אנטיביוטיקה וגלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטיביוטיקה וגלולות
    נול
    20/08/2011

שלום,
    בחודש שעבר התחלתי להשתמש בגלולות אחרי חצי שנה של הפסקה.
    בשבוע שעבר לקחתי אנטיביוטיקה עקב דלקת בדרכי השתן, הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה במינון נמוך.
    כפי שידוע לי, אנטיביוטיקה מכל סוג שהוא "מבטלת" את ההשפעה של הגלולות.
    ביום ראשון התחלתי את החפיסה השניה בצהריים, ביום שני בבוקר אני וחבר שלי שכבנו ללא קונדום.
    האם הייתי מוגנת במהלך האקט? יש לי ממה לחשוש?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה וגלולות

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וגלולות - תגובה

ד``ר דניאל וטלמן
    20/08/2011

אין קשר בין אנטיביוטיקה וגלולות. האנטיביוטיקה לא מבטלת את השפעת הגלולות.
    בברכה,
    ד"ר דניאל וטלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך זה יכול להיות?

שלי
    20/08/2011

ידוע כי תרופות מסוימות עשויות לפגום ביעילות הגלולות. אמנם, מחקרים חדשים לא מראים שנטילת אנטיביוטיקה פוגמת ביעילות הגלולות. אבל! בכל מקרה יש צורך להתייעץ עם הרופא או הרופאה המטפלים לגבי כל תרופה שאת נוטלת - ולא לקבל החלטות לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת,

נול
    21/08/2011

בכל פעם שהייתי נוטלת אנטיביוטיקה היו מזהירים אותי על הפגיעה באפקטיביות של הגלולות.
    בכל אופן, השאלה שלי היא לא אם האנטיביוטיקה ביטלה את הגלולה אלא אם הגלולה הבודדה שלקחתי אחרי נטילת אנטיביוטיקה הספיקה כדי שאהיה מוגנת ביחסי מין? (זה החודש השני שאני משתמשת בגלולות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו