מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר יכולת להרדם כבר 37 שעותכלנית21/09/2010
שלום רב
אני ערה כבר 37 שעות ולא יכולה להרדם. קיימת עייפות, לא כבדה.
האם עלי לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להרדם
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010שלום מור
השאלה העיקרית היא סיבת חוסר ההרדמות
מתח? חרדה? דכאון? התרגשות? וכד'
לבסוף הטבע עושה את שלו ונרדמים
רק תזהרי לא לנהוג או לבצע פעילויות הדורשות עירנות מוגברת
חג שמח ובריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D ותוצאות בדיקת D25-OHריקי21/09/2010
ויטמין D ותוצאות בדיקת D25-OH
שלום.
אני לוקחת 15 טיפות ויטמין D ליום (של טיפטיפות). כל טיפה 200 יחב"ל. - סה"כ 3000 יחב"ל ליום.
קראתי בכתבה לפיה, סף הרעילות הוא 50 מק"ג שזה 75 מק"ג (1 מק"ג = 40 יחב"ל).
כלומר, אני לוקחת הרבה מעל הסף של הרעילות.
בעבר לקחתי 6 טיפות ליום, אך הרמה שלי היתה נמוכה (15) ng/mg
ואז עברתי ל 12 טיפות, ולאחר כחצי שנה הרמה עלתה אך עדיין נמוכה (24)
ולכן עברתי ל15 טיפות.
שאלתי - מה עושים? :(
מצד אחד רמה נמוכה לא בריא. אבל מצד שני אני מסתכנת ברעילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויט D
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010שלום ריקי
בעקרון אם עוקבים אחר רמה בדם - אין סיכון
אך יש טעם לבדוק אם יש בעיה בספיגת התכשיר מסיבות שונות (חלקן הפרעות במערכת העיכול, חלקן קשר למאכלים אחרים) ואולי לבדוק מעבר לתכשיר אחר של ויט D - לשיקול דעתו של רופא המשפחה או אנדוקרינולוג.
לבריאות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם על השפתיים.נירה21/09/2010
לאחרונה הופיע אצלי כתם כהה (צבעו אפור) על השפתיים. האם זה שום דבר או סימן לדאגה? ללכת לרופא משפחה/עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם על השפתיים
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010בהחלט חשוב להגיע לבדיקת רופא עור
חג שמח ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!הנא20/09/2010
שלום!
אני כבר לא יודעת מה לעשות! בעלי סובל מחום גבוה (39 ומעלה) מיום שלישי. מיום חמישי יש לו פריחה אדומה בכל הגוף! הוא סובל מקשיים בלהזיז את הגפיים והכי כואב לו הראש! ביום שבת- היינו אצל רופא, הוא טען שזה וירוס. כאב הראש החמיר ביום ראשון, והלך לרופא המשפחה! האמת- רופא המשפחה טען שזו פעם ראשונה שנתקל בדבר כזה וישב שעה כשהוא בודק דברים במחשב. בסוף נתן מרשם בשם דוקסילין. הלילה- לילה בין ראשון לשני- כאב הראש החמיר עוד יותר- עד שבקושי הרים את הראש. דרך 2700 פניתי לבית חולים העמק. נשארנו עד שעה שמונה בבוקר כשעשו לו כל מיני בדיקות. הם אמרו שהם "חושבים שזה חיידק טרופי"- כששאלו אם היה בחו"ל התשובה שלנו היתה שלילית- וביקשו שימשיך עם התרופה של רופא המשפחה ואם אין שיפור תוך יומיים שיחזור למיון. חזרנו הביתה... אין שינוי כלל במצבו... והראש שלו עוד כואב נורא וקר לו מאד כי יש לו חום גבוה שוב...
אני כבר אובדת עצות!
היום גם קראתי כתבה בעיתון על חיידק שמתפשט... קארתי בעיון רב ולא מסבירים שם על התסמינים! אני רוצה לעזור לו כי הוא נראה ומרגיש נורא!
בבקשה תעזרו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!
ד''ר יעל כוכבי21/09/2010שלום לך,
בעלך חולה -7 ימים חום, 5 ימים פריחה, כאבי ראש קשים, אבחנה לא ברורה, מקבל דוקסילין מאתמול, בינתיים ללא שיפור. ראה מספר רופאים, שלא הצליחו לאבחן בדיוק.
ברור שלא ניתן לאבחן על סמך הסיפור בלבד,חסרה לי בדיקת גופנית, אין לי תוצאות של בדיקות מעבדה, אבל חוסר האבחנה וכאבי הראש מאד מדאיגים לדעתי ולכן יש מקום לשקול אשפוז וניקור מותני בשאלה של דלקת קרום המח- בדחיפות!
הרבה בריאות , אשמח אם תעדכני בפורום או בדוא"ל שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dא.מ.20/09/2010
שלום,
מהי הכמות המומלצת של טיפות 400-D ליום,
אם הכמות של ויטמין D שנמצאה בדם היא
21ng/ml
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010מומלץ להשתמש בנוזל - בשם טיפטיפות ויטמין D (מיועד לתינוקות)
ולשתות שליש בקבוק פעם בשבוע בלבד
וחשיפה לשמש של פעמיים בשבוע לפחות שעה
לבריאות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - ושאלה נוספת
א.מ.21/09/2010שלום ותודה על התגובה,
אם כבר קניתי טיפות 400 יחב"ל של "סופהרב", מה עליי לעשות?
האם זה מזיק לצרוך את הויטמין כל יום? מדוע עדיף רק פעם בשבוע?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל מכם תשובה - תודה מראש
א.מ.23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לאחר נשיכת כלבאירה20/09/2010
שלום, לפני כשבועיים וחצי נשכתי עלידי כלב,לפי מה שהבנתי הכלב בריא הוא לא מת מכלבת אבל לאחר המקרה אני בחרדה נוראית שאולי נדבקתי בכלבת, אני בקושי אוכלת כל הזמן חושבת על זה, למרות שראיתי את הכלב והוא בסדר גמור אני עדיין ממשיכה לחשוב שאולי אני חולה, כל כאב קטן ישר מקפיץ אותי אני ממש לא יודעת איך לצאת מזה.
תודה על התשובה.
אירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מכלבת
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010שלום אירה
החרדה מובנת למרות שאין לה בסיס רציונלי
מציע שתבצעי בדיקת דם על פי הנחיית רופא המשפחה שלך
התשובה התקינה בוודאי תרגיע אותך ותפטור אותך מהחרדה
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגן וזרעשואל20/09/2010
שלום רב
סובל מאי ספיקת כליות כרונית עם כליה בודדת ,על רקע רפלקס אשלגן 5.3
מקבל אבקה להוריד מאשלגן
רציתי לברר האם יש שיטה אחרת כדי להוריד מאשלגן לדוגמה (דרך יחסי מין ולהוציא זרע)
*לפי בדיקות urea 98 אחרי יחסי מין ובליטת זרע ולפי בדיקות urea63
האם ירידה urea קשור עם בליטת זרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן וזרע
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010למיטב ידיעתי אין קשר בין פליטת זרע לרמת אשלגן או אוריאה
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ב-B12רונית לוי19/09/2010
האם חוזר ב-B12 יכול לגרום לכאבי שרירים והתקצרות שרירים ברגליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר B12
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010שלום רונית
כאבי שרירים יכולים להגרם מחוסר זה
התקצרות שרירים לא
בברכה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותשירלי18/09/2010
שלום רב!
אני בת 35 וסובלת מעצירות קשה מזה שנים.
בבית המרקחת מוכרים תוסף מזון בשם "בנפייבר".
ברצוני לדעת האם תוסף מזון זה עוזר וגם האם הוא מזיק לבריאות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010שלום לאה
כאשר מדובר בעצירות קשה מזה שנים, אני נוהג להמליץ על שינוי באורחות חיים ותזונה הפותר את הבעיה ללא תרופות ותכשירים
מה שיש בתוספי המזון ובעיקר אלו המכילים סיבים, ללא ספק קיים בסלט ירקות איכותי וגדול - פעמיים שלש ביום עם שמן זית והרבה שתייה - לפחות 12 כוסות ביום
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות נטילת אספריןנאני18/09/2010
שלום
בכן 57 , נוטל אספרין (קארטיה) מזה כ- 15 שנה (אחד ביום)
עפ"י המלצה כללית של רופאת משפחה.
הרוקח ממנו רכשתי לאחרונה את הקרטיה טוען שיש השלכות
חדשות שלא היו ידועות בעבר ללקיחת אספירין.
האם מוכר?מה הסיכונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרין
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010שלום נאני
חשוב להבין מה הסיבה שבעטייה הומלץ לך נטילת אספרין
כמו לכל תרופה יש סיבות ליטול אותה ויש סיבות להפסיק
כדאי להתייעץ בנושא עם רופאת המשפחה
חג שמח ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזל וויטמין Bרונית לוי18/09/2010
האם RDW גבוה מראה על אנמיה ובדיקת IRON נמוך מראה עח ברזל נמוך והאם ויטמין B יכול למנוע כאבים בשרירים של הירכיים והשוקיים?
אני סובלת מכאבים עזים וזה מונע ממני ללכת למרות שאני משתדלת וכן אני לא מוצאת מרגוע בשינה מכאבי רגליים. מה יכול לעזור?
תודה
האם יש מקום שאני יכולה להתייעץ? כי רופא המשפחה שלי מזלזל בכל הרופאים המקצועיים וטוען שאני צריכה לקחת בטרן להוריד במשקל וללכת. הורדתי כבר 7 וחצי ק"ג ואני מנסה ללכת והכאבים לא עוברים כבר המון זמן. הצילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010חשוב לברר את מקור הכאבים ולהקל עלייך
את יכולה להעזר בשרות המומחים שלנו
לבריאות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכיבים בלחםשי17/09/2010
רציתי לשאול מבחינה בריאותית אם לא מסוכן לאכול רכיבים הבאים:
עמילן תירס
חומר מתחלב E472
קמח סויה
מעכב חמצון E300
זה מה שהיה בלחם
והכללי האם מסוכן לאכול סירופ תירס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכיבי לחם
ד``ר אלון מרגלית21/09/2010השאלה לא ברורה
אם כתוב שאלו המרכיבים בלחם, נראה לי שאין סיבה לדאגה
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוהכלנית17/09/2010
שלום רב
בשנתיים האחרונות אני סובלת מדופק גבוה שמופיע פתאום
תחילה חשבתי שזו תופעת לוואי של כדורים שהייתי לוקחת (אלטרול), אך הפסקתי לקחת אותם לפני שנה וזה ממשיך.
עשיתי בדיקות לחץ דם וככל הנראה הכל בסדר
לפי בדיקות בדם אני סובלת מתפקודי כבד גבוהים ואחוז גבוה של כדוריות דם לבנות.
שיניתי את הרגלי האכילה שלי עקב המצב.
היום שוב הופיעו דפיקות לב חזקות ומהירות, בדרתי דופק ועמדתי על 98, במנוחה מוחלטת.
זה מציק לי מאוד. מה ניתן לעשות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה
ד``ר אלון מרגלית17/09/2010שלום מור
דופק מהיר יכול להגרם מסיבות רבות ורובן אינן מסוכנות. החל מבעיה של בלוטת התריס, דרך שתיית קפאין, מצבי התרגשות ואולי גם הסיבה שבעטייה נטלת את האלטרול.
כפי שאמרתי - אין צורך להבהל מתופעה זו ולרוב קל למצוא לה פתרון - אם ברמת פתרון הבעיה הבסיסית ואם בהדרכה של פעולות פשוטות המחזירות את הקצב לנורמלי.
רצוי על כן שתפני בנושא לרופא המשפחה או לייעוץ הטלפוני שלנו
גמר חתימה טובה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות אולטראוסנדשיר16/09/2010
שלום
בת 32 ברקע לופוס, סכרת וקרישיות יתר. נשלחתי על ידי הראומטולוג שלי לבצע אולטראסאונד בטן, צוואר ובית שחי בעקבות ירידה של 17 ק"ג בחודש וחוסר תאבון. אינני מבינה כל כך את התוצאות ואשמח אם תוכלו לפרש לי אותם ומה זה אומר:
צוואר-בשרשרת קדמית הודגמו מספר בלוטות לימפה בצורה סונוגרפית תקינה. הגדולה 12*3 מ"מ.
בית שחי: הדגמו בלוטות בודדות . גודל עד 6*11 מ"מ שומרות על צורה סונוגרפית תקינה.
כבד: מוגדל במידה קלה עם הסננה שומנית. עיבוי קל של הוריד הפורטלי מתאים ל SPA.
שאר התשובות תקינות.
אני לא יודעת אם יש קשר אבל לפני כמה חודשים בצעתי CT אנגיו של החזה וגם שם נמצאו מספר בלוטות בשערי/מיצרי הריאות.
האם יש לי מקום לדאגה? מה זה SPA ? האם כל זה יכול לתת תשובה על הירידה הדרסטית במשקל? ( לציין שיש לי גם חום של 38 כל יום כבר 5 שנים בשעות הערב)
סליחה על ריבוי השאלות ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות אולטראוסנד
ד''ר יעל כוכבי16/09/2010שלום, שיר
ישנה הגדלת קשריות לימפה במספר תחנות, שמחייבת בירור, במיוחד לנוכח ירידה במשקל
וחום ממושך. יש הרבה אפשרויות , ויתכן שיהיה צורך בביופסיה של בלוטה כדי להגיע לאבחנה.
SPA כנראה זה עורק הטחול (SPLENIC ARTERY ), ההקשר לא ברור לי.
שנה טובה ובריאה וגמר חתימה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד כבדניצן16/09/2010
שלום.אני בן 28 ובריא.מזה 6 שבועות נוטל את התרופה VIEPAX XR75.
לפני מספר ימים בוצעה ספירת דם + תפקודי כבד.
הכל יצא תקין פרט לערך אחד - GPT שיצא חורג (ערך של 75 בסקלה של 41-4).
שאר אנזימי כבד תקינים ונשללו וירוסי כבד.
האם ניתן להמשיך עם התרופה ואף להעלות מינונה במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד כבד
ד''ר יעל כוכבי16/09/2010שלום לך,
מדובר בהפרעה קלה באנזים כבד אחד, שיכולה להגרם מהטיפול התרופתי, בין היתר.
זה לא מצדיק הפסקת הטיפול אלא מעקב בלבד.
בריאות שלמה וחתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)