פורום רפואת משפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלקול קיבה?
    N
    26/09/2010

מזה כשבוע אני סובלת מכאבי בטן, שמלווים בשלשולים ונפיחות בבטן.
    מה הסבירות שמדובר בקלקול קיבה? האם זה הגיוני שקלקול קיבה נמשך שבוע שלם? או שיכול להיות שמדובר במשהו אחר...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלקול קיבה?

הוספת תגובה

• קלקול קיבה?

ד''ר יעל כוכבי
    27/09/2010

שלום לך,
    יתכן .
    מומלץ לשתות הרבה, להפסיק מוצרי חלב , אם אין שיפור- לשלח צואה לתרבית , כולל קמפילובקטר.
    חג שמח ובריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    יובל
    26/09/2010

לא ידעתי כל כך איפה לשאול מקווה שזה בסדר
    מהבוקר יש לי כאב כמו של מכה יבשה בסנטר . מבחוץ לא נראה שיש משהו חריג אבל כשנוגעים בו מרגישים בליטה בעצם שלו שהיא בעצם מקור הכאב
    מה זה יכול להיות? לא זכור לי על שום מכה שקיבלתי שם

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר יעל כוכבי
    27/09/2010

שלום לך,
    יתכן שמדובר בהגדלה של קשרית לימפה או בלוטות רוק, קשה לי לדעת ללא בדיקה. אם זה לא נעלם מעצמו, או מלווה בחום, גש לרופא המשפחה להבדק.
    חג שמח ובריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק בבטן
    נני
    26/09/2010

היי. ב 28 באוגוסט קיבלתי ווסת אחרונה. מאז לא קיימתי יחסי מין !! רק נציין שהווסת הזו הגיעה באיחור רב וכבר עברתי בדיקות דם ואולטראסאונד ונשלל הריון!!!! פתאום התחלתי להרגיש דופק בבטן וגם תכיפות במתן שתן שזה לא אופייני לי!!! שאלתי היא: האם זה יכול להיות סימן להריון??? האם יש קשר בין שתי התופעות?? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק בבטן

הוספת תגובה

• דופק בבטן

ד''ר יעל כוכבי
    27/09/2010

שלום לך,
    הסימפטומים שתארת אינם מבטאים הריון, מה גם שנשלל הריון בבדיקות ולא קיימת יחסי מין.
    דופק בבטן - יש כל הזמן, אבל לפעמים התחושה מתגברת עקב מודעות-יתר או חרדה, תכיפות במתן שתן- סימפטום לא ספיציפי. אם מלווה בצריבה במתן שתן- כדאי לבדוק שתן לכללית ולתרבית.
    הרבה בריאות ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת
    רביד
    25/09/2010

שלום,
    אני בת 29, אמא לילד בן 6 חודשים ומניקה.
    סובלת מסחרחורות כל יום, כבר 7 חודשים בערך.
    בדר"כ זה בא ל-10 דק' ונעלם 3 פעמים ביום לערך.
    בדר"כ אני מסתדרת עם זה ולעיתים לא מצליחה להחזיק את הראש.
    אובחנתי בעבר כסובלת מאנמיה קלה. לחץ דם נמוך אצלי מאז ומתמיד.
    גרה בתאילנד והרופאים כאן לא ממש יודעים מה לעשות.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד``ר אלון מרגלית
    25/09/2010

שלום אנה
    גם סחרחורת וגם לחץ דם נמוך גורמים לסחרחורות קשות
    כל אחד לחוד ועוד יותר כאשר באים יחדיו
    ומאד אופייני למצב שלאחר הריון ולידה
    ממליץ על שתיה רבה - 12-15 כוסות ביום ומאכלים עשירי ברזל - ירקות ירוקים, בשר בקר, שומשום וסרדינים
    בברכה ובריאות
    ואם יש בעיה בריאותית כלשהי לבני הבית אתם יכולים לפנות אלינו והמומחים ייעצו טלפונית. הטלפון מחו"ל הוא 972-3-7215100

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

רביד
    26/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם על גבול הנמוך + סמפטומים

אורנה לביא
    01/07/2012

שלום
    אני מאופיינת כבר 10 שנים בערך באופן יציב עם לחץ דם על גבול הנמוך.
    אני סובלת מסחרחורות תכופות, בעיקר בזמן קימה משכיבה או ישיבה. לפעמים במקריםשל עמידה במקום אחד הרבה זמן.
    כמו כן יש לי זיכרון פגוע נורו-פסיכולוגית, שהתחיל באופן מולד ואובחן כבעיות ריכוז, התגבר ואז נקבע כבלתי הפיך לאחר 2 תאונות דרכים שבהן נפגעתי בראש. יכול להיות שמצב לחץ הדם שלי השפיע גם על זה, או הושפע מזה.
    בעיה נוספת שאני סובת ממנה היא מיגרנות תכופות וקשות, שאובחנו כ"מיגרנות חמות", ואכן אכילת גלידה מביאה לסיום מיידי של המיגרנה.
    איזודרך אלטרנטיבית, אולי בשילוב עם קונבנציונלית, יכולה לסייע לי לשפר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר יעל כוכבי
    04/07/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואה_משלימה_רפואה_אלטרנטיבית' id=link]רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה
    יוסף
    25/09/2010

לפעמיים שאני שם לב האשכים לא באותה גודל האשךהימני קצת יותר כבד מהשמאלי הוא יותר נופל אני בן 19 וזה נורא מדאיג אותי האם זה בסר?
    ויש מצבים שזה ניראה באותה גודל
    אפשר לקבל הסבר?

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

ד``ר אלון מרגלית
    25/09/2010

שלום יוסי,
    נורמלי לחלוטין שהאשכים אינם שווים בגודלם
    הסר דאגה מליבך
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברונכיטיס? אנטיביוטיקה?
    איש
    24/09/2010

שלום רב,
    לפני כשבוע התחיל לי שיעול יבש שלאחר מספר ימים מועט הפך להיות שיעול עם ליחה גושית ירוקה-צהובה וכן כאב גרון, אולם ללא חום. בתחילת השבוע הלכתי לרופא בקופת חולים שהקשיב לריאות ואמר שהוא שומע רשרוש ושלדעתו מדובר בברונכיטיס. הרופא רשם לי רוקסו 150 מ"ג פעמיים ביום לעשרה ימים ועוד חומר מכייח.
    כיוון שלא השתפר והגרון אף כאב יותר, בערב החג הלכתי אליו שוב והוא הקשיב שוב לריאות ואמר לי שהוא לא רואה שינוי ואין חשש לדעתו לדלקת ריאות ושאמתין עד לתחילת השבוע הבא, ואם לא יהיה שינוי שאעשה צילום חזה, ושאני צריך סבלנות...
    מספר שעות אחרי שהייתי אצלו, בערב החגכאמור, וכמעט שבוע אחרי שהחלו השיעולים והליחה, נתקפתי לפתע חום גבוה שהגיע בשיאו ל- 39.2. לפיכך, הלכתי בערב החג למר"מ שם הרופא האזין שוב לריאות, אמר לי שהוא שומע רשרושים ושלח אותי לעשות צילום חזה על מנת לבדוק אם לא מדובר בדלקת ריאות. לאחר שחזר הצילום הוא אמר לי שלא מדובר בדלקת ריאות אלא באמת בדלקת בסימפונות. הוא רשם לי זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים, בנוסף לרוקסו שאני לוקח.
    בהמשך אותו היום היה לי חום גבוה גם בלילה שנע בין 38.3-38.8מעלות, אם כי בבוקר (אתמול) קמתי עם 37.6 ותוך שעות ספורות החום נעלם כליל. קרי - כל אפיזודת החום, שהיה גבוה כאמור, נמשכה פחות מ-24 שעות.
    כרגע, מאז אתמול, אין לי חום, יש שיעול לא חמור, הגרון עוד כואב אבל לא קיצוני בעיקר בצד שמאל,יש עוד נזלת אלרגית וליחה, שהפכה להיות יותר רירית ושקופה ובעיקר יש הרגשה של חולשה כללית וברגליים.
    שאלותיי הן:
    1. האם זה נשמע כמו מהלך של ברונכיטיס? או שיש אופציות הגיוניות נוספות?
    2. האם יש טעם בלקיחת 2 סוגי האנטיביוטיקה במקביל למשך 10 ימים או שאפשר להוריד את משך לקיחת הזינט לפחות ל-5 ימים? בעיקר בהתחשב בכך שלא ברור שהמקור בכלל חיידקי וייתכן והוא ויראלי.
    תודה רבה והתנצלותי על אורך ההודעה, רציתי לתת תמונה כמה שיותר מלאה של הסיטואציה.

לקביעת תור
    סגירה
    ברונכיטיס? אנטיביוטיקה?

הוספת תגובה

• ברונכיטיס? אנטיביוטיקה?

ד''ר יעל כוכבי
    24/09/2010

שלום לך,
    אם הבנתי נכון, הרוקסו לא עזר ואפילו היתה החמרה תחת טיפול זה, אבל הטיפול בזינט יתכן שכן גרם לשפור.
    נראה הגיוני להניח שחלית בברונכיטיס ויראלית שהסתבכה בזיהום חיידקי משני. תיאורטית, יכול להיות שהכל נגרם ע"י וירוס , אבל למה לקחת צ'אנס ולהפסיק את הזינט?
    יש טעם לדעתי להמשיך עם הזינט ולא עם הרוקסו (שוב, בהנחה שהבנתי נכון ונטלת כבר כשבוע)
    לא ידוע לי הרקע שלך: עישון? אסטמה?
    במידה ואתה מעשן או/ו אסטמתי, זה יכול להסביר את המהלך הקשה . נצל את ההזדמנות להפסיק לעשן.
    לבריאות וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר. למען הבהירות אוסיף

רונן
    24/09/2010

1. התחלתי לקחת את הזינט ביום הרביעי של השימוש ברוקסו ואכן החום הופיע בעצם אחרי שלושה ימים של שימוש ברוקסו.
    2. אני לא מעשן וגם לא אסמטי.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על כאבים מסויימים
    יוסי דור
    22/09/2010

לדוקטור שלום וחג שמח לך

אני בן 26

במהלך היום סבלתי מכאבים שכמעט ולא פוסקים בצד שמאל.אזור החזה.

ומעט מטה .כהפרש של כף יד או כמה אצבעות מתחת לשד השמאלי.

הכאבים גם במנוחה וגם במאמץ.ללא חום או הקאות.רק כאבים חזקים .

האם זה יכול להיות תסמין של דלקת לב ,או התקף לב?

בעיה של הלב ?

אני לא עוסק בפעילות גופנית עקב חוסר זמן.

יש משקל עודף של 10 ק"ג

אין עבר רפואי של לב במשפחה.

אודה לתגובה

יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על כאבים מסויימים

הוספת תגובה

• שאלה על כאבים מסויימים

ד''ר יעל כוכבי
    22/09/2010

שלום לך,
    מבחינת גילך , חוסר סיפור משפחתי והתיאור שתארת, הסכוי לבעיה בלב קטן.
    כאב בחזה שמאלי יכול לנבוע מבעיה זמנית בשריר או עצב בבית החזה.
    האם נשימה או תנועה מגבירים את הכאב?- אם כן, זה תומך באפשרויות שציינתי.
    האם משחה מקומית או אקמול מקלים על הכאב?- כנ"ל
    אם הכאב מחמיר, כדאי להבדק.
    ובכל מקרה, להתחיל לרדת במשקל (ולהפסיק לעשן, במידה ש)
    חג שמח, חופשי מכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכרת
    דניאל
    22/09/2010

מעוניין לדעת מהו השוני בין אינסולין בזאלי (כמו לנטוס לבמר) ואינסולין 'חלבי'?

לקביעת תור
    סגירה
    סכרת

הוספת תגובה

• סכרת

ד''ר יעל כוכבי
    22/09/2010

שלום לך,
    לא ברור לי מה זה אינסולין "חלבי". אני מנחשת שכוונתך להבדילו משקוף.
    ההבדלים בין הסוגים הם באורך הזמן שהאינסולין נמצא בדם ומשפיע.
    חג שמח ובריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה באנזים כבד
    יואב
    22/09/2010

שלום.אני בן 28 בריא ללא מחלות.
    מזה כחודשיים נוטל יום יום את הכדור VIEPAX XR75 עם שיפור חלקי בלבד במצב החרדה.
    בבדיקות דם אחרונות אנזים הכבד GPT היה חורג = ערך של 75 (בסקלה מעבדתית
    של 4-41).
    שאר הבדיקה כולל שאר אנזימי כבד תקינה לחלוטין.
    האם במצב זה ניתן להעלות עוד את המינון לכדור של 150 מ"ג או שהעלאת המינון תביא לעלייה נוספת באנזים הכבד?
    האם יש לעלייה באנזים זה תופעות מיוחדות?כאבי בטן?חולשה וכו'?

לקביעת תור
    סגירה
    עליה באנזים כבד

הוספת תגובה

• עליה באנזים כבד

ד''ר יעל כוכבי
    22/09/2010

שלום לך,
    אפשר להעלות את המינון של התרופה, תוך מעקב אחר אנזימי כבד.
    תתכן עלייה באנזימי כבד ללא סימפטומים .
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV וטוקסופלסמה
    דקלה
    22/09/2010

שלום ד"ר,

אני בתחילת ההריון. מיועדת למשרה בה עובדים עם ילדים. אני מחוסנת ל-CMV אך לא לאדמת (קיבלתי כבר 3 פעמים את החיסון ורמת הנוגדנים לא עולה). כיצד עלי להיזהר? האם כדאי לוותר על המשרה? כיצד נדבקים בשתי המחלות הללו (דרך האוויר או במגע עם הפרשות?)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    CMV וטוקסופלסמה

הוספת תגובה

• CMV וטוקסופלסמה

ד''ר יעל כוכבי
    22/09/2010

שלום לך,
    הדבקה באדמת בשליש הראשון של ההריון עלולה לפגוע מאד בעובר.
    אמנם המחלה לא שכיחה . ההעברה בטיפות מדרכי הנשימה. אולי כדאי לדחות את התחלת העבודה לשליש השני של ההריון.
    לגבי CMV - את מוסרת שאת מחוסנת.
    לגבי טוקסופלסמה: ההדבקה היא ממגע עם צואת חתולים.
    המשך הריון בריא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם חריגות
    מיכל
    22/09/2010

ד"ר שלום רב,
    הנני בת 28 נמצאת בבירור מטיש למחלת טרשת נפוצה בעקבות טשטוש בעין שהיה לי לפני כשנה בערך ועבר לאחר אשפוז וטיפול בסטרואידים.
    בבדיקות MRI שביצעתי דאז נתגלו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן.

כיום לאחר כשנה הנני סובלת מעין רדימות או לחץ על הגפיים התחתונות שלעיתים הולכת וגוברת ולעיתים נחלשת ,אך כבר כחודשיים זה לא עובר לי.ואני מרגישה כמו רדימות בגפיים התחתונות .
    בבדיקות MRI שביצעתי כיום נתגלה נגע חדש בחומר הלבן וכן הנגעים שהיו נשארו ללא שינוי. כמו כן בבדיקות דם שביצעתי לווירוסים השונים וספירת דם,תפקודי כבד,כליות הכל יצא תקין ,מלבד החריגות הבאות:
    EBV .EBNA-POSSITIVE
    C-REACTIVE PROTEIN -1.08 (כאשר הגבול הוא 0.5)
    ADENO VIRUS IGG-POSSITIVE
    LYMPHOSITE-47%
    השאלה שלי היא:(אני מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך יש לי טור לרופא רק בעוד שלוש שבועות ואני כבר ממש לחוצה מהתשובות)

1.מה היתה המטרה של הרופא לטרשת נפוצה כאשר הוא שלח אותי לבדיקות דם (EBV,ADENO,C-REACTIVE POSITIVE)?-שאר הבדיקות תקינות לכן זה לא משנה כרגע?
    2.על מה יכולה להצביע החריגות בתוצאות שציינתי?

3.האם ישנו איזשהו טיפול(כדורים,טבעי,זריקות) על מנת לטפל בחריגות הללו ?והאם הטיפול הוא דחוף או לא ?

4.אילו בדיקות נוספות הנני זקוקה לעשות על מנת לברר ממה נובעות החריגות ההללו יותר לעומק?איזה רופא מטפל בנושאים הללו?

4.האם בעקבות החריגות בתוצאות לא יכול להגרם לי כרגע איזשהו נזק בלתי הפיך ואני צריכה לקבל טיפול כלשהו במהירות המירבית?

5.האם החריגות בבדיקות הללו יכולות לרמוז על הבעיה שיש לי בגפיים?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם חריגות

הוספת תגובה

• בדיקות דם חריגות

ד''ר יעל כוכבי
    22/09/2010

שלום לך,
    נוגדנים לוירוסים EBV ואדנו וירוס, מראים שחלית בעבר במחלות אלה.
    בנוסף, יש לך CRP גבוה שמראה על שפעול המערכת החיסונית וקצת עלייה בלימפוציטים, שהם תאים לבנים שגם קשורים בתגובה של המערכת החיסונית.עד כאן בתשובה לשאלה 2.
    לגבי שאלה 1: כדאי לשאול את הרופא הבודק. היתה לו תכנית בירור משלו, כנראה לנוירופתיה.
    במסגרת הבירור יש משמעות גדולה לפעמים דוקא לתשובות התקינות, ולפעמים דוקא התשובות
    ה"חיוביות" יכולות להיות חסרות משמעות בתהליך האבחנתי.
    3. אין טיפול לבדיקות מעבדה חריגות, אלא למחלה ואת עוברת תהליך אבחנתי שמיועד להגיע
    לאבחון מחלה מסוימת, במטרה לטפל בה. סבלנות
    4. ושוב סבלנות. הצמדי לרופאים שלך: הנוירולוג ורופא המשפחה. .
    4 נוסף. אל תכנסי לפניקה . הדאגה שלך מובנת. דברי שוב עם רופא המשפחה.
    5. כאמור, התוצאות שהבאת הן רק חלק קטן מבירור גדול והן מראות על שפעול של המערכת החיסונית.
    זה יכול לקרות בהרבה מחלות.
    חג שמח , שנה טובה ובריאה ותני למומחים לשבור את הראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

מיטל
    24/09/2010

הייף
    הנוירולוג שעצלו אני נמצאת במעקב אמר שהCRP המוגבר הוא כנראה לא מהטרשת אלא ממשהו אחר......
    אילו בדיקות עלי לבצע גדי לבודד את הבעיה שממנה ה-CRP עלה?בדרך כלל מאיזה סוג דלקת הערך הנל עולה?אילו רופאים מתמחים בתחום הנל?

האם יכול להיות שהדלקת תעבור מעצמה מבלי שאני אקח שום טיפול ?

יש לי טור לרופא משפחה רק עוד שבועיים האם רמת הדלקת אצלי גבוהה?האם בנתיים לא יכול להיגרם לי נזק גי אינני מטפלת בד'לקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר יעל כוכבי
    24/09/2010

שלום לך,
    CRP הינו כאמור חלבון שעולה במצבי דלקת.
    באופן כללי, הוא משמש למעקב אחר מצבי דלקת, רצוי יחד עם תוצאת שקיעת הדם.
    לפעמים יש קשר בין עלייה בCRP להתלקחות של טרשת נפוצה, לפחות לפי מאמר אחד שקראתי.
    אם הנוירולוג חשב שאין קשר לטרשת, מדוע הוא שלח את הבדיקה?
    בכל מקרה, כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי ראייה כוללת של כל הבעיות ותוצאות הבדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם חריגות

מיטל
    25/09/2010

אני מבינה כי מדובר על דלקת אך אילו סוגי דלקות יכולות להיות?ואילו בדיקות עלי לבצע כדי לבודד את הבעיה שבעקבותיה נוצרה הדלקת?

איזה טיפול בד"כ לוקחים על מנת להוריד את הדלקת או שהיא חולפת מעצמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בכף רגל
    מייק
    22/09/2010

אני בן 27 ובריא בדרך כלל
    מזה כשנה יש לי לחץ בכף רגל שלא מפריע לי בכלל אבל מטרידה אותי המחשבה שיש שם משהו. התחושה היא ברגל שמאל ואני מרגיש אותה רק במנוחה בכף רגל לכיוון האצבעות. באותה תקופה שזה התחיל לי עשיתי אולטרסאונד והלכתי לנוירולוג ואורטופד. בהתחלה האורטופד חשב שיש לי אולי פריצת דיסק כי אז זה היה מלווה בכאבי גב. עשיתי סי טי גב והוא היה תקין וגם האולטרסאונד גב היה תקין היה רק משהו קטן אבל ששני הרופאים לא ייחסו לו חשיבות. כמו כן יש לי תקופות שאני נמצא בסטרס ואז אני מרגיש את הרגל עוד יותר. אני גם נוטל כדורים בשביל הסטרס.לכן חשבתי שאולי זה נובע מלחץ נפשי. מבחינתי הדבר לא מפריע לי אבל מידי פעם צצה לי המחשבה שמשהו לא תקין שם וקצת נמאס לי מבדיקות והריצה לרופאים. רציתי לדעת אם זה לא בעיה שאני משאיר את זה ככה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בכף רגל

הוספת תגובה

• לחץ בכף הרגל

ד''ר יעל כוכבי
    22/09/2010

שלום לך,
    אם משהו מטריד אותך מספיק כדי לכתוב שאלה באמצע הלילה , אז אולי כדאי שתטפל בו.
    אפשר להתיעץ עם פודיאטר (מומחה לכפות רגליים).
    או אולי משהו אחר מטריד אותך באמצע הלילה?
    חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל ערב חום הגוף עולה
    שלומית
    21/09/2010

רציתי לשאול אני בן 68 לפני כ-3 שבועות היו לי שילשולים
    חום גבוה כמעט 40 לאחר שבוע השלשולים שהיו מאוד חזקים פסקו
    והחום ירד, אבל מאז כל בוקר אני מתעורר עם חום 36.5 ולקראת
    אחרי הצהרים חום הגוף עולה ל-37.2 מרגיש חולשה ולכן אני מודד חום
    הרופא אומר שזה לא חום. ממה יכול לנבוע החום?

לקביעת תור
    סגירה
    כל ערב חום הגוף עולה

הוספת תגובה

• חם גוף

ד``ר אלון מרגלית
    21/09/2010

שלום דני
    הרופא שלך צודק - לא מדובר בחום המעיד על מחלה ויכולים להיות שינויים בחום הגוף המלווים החלמה ממחלת חום שסבלת ממנה.
    אם אתה מרגיש טוב, אין לדעתי צורך במעקב חום.
    בברכה ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערב ליל הסדר חום מעל 38 ערב ערב

דפנה
    03/05/2011

אחרי שלשול חזק שנמשך 8 ימים (כנראה מאוכל במסעדה) החל להופיע חום הנע בין 38 ל39 עברתי עשרות בדיקות אושפזתי יומיים בקפלן רוב הבדיקות כולל צילומי חזה בסדר, נשארו עוד 6 של קיבלתי תשובה,
    לאחרונה נוסף כאבים מהרפלוקס ובחילות לקחתי לנטום נוסף וזה עוזר
    השאלות שלי הן : מדוע לא שולחים אותי לאולטרסאון בטן?
    האם יש אפשרות שויקטוזה עזרה לזה?
    האם זה יכול להיות מחלת הנשיקות?
    כולם מצפים שאחכה אבל החום והבחילות מתישים אותי גם לאורך היום כל פעולה הדורשת מאמץ מחלישה ומציפה אותי בזעה
    אני חולת סכרת ומקבל אתרוקסין שלאחרונה הועלה ל100 ו150
    לפני שנה חליתי בסוג של דלקת עור ברגלים ובעוד חלקים ואז הפסיקו לי את הזנוביה
    אחרי 4 חודשים זה עבר
    בת 63

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה קיצונית וסחרחורת
    הילה
    21/09/2010

אני סובלת מזה כחודש מהתופעות הבאות: סחרחורות קלות, חולשה ועייפות קיצונית שמגיעה כמו מן התקף פתאומי תחושה שאני ממש חייבת לישון ולא שולטת בזה וכשאני ישנה זה יותר דומה לעילפון, בחילות ובזמן האחרון גם הרגשה מוזרה של שמנוניות בפה.

כל הבדיקות שעשו לי עד עכשיו לא גילו דבר מלבד ויטמין די נמוך (18) וכדוריות לבנות מעט נמוך 4.3. (הבדיקות כללו בלוטת התריס, מחלת הנשיקה, בדיקות דם ושתן כלליות, בי 12 ברזל - הכל תקין אפילו בדיקת הריון, גם לחץ הדם שלי תקין).

אבל אני מרגישה מאוד רע וזה ממש פוגע בתפקוד היומיומי שלי.

מה עוד ניתן לבדוק או מה יכולה להיות הבעיה? אני ממש מיואשת

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה קיצונית וסחרחורת

הוספת תגובה

• חולשה

ד``ר אלון מרגלית
    21/09/2010

שלום הילה
    התופעות שאת מתארת יכולות להגרם מסיבות רבות מאד
    אין אפשרות בפורום לבצע אבחנה או המלצה מקצועית ברמה נאותה ללא שיחה אינטראקטיבית
    מציע לך להבדק ע"י רופא המשפחה או לקבל ייעוץ במסגרת ייעוץ המומחים שלנו
    לבריאות וברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה עקיצת מדוזה
    נאור
    21/09/2010

שלום אני בן 21
    היום הייתי בים ונעקצתי ע"י מדוזה ביד שמאל הכאבים כואבים ביותר אני לא חושב שסבלתי אי פעם ככה מכאבים
    אני חייל והרפואה בצבא לא מרחיקת לכת ואני מעדיף את עצתכם בטיפול בכאבים הכוויה טיפה השחירה...מה עלי לעשות ע"מ לטפל בעקיצה על בצד הטוב ביותר?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה עקיצת מדוזה

הוספת תגובה

• מדוזה

ד``ר אלון מרגלית
    21/09/2010

שלום נאור
    אכן עקיצת מדוזה עלולה לגרום כאבים קשים
    ניתן לקרר את המקום, למרוח קרם אלוורה (ללא מרשם)
    ולקחת משככי כאבים כמו אקמול או נורופן - 2 כדורים כל 5 שעות
    עם הזמן זה אמור לחלוף.
    אם הנפיחות גוברת או שינוי הצבע נעשה יותר אינטנסיבי, חשוב לדרוש בדיקת רופא
    גם בצבא יש פקודה המאפשרת לך להבדק בתוך 24 שעות
    לבריאות ותזהר ממדוזות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה