מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלוקוזאחד10/10/2010
שלום ד"ר
בבדיקת דם התקבל לי ערך גלוקוז של 63 כאשר ערכי הייחוס הם 70-100.
יצוין כי לא צמתי לפני.
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז - תגובה
ד``ר אלון מרגלית11/10/2010שלום רון
בדיקה תקינה בהנחה שאינך נוטל תרופות לסכרת
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרוןמוקי10/10/2010
בן 47 מיום שני עם כאבי גרון חזקים,ליחה ירוקה,שיעול מידי פעם ,כאבי שרירים.
יום שלישי בערב נבדקתי ע"י רופא שהזמנתי הביתה אבחנה:גרון מאוד אדום ללא נקודות לבנות,בדיקת ריאות תקינה המליץ על אנטיביטויקה בקשתי משטח בצע משטח מהיר במקום יצא תקין אמר לגרגר לשתות חם ולקחת קלגרון.
כיוון שלא עבר יום חמישי הייתי בביקורת אצל רופאת משפחה לדעתה דלקת בגרון יש תפליטים לא היתה בטוחה ב-100 אחוז בגלל ליחה מרובה אמרה להתחיל אנטיביטויקה ולבצע משטח לפני. באם יצא תקין להפסיק אנטיביוטיקה לאחר 5-7 ימים. תוצואות משטח היום ב.מ.פ ואני לוקח אנטיביוטיקה מיום חמישי.
שאלותי:
1. כיוון שמשטח יצא תקין כמה ימים לקחת אנטיביוטיקה כיוון שאסור להפסיק באמצע האם 5 ימים זה מספיק.
2. להבא כשאני לא בטוח אם חידק או וירוס מה עדיף להמתין עם אנטיביוטיקה(האם זה לא לקחת סיכון) ולחכות למשטח או להתחיל אנטיביוטיקה לאחר משטח ולהפסיק אם הוא תקין. אני חייב לציין שב-3 שנים אחרונות כל המשטחים שעשיתי יצאו תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון - תגובה
ד``ר אלון מרגלית11/10/2010שלום מוקי
מציע להפסיק את האנטיביוטיקה
האבחנה בין חיידק (והצורך לאנטיביוטיקה) ודלקת וירלית לא מסמכת רק על הממצא בגרון אלא התמונה הכללית - קרי חם גבוה או לא, בלוטות מוגדלות באזורים מסוימים בצוואר וסימפטומים נוספים.
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות ועודהילה09/10/2010
כשנה עם סחרחורות איומות, טינטונים וציפצופים באוזן, התעלפויות, וחולשה נוראית, בחילות. נבדקתי אא"ג,- ורטיגו, אני סובלת גם מאנמיה וחוסר ברזל, בבדיקות האחרונות התגלה פריטין כמעט 3, וברזל 15, המוגלובין יחסית גבוה 11.2 לחץ דם תמיד נמוך...השאלה שלי איך הברזל ככ נמוך יחסית להמוגלובין? האם יש צורך במתן ברזל בעירוי? ייתכן שעקב ברזל נמוך אני מרגישה את כל הדברים שציינתי:? סחחורות איומות מצב שכל החדר מסתובב סביבי, הקאות, התעלפויות, צילצולים באוזניים, חוסר ש"מ וחולשה? או שאולי מפספסים משהו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות ועוד - תגובה
ד``ר אלון מרגלית10/10/2010שלום הילה
ברזל נמוך מעיד על מאגרי ברזל דלילים שלרוב מקדימים את האנמיה ולכן יש חשיבות גדולה יותר לטיפול.
תוצאות הבדיקות אינן מסבירות את כל התופעות שאת מתארת וחשוב שתעברי ברור אבחנתי מקצועי ע"י רופא המשפחה או מומחה אחר על פי המלצתו
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתךמיכל09/10/2010
לפני כחודשיים, בעת שטיפת הכלים נחתכתי מכוס באצבע, באמצע, במקום בו היא מתקפלת.
