מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת ראותרחל16/10/2010
ידיד סיפר לי שבעברו חלה בדלקת ראות, אחד הסימנים לדבריו היה דם, הסברתי שלמיטב ידיעתי זו כבר שחפת, כמובן שהכחיש. מה נכון?
תודרה רבה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת ראות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי17/10/2010שלום לך,
בשעול קשה מכל סיבה תתכן קריעה של כלי דם ודמום היוצא עם הליחה .
נכון שבדלקות ריאה רגילות בקהילה אצל אנשים בריאים, דמום איננו סימפטום שכיח,
אבל שחפת עוד פחות שכיחה מזה, למזלנו.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רדוקטילמרים15/10/2010
שלום ברצוני לשאול האם אפשר להפסיק ליטול את הרדוקטיל בבת אחת או שצריך להפסיק בשלבים?
מה תופעות הלוואי שמפסיקים בבת אחת? האם זה יכול להופיע בעייפות מוגברת ובחולשה?
בתודה מראש
מרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי רדוקטיל - תגובה
ד``ר אלון מרגלית15/10/2010שלום מרים
ככלל כדאי להפסיק תרופה בהדרגה - תוך מספר ימים
לא ידוע לי על תופעות לוואי מסוג זה בהפסקת התרופה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת היתוש הנמר האסייתיאמיר14/10/2010
שלום רב,
היום נעקצתי בשני מקומות ע"י יתוש שלאחר תפיסתו נראה כזהה ליתוש הנמר האסיאתי (קטן עם פסים שחורים ולבנים).
האם אני צריך ללכת לרופא? מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצת היתוש הנמר האסייתי - תגובה
ד``ר אלון מרגלית15/10/2010שלום אמיר
אין צורך ללכת לרופא ורב הסיכויים שלא תתפתח מחלה. אם יופיעו סימני מחלה צריך לטפל בה בהתאם (לרב דומה לשפעת)
חשוב למנוע עקיצת יתוש זה - לחסל מקווי מים פתוחים ולמרוח חומר דוחה יתושים כאשר נמצאים בסביבה מיותשת.
לבריאות וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמיר15/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בבטןמאיר14/10/2010
שלום רב,
לאחר תלונות על דופק בבטן וכן סיפור משפחתי של אמי על דסקציות הרופא שלח אותי לבדיקה דופלקס בטן ואגן לבירור של האם קיימת מפרצת .
האם זוהיא הבדיקה הטובה ביותר שמבצעים על מנת לבדוק האם קיימת מפרצת בטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בבטן - תגובה
ד``ר אלון מרגלית14/10/2010בהחלט כן
נקווה שהבדיקה תהיה תקינה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהאריה13/10/2010
שלום רב,
אני בן 28 ,אני סובל כשלושה שבועות מאלרגיה,ואפילו יותר.
כאבי גרון עם אודם בגרון והגדלה של בלוטות לימפה,אף סתום.
וכאבי ראש שאין לי מושג אם יש קשר ביינהם.ומרגיש ממש לא טוב
הייתי אצל רופא אף אוזן גרון וגם אצל הרופא משפחה.
יש לי תור לחודש הבא לבדיקה של רופא אלרגיה.בנתיים אני לוקח ספריי לאף
וכדור נגד האלרגיה .שום דבר מהם לא עוזר לי.יש לי גירוי בגרון שגורם לי לשיעול
והרגשה של מחנק .מה אני יכול לעשות כעת? להקדים את התור ניסיתי ולא נתנו לי.
לנסות תרופה אחרת? האם הכאבי ראש שבעיקר במצח יכולים להגיע מהכיוון של האף
והאלרגיה ? בתודה
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר אלון מרגלית14/10/2010כאבי הראש בהחלט יכולים להיות כתוצאה מהאלרגיה והגודש באף ובסינוסים
הייתי מתעקש על הקדמת התור לרופא כדי שלא תסבול
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידת שריריםעומר13/10/2010
שלום ד"ר.
אני בן 28 ומזה כ-3.5 שנים סובל מתופעה קבועה של רעידות/קפיצות בלתי רצוניות של השרירים בכל הגוף,מן דפיקות חזקות בשרירים.
בדיקות דם כולל רמת מגנזיום,בלוטת התריס,B12 ואלקטרוליטים יצאו תקינות.
בדיקה נוירולוגית תקינה כולל בדיקת E.M.G ו-E.E.G תקינות.
הנוירולוג סבור שמדובר על תופעה על רקע של חרדה והמליץ על ציפרלקס.
לקחתי את התרופה במינון המירבי(20 מ"ג) במשך מספר חודשים ללא כל שינוי.
הועברתי לתרופה ויפאקס XR75 אותה אני לוקח כחודשיים אך שוב התופעה איננה נעלמת.
אציין כי התופעה מחמירה ברגעי לחץ ולאחר שתיית קולה.
האם יש להעלות את מינון הויפאקס או דווקא להפסיק כל תרופה המשפיעה על מערכת העצבים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידת שרירים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית14/10/2010שלום עומר
כטיפול יעיל לחרדה ולרעידת השרירים אני ממליץ לרוב על 2 טיפולים:
1. פעילות גופנית קבועה - לפחות שעה פעם ביום
2. הרפיות שרירים בשיטות שונות כמו מדיטציה, יוגה, היפנוזה עצמית וכד'
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אופייני לבעיה באורטהמיכל12/10/2010
שלום רב,
אמי בת 63 סובלת כבר כ-10 שנים מדסקציות במקומות שונים באורטה(בטנית, בצוואר וכ"ו (כתוצאה ממחלת EHLERS DANLOS TYPE 4
אמי נמצאת בבירור מתמיד אצל מומחה בכלי דם .לאחרונה אמי התלוננה יומיים שלמים על סחרחורת,עיבוד שווי משקל וכן ראיה מטושטשת בעניים ולאחר יומיים אלו הדבר חזר לקדמותו בצורה מלאה.בבדיקה אצל רופא העניים לא העלתה דבר והוא שלח אותה לרופאת משפחה.בנתיים אני מאוד מודאגת כי הדבר נבע מבעיה בכלי דם השונים.
האם תופעת אלו אופייניות לבעיות כלשהם בכלי דם או באורטה?
האם תופעה זו יכולה להגרם כתוצאה מאיזשהו תהליך בכלי דם?
ממה יכולה לנבוע הסימטומים שציינתי מעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אופייני לבעיה באורטה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/10/2010שלום לך,
סימפטומים נוירולוגיים מהסוג שתארת יכולים לנבוע מבעיה בכלי דם מוחי.
מומלץ יעוץ נוירולוגי.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלי דם
מיכל13/10/2010האם עצם העובדה כי הסימטומים עברו מראה שלא נגרם שום נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלי דם - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/10/2010שלום לך,
לעת עתה לא, אבל זה יכול להיות איתות לבעיה בעתיד, שכדאי לנסות למנוע.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער והזעת יתר.פלונית12/10/2010
בני מתקרב לגיל 17, התחיל לסבול מנשירת שיער, מפרצים ומעט קרחת בראשו. בנוסף, מזיע מאד בכפות ידיו ורגליו. בלוטת התריס-תקינות. מדוע צריך לנשור כבר בגיל כה צעיר? מה עושים?הסיבות? ולגבי זיעה האם אפשר לעושת בגיל הזה ניתוח להזעה??? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער והזעת יתר. - תגובה
התקרחות בתבנית גברית קשורה בד"כ לעלייה בטסטוסטרון. כדאי להתייעץ עם רופא עור לגבי האפשרויות הטיפוליות .
להזעת יתר בידיים יש טיפולים מקומיים, כדאי לפנות לפורום המתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחה בכמות הלימפוציטיםאלון שי12/10/2010
שלום רב,
אני בחור בן 40
לפני שבוע ספירת דם + כימיה הכל תקין במסגרת בדיקה תקופתית שעושה כל שנה.
ביום ראשון לפני יומיים החל לי חום גבוה עד 39.3 וכאבים בגוף וחולשה ללא סימפטומים נוספים
כמו כאב גרון או שיעול.
ביצעתי אתמול ספירת דם נוספת.. לבקשת הרופא שרצה לדעת אם זה חיידקי או ויראלי.
בספירת הדם אתמול:
WBC=8.3
RBC=4.65
HB=13.3 דומה מאוד לעבר
HCT=39.5 דומה לעבר
MCH=28.6
MCHC=33.7
RDW=12.5
MCV=84.9
***NEUT= 79.4%. לפני שבוע היה 54 אחוז.
***LYM=7.9% זה 7.9 אחוז בלבד לעומת 33 אחוז לפני שבוע
MONO=9.5%
EOS=2.2%
BASO=0.2%
NEUT.ABS=6.6
*** LYMP ABS=0.7 ( הנורמה 1-4.5 )
0.7 לעומת 2.7 בדיוק לפני 6 ימים.
הסתכלתי אחורה במשך שנים רבות כמות הלימפוציטים נעה בין 2-3וזה ממש חריג והרבה מתחת לנורמה .
MONO ABS=0.8
EOS ABS=0.2
PLT=315
MPV=8.4
ESR=12
CRP=0.25 זה בתוך הנורמה למרות החום שהחל יום לפני כן.
בדיקת שתן תקינה.
אני מבין שאחוז הלימפוציטים צריך לרדת כשאחוז הניוטרופילים עולה עקב זהום
כי כמות הניוטרופילים עולה ואז באופו יחסי אחוז הלימפוציטים ירד.
אבל מה שמטריד אותי זה הכמות!
הכיצד כמות הלימפוציטים האבסולוטית ירדה תוך שבוע מ 2.7 ל 0.7 ומתחת לנורמה??
האם ירידה בכמות זאת ( ולא רק באחוז ) מעידה זה חלילה סימן לבעיה במערכת החיסון
או מחלה בדם?
למה שייעלמו לי שני שליש מתאי הלימפוציטים תוך שבוע???
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה בכמות הלימפוציטים - תגובה
שנויים בספירת הדם הלבנה קורים במהלך זהום חריף.
בד"כ מדובר בתגובה זמנית וחולפת.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן העמסת סוכר לאחר לידהלירון12/10/2010
שלום,אני בת 27 כשישה שבועות לאחר לידה.
במהלך ההריון התפתחה סכרת הריונית מאוזנת ע"י תזונה בלבד.
עשיתי אתמול את בדיקת העמסת סוכר 75 ויצאו התוצאות הבאות:
בדיקה בצום- ערך של 93.10
בדיקה לאחר שעה מרגע שתיית הסוכר-ערך של 170.80
בדיקה לאחר שעתיים מרגע שתייית הסוכר- ערך של 151.00
מהי משמעות תוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן העמסת סוכר לאחר לידה - תגובה
ערכי סוכר שעתיים לאחר מבחן העמסת סוכר (75 גרם):
בין 70-140 מ"ג/ד"ל : תקין
בין 140-199 מ"ג/ד"ל : מצב קדם סוכרתי מסוג סבילות נמוכה לסוכר, IGT
מעל 200 מ"ג/ד"ל : סוכרת
כך שאת בקבוצה האמצעית: דרוש מעקב, תזונה מתאימה , להפטר מעודפי משקל אם יש
ופעילות גופנית.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
עומר13/10/2010ד"ר תודה על תשובתך
האם במצב המתואר יש לבצע גם בדיקת המוגלובין A1C?
שאלה נוספת היא האם יש מניעה ליטול דרך קבע מולטי ויטמין כללי לתחזוקת הגוף
(איני מרבה באכילת פירות,ירקות ובשר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/10/2010שלום לך,
לא נראה לי שהבדיקה הזו תשנה את ההתייחסות כרגע.
אין מניעה ליטול ויטמינים , כמובן שעדיף לשפר את התזונה , במיוחד לנוכח הבעיה
בטיפול בסוכר.
מחקרים מראים שבנשים עם סוכרת הריונית מניקות יש הפחתה בסכוי לפתח סוכרת להן ולצאצאים, כך שאני ממליצה על הנקה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מדאיגהמיכל11/10/2010
בחודש וחצי האחרונים ירדתי בערך 20 ק"ג בעקבות חוסר תאבון משווע. בנוסף יש לי התקפי הזעות וחולשה ולקראת ערב גירודים בעיקר בכפות הרגליים. בנוסף אני סובלת מחום נמוך עד 38 ממושך ( נמשך למעלה מ 5 שנים). הראומטולוג שלי אישפז אותי מספר פעמים לבירור חום שכלל גם PET CT לפני שנה ,CT אנגיו לפני חצי שנה ועוד כל מיני בדיקות דם לוירוסים וחיידקים . ( אני מטופלת בראומטולוגיה מכיוון שיש לי לופוס). הבדיקות יצאו תקינות - ב PET CT ראו קליטה מוגברת במח עצם אך לא ייחסו לזה חשיבות בטענה שהחום כבר 5 שנים ולא משהו חדש . בסי טי אנגיו ראו תפליטים פלאוראלים קטנים ובלוטות קטנות בשערי ומיצרי הריאות. באולטראסונד שבצעתי לפני חודש התגלו בלוטות קטנות בצוואר ובית השחי וכבד מעט מוגדל עם הרחבה קלה של הוריד הפורטלי . הרופאים לא ייחסו חשיבות בטענה שהבלוטות קטנות והבדיקות תקינות. אך את כל סוגי הסי טי למינהם בצעתי לפני שהופיעו התלונות של ירידה במשקל וכל השאר. השאלה האם כל התסמינים מחשידים לכיוון מסוים ואלה בדיקות אם בכלל מומלץ לי לבצע לאיבחון התסמינים? האם יש מקום לדאגה?
לציין שבבדיקות דם מלפני שבועיים שקיעת דם תקינה,,ספירה תקינה, המוגלובין 11.5, אנא שלילי אנטי דנא עוד אין תשובה, משלימים תקינים ו סי ר פי מוגבר ( והוא מוגבר כבר שנים)
בבדיקות דם חוזרות השבוע- שקיעת דם 71, המוגלובין חזר לתקין אך % הלימפוציטים נמוך ( 13.7 כהנורמה מתחילה מ 20)
תודה מראש על התשובה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מדאיגה - תגובה
ירידה גדולה במשקל בזמן כה קצר בהחלט דורשת בירור אינטנסיבי, ויש גם בעיות נוספות שתארת : עלייה בשקיעת דם,הגדלת קשריות לימפה, הזעה, גרד , חום ממושך, לופוס ברקע
עם מה שכרוך במחלה ובתרופות שאת מקבלת.
יש מקום לתהליך אבחון מזורז, רצוי במסגרת אשפוז-יום.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה או רפלוקס?אייל11/10/2010
רציתי לדעת מהיכן הליחה והנזלת הכרונית שיש לי...האם זה ממקור וושטי (רפלוקס) או יש לזה בסיס אלרגי/ווזומוטורי...?
אני שואל את השאלה כיוון שיש לי נזלת וליחה כרונית מזה כמה שנים ועדיין לא הצליחו לעלות על מקור הבעייה.
פעם אומרים שזה ייתכן וכתוצאה מרפלוקס ופעם טוענים שזו נזלת ווזומוטורית (לא אלרגית) ומציפים אותי בשלל תרופות ותרסיסים מבלי לכוון ולדייק.
אני אובד עצות זה מציק לי בחיי היום יום אני כל הזמן יורק, מקנח את האף..
אציין כי עברתי בדיקת אלרגיה פעמיים - ללא ממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה או רפלוקס? - תגובה
ד''ר יעל כוכבי11/10/2010שלום לך,
ליחה יכולה לנבוע מרפלוקס, נזלת לא. ולכן, מהיותך סובל משלוב של השניים, יותר הגיוני
שהנזלת שמקורה אלרגי או וזומוטורי גורמת לתחושת הליחה.
פעמים רבות קשה למצוא את סיבת האלרגיה ולנזלת עדיין לא המציאו תרופה.
ממליצה: שוב יעוץ אא"ג - אם אין מוצא- רפואה אלטרנטיבית אולי?
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אייל12/10/2010תודה רבה על המענה המהיר...צריכים להעריך אנשים כמוכם שעוזרים לאחרים גם כשהדבר לא כרוך בתשלום :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
ד''ר יעל כוכבי14/10/2010תודה על הפרגון, בכיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד כבד גבוהאושרי11/10/2010
שלום.אני בן 28 ללא מחלות מיוחדות.
התחלתי לקחת כדורי "ציפרלקס" ולאחר 3 חודשים עשיתי בדיקות דם.
הבדיקה יצאה תקינה פרט ל-GPT שיצא חריג = 102 (בסקלה של 4-41)
חזרה על הבדיקה לאחר מספר שבועות נתנה ערך דומה.
הכדור הופסק ולאחר כ-5 חודשים ירד ערך ה-GPT לרמה של 50.
שאר אנזימי הכבד לאורך כל הדרך יצאו תקינים ונשללו וירוסי כבד.
נשלל כבד שומני באולטראסאונד.
לאחר שירד אנזים הכבד לרמה של 50, הוחל טיפול בויפאקס XR.
לאחר כחודש וחצי נערכה בדיקת דם,שוב הכל תקין פרט ל-GPT חריג 75.
האם מצב זה אומר שהכבד שלי אינו בנוי לתרופות לזמן ממושך?האם יש בכך סכנה?והאם יש סימפטומים גופניים(כמו חולשה לדוגמא)הנובעות מערך גבוה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד כבד גבוה - תגובה
עלייה קלה באנזימי כבד תתכן בטיפול תרופתי שקבלת. אין הצדקה להפסיק את הטיפול,
אלא לעקוב בלבד. העלייה הקלה באנזים אינה גורמת בד"כ לסימפטומים כלשהם.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים מפחידיםדנה11/10/2010
שלום רב,
בת 43 ,בריאה , לחץ דם תקין בדרך כלל ( 110/80 ) .
בשנה האחרונה סבלתי מאפיסודה של דופק מאוד מהיר,חולשה בפלג גוף ימיני ולאחר מכן תקופה מסויימת הרגשתי נימולים בכל הגוף . על פי בדיקות שביצעתי על פי המלצת רופאת המשפחה כל הסימפטומים קשורים להתקף פניקה ולחץ נפשי.
מטופלת על פי בקשתי (לא על פי המלצת הרופאה) בסימבלטה.
בשבוע אחרון סבלתי מכאב ראש מאוד חזק בחצי ראש (במשך שלושה ימים ) כאב שמופיע בדרך כלל במהלך המחזור החודשי.
בשבוע האחרון נסעתי לקניות ולאחר שירדתי מהמכונית , הרגשתי שרגל ימין חלשה יותר ובו זמנית התחלתי להרגיש את הדופק מאוד חזק , חולשה כללית והרגשה של התעלפות .חזרתי למכונית ואחד מהסימפטומים שמאוד הפחיד אותי זה גל חום מאוד חזק שהרגשתי בראש (כמו שטף דם במוח) .בהמשך הרגשתי טיפה יותר טוב אבל כל סוף השבוע הרגשתי חלשה והל.ד היה גבוה מהרגיל .
היום אני מרגישה יותר טוב ואני נמצאת בעבודה.
ברצוני לדעת (בסיכום המבתב הארוך ...) האם ייתכן הכל מה שעברתי יכול להיות קשור לאירוע מוחי?! ולמה החום שהרגשתי בראש?!
תודה וסליחה על אורך המייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים מפחידים - תגובה
אם מתייחסים לכל המכלול של הסימפטומים ביחד, זה בהחלט יכול להתאים להתקפי חרדה ויש לכך טיפול תרופתי ולא תרופתי (עדיפות לשילוב).
פחות נראה לי שעברת ארוע מוחי זמני , מהסיפור בלבד ומבלי לבדוק אותך.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מאוד חזק על ברךמיכל10/10/2010
שלום רב,
הנני בת 28 ונמצאת בבירור למחלת טרשת נפוצה.כבר כשבועיים הנני מרגישה לחץ מאוד גדול עולה ויורד על ברך ימין (כאילו שמו לי גומי על הברך והיא לוחצת לי עליה מאוד) יש לציין שהברך לא נפוחה וכן אין מגבלה בתנועתיות של הברך.
האם תופעה כזאת אופיינית למחלת הטרשת הנפוצה?
ממה יכול להגרם הלחץ שיש לי על הברך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ מאוד חזק על ברך - תגובה
ד``ר אלון מרגלית11/10/2010שלום מיטל
בטרשת נפוצה ישנן מגוון תופעות שונות ואי אפשר להיות בטוח שהלחץ על הברך אינו חלק מהן. מציע שתבדקי במרפאת הטרשת
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)