פורום קוסמטיקה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה
    סיוון
    27/09/2011

שלום , התייעצתי עם רופא עור לגבי לקיחת כדורי ריאקוטן , הוא המליץ לי לקחת במינון של כ 10 מ"ג זה לא מינון נמוך מידי ? חייבת להודות שאין לי כ"כ הרבה פצעים על הפנים אך אני מקווה לראות תוצאות משמעותיות...וניראה לי ש 10 מ"ג לא יספיק. דבר נוסף הוא שהבנתי שאין לעשות פעילות גופנית מאומצת , להסיר שיער , לשתות אלכוהול וכ'ו מתי ניתן לחזור לשגרת החיים הרגילה ? , האם מומלץ לקחת תוספי בריאות בזמן שלוקחים את התרופה ?, או למרוח קרם\משחה שיכולה להקל על המראה ?
    תודה לכם ! הפורום הזה באמת עוזר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה - תגובה

זילי אורבך
    28/09/2011

שלום אפרת,
    בזמן השימוש בתרופה יש להימנע מחשיפה לשמש ולכן יש למרוח קרם לחות עם מקדם הגנה 15-30 SPF
    הרואקוטן היא תרופה שגורמת ליובש וקילוף של העור, לכן יש למרוח קרם לחות על בסיס מים המיועד לעור שמן ומעורב.
    אין מניעה להשתמש בתוספי מזון כגון: אבץ, אומגה 3-6-9 שזה שילטב של חומצות שומן חיוניות לעור. כמובן שיש להרבות בשתית מים.
    שנה טובה!
    ו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/09/2011

אפרת שלום.
    תוכלי גם להעזר בקישור הבא:
    http://health.walla.co.il/?w=/5007/1167311
    כדי לקבל תוצאות בטיפול כדאי לך לשלב תזונה נכונה - כדאי לשנות את הרגלי התזונה ולהפחית באכילת מטוגנים או עתירי שומן, שוקולד ופיצוחים הם מוצרים המחמירים עם האקנה. ויש להרבות בשתייה.

טיפול קוסמטי- או סדרה של טיפולים הכרחיים לטיפול באקנה. בטיפול ייעשה ניקוי העור ,פילינג מתאים, ריכוך והתפחת העור , ניקוז והוצאה של קומודונים (שחורים), חיטוי העור ע"י שימוש בחומרים אנטיספטיים, ספיחת שומן ע"י מסיכות מתאימות , והרגעת העור והאדמומיות. כדאי לטפל יסודית.
    קיימים תוספי מזון שיכולים לסייע לגוף בשלב מוקדמים כגון:

קומפלקס ויטמיני B אשר משתתפים ביצירת תאים ומשפרים את תפקוד מערכתהעצבים.

ויטמין A - (קרא למעלה) ובטא קרוטנים.

ויטמין C - אנטי אוקסידנט המנטרל רדיקלים חופשיים,בעל תכונה אנטי דלקתית, בעל תפקיד הדרוש

לעור כדי לייצר קולגן וחשוב לבניה של רקמות חיבור.

מינרל אבץ - בעל תפקידים רבים בגוף, מאפשר ניצול טוב יותר ויטמין A בגוף.

להקפיד על היגיינה, לשטוף בעדינות את המקום הנגוע פעמיים-שלוש ביום עם סבון ניטראלי ממקור טבעי בעל תכונות אנטי דלקתיות.
    להימנע ממייק-אפ ואיפור.

להימנע מלגעת עם הידיים בפצעים כדי לא להעביר חיידקים ולזהם אותם.

לא לחטט!! חיטוט גורם לצלקות.
    ישנם כמובן טיפולים מצוינים ותחליפיים לחומרים כימיים לטיפול בבעיה וזה לבחירתך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים כתוצאה מפיצוץ חצקונים
    מוריה
    26/09/2011

שלום אני בת 18 ואף פעם לא סבלתי מפצעים לפעמים היה יוצא אחד פה ושם. לפני חצי שנה החלו לצאת לי באופן עיקבי פצעים במצח, וכאשר הם היו מוגלתיים ונורא מגעילים לא יכולתי שלא לפוצץ אותם, ובמשך תקופה ארוכה פוצצתי אותם, וכיום כבר אין לי כ"כ הרבה פצעים הם גם בכלל כבר לא מפריעים לי מה שמפריע לי זה הכתמים שנותרו מפיצוץ החצקונים. זה פשוט שהעור לא חלק כל הזמן אני מרגישה אותו מחוספס ואדמומי. אני משתמשת בתרחיץ פנים של careline לטיפול בפיצעונים ועור שמן מידי בוקר וערב אך זה לא עוזר. מה לעשות?

הוספת תגובה

• כתמים כתוצאה מפיצוץ חצקונים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    27/09/2011

מוריה שלום.
    לכתמים בעור הפנים לאחר אקנה נידרש טיפול יסודי.
    הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.

1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
    2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
    3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים כתוצאה מפיצוץ חצקונים - תגובה

זילי אורבך
    28/09/2011

שלום מוריה,
    הטיפול בכתמי עור הנובעים מפצעים ומחצ׳קונים דורש זמן וסבלנות.
    יש להמשיך לטפל בכתמים כמו בפצעונים, למרוח תכשיר צמחי לחטוי המבוסס על פרחי קלנדולה,הממליס,קמומיל וכו. או במי פנים לעור בעייתי רצוי על בסיס הממליס, או בספירט סליציל שאותו אפשר לרכוש בבית מרקחת. לאחר החיטוי יש למרוח תכשיר פיחינג עדין על בסיס חומצה גליקולית לחידוש תאי העור, זה מסייע להסיר תאי עור פגומים ולעודד תאי עור חדשים. אפשר להכין בבית מרקחת על בסיס מיץ לימון ומים ולנגב את הפנים. המשיכי לייבש את אזור החצ׳קון עם תכשיר מייבש לפצעונים כמו תבליל קלמין.
    תכשירים עם ויטמין c אף הם מסייעים להבהרה.
    אם הכתם הוא צבר של צבען המלנין, יש קרמים המבוססים על הידרוקינון המסייעים בהבהרה.
    רצוי ללכת לרופא עור לקבל. אבחנה מקצועית
    בבוקר יש למרוח קרם מסנן שמש לעור שמן ובעייתי.
    שנה טוב! 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכשיר לעיקוב צמיחת הגבות
    ronnakid
    24/09/2011

שלום אני קוסמטיקאית שעושה עיצוב גבות ושאלתי היא האם יש תכשיר או משחה שמעקבת את צמיחת הגבות

לקביעת תור
    סגירה
    תכשיר לעיקוב צמיחת הגבות

הוספת תגובה

• תכשיר לעיקוב צמיחת הגבות - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    27/09/2011

שלום.
    יש למעבדות תפוח חומר שיכול אוליי לעזור לך
    תוכלי למצוא אותו במרכזי שיווק לקוסמטיקאיות.
    הוא ניקרא פיטו דפיל והינו
    מיצוי צמחים לחיטוי, האטת צמיחת השיער ודילולו.
    מכיל סלבייה, ותמציות צמחים המדללים ומאטים את קצב צמיחת השיער.
    לטיפול לאחר שעווה, אפילציה, הסרת שיער בלייזר ומריטת שיער.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם או מסכה טבעיים לשיער
    עדן
    22/09/2011

שלום,
    אשמח לעזרתכם. השיער שלי בעייתי במיוחד: הקרקפת שומנית ולכן נרתעת משומניות וכובד במוצרים לשיער והשערות עצמן - או דקות ושבירות או עבות ומקורזלות. בנוסף יש תופעה של "פריז" ומראה מחושמל בגלל צמיחה מחודשת אחרי נשירה חזקה שהייתה. כך אני צריכה מצד שני, חומר לשיער שיכניע את הקרזול וייתן לחות וחוזק לשיער.
    קיים קרם או מסכה טבעיים מומלצים או שמן טבעי שהוא לא כבד מדי. רצוי ריח עדין מאוד או בישום טבעי.
    ?

לקביעת תור
    סגירה
    קרם או מסכה טבעיים לשיער

הוספת תגובה

• קרם או מסכה טבעיים לשיער - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    23/09/2011

עדן שלום.
    מסכה לטיפול בקרקפת ובשיער מקורזל,
    1/2 כוס קונדישנר לשיער
    1כפית שמן זית
    כפית וחצי דבש, ושתי חלמונים מביצה (החלק הצהוב)-
    ערבבי את כל החומרים היטב, ועסי על שיער לח. הניחי למשך 20 דקות ושטפי היטב.

לגבי קרם לחות לשיער שמחזק את השיער

אפשרי להוסיף כף שמן דקל לשמפו לשיער יבש מאד. היות ומכיל בעיקר חומצות שומן רוויות שמשפרות את מראה השערה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמטיקה טבעית בבית
    טל
    21/09/2011

שלום,
    למדתי קורס מבוא קצר של רוקחות טבעית אך לא קיבלתי תשובה ברורה מהמדריכה לגבי החוקים של משרד הבריאות בנושא, האם אני יכולה להכין לחברותיי ולמכור? חברתי שהשתמשה בקרם רגליים שהכנתי לה סיפרה לחברה אחרת שלה והיא רוצה שאני אכין לה גם כזה קרם, האם זה חוקי למכור לה בעוד אין לי אישור משרד הבריאות? ואם זה חוקי, מתי ומה לא חוקי בנושא של מכירת קוסמטיקה? את מי אפשר לשאול/ עם מי להתייעץ בנושא? אני לא יודעת איפה להתחיל..
    אני חושבת אולי להעמיק את הלימודים בנושא אך חשוב לי לדעת את החוקים לפני שאני מתחילה...

בתודה מראש,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    קוסמטיקה טבעית בבית

הוספת תגובה

• קוסמטיקה טבעית בבית - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    23/09/2011

טל שלוום
    כעיקרון מכירה של תכשירים קוסמטים חייבת אישור של משרד הבריאות .
    תוכלי תמיד לפנות לאתר של משרד הבריאות ולברר שם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משרד הבריאות

טל
    23/09/2011

כן, חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי תשובות, התקשרתי ושלחתי להם הודעות ולא קיבלתי תשובות.... אין עוד מישהו שמכיר את החוקים בנושא ויכול לעזור לי?
    באיזה איש מקצוע אני יכולה להוועץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמטיקה טבעית בבית - תגובה

זילי אורבך
    28/09/2011

שלום טל,
    תמרוקים חייבים להיות מיוצרים במפעל תמרוקים שיש לו רישיון ייצור.
    את הרישיון לתמרוק יש להגיש למשרד הבריאות , אגף הרוקחות בירושלים דרך אותו מפעל תמרוקים שתבחרי.
    צריך לכתוב בטופס מיוחד את הרכב התכשיר המיועד לייצור, להכין. דוגמא לבדיקה במעבדה מאושרת, לשלם אגרות ולבקש רישיון.
    את הקרם או התמרוק רשאי רק מפעל התמרוקים לייצר עבורך לאחר שהוא יקבל את הרישיון. לך אסור לייצר ולמכור.
    לתמרוק צריכה להיות תוית תקנית על האריזה.תסתכלי על תמרוקים וקקמים ותראי מה כתוב. לדוגמא כתוב : מיוצר עבור...... ע״י....... ברישיון משרד הבריאות.
    יש מספר אוצווה ותאריך פג תוקף.
    בהצלחה
    שנה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בעור הפנים
    בועז
    21/09/2011

שלום רב,

לפני כחודשיים החלה להופיע אצלי פריחה אדומה על הפנים (בעיקר על הלחיים). חשבתי שזו אדמומיות בגלל השמש, אך זו אינה חלפה עם הזמן. יש לציין שאני משתמש קבוע בקרם הגנה וגם בתרחיץ פנים ובג'ל אלוורה (רגיל מהסופר).
    לפני כחודש עלה בי החשד שכל החומרים שאני שם על הפנים הם הגורם לפריחה, בגלל כל המרכיבים המלאכותיים ותזקיקי הנפט המצויים בהם. האם יכול להיות שזו האמת?
    האם עלי להפסיק לגמרי את השימוש בחומרים אלו כדי לוודא את החשד? האם בנוסף כדאי כבר עכשיו לעבור לקוסמטיקה טבעית, שאולי תעזור לדכא את הפריחה?
    יש לציין שאני מאוד רגיש לקרינת שמש, ולכן אני מעוניין להמשיך להשתמש בקרם הגנה - האם יש כזה שאינו גורם לגירויים בעור?

תודה מראש,
    בועז

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בעור הפנים

הוספת תגובה

• פריחה בעור הפנים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    23/09/2011

בועז שלום.
    תוכל לנסות לעבור לתכשירים עדינים שניתנים לילדים ותינוקות.
    אני אישית ממליץ על תכשיר שניקרא קמומילה שהוא קרם פנים טבעי ..
    וזהו הרכבו:..
    .
    שילוב של תמציות צמחים ושמנים טבעיים:
    · שמן שקדים טהור, שמן אבוקדו, שמן זית וחמאת שיאה לריכוך והזנת עור עדין.
    · דונג דבורים ולנולין היוצרים שכבת הגנה על העור ומבודדים מפני קור ויובש.
    · תמצית פרחי קמומיל ושיבולת שועל להרגעת עור אדמומי ומגורה.
    · תמציות תאנים להעשרת העור בלחות.
    · אינו מכיל שמנים מינרלים ופרבנים. ללא חומרי צבע, אינו סותם את נקבוביות העור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בעור הפנים - תגובה

זילי אורבך
    28/09/2011

שלום בועז,
    על מנת לוודא שאכן הפריחה נגרמה מהתכשירים,יש להפסיק השימוש בהם .פריחה מומלץ לאבחן אצל רופא עור,במיוחד כשהיא כרונית.פריחות הן תסמין למגוון רב של מחלות עור ולכן כדאי שתהיה לך אבחנה מקצועית, והטיפול הן הרפואי והן הטבעי יינתן בהתאם.
    להרגיע את הפריחה והגרד אתה יכול בעזרת מרקחות ביתיות כמו מרקחת מלפפונים, עם שמן לבנדר, פרחי קמומיל,פרחי קלנדולה, נענע וכו.
    אם העור שמנוני יש להימנע מתכשירים שמנוניים. מומלצים תכשירים על בסיס ג׳ל או מים.
    שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמולגטור טבעי מומלץ
    מ
    20/09/2011

שלום,
    אני סובלת מאסתמה של העור ומאלרגיות (בעיקר למתכות) מאז ומתמיד. לאחרונה רכשתי שמנים טבעיים וחמאת שיאה והתחלתי לרקוח (לחמם ולערבב.. יותר נכון) לי לשימוש עצמי.
    אני רוצה ליצור קרם תחליבי (במרקם של קרם פנים לעור רגיל) ולא רק על בסיס שומני. הבנתי שלצורך העניין אני צריכה ליצור אמולסיה ולחבר את השומנים והמיים ע"י שימוש באמולגטור.
    איזה אמולגטור טבעי מומלץ לשימוש לאלרגניים?
    ואיך בדיוק משתמשים בו?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אמולגטור טבעי מומלץ

הוספת תגובה

• אמולגטור טבעי מומלץ - תגובה

זילי אורבך
    22/09/2011

שלום,
    לערבוב של שמנים וחמאת שיאה אין צורך בחומר מתחלב.
    במידה ואת רוצה להוסיף מים, אזי את צריכה חומר מתחלב שנקרא שעווה מתחלבת.
    ניתן לרכוש אותה בבתי מרקחת.
    נסי תחילה ללא חומר מתחלב וללא מים, כך לא תזדקקי לחומר משמר וללא חומר מתחלב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פנים בהריון
    עדי
    19/09/2011

