פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דניאל
    דניאל
    13/02/2011

שלום

בן 36
    מזה מספר שנים בבדיקות דם שגרתיות ניתן לראות אנזימי כבד מוגברים מעט, שהוסבר בכך שיש לי כבד שומני שאובחן ב US בטן.
    אין לי בעיה של שומנים בדם, לא סוכר, בדיקות כלליות תקינות, מלבד עודף משקל (1.78 משקל כ- 90).
    לאחרונה (לאחר 3 שנים) עשיתי בדיקת US בטן בפעם השניה, ושוב זה הראה על כבד שומני יותר ומוגדל יותר משהיה בבדיקה קודמת.
    נשלחתי לרופא גסטרו בעל התמחות בכבד, והוא הפנה אותי לבדיקות דם, לא כל התוצאות ישנן, ואשמח לדעת האם יש קשר בין הכבד לנוגדנים החיוביים שישנם בבדיקות הדם, ובמידה ואין קשר, למה זה כן יכול להיות קשור.
    CERULOPLASMIN 21.00 MG/DL ( 16.00- 60.00) (*........)
    AFP-TUMOR MARK. 1.47 NG/ML
    .9 NG/ML-ב-98% מהאוכלוסיה פחות מ
    (הבדיקה לצורך מעקב (אינה מיועדת לאבחנה INR 0.95 RATIO ( 0.80- 1.20) (..*......)
    PT(%) 116.50 % ( 75.00- 140.00) (.....*...)
    PT(SECONDS) 10.00 SEC
    HBS ANTIGEN NEGATIVE
    HCV ABS NEGATIVE
    ANA POSITIVE
    ANTI DS DNA 5.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (........*)
    Borderline
    ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
    Positive
    ANTI RNP-A 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
    Positive
    ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP 68 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
    Borderline
    ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
    בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA
    ANTI TTG(IGA) טרם בוצע
    P-ANCA טרם בוצע
    C-ANCA טרם בוצע
    ANTI DGP טרם בוצע
    AMA טרם בוצע

בתודה ובברכה

דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דניאל

הוספת תגובה

• דניאל - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    14/02/2011

שלום לך,
    יש תשובות חלקיות ולכן קשה לדון באבחנה.
    נוגדנים נגד גרעין יכולים לעלות במחלות אוטואימוניות כגון זאבת . האבחנה נעשית ע"ס
    כל המכלול ולא רק ע"ס בדיקת מעבדה.
    בברכת בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    גלית
    12/02/2011

שלום רב.
    אני בת 38 אחרי לידה רביעית. ילדתי לפני ארבעה וחצי חודשים. סלתי בעבר מחרדות וטופלתי . מהלך ההריון ללא טיפול תרופתי. התחילו חרדות בהריון שהתגברו אחרי הלידה ולכן אחרי 6 שבועות הפסקתי להניק.חזרתי לקחת סימבלתה שעזרה לי בעבר גם לחרדות וגם לפרקים אך אחרי 3 שבועות רופא המשפחה המליץ לי על ציפרלקס. הציפרלקס עשה לי רע מאוד כולל חרדות קשות מאוד וכו' ואחרי חודשיים אמר לי לחזור לסימבלתה. כרגע אני 4 שבועות עם סימבלתה ואין שיפור, להיפך אני מרגישה שמבחינה בריאותית המצב מדרדר. (אין לי חרדות רציניות). כחודשיים אחרי הלידה החלה עיפות קשה, חולשה, סחרחורות, הרגשת אניה, הזעות לילה קשות, נשירת שיער קשה שלא היתה לי בשום הריון קודם, כאבים בגוף בפרקים, בעצמות,פצעים בפה. רופא המשפחה שלך אותי לבדיקות מקיפות והן יצאו תקינות. בנוסף שלח אותי לצילום חזה שהיה תקין ואולטרסאונד בטן שהיה תקין. אני כל הזמן בחרדות ולא מוצאת מנוחה. כל הזמן דואגת מה יש לי שאולי הרופאים פיספסו משהו ואני לא יכולה לחיות כמו שצריך ולהנות מהילדים.
    אני קוראת באינטרנט ומפחדת ממה שאני מרגישה אבל לא יודעים מה יש. הלכתי לרופא נוסף בכיר והוא אמר שאני בריאה אבל אני לא מרגישה ככה. אני קמה פעמיים בלילה להחליף בגדים וזה יום יום כבר חודשייים וחצי.
    חשבתי בהתחלה שזה מהכדורים אבל זה התחיל עם הציפרלקס והרופא אמר שלא יכול להיות מהכדורים. אני מתחילה להתיאש . מה יש לי?

