מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוראקסנועה10/08/2011
האם הבוראקס הוא מינרל בטוח ובריא לשימוש בקרם פנים?
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוראקס - תגובה
ד''ר קובי שמיר10/08/2011נועה שלום.
מינרל גבישי, וטבעי. הידוע בשמו sodium tetraborat . נמצא בשימוש האדם כבר, כ – 4000 שנה.
שמו מגיע מהמילה הפרסית "בורק" והוא שימש בעבר לשימור המזון , לחניטת המומיות במצרים.
הבוראקס משמש ברקיחה טבעית לעיבוי התערובת ולהחלבן וכחלק מהמתכון הבסיסי ליצירת קרם.
Lecithin יכול להוות תחליף.
כמו כן הרכיבים הבאים:
Agar
Guar Gum
Xanthan Gum
Pectin
Methylcellulose
Calcium Salts of Fatty Acids
ישנם עוד חומרים כמובן לפי התויה וסיווג העור.
ניתן להשיג בדרך כלל בבתי מרקחת שמיתמחים בנושא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה חומר
נועה11/08/2011איזה חומר מכל החומרים שהמלצת הוא הכי בריא לשימוש בקרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה חומר - תגובה
ד''ר קובי שמיר12/08/2011תלוי לאיזה סוג עור מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלציטין
נועה14/08/2011בסוף בחרתי בלציטין
והוא עבד מצויין.
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוראקס - תגובה
זילי אורבך15/08/2011נועה,
בורקס משמש כחומר משמר בקרמים בריכוז של 1%.
אם את מחפשת משמר טבעי, השתמשי בויטמין E כחומר משמר לקרמים על בסיס שומני, כמו חמאת שיאה, שמן קוקוס או שמן דקלים.
כל שאר המשמרים לקרמים עם מים אינם טבעיים, אם גם אינם מזיקים אם רוקחים אותם במינון המותר.
צייני איזה קרם את רוצה להכין ונשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם פנים
נועה15/08/2011אני רוצה להכין קרם פנים שגם יכול לשמש כקרם עיניים על בסיס מים, לא ג'ל.
החומים העיקריים שאני רוצה להוסיף לתוכו הם:
ויטמין C
ויטמין E
חומצה אלפא ליפואית
מה הכמויות שאני צריכה להשתמש?
יש לי ויטמין אסטר C בטבליות, אם אני תוכנת אותו לאבקה האם אני יכולה להוסיף אותו לקרם?
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעור
נועה15/08/2011העור שלי הוא עור מעורב
תודה
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמח אלוורהדור09/08/2011
אני זקוק לצמח הזה..מאין אני משיג אותו ומה היא עלותו? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמח אלוורה - תגובה
זילי אורבך09/08/2011שלום דור,
אם אתה מתכוון לג'ל אלוורה טבעי, אתה יכול לקנות קקטוס אלוורה בכל משתלה,
לחתוך ולסחוט ריר טבעי של ג'ל אלוורה לבעיות עור, עקיצות, פריחות וכדומה.
אם אתה זקוק לצמח יבש של אלוורה, ניתן להשיג בתי מרקחת והשימוש הוא כמשלשל.
יש להשיג כמוסות אלואה נגד עצירות.
בדוק מחירים במקום המכירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמח אלוורה - תגובה
ד''ר קובי שמיר10/08/2011דור שלום.
בצמח זה יש איכויות מצויינות ומשמש כעזרה ראשונה
שני חלקים המשמשים: העלה המרכזי, החלק הירוק של העלה. הג'ל משמש קרמים כדי להרגיע, לרפא, לחות העור, וכן עבור שמפו, קרקפות יובש וגרוד.
הוא מקרר את העור, מגן עליו מפני זיהומים ופטריות, ומקטין צלקות. מאיץ את התחדשות התאים, פתרון לכוויות, נגד קרינה, פצעים, חתכים קטנים, עור סדוק, אקזמה דרמטיטיס, כוויות שמש או פריחה אוג ארסי.
בתרכובות במיץ עלה מתווספים מסנני קרינה מ הגנה מפני קרני UV ופעילות אנטי סרטניות.
לשימוש חיצוני בלבד.
אין למרוח ישירות על העור אלא לערבב עם שמן בסיס, קרם בסיס או ג'ל נטראלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן חוחובהשחיינית08/08/2011
שלום רב,
שמן החוחובה מה השימושים שלו?
מה הסיבה שהוא כ"כ יקר (יחסית לכל השמנים האחרים).
רב תודות
ביבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן חוחובה - תגובה
זילי אורבך09/08/2011שלום ביבי
שמן החוחובה שימש את האינדיינים בדרום אמריקה, כאמצעי להגנת העור מקרני השמש. הוא התגלה בשנת 1822 ע"י בוטנאי מקסקני, אך הפקתו המסחרית החלה רק בשנות השבעים.
החומר המופק מכבישת זרעי הצמח, אינו שמן רגיל אלא שעווה צמחית נוזלית במרקם שומני. הוא עמיד בחום גבוה.
תכונתו העיקרית של שמן החוחובה היא לעקב את אידוי המים מהעור, כלומר לשמור על הלחות הטבעית של העור. הוא מעולה לטיפול קוסמטי. הוא מונע התחמצנות.
השמן אינו מתאים למריחה ישירה נקיה על העור, מפני שהוא עלול לאטום את נקבוביות
העור ולגרום לאלרגיה ולמניעת שחרור הסבום מבלוטות החלב.
הריכוז האופטימלי של החוחובה בתערובות השמנים ובתכשירי הקוסמטיקה הוא 5-10%.
השמן משמש לטיפול במצבי יובש בעור הגוף, הרגליים והידיים.
טוב לבעיות עור כמו אקזמה, סבוריאה ופסוריאזיס.
טוב להגנה מהקור והרוח לאופנוענים בחורף( בתוך הקרם או השמן).
לא ידוע לי שהוא יקר במיוחד משאר השמנים בצורתו הגולמית.
באיזה מחיר מדובר?
אולי בתוך תערובת מיוחדת המחיר שונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן חוחובה - תגובה
ד''ר קובי שמיר10/08/2011ביבי שלום.
החוחובה הינה שעווה צמחית בעלת מרקם שומני ומופקת מפולי החוחובה.
עשירה בפרוטאין, בויטמינים ובמינרלים. מעכבת התאיידות וכך שומרת על הלחות הטבעית של העור. חודרת בקלות את שכבות העור ולכן מצויינת כשמן נשא, מאזנת הפרשת השומן (הסבום) מהעור ולכן טובה הן לבעלי עור שמן והן לבעלי עור יבש. יעילה לטיפול בשיער. החוחובה היא בעלת צבע צהוב וריח נייטרלי.
למי מיועד: לכל סוגי העור-עור רגיל, יבש, שמן ופגום, לטיפול בכל סוגי השיער (החלקה וטיפול בקצוות מפוצלים).
שימושים בקוסמטיקה הטבעית: מוצרים לחיזוק וטיפוח השיער, קרמים ותכשירים לכל סוגי העור.
מחירו יחסית אינו יקר ביחס לשמנים כמו קפסיקום ועוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו לרגליים כואבות....שחיינית05/08/2011
שלום לפורום,
אני סובל מכאבים ברגלים, ולעיתים קרובות הן מאוד תפוסות והתחושה היא של "רגליים עצבניות", האם יש לכם מה להציע לי בתחום שלכם?
תודה מראש מאריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו לרגליים כואבות.... - תגובה
זילי אורבך07/08/2011שלום אריק,
אומנם השאלה לא קשורה לפורום קוסמטיקה, אך אענה בקצרה:
לרגליים עצבניות מומלץ לקחת מינרל מגנזיום. למגנזיום השפעה טובה על הרפיית שרירים מכווצים. גם לויטמין E השפעה מטיבה על רגליים עצבניות , הוא משפר זרימת דם לרגליים.
כמו כן, יש צמחים לשיפור זרימת הדם לרגליים ולהרגעת התכווצויות.
תחילה, פנה לרופא לאבחון מקצועי בנדון. תמיד טוב לעשות בירור רפואי לבעיה רפואית על מנת לשלול בעיות אחרות. הטיפול הטבעי משלים את הטיפול והבירור הרפואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי - שחיה בבריכהשחיינית05/08/2011
שלום רב,
בהמשך לשאלתי מאתמול (על הגנת הקרקפת בשחיה), ברצוני לשאול האם נכון לשים על הגוף לפני השחיה שמן שקדים? האם יש בכך אפקט של הגנה על העור?
או שאת ממליצה על משהו אחר?
תודה
בת-אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי - שחיה בבריכה - תגובה
זילי אורבך07/08/2011שלום אריק,
גם שמן שקדים זה טוב , אך הייתי ממליצה להוסיף מעט שמן חוחובה כ-10%, מכיון שהחוחובה היא מעין שמן שעוותי שיש לו אפקט מגן על העור.