שלום מעוניינת להויצא שחורים בעיקר שבוע 30האם עדיף לחכות אחרי הלידה או שכדאי
    לטפל עכשיו הוצאתי לעמי באף ושמתי מסיכת חימר אחרי...הייתי שמחה לקבל המלצה על
    קוסמטיקאית טבעית לטיפולי פנים
    ולשמוע מה אפשר לעשות לבד בבית לפנים ....ץודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פנים בהריון

הוספת תגובה

• טיפולי פנים בהריון - תגובה

זילי אורבך
    20/09/2011

שלום עדי,
    במהלך ההריון רצוי לטפל בפנים בעדינות עקב ההשפעות ההורמונאליות על יצירת פיגמנטציה וקומדונים.
    לעור שמן אני ממליצה להשתמש בסבון חומצי, ובמי פנים מכווצים על בסיס צמח הממליס ופרחי קלנדולה.
    יש להימנע משימוש במשחות ותמרוקים שמנוניים. רצי להשתמש בג'ל טבעי או בקרמים על בסיס מים.
    לא לשפשף יתר על המידה את האזורים עם השחורים , זה עלול ליצור כתמי עור נוספים בתקופה רגישה זו של ההריון.
    אפשר להכין מרקחת מלפפונים עם מעט מיץ לימון. לקחת מלפפון עם כפית מיץ לימון טרי וכפית דבש . להכניס לבלנדר או לרסק במגרדת. למרוח על הפנים ולשטוף.

מותר ללכת לקוסמטיקאית שתבצע טיפול עדין וניקוי עדין של הפנים.
    קוסמטיקאיות מקצועיות יודעות כיצד לנהוג בתקופת ההריון.
    לא מקובל למסור שמות בפורום.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום
    נועה
    08/09/2011

אני מעוניינת להכין סרום שכולל ויטמין C, E וחומצה אלפא ליפואית

שאלתי היא :
    עם איזה שמן מוליך כדאי לי להכין את הסרום? ואילו כמויות עליי להוסיף מויטמין C,E, וחומצה אלפא ליפואית כדיי שהסרום יהיה אפקטיבי?

תודה
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    סרום

הוספת תגובה

• סרום - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    08/09/2011

50 גר' קרם ג'ל
    אני ממליץ לך להשתמש בקרם ג'ל שממנו ניתן להכין גם סרום.
    להלן מספר שמני שתוכלי להישתמש גם כבסיס:
    שמני נשא:
    שמן נבט חיטה : אנטי אוקסידנט, ולכן הוא PRESERVATIVE טוב, טוב לעור יבש. מונע חימצון, עשיר בויטמין E.ו B .

לא משתמשים במצבים של יתר לחץ דם.

שמן זרעי ענבים: ללא טעם וריח, צהוב בהיר מאוד, המכיל הרבה חומצות שומן בלתי רוויות, אנטיאוקסידנט ואחד מהשמנים הטובים .

שמן שומשום : נספג טוב, טוב לעור רגיש, לכוויות שמש, נשא טוב מאוד לכל השמנים בכל המצבים, בעל איכות מחממת.

יש אנשים הרגישים לשומשום.

הנגזרת הטובה ביותר לקרמים היא טטרה איזו פלמיטאט הכמות המומלצת היא עד 5%.
    כעיקרון חומצה אלפא ליפואית
    מריחה כמו גופרית וחלקה גם עשוי ממנו ולכן אינו מומלץ בקרם.אם את בכל זאת את מיתעקשת תוכלי לפתוח כמוסה פנימה ולמסח את הריח עם שמן אתרי.
    מינונים:
    10 טיפות ויטמין E
    0.5 מ"ל ויטמין C שומני.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום

נועה
    09/09/2011

אני יותר מעוניינת להכין סרום על בסיס שומני לא ג'ל, יש לי ויטמין C שומני נוזלי.
    המלצת על שמן נבט חיטה,שומשום ושמן ענבים.
    אם איזה שמן נשא הכי כדאי לי להשתמש? (העור שלי הוא מעורב)

כמה גרם שמן נשא אני צריכה להשתמש לכמויות שהמלצת?

כתבת:
    10 טיפות ויטמין E
    0.5 מ"ל ויטמין C שומני (כמה זה יוצא בטיפות)?

היות ויש לי חומצה אלפא ליפואית נוזלית, כמה טיפות עליי להשתמש?

תודה
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום - תגובה

זילי אורבך
    10/09/2011

שלום נועה,
    שמן בסיס כולל: שמן שקדים, שמן זית, שמן זרעי ענבים, שמן נבט חיטה, וכו'
    ויטמין E הוא ויטמין מסיס שמן ואפשר להוסיף אותו בריכוז של 2-5%.
    חומצה ליפואית ניתן להוסיף לשמן בריכוז של לפחות 1%.
    ויטמין C הוא ויטמין מסיס מים. אם יש לך אותו בצורת שמן. הוסיפי אותו לשמן הסיס בו תבחרי.
    ערבבי את כל החומרים לקבלת נוזל והשתמשי בו כסרום נוזלי.
    מרחי את הסרום על העור, עסי בעדגינות.
    מעל מרחי קרם לחות שיגביר את ספיגת הסרום לתוך העור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום המשך

נועה
    11/09/2011

כתבת 1% חומצה אלפא ליפואית, כמה טיפות זה 1% של חומצה אלפא ליפואית?
    כמה טיפות ויטמין C?
    כתבת 2-5% כמה זה בטיפות ויטמין E?
    העור שלי הוא מעורב, איזה שמן נשא הכי מתאים לי?
    כמה מ"ל שמן נשא אני צריכה להשתמש לכמויות האלו כדיי שהסרום יהיה אפקטיבי?

תודה
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרום המשך - תגובה

זילי אורבך
    11/09/2011

שלום נועה
    כל 1 מ"ל שווה 20 טיפות בערך. צריך לבדוק כל תכשיר על פי משקל.
    לעור שמן משתמשים בשמן זרעי ענבים, או שמכניסים את החומרים הפעילים לג'ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נועה
    11/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור קרקפת עם 'פצעים יבשים'
    שחיינית
    07/09/2011

שלום רב, יש לי עור קרקפת מאוד לא חלק בלשון המעטה, עם חתיכות עור יבשות וכו'.
    מה ניתן לעשות להקל על מצב זה?
    תודה
    ביבי

לקביעת תור
    סגירה
    עור קרקפת עם 'פצעים יבשים'

הוספת תגובה

• עור קרקפת עם 'פצעים יבשים' - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    08/09/2011

שלום.
    מחלות שיער וקרקפת, נובעות בחלקן מתת פעילות של בלוטת התריס, משינויים הורמונליים, מתזונה לא נכונה, משימוש בשמפו
    לא מתאים, משימוש בג'לים סינטטיים, משימוש תכוף בחומרי צבע, מחשיפה מרובה לשמש ועוד. מלבד הסיבות הללו, אין להתעלם
    גם מסיבות נפשיות.
    אלה השמנים שמומלצים למשל לטיפול בבעיה.
    נר הלילה, לבנדר, מרווה מרושתת, פטשולי, ילאנג ילאנג, רוזווד, גרניום, הדס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור קרקפת עם 'פצעים יבשים' - תגובה

זילי אורבך
    10/09/2011

שלום ביבי,
    ליובש בקרקפת אנו ממליצים למרוח שמן זית, שמן קלנדולה, שמן אובליפיכה, בשילוב עם שמן אתרי כמו שמן לבנדר, שמן גרניום או כל שמן אחר, המסייע לריכוך הקליפה הקשה.
    משאירים את השמן על הקרקפת למשך כשעה, מסירים עם מרכך שיער, שוטפים
    וחופפים עם שמפו מתאים.
    ניתן להכין חליטה מצמחים כמו רוזמרין, סרפד, וערבה לבנה, שמסייעים לטיפול ביובש בקרקפת. שוטפים את השיער בשטיפה האחרונה.
    מומלץ לפנות לרופא עור לקבלת אבחנה וטיפול רפואי במידה ויידרש כזה.
    אני מאוד ממליצה על תוספי מזון: אומגה 3 וביוטין שלהם השפעה על קרקפת יבשה ועל פעילות יתר של בלוטות החלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן
    אלעד
    05/09/2011

שלום רב.
    האם ניתן להסיר נקודת חן בולטת מעל פני העור באמצעות קוסמטיקה טבעית , וזאת כמובן מבלי להותיר צלקת וסימן?
    בתודה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן

הוספת תגובה

• נקודת חן - תגובה

זילי אורבך
    05/09/2011

שלום אלעד,
    לא ניתן להסיר נקודות חן בעזרת קוסמטיקה טבעית. מומלץ להניח להם כמות שהם.
    בכל מקרה, מומלץ לגשת לרופא עור במידה ויש שינוי בגודל ובצבע של הנקודה ובטיפול בה.
    למניעת התכהות הנמשים מומלץ למרוח כל בוקר קרם יום מסנן קרינה (SPF 15-30).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    05/09/2011

אלעד שלום.
    קודם כל אני ממליץ לך לשים לב לפרטים הבאים:
    שינוי בצבע- נקודת חן אשר שינתה צבע מחייבת בדיקה.
    אסימטריות- נקודת חן אשר לה צורה לא אחידה.
    גודל- נקודת חן אשר גדלה ללא סיבה מחייבת בדיקה רפואית.
    טקסטורה- נקודת חן אשר המרקם (הטקסטורה) שלה השתנה והיא הפכה להיות יותר מחוספסת, בעלת שיפועים, בליטת וכדומה, מחיבת בדיקה רפואית.
    גבולות לא ברורים - נקודת חן אשר לה קצוות לא חלקים ולפתע היא כבר לא עגולה ופורצת גבולות, מחייבת בדיקה רפואית.
    דימום- נקודת חן אשר מתחילה לדמם לפתע ללא פציעה או חבלה קודמת, מחייבת בדיקה רפואית.
    אנשים בעלי עור בהיר, היסטוריה אישית או משפחתית של סרטן העור, נמשים ואנשים בעלי שיער בלונדיני או שיער אדמוני, נמצאים בקבוצת סיכון לפתח סרטן העור ולכן צריכים להיבדק באופן קבוע.
    קרם הגנה בעל מקדם גבוה על בסיס מימי מומלץ ביותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשים שחורים
    רונית
    02/09/2011

שלום ...
    כמה שאני לא שוטפת את הפנים עם סבון מיוחד לשחורים , מוציאה עם הידיים , עושה מסכות . שום דבר לא עוזר!הפנים מתמלאות בשחורים ממש אחרי יום וכול הסבונים האלה מיבשים לי את הפנים למרות שהם מיועדים לעור רגיש .
    יש משהו שאני יכולה למרוח או לשטוף איתו על בסיס יומיומי שיוריד לי את השחורים.
    משהו שלא דורש זמן רב ולכלוך ???
    תודה מראש....

לקביעת תור
    סגירה
    ראשים שחורים

הוספת תגובה

• ראשים שחורים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    03/09/2011

רונית שלום.
    בהחלט ניתן לטפל בבעייה. השלב הראשון של דלקת בלוטות החלב היא הקומודון השחור או הלבן. הקומודון מתהווה בגלל חסימה בחלק העליון של התעלה המפרישה סבום (חלב) רב ובגלל ייצור קרטין עודף וסתימת פתח התעלה. במצב כזה קיים שגשוג של החיידקים המזיקים ונוצר תהליך דלקתי, הנראה כראש לבן מלא מוגלה. כאשר החלק העליון של הקומודון חשוף לאוויר הוא מתחמצן ומשחיר ויוצר "נקודה שחורה". דלקת שאינה מטופלת, עלולה לגרום לנזק בתאים מסביבה ובהמשך לפצעי האקנה. בתופעה זו ניתן לטפל , אך צריך קצת סבלנות. התוכנית כוללת הדרכה לניקוי פנים ובאילו חומרים, תכשיר טבעי המבוסס על צמחי מרפא בעל תכונה מכווצת את הנקבוביות. וכמובן מידי פעם להוציא את השחורים.לצורך כך יש להגיע לאבחון.
    אם את מעוניית להכין פורמולה טבעית לניקוי למניעת התפתחות קומודונים שחורים:
    1 כפית סבון צמחים קלנדולה וסירפד.
    1 טיפת שמן אתרי עץ התה או טים (קורנית)
    לערבב לפני השימוש, לשים על הפנים ולאחר מכן לשטוף.

ישנה עוד אפשרות בטיפול ביתי:
    מערבבים מעט מים עם סודה לשתיה, מרחי על האזור בסיבובים והשאירי לעוד חצי שעה.

להרגיע את העור עם קרם לחות לעור שמן ובעייתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשים שחורים - תגובה

זילי אורבך
    04/09/2011

שלום רונית,
    ראשים שחורים נוצרים כאשר נקבוביות העור נסתמות , והשומן הנוצר בבלוטת החלב אינו יכול להגיע אל פני העור. השומן משחיר עם המגע באוויר עקב חמצון וכן בשל נוכחותם של חלקיקים מסוימים של פיגמנט עור (מלאנין).
    האזורים המועדים ביותר לפיתוח ראשים שחורים הם האף, המצח והסנטר, שם בלוטות החלב (השומן) גדולות ופעילות יותר.

לצערנו, אין ריפוי לראשים שחורים, אך ישנם מספר טיפים שיעזרו להשתלט עליהם:
    רחצה עם סבון חומצי עם PH 3.5 לפחות.
    זה מסייע למנוע סתימות בנקבוביות העור.
    שחורים אינם נגרמים מליכלוך או חיידקים, כך שסבונים מיוחדים וקירצוף מרובה לא יעזרו.

שימוש במי פנים מכווצים, עם צמחי מרפא כמו הממליס, גרניום,נענע.

אפשר למרוח פילינג עדין מחומצת פירות, להישמר לא לגרות את העור.

להימנע משימוש בקרמים ותמרוקים שמנוניים.

ההגיינה והטיפול היומיומי מסייעים למניעת היווצרות יתר של שחורים.
    התייעצי עם רופא עור. יש תכשירי מרשם לייבוש וקילוף נקודתי של השחורים מהנקבוביות המורחבות.

קיימת אפשרות של פניה לקוסמטיקאית שיכולה לסחוט ראשים שחורים בזהירות ובמקצועיות.

נסי להכין מסיכת אנזימים מפאפיה או מאננס :
    הכניסי לבלנדר אננס או פאפיה . תוכלי להוסיף פנימה חליטת הממליס, מרחי על השחורים ועסי בעדינות. שטפי עם מים.

זכרי שראשים שחורים הם שלב באקנה ויש לטפל בהם בדרך נאותה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסימנים בפנים משפשוף
    לימור
    02/09/2011

שלום ד"ר שמיר,

לפני כחודש וחצי נפצעתי בפנים בשיעור התעמלות קרקע.
    התהפכתי והפנים שלי השתפשפו במשטח המחוספס במצח ובאף
    המקום הגליד והתרפא אבל נשארו לי במקומות האילו סימנים, כתמים
    בצבע כהה יותר. במיוחד באיזור המצח רואים את ההבדל.

רציתי לדעת מה אפשר לעשות כבר שבוע אני מנסה את הידרוקינון 4%
    בהמלצת רופא עור ובמקביל גם מנסה את משחת קלנדולה.

בינתיים אני לא ממש רואה תוצאות, אני מאוד מודאגת שהסימנים האלו הולכים
    ללוות אותי לנצח. האם יש דרך אחרת יותר יעילה אך גם לא מזיקה לעור
    שכדאי לי לנסות???

תודה מראש,
    לימור.

הוספת תגובה

• טיפול בסימנים בפנים משפשוף - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    02/09/2011

לימור שלום.
    הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
    זה מה שאני מציע לעשות ולא להיסתפק בטיפים אקראיים לאור הבעיה ומיכוון שהכתמים עדיין טריים יחסית,ורק במיקרה שהעור הגליד לגמרי ומה שנישארו אלה כתמי העור.

