מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איפה נגמר תחום ה"נורמלי"?פיץ'28/06/2012
שלום, לאחרונה יש משהו שמטריד אותי רוב שעות היום...
אני נשואה טרייה (חצי שנה) עם 5 שנות זוגיות לבחור מקסים!
אני יודעת ומבינה שזה ממש צורך גברי לאונן, לפעמים אם בת הזוג לא זמינה או לא מעוניינת באותו רגע... הבעיה שלי התחילה כשגיליתי שהוא עושה את זה מס' פעמים ביום, כל יום (אלא אם כן לא יצא לו מכל מיני סיבות), גם אם אני זמינה ורוצה. אמרתי לו לא מזמן שאם הוא חרמן שיזום סקס במקום לאונן ואם אני מאיזשהי סיבה לא ארצה/אוכל וכו' אז אין לי בעיה שיעשה. לפני מס' ימים התחלתי לחשוד שאולי מדובר בהתמכרות לפורנו (תמיד מול פורנו), או לפחות שזו הדרך לשם. לפני יומיים בבוקר הוא היה חרמן ובאמת יזם סקס. במהלך הסקס לקח לו זמן להגיע לזקפה וגם כשהגיע הוא נחלש מס' פעמים במהלך היחסים, מה שקרה גם ב-3 או 4 פעמים האחרונות לפני כן. לאחר שלבסוף גמר הוא יצא מהחדר ואני נשארתי שם. כנראה חשב שחזרתי לישון (כי בדר"כ אני קמה אחריו), אבל קמתי, יצאתי לסלון ותפסתי אותו מאונן (כ-10 דקות אחרי הסקס)... הוא טען שהוא רק רצה לבדוק אם יעמוד לו כי הוא לא יודע מה קורה לו בזמן האחרון כי אף פעם לא היתה לו את הבעיה הזאת ולא היתה לו בעיה גם להעמיד אותו פעם שניה אחרי גמירה. לא ממש האמנתי לזה, אבל גרמתי לו להאמין שכן ולא עשיתי לו סרטים על זה. זרקתי לו פעם שאולי העניין עם הזקפה זה כי הוא אולי מאונן יותר מידי, אז אחרי שאמר לי שהוא רק בדק את עצמו, אמר "זהו, אני לא עושה ביד יותר".. כמובן שלא האמנתי שהוא יעמוד בזה, אבל נתתי לו קרדיט שאולי יצליח יום אחד לפחות בלי.... באותו יום בערב, חזרתי הביתה מהעבודה בעשר בלילה (הוא היה בפאב עם חברים) ובדקתי את ההסטוריה במחשב (שהוא מוחק בדר"כ, אבל כנראה שכח באותו יום) וראיתי שהוא היה בבית בסביבות 3 בצהריים (אני הייתי בעבודה) ואונן, ואז שוב כעבור שלוש שעות בסביבות 6 בערב. כשהלכנו לישון בלילה שאלתי אותו אם הוא עשה ביד היום (לא בטון שופט או בוחן, באמת שבטון מתעניין) והוא אמר שלא... השקר הזה הכאיב לי בבטן. (אני לא חושבת שהוא חזר הביתה מהעבודה ב-3 במיוחד בשביל זה כי הוא עצמאי ולעיתים נדירות אומנם, אבל לפעמים הוא קופץ לשעה הביתה וחוזר לעבודה.) דבר נוסף, לפעמים הוא נתן לי הרגשה שהוא מעדיף לאונן מאשר לעשות סקס איתי והוא מתרץ את זה ל"לא אמרת שאת עייפה?" או שעברתי פעם ליד המקלחת וראיתי אותו (הוא לא ידע שאני רואה אותו) ואמרתי לו שאני חרמנית ואם בא לו לבוא לחדר... הוא אמר לי: "האמת, מה זה כואב לי הגב".. כל כך נפגעתי! אמרתי לו שבהזדמנות הראשונה שתהיה לנו לדבר בשקט אני רוצה לפתוח איתו כמה דברים. העניין הוא שאני אפילו לא יודעת איך לגשת לזה ומה להגיד ואיך, אני מפחדת שהוא יכעס שאני חושבת עליו דברים כאלה או שיכעס שאני מסתכלת לו בהסטוריה של המחשב. לפעמים קשה לו לשמוע כשאני משתפת אותו בדברים שמפריעים לי אצלו והוא ישר מפתח את זה לריב ועוד הופך את עליי: "את רוצה לריב עכשיו?" בבקשה עיזרו לי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה נגמר תחום ה"נורמלי"? - תגובה
ד``ר דניאל וטלמן28/06/2012על פני הדברים וכמומחה להתמכרות, אתם חייבים לפנות לטיפול זוגי ואולי בהמשך יחידני בנושא האוננות פורנוגרפיה, דינמיקה ביחסים ועוד. בהחלט יש בעיה וללא טיפול הזוגיות הזו בסכנה.
בברכה,
ד"ר דניאל וטלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבה נוספת
פיץ'29/06/2012תודה על תגובתך, דבר נוסף שחשבתי עליו ביומיים האחרונים כאופציה אפשרית לסיבה לבעיות בזקפה (אגב, היום גם היה סקס, שוב אותה בעיה)...
כידוע, אנחנו עכשיו בתקופת היורו בכדורגל (שנגמר עלינו לטובה סופסוף) ובעלי מאוד אוהב לראות את המשחקים בפאב עם חברים ולא מוותר על אף משחק, שאת כולם רואה בפאב. הצפייה במשחקים בפאב כוללת שתיית אלכוהול - כל יום לפחות 2 חצאי בירות - לרוב יותר, וגם צ'ייסרים פה ושם...
יכול להיות שבתקופה של שבועיים וחצי - שלושה של שתיית אלכוהול יומיומית יכולה להשפיע בצורה כזאת? מצד אחד זה נראה קצת לא הגיוני שישפיע ככה בתוך הזמן הנתון, אבל אולי מצד שני....? אני לא יודעת...
שבת שלום ותודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבה נוספת - תגובה
ד``ר דניאל וטלמן29/06/2012לפיץ שלום,
אלכוהול ההחלט קשור לחשק והתנהגות מינית. מעט אלכוהול יכול לגרום לירידה בעכבות ומכאן לעלייה בחשק וביוזמה המינית, כששותים כמות גדולה של אלכוהול יש לרוב פגיעה בתפקוד המיני .
בברכה,
ד"ר דניאל וטלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר וטלמן
פיץ'29/06/2012או.קיי.. אז לאור העובדה שאני מבינה שייתכן בהחלט שמדובר בהשפעת האלכוהול על הגוף, אני אנסה להניח בצד לבינתיים את התגובה הראשונה שלך שאומרת בעצם כי קיים כאן חשש להתמכרות ושנצטרך טיפול זוגי, אחרת הזוגיות בסכנה...
נניח שמה שעובר עליו כרגע, בעיות הזקפה וכו', זה מהשפעת שתיית האלכוהול - ייתכן והוא "בורח" לפורקן עצמי כי הוא חושש שכאשר נשכב זה יקרה שוב והוא פשוט חרד מזה כי מעולם זה לא קרה לפני כן? יכול להיות שהוא פשוט מנסה לבחון את הגבריות שלו, כי הוא לא מבין מה קורה לו פתאום וחושש שאולי משהו לא תקין?
מה את החושב?
אגב, ניסיתי אחרי המקרה השני שקרה להעלות בפניו את ההשערה שאולי זה קורה בגלל שהוא שותה יותר מידי לאחרונה והוא נרתע והגיב בעצבנות, קלה מאוד אומנם, אבל אמר שאני מדברת שטויות ושזה לא קשור וכו'... איך אני מעלה את הנושא בפניו בשנית, מבלי שיתעצבן? שייקח את מה שאני אומרת ברצינות ויקבל את העובדה שייתכן מאוד שיש קשר בין הדברים וינסה לבחון את זה ולהפחית משמעותית את הכמויות שהוא שותה!
אני רוצה לציין שהוא אוהב לשתות באופן כללי, לא אלכוהוליסט חלילה, אבל יושב בפאב עם חברים לפחות 4-5 פעמים בשבוע (כולל סופ"ש) ובכל יציאה כזאת שותה לפחות 2 חצאי בירה, כמובן שבשישי הוא שותה יותר כי הוא לא עובד למחרת ולפעמים גם בחמישי, כי לרוב לא עובד בשישי. החשש שלי הוא שהכיף הזה שלו בלשתות יעכב את "התנקות" הגוף מכמויות האלכוהול ששתה בחודש האחרון בעקבות תקופת היורו, ובזאת יעכב את חזרת הגוף שלו לתפקוד מיני מלא ותקין כמו לפני כן - זה יכול לקרות?
ושוב, איך עליי לגשת לנושא מבלי שיתעצבן ויקבל את העובדה שאולי בהחלט יש קשר בין הדברים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר וטלמן - תגובה
ד``ר דניאל וטלמן30/06/2012מציע לך להניח לנושא המין בזמן משחקי היורו ולראות מה קורה מבחינת הרגלי השתייה וההתנהגות המינית (מין אתך או מין רב עם פורנו באוננות) האם ההתנהגות המינית של אוננות רבה עם פורנו החלה רק בתקופת משחקי היורו ? במידה ובזמן של כחודש עדיין הקשיים והבעיות במין מתקיימות, מציע לכם לפנות לטיפול.
בברכה,
ד"ר דניאל וטלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)