אם אין שמן חוחובה , לא נורא, גם שמן שקדים מספיק. כל שמן יהיה טוב ויצור הגנה מסוימת על העור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן הגנה לקרקפתשחיינית04/08/2011
שלום רב, ברצוני לשאול באיזו דרך אפשר להגן על הקרקפת בשחיה בבריכה? האם יש שמן שניתן להרכיב בבית או שקיים משהו ספציפי לנושא זה?
תודה בת-אל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן הגנה לקרקפת - תגובה
זילי אורבך04/08/2011שלום בת אל,
את יכולה להגן על הקרקפת על ידי הכנת שמן שיער ביתי:
שמן שקדים - 80 מ"ל
שמן חוחובה - 10 מ"ל
שמן נבט חיטה - 10 מ"ל
שמן לבנדר - 20 טיפות
שמן רוזמרין- 20 טיפות
לערבב היטב ולמרוח על השיער לפני הכניסה לבריכה.
לפני החפיפה למרוח מעט מרכך שיער, לשטוף ולאחר מכן לחפוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שיעראורנה01/08/2011
השערה החיצונית הנראת לעין הינה שערה מתה. האם כל התכשירים הטבעיים או הממוסחריים משפיעים על טיב השערה? למשל שיער בעל גוונים וצבוע, האם הוא סופג את החומרים המיועדים להטיב עימו? האם שמנים ארומתיים נספגים בשערה?
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שיער - תגובה
זילי אורבך04/08/2011
שלום אורנה,
נכון, השיערה החיצונית הנראית לעין, מורכבת מרקמות מתות. ככל שהשיער ארוך יותר, כך הוא זקן יותר. ואם הוא צבוע עם גוונים, אז כמובן שהוא חשוף הרבה יותר זמן לנזקים וחבלות.
הדרך היחידה להיפטר מקצוות מפוצלים ושרופים היא פשוט לגזור אותם מן השערות.
תכשירי השיער עוזרים לשיער להיראות טוב יותר ולהיות נוח יותר לסידור, אך אין ביכולתם לחבר קצוות מפוצלים. מחזקי שיער פרוטאינים (לדוגמא קרטין) מצפים את השערה לזמן קצר ונשטפים.
שיטות כגון מסיכות הזנה, מריחת שמן חם, סרום קרטין, שמני עיסוי בתוספת שמנים ארומתיים וכו', כל אלה תורמים לברק, להפחתת שבירות השיער ולמראה רך יותר, אך אינם תורמים להגברת כוח המתיחה והגמישות של סיבי שיער פגועים וחלשים.
כל פעולה כימית על השיער כמו חימצון מופרז, סילסול או החלקה, ייבוש שיער בפן בטמפרטורה גבוהה, במסרקים מחוממים, מלקחי סילסול, גלגלי שיער, חשיפת יתר לשמש, חשיפה לכלור בבריכה וכו', גורמים נזק לשיערה, וכאשר יצמח שיער חדש ובלתי פגוע, יש לגזור ולספר את השיער הניזוק.
בכל מצב, אני ממליצה להמשיך למרוח שמני שיער המכילים שמנים צמחיים כגון חוחובה, שקדים, זרעי ענבים ונבט חיטה בתוספת שמנים אתריים כגון: שמן רוזמרין, שמן מרווה, שמן לבנדר. אפשר להוסיף חלמון ביצה לכף שמן ולמרוח על השיער לפני החפיפה, להסיר עם מרכך שיער, לשטוף ואח"כ לחפוף.
השמנים חודרים דרך בלוטות החלב בקרקפת ומשפרים את זרימת הדם. אין להם השפעה על השיערה המתה.
שטיפה עם חליטות צמחי מרפא כגון סרפד, בבונג, רוזמרין ומרווה מאוד טובה לשיער. הצמחים משפרים את זרימת הדם לקרקפת ומעודדים צמיחה של תאי שיער חדשים.
תאי שיער כמו ציפורניים עשויים מקרטין, תכונתם הטבעים היא לסיים את מחזור חייהם ולנשור, במקום התאים המתים יצמחו תאים חדשים ומרעננים וזו תקוותינו.
חשוב לשמור על תזונה נבונה שמכילה את אותם רכיבים חשובים להם זקוק השיער, חומצות אמינו(ציסטאין, מתיונין), מינרלים (כגון: ברזל, אבץ, מגנזיום, סידן וכו), ויטמיני B (ביוטין, B1,B2,B12,B3,B6 )וויטמין C שמצויים בדגנים מלאים, באגוזים,בפירות טריים ובירקות.
להוסיף חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 (שמן דגים, זרעי פשתן דגי ים ), אומגה 6 (זרעי בוראג', זרעי פטל שחור, זרעי נר הלילה) ואומגה 9 (שמן זית, שמן קנולה וכו').
לשתות מספיק מים על מנת להזרים דם לקרקפת.
להפחית מתח,לחץ וחרדה שלהם השפעה לא מעטה על מראה השיער, העור והציפורניים.
יש לזכור, השיערה מבחוץ לא קשורה לשורשים המתחדשים בתוך הזקיקים .
ניתן לשפר את מראה השיער בעיצוב,להוסיף לו ברק שומני, רכות וצבע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפי תודות,
אורנה07/08/2011אלפי תודות, לא ציפיתי לתשובה כל כך מפורטת וענינית, תודה על תשומת הלב, ויישר כח בפורום זה. מאלף ההסבר.
כל טוב. ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהיונתן31/07/2011
אני בן 16,
כבר מלפני שנה יש לי אף ממש שומני, כל הזמן הוא נראה רטוב כזה ושמנוני.
בנוסף יש בו הרבה נקודות שחורות קטנות שלפעמים הופכות להיות בולטות ועושים שכבה חיצונית של מה שנראה כמו קשקשים כאלה..
וגם הוא אדום כל הזמן
בנוסף מאז ומתמיד היה לי שיער עם הרבה קשקשים.
ניסיתי למרוח ספירטסליצל בהמלצת רופא עור, וגם קרם של סבוקלם - התכשירים אולי שיפרו במזעריות את הבעיה אבל שום דבר לא באמת עזר
אני נואש.. זה נראה ממש רע..
מה לעשות בשביל להעביר את הקשקשים ולעזור לטפל בבעיה? יש איזה תכשיר\תרופה שיכולה לעזור?
האם טיפול אצל קוסמטיקאית שתוציא לי את השחורים והקשקשים מהאף יכול לעזור מבחינה אסתטית? ולהפחית את השמנוניות?
האם הסבוריאה הזאת תעבור לי אחרי גיל ההתבגרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה - תגובה
זילי אורבך04/08/2011שלום יונתן,
סבוריאה היא מצב דלקתי בשכבות העור העליונות, הנובע מהפרשה מוגברת של חלב - SEBUM, ומתבטא בהופעת קשקשים יבשים או שומניים בעיקר בקרקפת, בפנים, מאחורי האוזניים, לאורך קו השיער, על הגבות, מסביב לאף ועל החזה.
דלקת זו מתגלה לעיתים כתופעה משפחתית ומזג אוויר קר ומתח נפשי מחמירים את הסמפטומים.
הטיפול המומלץ הוא שימוש בתכשירים קוסמטיים על בסיס מים, בריכוז שומן נמוך ביותר.
לעיתים ימליץ הרופא על תכשירים נגד פטריות שמקלים על בעיית הסבוריאה.
אני ממליצה לשנות את התזונה, לבלוע תוסף מזון הנקרא ביוטין או ויטמין B קומפלקס בתוספת ויטמין C.
לשתות צמחי מרפא המטהרים את הכבד כגון שן הארי, גדילן מצוי, סרפד, תלתן אדום, וכו'.לכבד השפעה על העור.
במקביל כדאי להוסיף גם צמחים המרגיעים מתחים כגון: פסיפלורה, שיבולת שועל, מליסה, נפית חתולים, לבנדר, בבונג.
לשפר את התזונה, להפחית סוכר וממתקים, להפחית מלח ומוצרי חלב בעיקר חלב פרה ניגר.
לשתות מים במקום משקאות ממותקים ומוגזים.
לצרוך פירות וירקות טריים.
לא להשתמש בספירט סליציל בסבוריאה זה יגרום לקילוף נוסף שמימלא יש לך.
לשטוף את הפנים עם סבון חומצי ( PH3.5-5.5), למרוח קרם לחות על בסיס מים, למרוח בבוקר מסנן קרינה.
ללכת לרופא עור לקבל קרם למצבים חריפים.
לא להיכנס לפניקה, להירגע ולשמור על אורח חיים נבון המיטיב עם הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פניםגילי31/07/2011
שלום וברכה
קוסמטיקאית (שרק ראתה את פניי, לא מטופלת אצלה) המליצה לי על מוצרי טיפוח לפנים. וביניהם נתנה לי מי פנים עם אלכוהול (ירוקים) ומי ורדים. הסבירה לי שאחרי ניקוי בחלב פנים, אני מנקה עם מי פנים ירוקים (אלכוהול) לחיטוי ולאחר מכן במי וורדים.
אני מבינה שמי הורדים הם מי פנים ללא אלכוהול. האם לא מיותר עבורי להשתמש עם מי פנים עם אלכוהול? ולמה אני צריכה את שניהם?
אני בת 47 עור רגיל, שמן באיזור הT.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פנים - תגובה
זילי אורבך04/08/2011שלום גילי,
אין צורך להשתמש בכמה סוגים של מי פנים. לא חייבים לנגב את הפנים עם אלכוהול.
סבון חומצי טוב מומלץ.
אם את מתאפרת, נקי את האיפור עם חלב פנים ואחר כך תוכלי לשטוף עם מים או מי פנים. או לחילופין עם מגבונים לניקוי איפור.
לעור שמן אני ממליצה סבון חומצי.
חשוב שתמרחי קרם לחות שמתאים לסוג העור שלך. לאזור ה T השתמשי בקרם לחות לעור שמן על בסיס מים.לשאר חלקי עור הפנים תוכלי למרוח את אותו קרם או להשתמש בקרם שומני יותר.
את יכולה לנקות את הפנים עם מסכת פילינג מגרגרי קווקר ויוגורט,מגרגרי סוכר, גרגרי מלח וכו'.
לסיכום, הטיפול הכי טוב זה מה שאת בוחרת:
ניקוי פנים בסיסי פשוט עם סבון .
מריחת קרם לחות התואם את סוג העור. אפשר להוסיף סרום לעור מעורב
קרם הגנה מהשמש, איפור לעור מעורב.
תזונה נבונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דרך להדקיק את שערת הגבות?שאלה29/07/2011
יש לי גבות שהשיערות שם שחורות ועבות.ישנו תכשיר שיכול להדקיק את השייערה אך לשמור על הצבע השחור פחות או יותר?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש דרך להדקיק את שערת הגבות? - תגובה
זילי אורבך04/08/2011שלום,
לא ידוע לי על דרך להדקיק את שערת הגבות בתכשירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת צבע עור לבעלי עור שחוםאלי26/07/2011
שלום
יש לי צבע עור שחום.
אני מאוד רוצה להבהיר את העור
בעיקר בפנים.
רציתי לשאול האם ישנן שיטות להבהרה והלבנה של העור
(בעיקר בפנים)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת צבע עור לבעלי עור שחום - תגובה
ד''ר קובי שמיר26/07/2011אלי שלום.
הטיפול בעו שחום צריך להעשות באופן מיקצועי ועם צכשירים שמותאמים ספציפית לאחר איבחונים יסודיים של העור.(לא מומלץ להישתמש בחומרים אקראיים).
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת צבע עור לבעלי עור שחום - תגובה
זילי אורבך27/07/2011שלום אלי,
אני ממליצה לעבור איבחון ראשוני אצל רופא עור על מנת לדעת באיזה כתמי עור מדובר. האם העור שחום וצבעו אחיד? או שיש כתמי עור בולטים בצבעם?
בכל מקרה, קיימים בשוק תכשירים להבהרת העור, יעילותם משתנה מאדם לאדם, למשל: אצל שחומי עור עם כתמי עור שלאחר מחלת עור זיהומית, הפיגמנט שקוע עמוק בעור והטיפול ממושך יותר.
טיפול בכתמי עור הוא עניין לטווח ארוך, שמהלכו אין לגרות את העור ולא לחשוף אותו לשמש. יש למרוח במשך היום קרם עם מקדם הגנה גבוה, על מנת למנוע את התכהות הפיגמנטים והופעתם מחדש.
התכשירים מבוססים על רכיבים כמו: הידרוקינון חומצה קוג'ית, ויטמין C, שתפקידם לסייע במניעת יצירת מלנין(צבען) ולהפחית במידה משמעותית את כמות הפיגמנט.
יש למרוח את קרם ההבהרה על שטחי עור מוגבלים בהם מצויה הפיגמנטציה.
לגבי שימוש בפילינגים, השימוש בהם בעייתי במצב של פיגמנטציה, הם עלולים לעודד את יצירת המלנין. יש להתייעץ עם רופא לגבי הריכוז לאחר אבחון אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה בעברית emulsifying wax?מירי23/07/2011
(רוצה לנסות להכין קרם לחות לבד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה בעברית emulsifying wax? - תגובה
ד''ר קובי שמיר23/07/2011מירי שלום.
מרכיב המשמש בעיקר בייצור של משחות, קרמים, ומוצרי יופי אחרים. אמולסית התחליב מתרחשת כאשר מיתחברים שני חומרים, במקרה הזה, שמן ומים - בהצלחה יחד ויוצרים מעין דבק המשלב את המרכיבים של המוצר.
emulsifying נוצרת כאשר שעווה חומר (או שעוות ירק כלשהו או שעווה מבוססי נפט) הוא מטופל עם חומר ניקוי (לרוב נתרן dodecyl סולפט או polysorbates ) כדי לגרום לו לעשות לאגד שמן ומים יחד לתוך אמולסיה חלקה . זהו מוצק דונג לבן עם ריח אלכוהול ואחוזי שומן נמוכים.
המרכיבים: emulsifying שעווה NF הם: אלכוהול Cetearyl, Polysorbate 60, PEG-150 Stearate, ו Steareth-20. יש לו את המאפיינים של אלכוהול cetyl בשילוב עם אפקט צמיגות של אלכוהול stearyl כמו מעבה אפקטיבי ומסייע לתחליבים בצורה יציבה כדי שלא יתפרקו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני רוצה לקנות את זה כאן בחנות,
מירי23/07/2011איך לקרוא לזה בעברית?
המון תודה על ההסבר המפורט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני רוצה לקנות את זה כאן בחנות, - תגובה
זילי אורבך24/07/2011שלום מירי, המילה בעברית זה שעווה מתחלבת וניתן לרכוש אותה בבתי מרקחת.
תוכלי לרכוש שעוות דבורים שגם לה תכונה זהה כחומר מתחלב המקשר בין הפזה שומנית והפזה המימית בהכנת קרם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפוווווואחת20/07/2011
הי אני לוקחת 40 מ"ג ציפראמיל לOCD (ממשפ' SSRI)
לצד השפעתו החיובית של הכדור ישנה גם תופעת לוואי של עייפות המתלווה אליו.
בנוסף אני צמחונית כך שיכול להיות שזה קשור (לוקחת בי 12 אבל כנראה לא נספג מספיק)
יש לך המלצה לצמח/תוסף/מה שלא יהיה שאני יכולה לקנות בבית מרקחת ולקחת על בסיס יומי.
רק לא השיטאקר, כי הוא עולה כמו דירה בערך:)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפוווווו - תגובה
זילי אורבך21/07/2011שלום,
לעייפות את יכולה לרכוש צמחים כמו רוזמרין, גינסנג סיבירי, ג'ינקו בילובה, אספסת, קינמון, שיבולת שועל.
תוכלי לבחור באחד הצמחים או בחלק מהם. או בצורת חליטה, שבה את משרה 1 כפית גדושה של הצמח בכוס מים רותחים למשך 20 דקות ויותר, מסננת ושותה.
ניתן להשיג מיצוי צמחים באלכוהול (טינקטורה). המינון למיצוי הוא 20-40 טיפות במשקה 1-3 ביום ולפי הצורך.
את יכולה לרכוש אצה כחולה ירוקה. היא טובה לעייפות ועשירה באנזימים ויטמינים ומינרלים.
רצוי שתבדקי אצל רופא מה סיבת העייפות. בדקי חוסרים תזונתיים. בדקי אם זה קשור לתרופה. לעיתים העייפות היא גם נפשית וגם פיזית. הרבי בשתיית מים. הפחיתי את צריכת הסוכר הלבן המעובד. אכלי פירות וירקות טריים,
דגנים מלאים , קטניות ונבטים וזרעים ואגוזים, הם מקור לאנרגיה צרכי כמה שפחות מזונות מעובדים ופחמימות ריקות. הם גורמים לישנוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון פנים ושעראן20/07/2011
שלום.. קודם כל הפורם הזה מדהים תודה על הטיפים והעצות
יש לי עור בעיתי לפני שנתיים סבלתי מאקנה ששום דבר לא עזר לו.. ואז התחלתי לקחת ראקוטן זה עזר לי והעלים לי את כל הפצעונים. אבל העור שלי עדיין בעייתי אולי בלי פצעים.. ממש מידי פעם.. הבעיה שאני סובלת מאדמומיות כאילו כתמים כאלו הוא לא אחיד וחלק.. הוא ממש יבש אני כל היום שמה קרמים וממש מפחדת לשתוף את הפנים עם סבון, למרות שזה סבון לעור רגיש זה לא עוזר אחרי זה יש לי יובש בפנים שממש קשה לי להיפטר ממנו.. הפנים שלי אדמומיות עם כתמים ונורא יבשות.. הייתי שמחה אם תוכלו לתת לי מתכון לסבון ביתי לפנים...וגם אם תוכלו לתת לי מתכון לשמפו לשער דליל.. השער שלי נורא חלש ודליל עד כדי כך שניהיו לי מפרצים ואני לא כלכך מבוגרת..משהו שיזרז את הגדילה ויצור יותר נפח..
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון פנים ושער - תגובה
ד''ר קובי שמיר20/07/2011אן שלום.
סבונים נוזליים הם מעין חומר ניקוי, וסבונים מוצקים עשויים מחומרים כימיים המגיעים מתעשיית הנפט (חומרי הקצפה SLS). אומנם הניקוי בסבונים אלו הוא טוב, אך החומרים אינם טבעיים ואינם בריאים לעור. מבחינה חיצונית, עור בריא לא יראה הבדל בשימוש, אך עור רגיש יבחין מייד בהבדל.
סבון הוא מאד לא פשוט ודי מסוכן להכנה לחובבים בגלל הסודה קאוסטית, ובמיוחד סבון לעור בעייתי
עצתי שתירכשי לך תחליב סבון שמיועד לעורך.
כשמכינים שמפו מחומרים אורגנים (גם שמפו בהכנה אישית מחומרים סינטטים) כל הרעיון הוא להכין את השמפו לפי סוג הקרקפת וסוג השיער וכמובן התוצאה הרצויה.
לדוגמא אם השיער שלך שומני מאוד, לא מומלץ להשתמש בחומרים שומניים בשמפו ואם הוא יבש מאוד לא מומלץ להשתמש בחומרים סופחי שומן או מפרקי שומן.
אם הוא צבוע לא מומלץ להשתמש בחומרים שעלולים להוריד את הצבע ואם הוא פגום לא מומלץ להשתמש בחומרים חריפים שעלולים להרוס אותו.
מתכון לשמפו טבעי:
מרכיבים:
מים מזוקקים, מש טחון, בירה לבנה, שמן צמחי בכבישה קרה, בורקס ושמנים אתריים לפי סוג השיער. (עבורך הייתי בוחר שמן בסיס חוחובה.
שמן רוזמרין, שמן ארז ,קורנית,מרווה רפואית.שמן אורגנו פראי,ושמן קוקוס.
אופן הכנה:
יש להרתיח במשך 5 דקות 40 גרם מש טחון עם חצי ליטר מים מזוקקים. לסנן ולהוסיף לחומר המסונן את כל החומרים האחרים, מלבד השמנים האתריים. יש לערבב ולצקת לבקבוק. כעת להוסיף את השמנים האתריים ולנער היטב. יש לשמור את השמפו במקרר.
לייבש את השיער עם מגבת בתנועות עדינות –ספיגת המים .
· להבריש את השיער עם מברשת רכה ולא צפופה
· להימנע מהחלקות שיער ,סלסול, צבע או שטיפות.
מסכה מזינה לשיער דליל.
חצי כוס דבש
רבע כוס שמן זית
2 כפות שמן שומשום
1 חלמון ביצה
לערבב להשאיר על השיער עד שעתיים ולשטוף במים .אח"כ חפיפה עם השמפו
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבון פנים ושער - תגובה
זילי אורבך21/07/2011שלום אן,
מאחר וקבלת טיפול ברואקוטן מרופא עור, רצוי שתחזרי אליו להתייעצות נוספת על מנת שיאבחן בצורה מקצועית את מצב העור שלך נכון להיום. היובש נגרם מהתרופה, יובש יתר בעור גורם לאדמומיות ועקצוץ. בדקי את כל התכשירים הקוסמטיים שבהם את משתמשת, אם הם לעור בעייתי ושמן, הם בדרך כלל מייבשים. הפסיקי השימוש בהם וראי אם חל שיפור. במקביל, אני ממליצה שבשלב זה לא תשתמשי בסבון. נסי תחליב רחצה או מגבונים לחים. נסי למרוח שמן הזנה כמו שמן שקדים עם מעט ויטמין E ושמן אתרי לבנדר. השאירי ל 20 דקות או יותר ושטפי.זה ישמן לך את העור וירגיע.
הכיני ג'ל מזרעי פשתן. השרי 2 כפות זרעי פשתן בכוס מים ללילה. מרחי את הג'ל שנוצר מעל הזרעים ושטפי.
את יכולה להכין תחליב ניקוי משבולת שועל:
1 כוס שבולת שועל
4 כוסות מים . להביא לרתיחה, לקרר, לסנן. להוסיף רבע כוס שמן זית, כפית דבש, 1 כף חלב או יוגורט, 1 חלמון ביצה.לערבב היטב. למרוח על הפנים לעסות בעדינות, להשאיר 20 דקות ולשטוף.
שנית, הוסיפי למזון חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, תוכלי לרכוש כמוסות אומגה 3 ולבלוע, או צרכי אותה מהמזון כמו דגי ים צפונים כמו סלמון, זרעי פשתן טחונים וכו'.
שתי מים אך צרכי גם שמן צמחי, כמו שמן זית, מעט אגוזים וכו'.
לגבי נשירת שיער, בדקי חוסרים תזונתיים כמו ברזל וויטמין B12, ויטמין D וכו'.הקפידי על אכילת חלבונים, ירקות טריים, פירות, דגנים מלאים, קטניות, מוצרי חלב פרוביוטים.
הפחיתי את המתח, הוא מחמיר את התסמינים שיש לך. הפעילי שיקול דעת, התייעצי עם רופא, בצעי בדיקות מקיפות, שמרי על תזונה ופעילות גופנית.
תוכלי להכין שמפו צמחי ביתי לנשירה על בסיס צמחים כמו סרפד ורוזמרין
הכיני חליטת צמחים מ 1 כפית סרפד ו 1 כפית עלי רוזמרין בכוס מים רותחים. השרי כ חצי שעה ויותר, סנני. הוסיפי חצי כוס שמפו רגיל . ערבבי היטב. הכניסי לבקבוק אטום היטב. אחסני במקרר למשך 24 שעות. נערי היטב לפני השימוש.
במקום שמפו אפשר להכין חליטת צמחים ולשטוף בסוף החפיפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהבן17/07/2011
קוראים לי בן ואני בן 16 וחצי..יש לי צלקות אקנה באזור הלחיים.. שמעתי שמיי ורדים ולימון עוזרים להבהרת הצלקות... קראתי בהרבה מקומות שמריחה של תמצית לימון עם מי וורדים וקצת מים על הפנים למשך 20 דקות מבהירה את הכתמים.. האם זה נכון? ועם כן באיזה מינון ותדירות להשתמש בזה? כבר קניתי מיי ורדים אז עם יש משהו אחר להבהרת כתמים עם מי ורדים יותר יעיל זה יעזור לי.... רציתי לדעת גם עם יש סיכון בזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה - תגובה
ד''ר קובי שמיר17/07/2011בן שלום
מתכוני סבתא אינם יעילים בטיפול בפיצעי בגרות בנוסף לגילך שהמערכת ההורמונלית עדיין אינה מאוזנת.
לכן המלצתי לכך לגשת לטיפול מיקצועי.
תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
2. סתימה בנקבוביות העור.
3. התרבות חיידקים.
4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.
הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.
טיפול ההמשך בבית הוא חשוב לא פחות ומהווה גורם משפיע בהצלחת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות אקנה - תגובה
זילי אורבך18/07/2011שלום בן,
צלקות שנגרמות מפצעי אקנה דורשות טיפול עמוק יותר של הדלקת וניקוז השומנים והזיהום מבלוטות החלב.
שלב ראשון יש לפנות לרופא עור מומחה לקבל אבחנה מקצועית ואולי להיעזר בתרופות מרשם בנדון.
יש צורך להקפיד על :
ניקוי עמוק ויסודי של העור על ידי סבון חומצי.
למרוח תכשיר שמסייע בקילוף תאי עור מתים ומצולקים.
למרוח סרום שמסייע בטשטוש צלקות כמו סרום ויטמינים C-E.
לייבש את הפצעונים ולחטא על ידי צמחי מרפא ותכשירים מייבשים.
למרוח קרם מסנן שמש בבוקר ולפני החשיפה לשמש.
להקפיד על תזונה נבונה, ישנם מאכלים הגורמים להחרפת הדלקת כמו: מוצרי חלב, אגוזים, עוגות קרם,שמנת,גבינות שמנות,אלכוהול ואוכל מטוגן כמו: צ'יפס, פיצה, בורקס וכדומה.
מי ורדים ולימון לא יכולים להזיק, ללימון יש אפקט של פילינג קל, מי הורדים מרגיעים ומרעננים. אבל, אין להם תכונות נוגדות צלקת. אפשר למרוח אותם כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)