1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
    2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
    3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
    כל זאת כמובן בהתאם לאיבחון העור בצורה יסודית והתאמת החומרים ספציפית לסוג העור.

בכל מיקרה קבלי מתכון ביתי נסי זאת ואם לא תקבלי תוצאות טובות תוכלי להיתקדם לטיפול מיקצועי.: אפשר להכין סרום המכיל שמן בסיס שומשום ולתוכו לטפטף שמנים ארומטיים מקבוצת ההדרים כמו לימון, עשב לימון, ברגמוט, תפוז ועוד. שמנים אלה הם אתריים ומסייעים בהעלמה והבהרת הכתמים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה- סימנים בפנים משפשוף..

לימור
    02/09/2011

אוקיי תודה רבה, מאיפה ניתן להשיג את החומרים הללו??
    ואשמח אם תוכל לפרט לי את הכמות המדוייקת כי אני לא ממש מתמצאת בהכנת
    שיקויים וסרומים...
    ראיתי גם שאתה מתמחה בדיקור סיני, האם זה לא משהו שיכול לעזור לי?? האמת
    שהתייעצתי עם מומחה בתחום (אייל מצרי דורון) וחשבתי לנסות טיפול לזה דרך הדיקור.
    האם אתה מכיר אותו והאם לפי דעתך זה מומלץ ויעזור לי בפתרון הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה- סימנים בפנים משפשוף.. - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    02/09/2011

לימור שלום.
    דיקור אינו עוזר לפיגמנטציה לכך דרושים חומרים וכן איבחון נכון של העור.
    כדאי לך לנסות דרך המלצות היכן לטפל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בסימנים בפנים משפשוף - תגובה

זילי אורבך
    02/09/2011

שלום לימור,
    לכתמי עור שנוצרו עקב פציעה וטראומה, נדרשת אסטרטגיית טיפול שונה מזו שנוהגים לגבי כתמי עור שנוצרו עקב נזקי קרינה ועקב השפעות הורמונאליות.
    ההידרוקינון מונע היווצרות מלנין והוא מאפשר לתאים החדשים להיווצר ללא עודף צבען, דהיינו ללא כתמים. במקרה שלך , הכתמים הם בעצם מעין סימנים צלקתיים.
    הקלנדולה מסייעת למצב הדלקתי של העור, ואני מאמינה שלאחר חודש וחצי הפצע הגליד ומה שנותר זה לסייע בהבהרת הכתמים.
    אני לא ממליצה לקלף את העור, זה רק מוסיף לאלמנט הטראומה של הפציעה, זו מעין פציעה חוזרת של המקום ולכן תיתכן החמרה של הכתמים.
    עלייך למרוח מרקחת שמנים אנטיאוקסידנטים מחדשי רקמות המכילים:
    שמן ויטמין E
    שמן הליקריסום("דם המכבים")
    שמן ערער
    שמן לבנדר
    אם אין לך את כל השמנים נסי שמן לבנדר בלבד ישירות על הכתם.
    בנוסף חשוב למרוח סרום ויטמין C, שגם לו השפעה מבהירה.את יכולה למרוח ויטמין C טרי מפרי שתבחרי.
    מיץ רימונים או שמן רימונים אף הוא מומלץ.
    המשיכי עם קרם הקלנדולה , הוא לא יזיק.
    נסי להכין מרקחת כלורופיל ירוקה, מעלים ירוקים ולמרוח על הכתם. הכלורופיל מבהיר.
    מרשם מרקחת לימון להבהרה:
    3 כפות פתיתי שבולת שועל
    1 כפית דבש
    1/4 כוס מים חמים
    1 כפית יין לבן
    1 כפית מיץ לימון טרי
    לערבב לקבלת עיסה. למרוח על העור למשך 5 דקות ולשטוף עם מים חמים.
    לא לשפשף את העור ולתת לו זמן לשיקום האזור.
    גשי שנית לרופא והתייעצי לגבי קרם אחר מלבד הידרוקינון.ייתכן שיהיה צורך בתרופת מרשם.
    אני לא ממליצה לרכוש תכשירים ללא ייעוץ מקצועי בנושא.
    כמו שאמרתי, לא כל כתם מסירים בעזרת פילינג והידרוקינון. לעיתים זה אף מחמיר את הכתם.
    הימנעי מתגובות אלרגיות של העור, גם זה מחמיר היווצרות כתמים.
    הכי חשוב, זה לא להיחשף לשמש, למרוח מסנן קרינה ולכסות עם מייק אפ, לחבוש כובע במידה ויוצאים לשמש יוקדת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמטיקאית טבעית לנוער באזור השפלה
    סגלית
    28/08/2011

האם יש לכם המלצה לקוסמטיקאית טבעית באזור השפלה (מודיעין/רמלה) לילד בן 12 עם סימנים ראשונים של אקנה בעיקר באזור האף? תודה

הוספת תגובה

• קוסמטיקאית טבעית לנוער באזור השפלה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    28/08/2011

סיגלית שלום.
    הפורום אינו עוסק בהפנייה למטפלים.
    חפשי באזור מגורייך בגוגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמטיקאית טבעית לנוער באזור השפלה - תגובה

זילי אורבך
    29/08/2011

שלום סגלית,
    אני ממליצה לך לפנות לרופא עור לקבלת אבחון והנחיות בסיסיות לטיפול באקנה.
    שאלי אותו אם יש צורך לגשת לקוסמטיקאית.
    לעיתים טיפול יומיומי אף הוא מאוד אפקטיבי בגיל זה.

אפשר לטפל בפצעונים על ידי רכישת תכשירים נגד אקנה במיגוון רחב של צורות:
    סבון לעור מעורב ושמן לניקוי עמוק ויסודי של העור הבעייתי.
    תכשירים לייבוש פצעונים כמו תבליל קלמין עם גופרית.
    ספירט סליציל מסייע בייבוש פצעונים .
    פרופוליס וקלנדולה במיצוי אלכוהולי למריחה.
    שמן עץ התה מאוד יעיל למריחה על פצעונים.
    מגבוני פנים, ג'לים וכו'.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סגלית
    29/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי שמש
    רותי
    28/08/2011

היי, אני בת 30 ויש לי כתמי שמש על המצח (אולי פיגמנטציה) שהם די בולטים, כי אני מאוד בהירה. יש גם חלק קטן שנראה כאילו יש בו כתם לבן.

האם עדיף לטפל אצל רופא עור או אצל קוסמטיקאי פרא-רפואי?

התייעצתי גם עם רופא עור (שאמר שיתן לי מישחה בחורף) וגם עם קוסמטיקאי שאמר שצריך טיפול משולב במרפאה+תמיכה.

הקוסמטיקאי עובד עם מוצרים של חוה זינגבוים - האם אתן מכירות אותם? האם הם מומלצים?

לקביעת תור
    סגירה
    כתמי שמש

הוספת תגובה

• כתמי שמש - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    28/08/2011

הייתי ממליץ לך לקבל המלצות בנושא זוהי הדרך הטובה ביותר לבחור את מה שמתאים לך.
    בהצלחה.
    כעיקרון טיפול קוסמטי מיקצועי יכול להיות פיטרון מצויין עבורך.
    למעבדות המיקצועיות יש קרמים מצוינים להבהרה על בסיס טבעי וניתן לרכוש אותם אצל קוסמטיקאיות מוסמכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי שמש - תגובה

זילי אורבך
    29/08/2011

שלום רותי,
    כתמי עור נובעים ממקורות שונים: פעילות הורמונלית, הריון, נטילת גלולות למניעת הריון, פיגמנטציה שלאחר זיהומים, פיגמנטציה עקב תרופות, אלרגיות (בשמים...) וחשיפת יתר לקרני השמש.
    הטיפול המקובל הוא למרוח קרם הבהרה בערב ובבוקר למרוח קרם עם מקדם הגנה גבוה על מנת למנוע התכהות הפיגמנטים והופעתם מחדש.

החומר הפעיל בקרמים להבהרה נקרא הידרוקינון, הוא מצוי בקרמים ללא מרשם בריכוז של 2% ו% 4. ההידרוקינון מסייע למנוע יצירת מלנין (צבען) ולהפחית במידה משמעותית את כמות הפיגמנט.
    יש למרוח את קרם ההבהרה רק על שטח העור בו מצוי הכתם.
    שילוב נוסף הוא של סרום ויטמין C שאף לו יש הפשעה מבהירה על העור.

כמו כן, תוכלי לבקש מרשם מרופא לרקיחת קרם הבהרה חזק יותר המכיל ריכוז גבוה יותר של הידרוקינון בשילוב עם חומצה רטינואית וחומרים נוספים. ואכן, קרם זה מומלץ למרוח בחורף.

אין צורך לפנות לקוסמטיקאית זו או אחרת לרכוש קרם.
    פני לרופא עור מוסמך שירשום מרשם ואיתו גשי לבית מרקחת במקום מגורייך ויכינו לך.
    בינתיים תוכלי לרכוש קרם הבהרה ללא מרשם בכל בית מרקחת וברשתות הפארם מרחי אותו בערב בזהירות. בצעי בדיקת רגישות על קטע קטן של עורך.
    בבוקר מרחי קרם הגנה ומעליו מייק אפ שגם לא השפעה מבודדת קרינה.
    המנעי מחשיפה לשמש יוקדת באופן יזום.

יעילות התכשירים לטיפול בכתמי עור, משתנה מאדם לאדם. טיפול בכתמי עור הוא עניין לטווח ארוך, שמהלכו אין לגרות את העור ולא לחשוף אותו לשמש.
    ארגני לך אורח חיים תחזוקתי לעור שימנע יצירת כתמי עור נוספים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

רותי
    29/08/2011

המון תודה על התשובה המפורטת.

האם יש סכנות בקרמים להבהרה?
    האם יש סכנה שישנו את צבע העור או יבהירו אותו יתר על המידה?
    האם תוכלו להמליץ לי על קרם ספציפי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/08/2011

רות שלום
    כמו שכתבתי טיפול קוסמטי מקצועי יכות להוות עבורך פיתרון מצויין.
    כמו כן יש למעבדות המיקצועיות קרמים מצוינים להבהרה על בסיס טבעי ולא על בסיס כימי כדוגמת ההידרוקינון.
    מיצאי לך טיפול מיקצועי ומוסמך ובררי שם.
    חשוב לבדוק את סוג עורך ולהתאים לך פרטנית חומרים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה