מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השאלה מיועדת למנהלת הפורום האישהש.30/06/2012
שלום לך.
יותר נוח לי לכתוב את השאלה כשיחה בין נשים.
אני רוצה לשאול אותך משהו, כאישה אל אישה:
אני אימא לילדה בת עשר. קרה כמה פעמים שאיזה ילד קילל אותה - והיא בעטה לו באשכים. כל פעם ילד אחר...
איך להסביר לה שאסור לה לבעוט באשכים?. ולמה אסור?.
ועם זאת, איך לומר לה שאם מישהו יתקוף אותה - מותר לה לבעוט לו באשכים?.
(באותו הקשר, עוד שאלה קטנה: לדעתך, רוב האמהות אומרות לבנות שלהן, שאם מישהו יתקוף אותן - כדאי לבעוט לו באשכים?. את אמרת זאת לבת שלך, אם יש לך בת?).
מתנצלת אם השאלות מביכות אותך, אך בבקשה תעני עליהן מהר וברצינות!.
בחרתי לשאול אותן דווקא אותך, כי את גם אישה, וגם אחת הנשים הכי חכמות שאני מכירה, לפי תשובותיך בפורום.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מיועדת למנהלת הפורום האישה - תגובה
רות בן-ציון שכטר01/07/2012שלום,
ראשית תודה על האמון,
ולעצם הענין: חשוב מאד להסביר לביתך שכל סוג של אלימות הוא מיותר.
הענין שהכי דחוף לברר אותו מה קורה לה שהיא בועטת? סוג זה של אלימות לא נהוג בין ילדות בנות 10.
האם היא ילדה דחויה שילדים נוהגים להציק לה ולכן היא בועטת?
כלומר, חשוב ביותר לברר מה מוביל להתנהגות הזו..
והענין השני יש הבדל מאד גדול בין הגנה עצמית לבין תוקפנות /אלימות
להדריך אותה להגן על עצמה כשהיא בסכנה של תקיפה מינית או תקיפה בכלל זה ענין אחד ולהבין למה היא אלימה זה ענין אחר..
רותי בן-ציון שכטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)