הפצע עבר חלף. אולם לתדהמתי עדיין יש כאב פנימי, כאילו בעצם. זה נראה לי קצת תמוה ומוזר. כי חלף המון זמן, ולא מדובר בחתך עמוק.
מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך - תגובה
ד``ר אלון מרגלית10/10/2010שלום יונת
לרוב נשאר כאב עוד משך זמן עקב הצלקת הפנימית שנוצרה בחתך
בסופו של דבר הכאב חולף, לעיתים נותן תזכורת בחלופי מזג אויר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה רעידותאריה09/10/2010
לדוקטור שלום רב,
אני בגיל 28 עושה הליכה והולך לחדר כושר.אבל לא בקביעות .
במשך כמה ימים השבוע בזמן מנוחה אני מרגיש קפיצות באזור שד שמאל.הקפיצות לא נראות.
אבל נראה כאילו רועד לי וקופץ בו זמנית האזור.או רק קופץ כמו איזה קפיץ.ישירות המחשבות הולכות לכיוון של לב.האם זה יכול להיות לב או שזה בכלל שייך לשריר ואין מה לדאוג לשלול כל דבר לבבי.הקפיצות האלה באות והולכות ולפעמים נשארות כמה שניות ושוב נהיה .וזה מלחיץ מאד.
אודה לתגובה.
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה רעידות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/10/2010אל תלחץ אריה
זו תופעה שרירית מוכרת ולא קשורה כלל ללב (אם לא משפיע על הדופק כמובן)
עובר מעצמו לאחר פרק זמן שבין שעות ושבועות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני נטילת גלולותסיון09/10/2010
תודה על המענה.
התחלתי עם הגלולות בערב ואני מעוניינת להמשיך בבוקר.
איך עושים זאת?
אני נוטלת ברצף כך שאין לי הפסקה של מחזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני נטילת גלולות - תגובה
ד``ר אלון מרגלית09/10/2010אין שום בעיה לעבור לבוקר באופן מיידי מהיום למחר
בהצלחה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריהלימור08/10/2010
ד"ר שלום
הריון שבוע 22 עם פטריה בנרתיק קיבלתי נרות רגיסטן ל 6 ימים שאלתי קצת מוזרה ביומים הראשונים אחרי שהכנסתי הרגשתי אי נוחות וקצת כאב בעת ההחדרה וביום השלישי עשיתי זאת נכון האם יש מצב שהכנסתי למקום הלא נכון? האם יש אפשרות בטעות להחדיר את זה למקום בו אני מטילים שתן? והאם יכול להיגרם מזה נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/10/2010שלום לך,
פתח השופכה הינו קדמי ועליון יותר ביחס לפתח הנרתיק והוא גם קטן יותר.
נסי לחפש תמונות באינטרנט או אפילו להסתכל עם מראה .
קשה לי להאמין שהצלחת להחדיר נר לדרכי השתן, מאחר והיית חשה כאבים עזים
במקרה כזה.
נראה לי שמדובר רק באי- נוחות זמנית, שתחלוף מאליה.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמיכל07/10/2010
שלום רב ,הנני בת 28
קבלתי בדיקת דם ושם כתוב בשורה של RHEUMOTAID FACTOR
באותה שורה מצד שמאל רשום תוצאות הבדיקה 10.15>
על מה מצביע תוצאות אלא והאם הם תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פקטור ראומטואידי זהו נוגדן , שעלייתו מעידה על שפעול המערכת החיסונית, למשל
בדלקת מפרקים . לא כתבת מהו תחום הנורמה של המעבדה שבדקה. כנראה זוהי
תוצאה שלילית (תקינה)
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותלירן07/10/2010
הי.יש לי 2 שאלות ברשותכם שאחת לא קשורה לשניה.
האחת - האם מותר בטרימסטר הראשון של ההריון לקחת פראמין נגד בחילות וטיפול רסקיו (הומאופתי)?
השניה - לפני שבוע בטעות שתיתי מים שהיה בהם סיד וחלקי אבן (זה היה בזמן שאינסטלטור היה בבניין והוא עשה את עבודתו אבל לא ידעתי שהוא עובד שם בכלל), פשוט לא שמתי לב למה שהיה במים.שאלתי היא, האם ייתכן שיהיה לזה השפעה שלילית עליי לאחר זמן זה? ב-4 ימים האחרונים אני מרגישה יובש בעומק הגרון ועקצוצים של כמו לפני דלקת גרון.אין לי בעיה בגרון אבל האם יש קשר בין שתיית המים הללו לבין מה שאני מרגישה כעת? מה אפשר לעשות כדי לא להרגיש את היובש הזה יותר?גם לאחר שאני שותה התחושה נשארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
פראמין שייכת לקטגוריה B של תרופות בהריון: כלומר לא הוכח נזק בבדיקות בחיות ולא
הוכח שאין נזק בבני אדם. מומלץ להשתמש רק אם אין ברירה. מצאתי מחקר שנעשה בסורוקה ואוניברסיטת הנגב לפני כשנה ומצא שאין נזק לתנוקות של נשים שנטלו פראמין.
לגבי רסקיו- אין לי מידע.
לגבי השאלה השניה: סיד יכול לגרום לנזק לרירית הגרון והושט, בהיותו בסיסי. מהתיאור לא נראה שהנזק חמור וכנראה יחלוף מאליו ואם לא- כדאי להבדק.
הריון בריא ומהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESRאחד07/10/2010
שלום ד"ר,
לאחרונה סבלתי ככל הנראה מברונכיטיס.
בתוצאות ספירת דם שביצעתי היום, יצא כי ESR=26, וזאת כאשר ערכי הנורמה הם 2-28.
מה המשמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESR - תגובה
עלייה קלה בESR (שקיעת דם) תתכן בברונכיטיס , עקב שפעול המערכת החיסונית.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםאורית07/10/2010
הבת שלי בת 10 מתלוננת שכואבות לה הרגליים, כמעט מידי יום הכאב בא וחולף לעיתים כואב יותר ולעיתים פחות, ולעיתים בכלל לא, לעיתים זה פוגע בהליכה היא מעין צולעת ולפעמים רק בנגיעה בשריר זה כואב, הכאב הוא באיזור השרירים כל פעם במקום אחר ברגלים ולא במפרקים, (יש לציין שהיא לא מתעמלת או עוסקת בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית) זה התחיל מלפני שלושה חודשים עשינו סידרה של בדיקות דם ומשטח גרון הבדיקות דם יצאו בסדר במשטח התגלה חיידק הסטרפטוקוק (ודרך אגב לא היו כאבי גרון ולא חום) לקחנו אנטיביוטיקה עשרה ימים והנחנו שזה הקשר לכאבי הרגליים, הרופאה גם שללה כאבי גדילה, לפני כשבוע שוב חזרו הכאבים (חודש שלם לא התלוננה על כאבים) ושוב הופננו לסידרת בדיקות דם וראייה. השאלה שלי ראשית האם באמת יש קשר בין החיידק לכאבי רגליים, שנית לאיזה כיוון לפנות אם הבדיקות דם יצאו שוב בסדר מה יכול לגרום לה לכאבים? אני חסרת אונים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי רגליים - תגובה
ד``ר אלון מרגלית07/10/2010שלום אורית
אינני חושב שיש קשר בין החיידק והכאבים
בגיל 10 יכולות להיות שפע סיבות לכאבים מסוג זה ואם הבדיקות הרפואיות תקינות
לעיתים זה עובר מעצמו מבלי שנכנס ללחץ גבוה מדיי
יש בהחלט צורך לעקוב, רפואית ורגשית אחר המהלך ולוודא שאין החמרה מסוג שהוא
המעקב אינו במסגרת האינטרנט והפורומים, אלא אצל מומחה רפואי מוסמך
בברכה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי רגליים
אורית07/10/2010תודה רבה על התשובה המהירה. אכן יש מעט לחץ וברור לי בהחלט שיש צורך במעקב רפואי , אך רציתי להבהיר ולשאול האם יש תחום ברפואה שנוגע לכאבים מסוג זה ולאו דווקא רק רפואת ילדים כללית האם אוכל להרחיב את הבירור ולפנות למומחה בתחום כלשהו כי אינני יודעת לאיזה תחום לגשת, שאלתי לגבי פנייה לאורטופד ונאמר לי שאין קשר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12אורלי06/10/2010
שלום רב,
עשיתי בדיקת דם B12 ערך 212 האם יש צורך בטיפול בערכים כאלו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12 - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/10/2010שלום לך,
תלוי במעבדה הבודקת, הנורמה בד"כ מעל 200 , כך שזה ערך גבולי שדורש טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהל06/10/2010
שלום
השבוע קיבלתי תוצאות בדיקות דם
וקיבלתי תוצאה לא ברורה -RMEMARKS-GENERAL
התוצאה - ORDER - COMMENTS
מה הפירוש והאם זה תקין
וחוץ מזה קיבלתי את התוצאות הבאות: המוגלובין נמוך 10.7 שלפני פחות מחודשיים היה 12.9
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אין משמעות ל"תוצאה" המלים באנגלית מתייחסות להערות.
יש ירידה משמעותית בהמוגלובין, שחשוב לברר את סיבתה ולטפל בהתאם.
(אבדן דם במחזור? הריון?)
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימול באוזןאחד06/10/2010
שלום ד"ר
מאז אתמול בלילה יש לי תחושת נימול באוזן שמאל בלבד, בעיקר בשולי האוזן ובתנוך. ממש כאילו האיזור נרדם.
ממה זה יכול לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נימול באוזן - תגובה
זהו מסוג הסימפטומים שבד"כ עוברים מאליהם , ללא צורך בהתייחסות מיוחדת.
לחץ על העצב במקום, למשל בזמן שינה, בעיית שן וכו' ...
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי Streptolysin גבוהיםגיא06/10/2010
שלום,
במשך 3 חודשים יש לי ערכי גבוהים של Streptolysin 0 (ASLT) Ab
הערכים הם 600-700 בערך כשהנורמה היא עד 200
בנוסף לפני 3 חודשים היה לי ארוע של חשד פריקרדיטיס ומאז אני חלש מאוד כבר 3 חודשים עד כדי לשכב במיטה והעדרות ממושכת מהעבודה. כמו-כן, מידי פעם יש לי משלים C3 מתחת לנורמה וAntinuclear Ab Adults לפעמים גבולי.
הייתי אצל קרדיולוגים\ראומטולוגים ופנימאים ומישום מה לאף אחד לא נדלקת נורה אדומה בנוגע לערכים הגבוהים האלה. יש לציין שאיןן לי חום, לא זכורה לי דלקת גרון שהתחילה את הסיפור ו2 משטחי גרון לא נמצא סטרפ.
לא טופלתי עד עכשיו באנטיביוטיקה (האם זה מוזר?) אלא בנוגדי דלקת לא סטרואידים.
אני חי בתוך סיוט ולא יודע מה לעשות. אשמח לקבל עזרה לגבי בדיקות שצריך לעשות או טיפול תרופתי אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי Streptolysin גבוהים - תגובה
פריקרדיטיס יכולה להיות כחלק מקדחת שגרון, אבל בד"כ יחד עם פגיעה במסתמים.
לאבחון קדחת שגרון נחוצים מספר קריטריונים, שעלייה בASLT הינה רק אחת מהם.
לפריקרדיטיס יכולות להיות סיבות נוספות, שזאבת היא אחת מהן.
נראה לי שכן עברת בדיקות מקיפות ונשלחת למומחים והבעיה העיקרית כעת היא החרדה, לכן חשוב הקשר הקבוע עם רופא שאתה מאמין בו ובהסבריו.
בברכה ולבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)