מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיגמנטציהתרצה17/07/2011
שלום
אני לוקחת כחודשיים פיקנוגינול -יש איזה שיפור קל בכתמים גדולים -יש בפנים נקודות חן.
מה ניתן לעשות .+אומגה 3+סי
האם להמשיך לקחת אותו מוצר-
האם יש לך או לך עצה כל שהיא לשפר את העור-אני בגיל 58
יש לי קמטים בשפה העליונה+מצח
תודה מראש
יום טוב
תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה - תגובה
ד''ר קובי שמיר17/07/2011שלום
איין בעיה להמשיך עם התוספים.
כעיקרון לטיפול קמטים אפשרי ומומלץ כדלהלן:
פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.
אפשרי במקביל לטיפול:
אקופונקטורה קוסמטית או דיקור קוסמטי, מתמקד בשיפור אסתטי ובריאותי ומטרתו לסייע בפתרון בעיות עור שונות.
הדיקור הקוסמטי נשען במהותו על יכולתו הטבעית של הגוף לרפא ולהזין ותומך ומעצים את יכולתו הנתונה. זוהי טכניקה המחייה מחדש ומחזירה את הנעורים מבפנים ומתקנת את חוסר האיזון הכללי בגוף בכלל ובעור בפרט.
טיפול באמצעות דיקור קוסמטי נמצא מתאים ויעיל לטיפול במגוון בעיות בריאותיות: שיפור מראה השקיות מתחת לעיניים
טיפול בכתמי פיגמנטציה
טיפול בצלקות
טיפול לגמישות השרירים באופן שאינו מלאכותי
טיפול לשיפור חיוניות העור
טיפול בסבוראה
שיפור איזון הורמונאלי וטיפול בסימפטומי גיל המעבר
שיפור אספקת החמצן לרקמות עור הפנים
הידוק וסגירת נקבוביות בעור הפנים
ניקוז רעלים ועידוד יצירת תאי עור חדשים
עייפות עור הפנים
טיפול בכתמים שחורים
מתיחת קמטוטים וקמטים בעור הפנים והצוואר
הרמת עפעפים ומתיחת העור
מיזעורי סנטר כפול
אנטי אייג׳ינג - עזרה במניעת הזדקנות העור
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיגמנטציה - תגובה
זילי אורבך18/07/2011שלום תרצה,
כתמי עור נובעים ממקורות שונים: פעילות הורמונלית, הזדקנות, פיגמנטציה שלאחר זיהומים, פיגמנטציה עקב תרופות, אלרגיות וחשיפת יתר לקרני השמש וכו'.
גם קמטים מצטברים עם עלייה בגיל וקשורים לתהליך הזדקנות העור, כמו יובש מופרז, ירידה בקולגן , אובדן רקמה אלסטית נורמלית וכו'.
כיום, עומדים לרשותינו דרכים רבות ומתקדמות למנוע קמטים וכתמים.
הפיקנוגנול שאת לוקחת הוא נוגד חמצון נגד רדיקלים חופשיים שפוגעים בעור, ולכן הוא מסייע בשמירה על עור חלק. כמו כן הוא מעניק הגנה וחיזוק לסיבי הקולגן.
גם לחומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3-6-9 יש השפעה על העור. אומגה 3 נמצאת בשמן דגים, בדגי ים צפוניים כמו סלמון, בזרעי פשתן, בזרעי צ'יאה ועוד. אומגה 6 נמצאת בשמן נר הלילה, בזרעי פטל שחור ובשמן בוראג' (זיפן).
ויטמין C נחוץ ליצירת קולגן ולתמיכה בסיבי החיבור .
אני ממליצה לך להוסיף לטיפול היומי תכישיר פילינג המסייע לקילוף תאי עור מתים, לזירוז חידוש תאי עור רעננים יותר ולהאטת תהליכי הזדקנות.
במקביל, יש למרוח סרום על בסיס ויטמינים נוגדי חמצון A-E-C Q10
למרוח קרם הזנה על בסיס שמנים טבעיים בכבישה קרה.
בבוקר חובה למרוח קרם עם מקדם הגנה כנגד קרינת השמש. מעליו אפשר להתאפר.
לקמטים במצח אפשר לעשות בוטוקס או לנסות פילינג רטינול המעודד יצור קולגן וטשטוש קמטים.
בשפה העליונה נוהגים לבצע מילוי על ידי חומצה היאלורונית, או לנסות פילינג רטנול או חומצת פירות בשילוב עם סרום קולגן אלסטין.
הטיפול היומיומי בפילינג ביתי ובתכשירים נוגדי חימצון הן בשתיה והן במריחה הוא מנצח.
לטיפול קליני בנדון את יכולה להתייעץ עם רופא מוסמך לאסטטיקה של העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצערת גב הידאיריס13/07/2011
שלום
האם תוכלו להתליץ על הטיפול המועדף להצערת גב היד.
מדובר ביד די רגילה ללא בעיה מיוחדת.
תו ד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצערת גב היד - תגובה
ד''ר קובי שמיר14/07/2011איריס שלום
טיפולי אנטי אייג'ינג יכולים להיתבצע גם על עור הידיים כדלהלן:
העור הדק במיוחד באזור הידיים והטיפול – פילינגים בהתאמה אישית להמסה ו/ או קילוף העור- מסיר ומחייה עור עייף ורפוי, ממצק את העור, מעורר את העור לחידוש ורענון, מבהיר את גוון העור וכתמי פיגמנטציה, מאפשר החדרה יעילה של חומרים פעילים לעור שילוב הטיפולים עם מרכיבים המאפשרים חידוש אמיתי, מיצוק והזנה לעומק כמו:
1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
3. ויטמינים ומינרלים
4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור
כמובן שהאיבחון והטיפול הינו פרטני לפי סיווג העור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצערת גב היד - תגובה
זילי אורבך14/07/2011שלום רבקה,
טיפוח וטיפול בגב היד חשוב לא פחות מטיפוח עור הפנים, הצוואר והגוף.
עקרונות תחזוקת היידיים בטיפול יומיומי יהיו כמו על הפנים:
חידוש תאי העור על ידי פילינג בעזרת חומצות בטא ואלפא הדרוקסיות, כלומר על ידי חומצת פירות כמו חומצה גליקולית . אפשר גם פילינג גרגרים או פילינג על בסיס חומצת ויטמין A.
הזנת העור על ידי ויטמינים נוגדי חמצון בצורת סרום:
סרום המכיל ויטמינים , LIPOIC ACIDA,E,C,COENZYM Q10
קרם ידיים למניעת יובש וסדקים
תכשיר מסנן שמש לשעות היום.
במידה ויש לך כתמי עור ניתן לשלב שימוש בקרם הבהרה מיוחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ריס שנשרדור12/07/2011
האם ריס שנושר בד"כ צומח אחד במקומו או שנשאר כך? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ריס שנשר - תגובה
זילי אורבך12/07/2011שלום יסמין,
באופן עקרוני שערה שנושרת אמורה לצמוח מחדש. השערה בנויה מחומר קשיח הנקרא קרטין, הצומח מתוך זקיק השערה כלפי מעלה. כל זקיק עובר מחזורים של מנוחה וצמיחה.כל זקיק מחובר לבלוטת חלב המפרישה חומר שומני על השערה הצומחת.לעיתים פעילות יתר של בלוטת החלב גורמת לסתימת הזקיק ולנשירת השערה. גם מתיחת יתר ומשיכת יתר של השיער באזור גורמת לנשירתו.
במידה ונוצרה צלקת באזור צמיחת השערה כתוצאה מפציעה, כוויה, קרינה וכו' השיערה לא תצמח יותר.
אני ממליצה לנקות את הריסים בתכשירים המתאימים לניקוי עיניים,יש מגבונים מיוחדים לאזור העיניים, המסייעים למניעת הצטברות שומן ולכלוך בזקיקי הריסים.
אפשר לעשות קומפרסים עם חליטת פרחים וצמחי מרפא כמו קמומיל, סרפד, מרווה .
אם הנשירה מקומית וכרונית, גשי לרופא לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד משהו
דור25/07/2011מאיפה אני משיגה את המגבונים
לניקוי העיניים ומה שמם של המגבונים שאני אדע כיצד לקנות.. ואיך איך אני עושה את הקומפרסים?
תודה מראש........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד משהו - תגובה
זילי אורבך26/07/2011שלום דור,
את המגבונים ניתן להשיג בבתי מרקחת וברשתות הפארם. פשוט יש לבקש מגבונים לעיניים בשם Eye Care.
את הקומפרסים עושים כך: חולטים 1 כפית גדושה של צמחי מרפא לשטיפת עיניים
( פרחי קלנדולה, אאופרזיה, קמומיל, עלי פטל אדום, זרעי שומר וכו') בכוס מים רותחים. משרים כ 20 דקות, מסננים ושוטפים את העיניים. יש גם כוסית שטיפה המותאמת לשטיפת עיניים ( ניתן לרכוש אותה בבתי מרקחת והפארם). ממלאים את הכוסית במי השטיפה, ומעפעפים לתוכה. בכל פעם יש לחטא את הכוסית היטב עם מים רותחים, ולהחליף את מי השטיפה מחדש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ריס שנשרלי11/07/2011
האם ריס שנושר בד"כ צומח אחד במקומו או שנשאר כך? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוראקס - תגובה
זילי אורבך12/07/2011שלום לי
בורקס בשמו האנגלי הוא Borax או גם Sodium Borate, נמצא בצורת אבקה לבנה. משמש כחומר משמר בתכשירים קוסמטיים כגום משחות, קרמים ואפילו סבונים.
הוא מסיס במים, באלכוהול, בגליצרין. יש לו תכונות חיטוי כנגד זיהומים פטריייתיים. כיום, כמעט ולא משתמשים בו. הריכוז שלו בתעשיית התמרוקים מוגבל.
ישנם רכיבים ידידותיים יותר ממנו.
בכל מקרה, ניתן לרכוש אותו בבתי מרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מרכיבים יותר ידידותיים
לי12/07/2011לקוסמטיקה? בעלי אותם תכונות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מרכיבים יותר ידידותיים - תגובה
זילי אורבך12/07/2011שלום לי,
תלוי איזה מרשם יש לך. עם מים או בלי.
אפשר להשצמש בויטמין E כחומר משמר למשחות שומניות ולתערובת שמנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות ....חן10/07/2011
שלום
שמי חן בת 29
לפני שנה בערך הכנסתי למודעות את נושא הבריאות. אני טבעונית, אוכלת המון פירות ירקות קטניות ודגנים מלאים, שותה הרבה מים ועושה פעילות גופנית.
לפני שנה הפסקתי גם להשתמש במוצרי קוסמטיקה רגילים ועברתי למוצרים טבעיים בלבד.
העור שלי תמיד היה טיפה בעייתי אך מאז גיל 22 בערך היה רגוע ויחסית בסדר חוץ מקצת שחורים.
מאז שעשיתי את השינוי לכיוון הבריאותי אני לא מבינה מה קרה, העור שלי נראה איום ושמנוני מלא פצעים אפילו בצוואר ואני כבר מתביישת לצאת מהבית :(
ניסיתי את כל הדברים שאמרתם בנוגע לניקוי נכון והמצב רק מחמיר ... אני לא יודעת מה לעשות ואני מתה ללכת למישהו שיעזור לי להחזיר את המצב לקדמותו אבל אין לי אפשרות כלכלית לטיפולים :(
האם מצבי הגיוני ? אני יודעת שאנשים שמנהלים אורח חיים דומה לשלי רק שיפרו את מראה העור שלהם ... אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות
אשמח לעצה כלשהי ...
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות .... - תגובה
זילי אורבך10/07/2011שלום חן,
פצעי בגרות ועור שמנוני קשורים בין יתר הגורמים , לפעילות יתר של בלוטות החלב שמושפעות מפעילות הורמונאלית. כמו כן, תזונה טבעונית יכולה לגרור אחריה חוסרים תזונתיים כמו חוסר ויטמין B12 המצוי בעיקר במזון מן החי. יש להשקיע את התכנון היומיומי למזון מאוזן, לצרוך מכל אבות המזון.הבעיה שלך אינה קשורה ישירות לתזונה, יש לך עור שמנוני ואת צריכה לדעת שכדי להקל על המצב חשוב להקפיד על מספר כללים, כגון:
ניקוי עמוק ויסודי של העור
ניקוז בלוטות החלב מהשומן והמוגלה
ייבוש הפצעון והסרת הסימנים המתלווים לבעיה
הקפדה על תזונה נכונה
המנעות ממזון מטוגן ושמן וממתקים.
אני מציעה שתגשי לייעוץ אצל רופא עור ותקבלי טיפול בסיסי דרך קופ"ח בה את מבוטחת.הוא יאבחן את עור הפנים שלך וימליץ לך על הטיפול המתאים.
במקביל, המשיכי לנקות היטב את הפנים עם הסבונים שיש לך בבית.
הכיני לעצמך פילינג עדין מחומרי גלם שישי בבית,לדוגמא מסיכה לעור שמן: 1 כף חימר לבן או ירוק, כף שמרי בירה, 1 כפית שמן חוחובה, 1 כף מים. לערבב את כל החומרים להוסיף 2 טיפות מאחד השמנים הנדיפים : שמן לימון, שמן גרניום, שמן אילנג אילנג, שמן לבנדר, שמן רוזמרין. רכשי אחד מהשמנים הללו לבנדר ולימון למשל, הוסיפי לכל כפית 4-5 טיפות מסך השמנים שיש לך. אפשר להוסיף שמנים לכפית ג'ל אלוורה או כל ג'ל שיש בבית.
אפשר להכין ג'ל טבעי לעור שמן בבית:
100 מ"ל מים רותחים או מי פרחי בבונג
1 כפית טפיוקה( קונים בבתי טבע, בסופר וכו')
מרתחים עד שהטפיוקה מתמוססת. מסננים את הגושים דרך גזה או דרך גרבונים נקיים ויבשים. כשהנוזל מתקרר מתקבל ג'ל בסיס. לתוכו הוסיפי שמנים אתריים. על כל גרם 1 טיפה שמן נדיף.
נסי מסיכה מלפפונים לקיץ:
מלפפונים הם מכווצים טבעיים(astringents) והיא מצויינת לימי הקיץ החמים והדביקים. היא מותחת את הפנים ומעניקה לו מראה רענן וחלק
1 מלפפון קטן
1-2 כפות חלב דל שומן
1 כפית דבש
2-3 טיפות חומץ תפוחים
2-3 כפיות קרח מרוסק
לחתוך מלפפון לחתיכות קטנות, להכניס למערבל מזון, להוסיף חלב,דבש,חומץ תפוחים וקרח לערבב היטב לקבלת קרם.
למרוח על הפנים והצוואר, לשבת ולהירגע.
אפשר לשים פרוסות מלפפונים על העיניים למשך 15 דקות, ולאחר מכן לשטוף עם מים קרים.
נסי להפחית מתח ולחץ זה רק מחריף את הבעיה. הרגעי וטפלי בעצמך בצורה נבונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חן11/07/2011זילי תודה רבה על התגובה המהירה
הבעיה היא שהסבונים הטבעיים עשויים משמנים ואני מרגישה שהם לא מנקים לי את העור ואני ממש לא רוצה לחזור לשימוש בסבונים עם כל הכימיקלים שבהם השתמשתי בעבר והם כן עזרו למצבי ... האם יש איזושהי דרך לנקות את עור הפנים בצורה טובה ללא כל הכימיקלים ? אגב, רופאי העור של קופת חולים רצו לרשום ראקוטן וגניקולוגית המליצה על גלולות ואני לא מסכימה להכניס את הדברים האלה לגוף שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איילה
חן11/07/2011תודה איילה
העניין הוא שאני ממש מעדיפה להשתמש בחומרים טבעיים והמוס עליו המלצת עמוס בכימיקלים ... פה בדיוק הבעיה - כל הסבונים עם הכימיקלים עוזרים לי ומקלים על המצב אבל אני ממש לא רוצה להשתמש בהם ומחפשת דרך טבעית לטפל בבעיה שלי
תודה רבה בכל זאת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםאורן06/07/2011
שלום ...
ניתן להוסיף לג'ל אלוורה ויטמינים A וC ושזה יהיה תחליף לקרם לחות ?
האם זה אפקטיבי כמו הקרמים בשוק?
אני יודעת שג'ל אלוורה הוא בריא לעור , אני רוצה גם להחדיר אליו ויטמינים שישמרו עליו מפני הזדקנות העור.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
זילי אורבך09/07/2011שלום אורן,
ג׳ל אלוורה שנמכר,הוא למעשה תערובת של ג׳ל קוסמטי בשילוב מעט ג׳ל אלוורה,בדוק לפי סדר הרכיבים על התגית. ג׳ל אלוורה מקרר ומרגיע כוויות ופריוחות חמות על העור בגלל תכולת המים הגבוהה שבו ובגלל ריר הצמחים שבו.ג׳ל מכיל 90% מים,והוא מתאים לעור שמן ומעורב,בו רמת השומן בעור גבוהה יותר מאשר בעור יבש.על מנת ליצור לחות יש לשלב פזה שומנית עם פזה מימית.אפשר להוסיף לג׳ל שמנים צמחיים כמו שמן נבט חיטה. שמן שקדים, שמן חוחובה, שמן נר הלילה וכו׳, וכן וטמין מסיס שמן ויטמין E המשמש גם משמר לפזה שומניתו, הוא נוגד חמצון ושומר על מאגר הלחות בעור, ויטמין A שגם הוא מסיס בשומן, נוגד חמצון ותורם להתחדשות תאי העור, וויטמין מסיס מים כמו ויטמין C שנחוץ לייצור סיבי הקולגן והאלסטין בעור, אין בעיה להוסיף ויטמינים ונוגדי חמצון לקרם בסיס או לג׳ל בסיס.הכל בהתאמה לסוג העור.זה מעשיר את הלחות ומזין את העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי שיח אברהם....שרי02/07/2011
רשמת באחת התשובות שזה פרי. ראיתי בבתי מרקחת\בתי טבע, שמוכרים רק את הזרעים. האם החומר האפקטיבי בצמח, לבעיות מחזור למיניהן ואיזון הורמונאלי, האם זה נמצא גם בזרעים יבשים(שיובשו במכוון)?
כמה פעמים צריך לקחת אותו בשתיה ליום? כמה ימים?
והאם את יודעת היכן מוכרים את הפרי עצמו, כיצד הוא נראה, והיכן ניתן למצוא את הצמח(בעציץ)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי שיח אברהם.... - תגובה
זילי אורבך04/07/2011שלום
שיח אברהם נקרא vitex agnus castus- chasteberry
מקור הצמח במזרח התיכון, הפרי משמש שנים רבות ברפואה.
הוא נמצא בצורת פרי מיובש, בצורת כמוסות וכן בצורת טינקטורה שזה מיצוי פרי באלכוהול 1:3 45% אלכוהול.
האינידיקציה שלו היא אכן לבעיות מחזור, כמו כאבי מחזור, חוסר מחזור, תסמונת קדם ויסתית, הפרעות בגיל המעבר וכן להגברת ייצור חלב אצל נשים מיניקות.
הצמח מגביר פרוגסטרון, כי חוסר פרוגסטרון הוא הגורם העיקרי לתסמינים שצויינו לעיל.
הצמח אסור בהריון.
המינון בטינקטורה הוא 20-60 טיפות 2-3 פעמים ביום.
ניתן לשילוב עם צמחים נוספים כמו קוהוש שחור, מורן, אנג'ליקה סינית וקוהוש כחול.
ניתן לרכוש אותו בבתי מרקחת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שיח אברהם.... - תגובה
זילי אורבך04/07/2011שלום
שיח אברהם נקרא vitex agnus castus- chasteberry
מקור הצמח במזרח התיכון, הפרי משמש שנים רבות ברפואה.
הוא נמצא בצורת פרי מיובש, בצורת כמוסות וכן בצורת טינקטורה שזה מיצוי פרי באלכוהול 1:3 45% אלכוהול.
האינידיקציה שלו היא אכן לבעיות מחזור, כמו כאבי מחזור, חוסר מחזור, תסמונת קדם ויסתית, הפרעות בגיל המעבר וכן להגברת ייצור חלב אצל נשים מיניקות.
הצמח מגביר פרוגסטרון, כי חוסר פרוגסטרון הוא הגורם העיקרי לתסמינים שצויינו לעיל.
הצמח אסור בהריון.
המינון בטינקטורה הוא 20-60 טיפות 2-3 פעמים ביום.
ניתן לשילוב עם צמחים נוספים כמו קוהוש שחור, מורן, אנג'ליקה סינית וקוהוש כחול.
ניתן לרכוש אותו בבתי מרקחת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זילי אם תוכלי בבקשהדור30/06/2011
להפנות את תשומת ליבך לשאלתי לגבי איבוד הריסים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זילי אם תוכלי בבקשה - תגובה
זילי אורבך04/07/2011שלום,
בגלל שמדובר בריסי העין והקירבה לעיניים, יש בעיה למרוח תכשיר מעודד צמיחה באזור. תכשיר כזה חייב להיות סטרילי.
התכשירים הקיימים בשוק אינם סטריליים ומיועדים בעיקר לקרקפת.
אני ממליצה לפנות לרופא עור ולהתייעץ בנדון.
ייתכן שהבעיה תחלוף עם הזמן, אם הסתיימו הטיפולים שגרמו לכך.
במקביל, אפשר לנסות להשתמש בתכשיר הומיאופתי לעידוד צמיחת השיער ובתוספי מזון המכילים ויטמינים חיוניים לשיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתנת לי כבר את התשובה הזאת
דור10/07/2011קיבלתי את אותה תשובה בהודעות הקודומות..ולא קיבלתי מענה על שאלותיי שם..אם תוכלי לענות עליהם בהקדם אודה לך מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתנת לי כבר את התשובה הזאת - תגובה
זילי אורבך10/07/2011שלום דור,את הצמחים ניתן לרכוש בבתי מרקחת ובבתי טבע.לחלוט 1 כף צמחים בכוס מים רותחים, להשרות 10-20 דקות,לסנן ולהרעיב הריסים. לאחר מכן מומלץ למרוח סמן ויטמין E טהור ללא ריח או שמן אתרי. מלבד הטיפול החיצוני בבעיה מומלץ לשלב תזונה נבונה ותוספי מזון לשיפור זרימת הדם לאזור הריסים.יש ויטמינים לעיניים. תמצא אותם בבתי מרקחת, ברשתות הפארם ובבתי טבע. בעיקר בטא קרוטן ולוטאין שמקורם בירקות כתומים ירוקים ואדומים וכן בפירות.שתיית מים חשובה מאוד לפחות 1 כוס כל 2-3 שעות. מומלץ לבקר אצל רופא על מנת לשלול מחלות זיהומיות או תסמינים אחרים.טיפול ביתי או טבעי אינו מחליף טיפול רפואי אלא משלים אותו.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תשובתך
דור11/07/2011האם אני יכול להשתמש בשמן שקדים או שעדיף רק שמן ויטמין E?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IPLדקלה28/06/2011
שלום,
האם הסרת שיער בטכנולוגית IPL בטוחה? האם היא מורידה שיער לצמיתות? האם ניתן לעשות זאת בזמן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IPL - תגובה
זילי אורבך30/06/2011טכנולוגיית IPL, מבוססת על טיפול בקרני אור באמצעות מכשיר שמקרין אור ממוקד, בפולסים של הבזקי אור, רק על הרקמות אליהן נעשה הטיפול. הטיפול מבוסס על העיקרון שבו קרני האור גורמים לחימום הקולגן בדרמיס וכתוצאה מכך לגירוי ובניה מחדש של סיבי הקולגן.
הוא ידוע כבטוח.
אם יש לך נקודות חן מסוכנות, בקשי מהמטפל לא להקרין אור על אזור זה.
בדקי שומות ונקודות חן אצל רופא עור .
הטיפול אינו מסוכן לעיניים, אם קרני האור לא באים במגע ישיר איתם.
רצוי לכסות את העיניים במהלך הטיפול.
לגבי הריון התייעצי עם רופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIPL - תגובה
זילי אורבך04/07/2011טכנולוגיית IPL, מבוססת על טיפול בקרני אור באמצעות מכשיר שמקרין אור ממוקד, בפולסים של הבזקי אור, רק על הרקמות אליהן נעשה הטיפול. הטיפול מבוסס על העיקרון שבו קרני האור גורמים לחימום הקולגן בדרמיס וכתוצאה מכך לגירוי ובניה מחדש של סיבי הקולגן.
הוא ידוע כבטוח.
לגבי הריון התייעצי עם רופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים ניתן למרוח מסכות טבעיותבהריוןליאור20/06/2011
האם ניתן למרוח מסכה המורכבת מלימון ותאנים על עור הפנים בהריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האים ניתן למרוח מסכות טבעיותבהריון - תגובה
זילי אורבך12/07/2011שלום ליאור,
מותר למרוח מסכה מלימון ותאנים אך בתנאי שריכוז הלימון יהיה מדולל על מנת למנוע גירוי ואדמומיות. בכל מקרה, אם מורחים מסכה כלשהי והיא גורמת לעקצוץ ואדמומיות, לשטוף מיד עם מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים ...
ליאור23/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאודורנט ללא אלומיניום לגברגיא15/06/2011
אני סובל מהזעת יתר בבית השחי ועד היום השתמשתי בדאודורנט של ג'ילט המכיל אלומיניום שאומנם לא עצר את ההזעה אך הצליח לנטרל את הריח בצורה יפה.
לפני כשבועיים התחלתי להשתמש בדאודורנט רול און טבעי ללא אלומיניום וללא בושם ואלכוהול שמתיימר להעניק הגנה עד 48 שעות אך התאכזבתי ממנו מאחר ולאחר שעה או שעתיים שאני מיוזע ניתן להרי מעט ריח לא טוב של זיעה והוא לא מחזיק מעמד.
אני אציין שניסיתי לשים למרוח קצת סודה לשתייה בבית השחי וזה ניטרל כל ריח של זיעה אך זה לא פתרון מעשי כי לאחר כמה ימים התחיל להופיע גירוי בבית השחי.
אני לא רוצה לחזור בחזרה לדאודורנט לא טבעי כי אני מתחיל לעשות קשר בין אקנה קל שיש לי בפנים לשימוש בדאודורנט עם אלומיניום.
בשבועיים שאני לא משתמש בדאודורנט עם אלומיניום אני בכלל לא סובל מאקנה וזה נראה לי די הגיוני שבמקום שנסתמים נקבוביות הזיעה באזור אחד של הגוף ככל הנראה הדבר מביא אצלי את בלוטות החלב לעבוד ביתר פעילות וזה מה שגורם בסופו של דבר לאקנה.
האם יש פיתרון לקוסמטיקה הטבעית לבעיית ההזעה ממנה אני סובל והאם קיים בכלל דאודורנט טבעי שמבטל את ריח הזיעה לחלוטין ?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט ללא אלומיניום לגבר - תגובה
זילי אורבך12/07/2011שלום גיא,
בלוטות הזיעה הנמצאות מתחת לעור מפרישות זיעה כמעט בכל מקום בגוף. לזיעה תפקיד חשוב בוויסות חום הגוף ושמירה על טמפרטורת גוף קבועה ובסילוק פסולת,
הריח שיוצא מהזיעה נובע מפעילות החיידקים שמפרקים חומרים אורגניים הנמצאים בזיעה.
על מנת לנטרל ריח זיעה מומלץ לבדוק רכיבים בתזונה שלך, לשמור על שתיית מים מספקת המטהרת את הגוף, לצרוך ירקות ירוקים שעשירים בכלורופיל שנחשב לחומר מנטרל ריחות גוף, לשתות צמחי מרפא מטהרי דם כמו שן הארי, גדילן מצוי, סרפד, תלתן אדום, תה ירוק וכו'.
אפשר להכין דאודורנט טבעי בצורת תרסיס לגוף:
100 מ"ל יין לבן או חומץ תפוחים
10 מ"ל וודקה
חצי כפית סודה לשתיה
500 מ"ל מים מינרלים או מים מטוהרים
לערבב היטב ולהוסיף שמנים נדיפים כמו: שמן מרווה, שמן לבנדר, שמן לימון, שמן מנטה, שמן רוזמרין סך 30 טיפות מכל השמנים ביחד.
לנער היטב את התערובת. התרסיס נוגד בקטריות ומפחית ריח זיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תגובה של מנהלי הפורום
גיל20/06/2011דאודורנט רייט גארד מכיל אלומיניום והוא לא טוב בשבילי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנהציפי13/06/2011
היי,
שמי ציפי, אני בת 31 וסובלת מאקנה ברמה זו או אחרת מאז גיל ההתבגרות. לפני כ-13 שנה טופלתי ברואקוטן ולאחר מכן לקחתי דיאנה במשך כ-10 שנים. האקנה חזר לפני כ-3 שנים כאשר הריתי. כיום אני שוב רוצה להרות ולכן לא יכולה לקחת שןב רואקוטן. רציתי לדעת האם אתם ממליצים על טיפול בטכנולוגית ipl לטיפול באקנה? האם הטיפול פותר את הבעיה מהשורש? והאם שמעת על הטיפול של רבקה זיידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה - תגובה
זילי אורבך30/06/2011טכנולוגיית IPL, מבוססת על טיפול בקרני אור באמצעות מכשיר שמקרין אור ממוקד, בפולסים של הבזקי אור, רק על הרקמות אליהן נעשה הטיפול. הטיפול מבוסס על העיקרון שבו קרני האור גורמים לחימום הקולגן בדרמיס וכתוצאה מכך לגירוי ובניה מחדש של סיבי הקולגן.
הוא ידוע כבטוח.
לגבי אקנה,
אקנה נגרם מפעילות יתר של בלוטות החלב שהסיבה העיקרית היא גירוי הורמונאלי.
הטיפול העיקרי צריך להתבסס על ניקוי עמוק ויסודי של העור, ניקוז בלוטות החלב מהשומן והמוגלה, קילוף תאי עור פגומים ונגועים, ייבוש הפצעונים והסרת הסימנים המתלווים לבעיה, הקפדה על תזונה נכונה, המנעות ממזון מטוגן ושמן וממתקים.
הפילינג המקובל לשימוש מבוסס על חומצת ויטמין A ועל חומצות מפירות-אלפא הדרוקסיות ועוד. הרעיון הוא לקלף את תאי העור המתים, לעודד ייצור קולגן, הבהרת כתמי העור, טשטוש הצלקות וניקוז השומן שמצטבר על העור עקב פעילות מוגברת של בלוטות השומן.
אני ממליצה על פעולת תחזוקה יומיומית. אם תרצי שלבי הטיפול עם שיטת הטיפול בקרני אור.
על מנת להצליח חייבים לנסות. שם הטיפול לא אומר כלום.ואין חכם כבעל ניסיון.
תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא עור מומחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאודורנט טבעי למקומות אינטימייםגיא13/06/2011
אני סובל מהזעה גם במקום כמו מפשעות ומקומות אינטימיים ורציתי לדעת האם קיים דאודורנט טבעי שאפשר למרוח או לרסס במקומות הללו מבלי שיגרם נזק לעור או למקום עצמו.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט טבעי למקומות אינטימיים - תגובה
זילי אורבך12/07/2011בלוטות הזיעה הנמצאות מתחת לעור מפרישות זיעה כמעט בכל מקום בגוף. לזיעה תפקיד חשוב בוויסות חום הגוף ושמירה על טמפרטורת גוף קבועה ובסילוק פסולת,
הריח שיוצא מהזיעה נובע מפעילות החיידקים שמפרקים חומרים אורגניים הנמצאים בזיעה.
על מנת לנטרל ריח זיעה מומלץ לבדוק רכיבים בתזונה שלך, לשמור על שתיית מים מספקת המטהרת את הגוף, לצרוך ירקות ירוקים שעשירים בכלורופיל שנחשב לחומר מנטרל ריחות גוף, לשתות צמחי מרפא מטהרי דם כמו שן הארי, גדילן מצוי, סרפד, תלתן אדום, תה ירוק וכו'.
אפשר להכין דאודורנט טבעי בצורת תרסיס לגוף:
100 מ"ל יין לבן או חומץ תפוחים
10 מ"ל וודקה
חצי כפית סודה לשתיה
500 מ"ל מים מינרלים או מים מטוהרים
לערבב היטב ולהוסיף שמנים נדיפים כמו: שמן מרווה, שמן לבנדר, שמן לימון, שמן מנטה, שמן רוזמרין סך 30 טיפות מכל השמנים ביחד.
לנער היטב את התערובת. התרסיס נוגד בקטריות ומפחית ריח זיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פניםלילי09/06/2011
האם טיפול פנים בזמן מחזור הוא כדאי או שיכולה להיווצר רגישות מיוחדת?
אני מרגישה שאני צריכה את זה דחוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פנים - תגובה
זילי אורבך10/06/2011שלום לילי,
בזמן מחזור תתיכן פעילות יתר של בלוטות החלב, המפרישות שומן שעלול לגרום ל"חצ'קונים" או פצעונים אצל בעלי עור שמן ובעייתי במיוחד.
אם הטיפול בפנים עדין ומתמקד בניקוי עדין, אין סיבה שתיווצר רגישות. עדכני את הקוסמטיקאית במצבך והיא תטפל בהתאם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להכנת קרם פנים
איילי12/06/2011זילי תודה על התשובה המפורטת, אנסה שוב ומקווה הפעם להצליח :-)
שאלה אחרונה, בכדי לקבל קרם יותר חלבי ופחות חמאתי (כזה שנספג בעור ולא משאיר פנים מבריקות) האם רק בוקרס יוצר את ה"חלביות" או שיש צורך במרכיבים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להכנת קרם פנים - תגובה
זילי אורבך12/06/2011שלום,
לא ממליצה להוסיף בורקס בשלב זה. מחליבים נוספים שניתו להוסיף כוללים חומצה סטיארית וסטריל אלכוהול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לקרם פנים
איילי12/06/2011הי זילי
מצטערת שאני קצת נודניקית... :-) אבל קראתי המון בנושא ואני כבר מבולבלת,
אם כן למה משתמשים בבוראקס בכלל? (נתקלתי בו בהמון מרשמים לקרם).
ו 2שאלות אחרונות :-),
1. נתקלתי בשעוה שנקראת שעות לנט, ניסיתי לחפש עליה מידע אבל לא מצאתי כלום, עבור מה משתמשים בה בקוסמטיקה טבעית?
2. לעור פנים בהיר עם נטיה להיות אדמומי מאוד, מה מומלץ לשלב בקרם הפנים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת קרם פניםאיילי06/06/2011
אני מנסה להכין בעצמי קרם לחות לפנים, לאחר קריאה בנושא הכנתי קרם המכיל חמאת שיאה, שמן חוחובה, שמן שקדים, דונג דבורים, שמנים אתריים (לוונדר+גרניום), שמן נבט חיטה (לשימור), ובתוספת ממים מזוקקים (הכנתי תמצית עם פרחי קלנדולה) - יצא קרם מאוד כבד ומשאיר את עור הפנים שומני (גם מאוד נעים) - האם ישנה דרך ליצור קרם יותר תחליבי ונספג? לכמה זמן ניתן לשמור קרם עם מרכיבים אלו? בנוסף איך מונעים היפרדות המיים מהקרם (כשהכנתי הכל כן השתלב יחד אבל אח"כ נוצרה שכבת מיים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת קרם פנים - תגובה
זילי אורבך10/06/2011שלום איילי,
כשמכינים קרם עם שתי פזות, פזה שומנית ופזה מימית, דרוש חומר שמקשר בין שתי הפזות, חומר מתחלב. אחרת שתי הפזות יפרדו ( כמו במקרה שלך).
במקרה שלך את צריכה להוסיף שעווה מתחלבת (מומסת) לחמאת השיאה ולהוסיף את המים בהדרגה ליצירת קרם חלק. ריכוז השעווה אמור להיות כ 10%. ניתן לרכוש אותה בבתי מרקחת.
שמרי את הקרם במקרר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת קרם פנים
איילי10/06/2011תודה על התשובה, לגבי היפרדות המיים מהשומנים - כן השתמשתי בשעווה (קניתי מין שבבים בחנות טבע) אותה המסתי יחד עם השיאה ושאר השמנים והוספתי מיים בהדרגה תוך ערבוב בכף אבל זה עדיין נפרד. עשיתי כמה נסיונות וכולם כשלו :-(
האם חייבים מיקסר/בלנדר או ערבוב עם כף מספיק (אולי זאת הסיבה להיפרדות?), אגב קראתי גם על בוראקס, מה בדיוק התפקיד שלו בקרם? (לא שמתי בינתיים).
ושאלה אחרונה, לגבי זמן שימור, במה משתמשות קוסמטיקאיות או נטורופטיות שמכינות בעצמן קרמים ומוכרות בכדי למכור מוצר עם אורך חיי מדף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת קרם פנים - תגובה
זילי אורבך12/06/2011שלום,
כנראה שהמרשם לא מדוייק מבחינת הרכיבים. יש להשוות טמפרטורה כשמערבבים את המים והשומן. כלומר, המים צריכים להיות חמים וגם הפזה השומנית, בערך 70 מעלות.הבורקס משמש כחומר משמר וגם כחומר מתחלב. מוסיפים אותו בריכוז נמוך .
קוסמטיקאיות לא מכינות את הקרמים שלהם לבד. הן רוכשות קרם בכמות גדולה וממלאות באריזות אישיות ומוכרות.
יש צורך ברישיון תמרוקים על מנת למכור מוצר קוסמטי.
לבתי מרקחת מותר לרקוח קרמים ומשחות באופן אישי.
אני ממליצה לבדוק את המרשם לפיו מכינים את הקרם.
הריכוז של שעוות הדבורים צריך להיות 10%
המים צריכים להיות בריכוז של 30-50% בערך.
לעור יבש ניתן להכין קרם ללא מים.
לדוגמא:
שעוות דבורים 10%
חמאת שיאה 50%
שמן קלנדולה 20%
שמן נבט חיטה או ויטמין E- 10%
שמן זרעי ענבים 10%
אופן הכנה:
מחממים את שעוות הדבורים על אמבט מים עד להמסה. מוסיפים את חמאת השיאה ולאחר מכן את השמנים. מערבבים לקבלת קרם חלק ואחיד. מצננים.
אפשר להוסיף שמנים אתריים כגון: שמן לבנדר, שמן וניל, שמן גרניום וכו'.
לתערובת זו ניתן להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת קרם . בערך 2-3 כפות מים חמים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת קרם פנים
ענת20/06/2011קוסמטיקה טבעית
מאת: ד''ר קובי שמיר
מתכון לקרם פנים וגוף
שלום.
קרם לחות טבעי לעור רגיל יבש.
יכול לשמש כבסיס להכנת: קרם פנים, גוף, ידיים
חומרים:
40CC שמן צמחי כגון: שמן שקדים, שומשום, זרעי ענבים, זית או פישתן.
10CC שעוות דבורים
50 מ"ל- מיים מזוקקים
½ כפית בורקס (חומר מסיס במים, המקשר בין מים לשמן)
אופן ההכנה:
1. ממיסים את שעוות הדבורים ואת השמן הצמחי שבחרנו, עד לקבלת נוזל אחיד ומערבבים.
2. ממיסים את הבורקס במים הרותחים, מוזגים באיטיות לתוך תערובת השמנים ומערבבים.
3. מסירים מהאש ומחכים שיתקרר
4. לאחר שהקרם מתקרר לערבב שוב ובשלב זה מומלץ להוסיף שמנים אתריים כגון לבנדר, עץ התה ,גרניום,קלנדולה פצולי ורוזמרין.
בהצלחה
(מינון השמנים האתריים ל 50CC - 20 טיפות).
מעולה ומומלץ - שמן שקדים - לא נספג - לא מומלץ
שמן זרעי ענבים - לעור שמן
שמן פשתן - מומלץ
הכנתי כמה פעמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)