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    12/02/2011

שלום גלית
    התמונה שאת מתארת בכללותה יכולה להתאים למצב של דכאון לאחר לידה. יתכן שאת זקוקה לתרופה שונה מהציפרלקס או הסימבלטה ובנוסף גם טיפול בשיחות. מציע שתפני בענין זה לרופא המשפחה או לבריאות הנפש של הקופה
    לבריאות ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה
    יוסי
    11/02/2011

שלום, אני בחור בן 24 בריא .
    אני סובל מריח רע מהפה,
    יש לציין שהשיניים שלי בסדר גמור ואין לי בעיות שיניים,
    ואני לא מבין למה יש לי כל הזמן ריח רע מהפה.

השאלה שלי, איפה אני אמור ללכת לבדיקה/ ייעוץ?
    או במילים אחרות, איזה תחום של רופאים מטפלים בבעיה של ריח רע מהפה?

תודה מראש, ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע מהפה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2011

שלום לך,
    ריח רע מהפה או הליטוזיס יכול להגרם אכן מבעיית שניים, בעיות בפה כגון פטריה ,
    החזר של חומצה מהקיבה (רפלוקס) ועוד. אפשר לפנות לרופא המשפחה, אא"ג ובהמשך
    גסטרואנטרולוג, בהנחה שכבר עברת בדיקת רופא שניים.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע

אוריאנה
    12/02/2011

עד שתתברר מה הסיבה ....ניתן להשתמש בכדורי הדבקה לחיך בשם סמלקס
    הם מכילים צמחי מרפא שאמורים לאזן את פלורת החיידקים על גבי הלשון שהם לפעמים גורמים לריח הלא נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לי?????????
    אוראל
    11/02/2011

אני בת 32 4 ילדים אחרון לפני חצי שנה ביום שני התעלפתי בעבודה לא איבדתי הכרה (אני חושבת) חשתי מעין חוסר שיווי משקל ותחושה של כבדות בגוף שאיני מסוגלת לעמוד . בבוקר למחרת שוב תחושה של מעין סחרחורת פניתי למיון ובכניסה התעלפתי שוב... ביום חמישי שוב זה חזר על עצמו.. תחושה שהרגלים לא מחזיקות והגוף כבד יחד עם טשטוש בראיה כאילו כל החדר זז...
    במיון נתנו לי סנטרון ועשו אקג סוכר לחץ דם ובדיקות דם בסיסיות והכל תקין... אני בלחץ מזה שאני לא יודעת מה יש לי.. אני יושבת ואני יודעת שאם אצא החוצה ואלך אני אפול אני מרגישה זאת בראש ובעניים... אשמח לחוות דעתך המקצועית.. יש מצב ? שזה סמפטומים של לחץ...?
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    מה יש לי?????????

הוספת תגובה

• מה יש לי????????? - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2011

שלום לך,
    נראה לי שיש לך סחרחורת תנוחתית , שיכולה להיות ביטוי למחלה וירלית. האם יש גם בחילה
    וטינטון? (זימזום באוזן?)
    זה סימפטום מפחיד למדי , אבל בד"כ לא מסוכן ועובר.
    לחץ כמובן עלול להחמיר כל דבר.
    אם זה נמשך, כדאי להתיעץ עם רופא אא"ג ונוירולוג.יש גם טיפול יותר ספיציפי מסטונרון.
    בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    קארין
    11/02/2011

בת 36 בריאה דרך כלל לוקחת לנטון ורמוטיב בקביעות לנטון לאוכל חוזר בושט.לפני יומיים היה לי דלקת בגרון וחולשה נוראית טופלתי בבית חולים העירוי אנטביוטיקה ובגלל תלונתי על טישטוש ראיה,סחרחורת,עייפות,דופק מואץ לקחו בדיקות ברזל.יצא לי מוגלובין 10.7 ויומיים אחרי 9.3 יש לציין שלפני חצי שנה היה לי 11.3.
    ובבדיקה של IRON 12 יצא.
    אני השתחררתי עם המלצות לגשת לרופא משפחה שיתן מרשם לברזל.
    אני מפחדת מהתוצאות האם זה מסוכן?ראיתי שאיירון זה הנמוך 37 ולי יש 12 זה ממש נמוך מה לעשות?למה זה יורד ככה מהר הברזל איזה סיבות יכול להיות אני מדממת במחזור יומיים די חזקים ואחרי זה מחלש אבל מה לעשות תסביר לי?יש לציין שבביומיים האחרונים החלו לי כאבים ברום הבטן עם נטיה לשמאל האם יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2011

שלום לך,
    אכן יש ירידה בהמוגלובין ורמות ברסל נמוכות, מה שיכול להיות מוסבר ע"י דימום חזק במחזור.
    גם זיהום כמו שעברת יכול להסביר ירידה בהמוגלובין.
    יש לברר למה את מדממת חזק במחזור, אפשר להוסיף ברזל לוריד (ונופר).
    לגבי הכאבים ברום הבטן: קיבה? לחץ? הפסקת לנטון? תגובה לכדורי ברזל? כדאי לבדוק.
    בברכת בריאות ופחות לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    חי
    10/02/2011

שלום ד"ר
    מזה כשבועיים אני חש מרירות בפה ומעט בחילה, לוקח כדור אומפרדקס פעמיים ביום ואולם אין הקלה בהרגשה,
    אני כבן 60 לוקח בד"כ אספירין,וכדור ללחץ דם נורמיטן 25 מ"ג ובאופן כללי מרגיש טוב
    אבקש חוות דעתך. לתשובתך אודה חי

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2011

שלום לך,
    אין לי מספיק נתונים כדי לאבחן בפורום.
    כדאי לגשת לרופא לבדיקה.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור הכליה הימינית
    אסף
    09/02/2011

שלום,
    מאתמול אחה"צ אני סובל מכאבים באזור המותן האחורי בצד ימין. הכאבים מתגברים עם כל נשימה וכן לחיצה במקום ושיחרור נותנת חיווי של כאב (בלי ללחוץ חזק). אין לי סימפטומים במתן שתן או כל סימפטום אחר.
    האם זה יכול להיות קשור לכליות? באיזה שלב כדאי לי לפנות לרופא?

תודה

הוספת תגובה

• כאבים באזור הכליה הימינית - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    17/02/2011

שלום לך,
    הכאבים יכולים לנבוע משריר תפוס או בעיה בגב.
    אני מקווה שבינתיים הבראת או שפנית לרופא.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שתן לאחר קיסרי
    לימור
    08/02/2011

Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) NEGATIVE 0,00 - 30,0
    Leucocytes (U) 500.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Erythrocytes (U) 250.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Urine Remarks לבקתת ןתשל היפוקסורקימ תאצות
    דחא הדובע םוי ךות
    9 ימים לאחר קיסרי עדין יש דימום בדיקת שתן הבוקר מה הם הערכים הגבוהים ועל מה מצביע תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן לאחר קיסרי

הוספת תגובה

• בדיקת שתן לאחר קיסרי - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    17/02/2011

שלום לך,
    תאים לבנים ואדומים בשתן יכולים לנבוע מהפרשה וגינלית או מדלקת בדרכי השתן. לכן חשובה תשובת תרבית השתן.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא עם סכרת
    מיכל
    08/02/2011

שלום רב, אבא שלי חולה בסכרת סוג 2
    הוא בן 60 . מקפיד על פעילות גופנית מתונה יחסית של הליכות, מטופל בגאלבוס ולאחרונה לוקח גם תרופות ללחץ דם.
    לאחרונה נתקלתי במידע שאומר שחולי סכרת (גם כאלו שמטופלים בתרופות ומאוזנים) עתידים ללקות בדום לב ובאירוע מוחי באחוזים גבוהים יותר, האם זה נכון? כיצד ניתן למנוע זאת? אם בכלל..

סבא שלי (אבא של אבא) נפטר מדום לב בגיל צעיר (45) וגם הוא היה חולה בסכרת עם לחץ דם גבוה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבא עם סכרת

הוספת תגובה

• אבא עם סכרת - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2011

שלום לך,
    לצערי נכון, לחולי סוכרת יש נטייה מוגברת לארועים לבביים ומוחיים בגלל הפגיעה המואצת בכלי דם. לכן חשוב האיזון של הסוכרת ומניעת גורמי סיכון נוספים כגון יתר לחץ דם, עשון, יתר שומני דם והשמנה ונטילה של אספירין .
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד נפוח וכאבי גרון חזכים
    ליסה
    08/02/2011

שלום!
    לפני כיומיים הגעתי לרופא עם חום ,כאבי גרון,דופק לב מהיר וכל מיני דברים נלווים לזה.רופא בדק,אמר שכנראה זאת שפעת.שלח לעשות משתח לגרון ואמר לקחת רק אקמול או אם יתאסף נוזלת או שיעול אז לקחת אקמול צינון +שפעת.בינייתים החום חוזר אחרי כמה שעות מלקיחת תרופה ויורד אחרי תרופה.אבל הגרון ממשיך לכאוב עוד יותר!היום שמתי לב ששקד אחד ממש נפוח(משהוא שעוד לא היה כשהיתי אצל רופא),כואב לי לבלוע.
    השאלה היא:
    האם יש צורך לחזור לרופא(רופאת משפחה שלי לא נמצאת זה רופא מחליף)?
    האם תרופות שמוכרים נגד כאבי גרון ללא מרשם יכולים לעזור?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שקד נפוח וכאבי גרון חזכים

הוספת תגובה

• שקד נפוח וכאבי גרון חזכים - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2011

שלום לך,
    תרופות ללא מרשם יכולות להקל זמנית, אבל בהחלט כדאי לחזור לרופא ולבקש משטח גרון.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ליסה
    10/02/2011

תודה על התשובה!
    משתח גרון נעשה עוד ביום ראשון.
    והזמנתי כבר תור לרופא לכל מקרה.
    והיום בבוקר הרופא התקשר בעצמו ואמר מה הבעיה.
    אז תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    נועה
    08/02/2011

אני בת 33. לאחרונה התחיל לנשור לי השיער, מעבר לנשירה רגילה, בקצב שהולך ומתגבר. לא שינית דבר בתזונה שלי ( אני מודה שהיא לא מצטיינת אבל לא עד כדי נשירת שיער ) הייתי בתקופה של כמה שבועות של לחץ היסטרי בעבודה שבהם ישנתי כארבע שעות בלילה וחייתי במתח גדול. התקופה הלחוצה עברה אבל נשירת השיער לא ואפילו החמירה. מה כדאי לעשןת?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2011

שלום לך,
    יתכן מאד קשר לסטרס.
    נסי למנוע מעצמך תקופות כה לחוצות.
    לשיער יקח זמן להתאושש, אם אכן זו הסיבה היחידה.
    יתכן שכדאי לעבור בדיקת דם ואולי להיעזר בתוספי תזונה.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה לא מאובחנת
    שרון
    07/02/2011

בת 43,בריאה בדר"כ.ב15 שנים האחרונות אני מתמודדת עם בעיה לא שגרתית.
    חום הגוף הבסיסי שלי הינו 36 מעלות ובזמן מחלה כימעט אינו עולה.כלומר,אני עשויה
    לחוש תחושה סוביקטיבית של חום עם כל התסמינים,וכן לחוות הזעה לאחר לקיחת
    כדור אולם אין הלימה בין תלונותיי לרמת החום.
    בעשר האחרון עברתי זיהום בכליות,סיבוך של אנגינה שחייב אישפוז וכן שפעת
    חזירים שאובחנה בבדיקת מעבדה. באף אחד מהמקרים חום גופי לא עלה על 38
    וזה בשיא המחלה,כאשר תוצאות בדיקות הדם העידו על זיהומים משמעותיים ביותר.
    אני לא חולה לא יותר מכל אדם רגיל כך שאינני סבורה שאני סובלת מכשל חיסוני
    כלשהוא. הבעיה המרכזית עימה אני מתמודדת היא מול רופאים שאינם מכירים
    את התופעה,ונוטים לבטל את תלונותיי אם אין אינדקציה לחום.
    נראה כאילו בשלב כלשהוא טרמוסטט החום " התקלקל".
    יש לציין כי נבדקה אפשרות שיש קשר לתפקוד בלוטת מגן,אך נמצא כי יש לי
    תת פעילות קלה בלבד אשר אינה מחייבת טיפול בשלב זה.
    האם נתקלתם בתופעה זו?
    האם תוכלו להפנות אותי לאינסטנציה מתאימה המטפלת במקרים מעין אלה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה לא מאובחנת

הוספת תגובה

• תופעה לא מאובחנת - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2011

שלום לך,
    אכן נתקלתי בבוגרים רבים שטמפרטורת גופם לא עולה מאד בזמן מחלה זיהומית, בניגוד לילדים . מטופלים נוהגים לאמר על כך שיש להם "חום פנימי". נראה לי שזו תגובה
    נורמלית של המערכת החיסונית הבוגרת ואת אכן מתארת מחלות שאובחנו ושהבראת מהן .
    אני אנסה לבדוק אם נכתב על כך בעתונים רפואיים.
    בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .אשמח אם ימצא תיקוף לתופעה

שרון
    10/02/2011

תודה ד"ר כוכבי. מעודד לשמוע שנתקלת באנשים נוספים שחווים תופעה זו.
    חשוב לי להשיג אסמכתא רפואית ע"מ להציגה לרופאים בעת הצורך.כאמור
    מדובר בתופעה לא ידועה לרופאים רבים.
    אכנס גם בהמשך לאתר לבדוק האם מצאת חומר כלשהוא בנדון. תודה רבה וישר כח על הפורום החשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    גילי
    07/02/2011

שלום (סיפור קצת ארוך אבל כואב)
    אני בת 24 ובני בן ה-3 קמנו בבקו של יום (01/01/01) עם שיעולים וחום במרפאה בני קיבל אנטיביוטיקה (כי ראתה אודם ונוזלים באוזניים) ולי הרופא נתן משהו לשיעול. בני הבריא ב"ה ביום חמישי ולי זה התפתח לכאבים בחזה שמאל ובגב הלכתי שוב ביום ראשון לרופא שנתן תרסיס לכאבים וREKOD וביום רביעי שהגעתי נשלחתי למיון ואשפוז עקב דלקת ריאות קשה עם נוזל סביב לריאה... טופלתי בלבו 10 ימים ומשלא חל שיפור משמעותי נתנו לי לעוד 10 ימים (היום אני ביום השמיני) עדיין יש לי כאבים אך נוספו כאבים מציקים גם ביד ואני מפחדת שזה דלקת בגיד מהאנטיביוטיקה מה לעשות?
    והאם הרופא היה אמור לראות שלשה ימים קודם סימנים לדלקת ריאות (מדובר על דלקת ריאות שכבר 40 יום).
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• דלקת ריאות - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2011

שלום לך,
    יתכן שהכאב ביד נובע מדלקת בוריד עקב הערוי עם האנטיביוטיקה.לבעיה כזו בד"כ עוזרים קומפרסים של אלכוהול.
    אין לי אפשרות לענות על השאלה השנייה- יתכן שהדלקת כבר היתה וייתכן שהתפתחה רק
    בהמשך.
    אכן מהלך קשה, מאחלת לך החלמה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת????
    שירה
    07/02/2011

אמי בת 63, לפני כשבועיים החלה לסבול מחום גבוה, התקררות, ליחה ושיעולים קשים. הרופאה טוענת שמדובר בשפעת, מה שעל פניו נשמע הגיוני, אלא שלאמי כאבים חדים מתחת לחזה באיזור הקיבה והיא סובלת מאד מגרעפסים לאורך כל שעות היום וביומיים האחרונים אף נוספו שלשולים ודלקת בעיניים. מה זה לעזאזל??? האם מתאים לשפעת או שכדאי לבדוק כיוונים אחרים, ואם כן באיזו דרך?

לקביעת תור
    סגירה
    שפעת????

הוספת תגובה

• שפעת???? - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    09/02/2011

שלום לך,
    גם אם האבחנה היא שפעת, חום של שבועיים מחייב בירור וטיפול בהתאם.
    בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אקו לב - שאלה
    שירי יתים
    07/02/2011

שלום רב!!!
    אני בת 58 עשיתי אתמול אקו לב רגיל אחרי שרופאת ראות החליטה לעשות לי כי סיפרתי לה שאני הולכת קשה לי וגם יש לי התכווצות באזור צד שמאל, ואני נחה
    אחרי כמה זמן.
    התוצאה היא : חדר שמאל
    גודל תקין
    תפקוד סיסטולי גלובלי - התכווצות היפרדינמית.
    היפרטרופיה - ללא היפרטרופיה.
    תפקוד דיאסטולי - בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E , מעיד על הפרעה
    ברלקסציה של חדר השמאלי (דרגה 1).
    עליה שמאלית - תקינה
    חדר ימין - גודל והתכווצות תקינים.
    עלית ימנית - תקינה.
    מסתם מיטרלי - תקין.
    מסתם אאורטלי - תקין.
    מסתם טריקוספידלי - לא הודגם TR לכן לא ניתן לחשב לחץ ראתי.
    אאורטה - האאורטה העולה אינה מורחבת.
    קרום הלב - לא נראה נוזל פריקרדיאלי.
    IVC לא מורחב.
    השאלה שלי רציתי לדעת מה זה הבעיה בתפקוד דיאסטולי.
    אם אפשר לקבל הסבר אני יודה לכם מאוד כי אני ממש מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקו לב - שאלה

הוספת תגובה

• בדיקת אקו לב - שאלה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    07/02/2011

שלום לך,
    מדובר בהפרעה קלה בהתרפות שריר הלב. לא נראה שזו הסיבה לתלונותייך, אבל כדאי
    לחזור לרופא שיראה את התמונה הכוללנית.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה