מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהטל מהצפון02/10/2011
שלום, שמי טל, בת 23. אני עומדת בפני דילמה מאוד גדולה ואודה לכם אם תעזרו לי.
הייתי ידידה של בחור אמריקאי מגיל 21, וב-3 החודשים האחרונים התחלנו להיות בני זוג. הוא בן 46, בהתחלה הוא לא רצה להגיד לי את הגיל ואפילו אמר שהוא בן 35 כי הוא לא רצה להרוס את היחסים בינינו והיות שהיינו ידידים בהתחלה כל נושא הגיל לא היה משמעותי. עכשיו גיליתי את גילו בכוחות עצמי, הוא טוען שהוא עו"ד וסיים גם תואר ברואה חשבון למרות שלא ראיתי את המסמכים ומתעסק עכשיו במניות,מת"א,ולמשפחתו 3 דירות בת"א אינני יודעת אם על שמם. למעשה לא אני זו שיזמתי את הקשר איתו, בהתחלה היינו ידידים וכבר מלכתחילה היה נראה לי שיש לי פחות משיכה אליו אך מצאתי איתו שפה משותפת, הוא ידע להבין אותי, להקשיב לי ואיתו הציונים שלי בלימודים ממש עלו. דרך אגב הוריי נפטרו כשהייתי בת שנה, אז למעשה השיחות איתו מאוד עזרו לי. הוא טוען שבחורים לא ירצו בי כיום למטרת נישואים, שבחורים יכולים להגיד שהם "מחפשים קשר רציני" אך בסופו של דבר אם לא שוכבים איתם תוך פרק זמן מסוים אז הם נוטשים. לגבי בחורים בני 35+ כמובן הם לחוצי חתונה אך לטענתו הם לא יאהבו אותי כמוהו ויתחתנו איתי רק למטרת ילדים. אני אציין שעוד לא שכבתי, אך כן עשיתי דברים אחרים. אני בחורה שנראית טוב ומשכילה, אך אני חוששת לאבד אולי אדם שכה אהב אותי בחיים. אינני יודעת אם אני אוהבת אותו, אני כן מוצאת איתו תקשורת אך לפעמים הוא גם מתרגז וברגעים שאני כבר מתכננת לסיים את הקשר הוא מדבר איתי על טיולים וכמה כיף לנו ביחד ומנסה להחזיר אותי שוב ושמתי לב שזו מניפולציה כי יש לי חולשה לטיולים. אני חוששת מכך שבחור יעזוב אותי אם לא אשכב איתו או יתחתן איתי רק בשביל ילדים, שאולי לא אמצא בחור שיאהב אותי כי ללא ספק הוא כן היה מתקשר ומדבר ודואג, למרות שלעיתים הוא גם היה נרגז ומנצל את היותי קטנה ממנו. הוא טוען שגברים מחפשים רק כסף, מראה ובריאות ומנסה אולי טיפה להחליש אותי בכך היות ואני מגיעה ממשפחה ממצב כלכלי ממוצע ומבחינה בריאותית אני מאוד מאוד חזקה אך בגיל 15 היו אצלי 3 התקפים קלים ביד ולא ידעו לתת לזה פירוש וקראו לזה אפילפסיה קלה ולכן אני נוטלת טופמקס אך אין לזה השפעה על ילדים(אני בחורה פוריה) מכיוון שבזמן ההריון מחליפים את התרופה לאחרת (כבר ביררתי) וכן עברתי 2 ניתוחים בחלק אחורי (ישבן..חח) אבל זה 60% מהבחורות עוברות בעקבות פציעה- שזה נקרא אבסס פריניאלי ומלבד זה אני גבוהה וחטובה ומתפקדת יותר טוב מכל אדם אחר, והוא אומר שלא כל בחור ירצה אותי ורק הוא, אני בספק לגבי זה כי בחור שאוהב כן רוצה וזה לא כזה נורא כי אני מתפקדת מצוין ואין בזה שום בעיות וגם לא על לידה, להפך בדיקות דם שלי מצוינות ואף פעם אני לא מתלוננת על שום דבר, אני הכי אופטימית שיש.
אשמח לקבל תשובה על מה בעצם לעשות, האם להישאר איתו ביחד לדעתכם, האם פספוס לנוכח הבחורים היום, האם מה שהוא אומר נכון , אני לא רוצה לפספס מ-2 הקצוות.
תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף.....
טל מהצפון02/10/2011אני חייבת לציין שממש לא אוהבים בבית את אותו הבחור וכל אדם שאני מספרת לו על ההפרש בינינו פשוט בהלם..לא מדובר בבחור נאה במיוחד אלא סביר וכן נראה לגילו ולעיתים נראה לאנשים שמדובר באב וביתו ואני טיפה הפכתי למבולבלת כי אני מרגישה סוג של לחץ גם מהמשפחה שמאוד חשוב להם שאסיים את הקשר איתו כי לא היה בחור שהם לא אהבו כל כך כמוהו וכל ידיד שאני מספרת גם נרעש מזה..סך הכל אנחנו משפחה מאוד חמה ומגובשת..אני לא יודעת ממש להחליט לגביו כי טיפה בפנים הוא חסר ועצוב לפעמים, אבל לא יודעת האם אימצתי אותו כידיד קרוב, כבן זוג או אולי אפילו כאבא כי אבא שלי עזב כשהייתי קטנה. למעשה התחלתי את הקשר איתו אולי מתוך זה שהוא סיפר לי כמה יש לו וזה, אך אני לא יודעת כמה יש לו בסופו של דבר ובסופו של דבר גיליתי גם טיפה בחור רגיש ושונה, כשאנחנו ביחד אני לא מרגישה ממש משיכה מינית כי הוא חסר ניסיון וחח..לא שכב עם בחורות אז לי כמובן יש ניסיון, אני לא שמה דגש על שכב או לא אך עדין משהו טיפה חסר ביחס לבחורים שהייתי איתם, וכל הזמן התחושות שלי אני מרגישה מתחלפות לגביו. כך אתם אולי בוודאי מרגישים אולי מהכתיבה שלי, אז אשמח באמת לעצות מבחורים ובחורות..:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוווווווווווו
דורון02/10/2011חפרת את הצורההההההה את חייבת פסיכולוג אחותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טל מהצפון02/10/2011חח.. אל תקרא זה סתם בשביל לשמוע עצות..ולא עצות כאלו!
והפורום הזה בשביל חפירות..:-)..וגם כאלו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
רות בן-ציון שכטר03/10/2011טל שלום,
קראתי את מכתבך המפורט. ניראה שהבחור שאיתו את יוצאת לא מצטיין באמינות בלשון המעטה. ואת שמת לב לכך. הוא גם עושה מאמצים מיוחדיםליצור תלות שלך בו. יחסי תלות אינם בסיס טוב למערכת יחסים. מה גם שהוא מבוגר מימך בשנים רבות, והסיפורים שלו , עושה רושם , בדויים בחלקם.
ניראה שעדיף לך להיות בקשר עם בחור שמערכת היחסים איתו תהיה שיוויונית ואמינה.
רותי בן-ציון שכטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)