת תגובה

• פצעי אקנה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    22/05/2011

נטלי שלום.
    האקנה הינה הפרעה בעור המתבטאת בבלוטות חלב מודלקות.
    הסוג השכיח ביותר הינו האקנה וולגריס (חטטת נפוצה) המתחיל בד"כ בגיל ההתבגרות ונגרם עקב פעילות יתר (היפר פונקציה) של בלוטות החלב ואף עקב שינויים הורמונליים.
    החלב שנוצר אינו יכול לצאת כיוון שזקיקי השיער (בלוטות אפוקריניות) סתומים על ידי פקק, ונוצרת מוגלה. עקב המגע עם האוויר, פקק הקרטין נעשה שחור ויוצר חטט ("נקודה שחורה").

תופעת האקנה מתמקדת בעיקר על הפנים, החזה והגב; בדרך-כלל נעלמת עם ההתבגרות, אך לעיתים ישנה החמרה והמצב נעשה כרוני וגורם לציסטות זיהומיות (פפולות ופוסטולות) ולדלקות בעור. הטיפול הוא על-ידי ניקוי/חיטוי, משחות שונות, ולעיתים ע"י טיפול תרופתי - אנטיביוטיקה או רואקוטן.
    ישנם מספר טיפולים המוצעים כיום, כגון: הטיפולים הקוסמטיים והטבעיים שהינם פחות אלימים ולהם פחות תופעות לוואי מהטיפול הרפואי הקונבנציונלי.

הטיפול הקוסמטי הקונבנציונאלי יציע תכשירי ניקוי בעלי PH נמוך הידועים ביכולתם להרחיק פלורה בקטריאלית מהעור, משחות המווסתות ומאזנות את הפרשת הסבום מבלוטות החלב, תכשירים על בסיס רטין A העוזר בהתמיינות תקינה ואיזון בלוטות החלב, מסכות סופחות ולחויות קלילות על בסיס פאזה מימית המכילות מסנני הגנה.
    ייבוש יתר של העור יגרום להפרשה מוגברת של בלוטות החלב ויחמיר את המצב.

טיפול משולב עם תוספי מזון הינו אידיאלי כיוון שפועל גם במישור החיצוני וגם במישור הפנימי (המערכת החיסונית ומערכות נוספות הקשורות בהופעת הפצעים). ישנם תוספי מזון שאינם דורשים מרשם רופא כגון: ויטמינים ומינרלים שהראשון מביניהם הינו האבץ (שמהווה מאין אנטיביוטיקה טבעית ומחזק את המערכת החיסונית), ויטמין A (הפועל לשחרור הפקק) וויטמין B3,B5,B6.

תשומת לב נוספת לנושא התזונה הינו הרגלי תזונה נכונים כגון: מזונות המכילים ויטמינים, מינראלים, ומזונות המכילים סיבים תזונתיים וכמובן שתייה מרובה. מאידך חשוב גם להמנע ממזונות שומניים, מטוגנים, משקאות קלים ומזונות המכילים צבעי מאכל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה הורמונאלי+צלקות
    אלה
    15/05/2011

שלו רב,
    איך אפשר לטפל באקנה הורמונאלי בגיל מבוגר ובצלקות שנשארו אחרי אקנה באמצעות קוסמטיקה טבעית?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה הורמונאלי+צלקות

הוספת תגובה

• אקנה הורמונאלי+צלקות - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    15/05/2011

אלה שלום.

האקנה, כידוע, מהווה מטרד וגורם לסבל רב בכל גיל. הפצעים המוגלתיים על עור הפנים או הגב מכאיבים, מציקים ויוצרים מראה לא אסתטי המשפיע על הדימוי העצמי והביטחון האישי של כל אחד. חשוב להבין כי אקנה אינו נגרם ע"י זיהום. התופעה קשורה בפעילות יתר של בלוטות הגוף, שנובעת מכמה גורמים. אצל נערים ונערות בגיל העשרה (14-18), ומאוחר יותר, בגילאים 35-40, בעיקר אצל נשים, התופעה קשורה לרמות שונות של הורמונים, לתורשה, לתזונה לקויה ולמתח נפשי.

תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
    1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
    2. סתימה בנקבוביות העור.
    3. התרבות חיידקים.
    4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.
    אפשרויות מומלצת לטיפול...

פילינג אלפא הידרוקסיד (A.hd) כלומר, פילינג המבוסס על חומצות מפירות וירקות כמו תפוחי עץ, אפרסק, עגבניות, פפאיה ועוד. חומצות הפרי יכולות להגיע עד לכ-12% מהתכשיר עצמו והן החומר הפעיל בפילינג. פילינג זה משפר את הזרימה הלימפטית ומערכת הדם ובתדירות של שלוש עד ארבע פעמים בשבוע ניתן להגיע לקילוף קל של שכבת האפידרמיס. (יעיל גם לצלקות שטחיות).

צמחי מרפא: הטיפול נעשה בצמחים אלטרנטיביים (מטהרים ועוזרים בניקוי הגוף מהעומק) המגבירים את יכולת הגוף לסלק חומרי פסולת מהדם וממע' הלימפה וזאת בנוסף לשיקולים אישיים נוספים של המטפל (נאטורופת או הרבליסט):
    שורש שן ארי (Taraxacum rad) – צמח המשמש כבר אלפי שנים לטהר רעלים מהכבד ולשפר את פעולתו.
    ארקטיום (Arctium) – צמח מר, אלטרטיבי לימפתי. משפר את פעילות הכבד ומאזן רמות סוכר.
    אייריס (Iris) – צמח אלטרטיבי חזק, אנטי דלקתי לעור, מחזק את פעילות הכבד ומע' העיכול.
    רומקס (Rumex) – צמח אלטרטיבי לימפתי, מסייע לספיגת ברזל. מתאים לשימוש במיוחד כאשר יש שילוב של עצירות ואקנה.
    פרופוליס (Propolis) – צמח לטיפול חיצוני. הוא אנטי בקטריאלי, אנטי דלקתי ומרפא פצעים.
    שמן עץ התה: מצוין לטיפול חיצוני. מחטא ונוגד דלקת. במחקרים הראה יכולת שווה לזו של תכשירים רפואיים אבל ללא תופעות הלוואי.

תוספי מזון:
    1. אבץ פיקולינאט. ישפיע טוב אצל אנשים שהבעיה אצלהם נובעת מחוסר אבץ. אם נלקח כתוסף תזונה על בסיס קבוע, רצוי כל 3 חודשים לעשות הפסקה לחודש.
    2. ויטמין c - משמש כאנטי אוקסידנט, בעל תכונות אנטי דלקתיות ועוזר בייצור הקולגן.
    3. קומפלקס ויטמיני B – למי שנוטה לחסר בויטמינים אלה, מומלץ ליטול אותם כטיפול מונע להתפתחות אקנה.
    ייעוץ מיקצועי מומלץ ביותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

לולי
    27/06/2011

ד"ר קובי שמיר שלום:)
    לגבי התגובה שלך בדרכי הטיפול באקנה דברת על שמן עץ התה...
    רציתי לדעת איך עלי להתשמש בו על עור הפנים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימני הרזייה בצידי הירכים
    מיקי
    15/05/2011

שלום ד"ר
    עשיתי דיאטה וירדתי 5 קילו,
    בעקבות הדיאטה ש לי מלא סימני הרזייה בצידי הגוף
    על איזו משחה אתה יכול להמליץ לי להשתמש בשביל להעלים אותם
    וכמה משחה זו עולה?

תודה רבה

הוספת תגובה

• סימני הרזייה בצידי הירכים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    15/05/2011

מיקי שלום.
    הנושא מצריך טיפול יסודי ולהלן מה צריך להעשות.
    טיפול בסימני מתיחה בעור.
    סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה או ירידה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
    בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
    המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
    למי שיש כבר סימני מתיחה, סביר שיופיעו סימני מתיחה נוספים
    סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
    1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
    השמנים המרכיבים את הקרם מסייעים לגמישות העור ולשיקום רקמות ומתאימים להחלקת סימני מתיחה .
    מומלץ גם להרגעת העור ולהקלה במקרה של יובש וגירודים.
    הקרם מועשר בחמאת שיאה, שמן נבט חיטה, שמן אבוקדו, שמן חוחובה, שמן אובליפיחה וויטמין E.

2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
    3. רקיחת משחות לשימוש ביתי למניעת תופעות לוואי לתחזוקת הטיפול ולשימור ושיפור התוצאות .
    כעיקרון מומלץ לקבל ייעוץ מיקצועי.
    בהצלחה.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם בסיס לעור מעורב
    אורית.
    08/05/2011

שלום רב,
    אם ברשותי קרם בסיס המורכב מדונג דבורים, זרעי ענבים, חמאת שיאה ושעוה טבעית, האם הוא לא מתאים לסוג העור שלי, עור מעורב - באיזור ה_-T נטיה לשמנוני ובאיזור הפנים רגיל עם נטיה ליובש..
    האם קיימת אפשרות לערבב אותו יחד עם ג'ל אלוורה המכיל אובליפיכה, האם זה יהפוך אותו למימי יותר ופחות שומני. או עלי להוסיף ג'ל בסיס רגיל. או כפי שהוצע כאן בפורום להוסיף מים חמים, ואם כן באיזה כמות לקרם של 50 מי"ל.
    בתודה.
    אריאלה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרם בסיס לעור מעורב

הוספת תגובה

• קרם בסיס לעור מעורב - תגובה

זילי אורבך
    12/05/2011

שלום אריאלה,
    את יכולה להוסיף לפזה השומנית תכשירים על בסיס מים כמו ג'ל אלוורה, זה יפחית מהשומניות של הקרם ויצאים לאזור השומני בפנים.
    באזור היבש יותר מרחי קרם עם פחות מים.
    הכיני כמה מרקמים ונסי. "אין חכם כבעל ניסיון".
    הרכיבים שיש ברשותך טובים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמטיאית סחטנית!!
    יניב
    08/05/2011

נעים מאוד נ בן 26 וחצי ..לפי כמה חודשים הלכתי לקוסמטיקאית בגלל שניהיו לי נקבויות ליד האף והלחיים הבנתי שזה בגלל יצור מוגבר של סבום ..הייתי אוכל את התפריט הזה חצי שנה רצוף ....היא הביאה לי תרופה שבפנים יש גם ויטמין a אור הפנים ניראה יותר טוב מבעבר אבל אני לךא יכול להרשות לעצמי לבצע אצלה טיפולים כל הזמן היא עשתה לי שש טיפולים ב 3000 שקל וכול הזמן דוחפת לי מוצרים חדשים שהיא ממליצה ....גם מסכה היא מנסה למכור לי ואומרת לי שזה יעזור יש לי עור שומני סביב האף והלחיים העם תוכל לתת לי המלצה למסכת פנים שאני יכול לעשות לבד בבית מבלי שיעשקו אותי וכול כמה זמן אני יכול לעשות את זה!!

לקביעת תור
    סגירה
    קוסמטיאית סחטנית!!

הוספת תגובה

• מסכת פנים ביתית לעור שמן

ענת
    08/05/2011

אני בתפקידי קוסמטיקאית ומטפלת ברפואה טבעית יכולה להמליץ לך על מסכת חימר ירוק עם אלוורה.אתה יכול לקנות חימר ירוק בכל בית טבע לדלל אותו קצת עם אלוורה ומים עד לקבלת מרקם חלק אך לא נוזלי ולמרוח במקומות עם הנקבוביות הפעורות בערך פעמיים לשבוע.יש עוד עצות אם תרצה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ביתי לעור שמן ובעייתי תגובה

זילי אורבך
    12/05/2011

שלום יניב,
    אתה יכול לטפל בבעיה על יי רכישת תכשירים לטיפול בפעילות מוגברת של בלוטות החלב ולייבוש פצעונים שחורים ושומנים שנוצרים כתוצאה מפעילות זו.
    שלב ראשון הוא שימוש בסבון חומצי לניקוי השומנים.
    תה יכול לקנות תמצית לחיטוי הפצעונים ותכשיר מייבש פצעונים בכל בית מרקחת ורשתות הפארם. או אפילו לקבל תכשיר טוב מרופא עור דרך קופת חולים ובכך לחסוך בעלויות.
    מרשם לניקוי ראשים שחורים ושומנים:
    מיץ מלימון
    2 שיני שום כתוש
    3 כפיות בזיליקום יבש
    1 כוס מים רותחים
    להשרות את הבזיליקום במים ל 15 דקות לסנן, להוסיף הלימון והשום ולנקות את הפנים.
    מסיכה נוספת לעור בעייתי:
    1 כפית שיבולת שועל
    1 כפית דבש
    1 כפית יוגורט
    חצי כפית מלח ים
    חצי כפית שמן שקדים
    1 כף חימר לבן או חימר ירוק
    לערבב היטב, למרוח על הפנים, לעסות בעדינות ולשטוף.

בנוסף אני ממליצה לשמור על תזונה נבונה. ישנם מאכלים הגורמים להחרפת המחלה, כגון: אוכל מטוגן כמו צ'יפס, פיצה, בורקס,שומנים שווים כמו מרגרינה, חמאה,עוגות קרם,שמנת,גבינות שמנות,מוצרי חלב שמנים,אגוזים, שוקולד ועוד.
    גם סוכר לבן בהגזמה, כמו ממתקים, משקאות ממותקים וכו',משפיע לרעה על העור.
    נסה לאכול פירות וירקות , דגנים, קטניות, חלבונים דלי שומן ולשתות מים.

נסה להיות עצמאי ולשלוט בהוצאות שלך במידת האפשר. אתה כבר בן 26 וחצי.אם הסכמת להוציא את הסכומים שנקבת, איזו סיבה היתה לקוסמטיקאית לסרב? אתה קובע אם לשלם עבור שירות זה או אחר או לא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוי חתכים לאחר לידה באזור הפירנאו
    אודליה
    07/05/2011

שלום
    רציתי לדעת במה מומלץ להשתמש על--נמת לטפל בנשים לאחר לידה (יותר מחצי שנה לאחר הלידה) שמידי פעם האזור שמסביב לנרתיק והפירנאום צורב עקב חתכים קטנים ויובש
    זה קורה לסירוגין
    אחת מהן הייתה מורחת קרם לתפרחת חיתולים שהכנתי לתינוק שלה וזה הרגיע אבל רציתי להכין לה משהו ספציפי יותר המתאים למריחה באזור זה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ריפוי חתכים לאחר לידה באזור הפירנאו - תגובה

זילי אורבך
    12/05/2011

שלום אודליה,
    הטיפול המומלץ הוא שימוש בקרם צמחים על בסיס צפורני חתול(קלנדולה), לבנדר וקמומיל, בשילוב עם תערובת שמנים טבעיים מאותם פרחים, דהיינו, קמומיל, ציפורני חתול, ושמנים מרגיעים כמו שמן לבנדר .
    ישנה משחת שיאה בשילוב עם לבנדר וקלנדולה, לטיפול בסדקים ויובש.
    טיפול ביתי לבעיה
    שילוב של דבש , חלמון ביצה, שמן זית ומיץ כרוב. לערבב כמות שווה מכל רכיב , לערבב לקבלת קרם חלק ולמרוח.אפשר להוסיף שמן לבנדר.
    ג'ל אלוורה טבעי אף הוא עשוי להקל.
    קומפרס של מי קווקר וכוסמת מרגיע פריחות וחתכים:
    מבשלים 1 כוס קוואקר עם 1 כוס כוסמת ב 4 כוסות מים.
    מסננים ומקבלים נוזל לבן שלתוכו אפשר להוסיף שמן זית, ולמרוח.
    שילוב של כפית יוגורט, כפית שמן זית וכפית דבש גם מתאימה.
    מרשם נוסף: להשרות 2 כפות זרעי פשתן בכוס מים למשך הלילה, לסנן ולהוסיף גליצרין, שמן שקדים או שמן זית. ולמרוח. מצויין ליובש.
    אפשר למרוח קרם לפטריות בנוסף לכל האמור לעיל אותו ניתן לרכוש בבתי מרקחת ללא מרשם.
    ואם כל זה לא עוזר, לגשת לרופא לקבל תרופת מרשם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה