מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיבות החדירה ביחסי מיןיעלה14/08/2012
שלום רב
רציתי לשאול אם זה נורמלי לקיים יחסים בלי חדירה. תמיד הייתה לי בעיה בחדירה. בדרך כלל זה כואב לי ולא נעים. הייתי כבר כמה פעמים אצל גינקולוג והוא אמר לי שהוא לא מוצא כל בעיה פיזיולוגית. בן הזוג שלי בא לקראתי ואומר שזה לא ממש חשוב. שאפשר ליהנות גם ללא חדירה. הוא אומר שחדירה זה רק בשביל "לעשות ילדים".
ההתלבטות שלי היא בשני מישורים. ראשית, אני לא בטוחה שהוא לא מוותר מהר מדי ושבאמת החדירה לא חשובה לו. לפעמים נדמה לי שהוא מאוד מתאים את עצמו אלי ולרצונות שלי וחושש לבטא את רצונותיו. האם גבר באמת יכול ליהנות ממין (לאורך זמן) ללא חדירה?
שנית, אני מרגישה שאם להיות כנה עם עצמי, אני כן מרגישה את הרצון "להיחדר", כלומר גם לי יש הרצון הזה אבל איכשהו הגוף (או הנפש, או שניהם יחד) מסרב.
מה היית מציע לנו? למותר לציין ששנינו מאוד ביישנים בקשר למין.
תודה רבה
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות החדירה ביחסי מין - תגובה
ד``ר דניאל וטלמן14/08/2012יעלה שלום,
יש נשים שמאוד אוהבות ונהנות מהחדירה והתחושה שנלוות לכך, יש נשים שפחות אוהבות או לא נהנות מהחדירה. כל זה בסדר גמור ונורמלי לחלוטין. את מתארת כאב בזמן ותוך כדי החדירה וזו בעיה שכיחה ויש לה בהחלט טיפול. יתכן, ומדבריך עולה שאם לא היה כואב לך היית מעוניינת בחדירה ובמשגל מלא וסביר להניח שגם בן זוגך.
נושא כאב בחדירה הוא מורכב ויש אבחנות שונות, ישנם גניקולוגים טובים שאין להם הכשרה בטיפול מיני ולכן את חוזרת מהבדיקה עם אמירה שהכל תקין והם לא ראו בעיה.
כתבי לי את איזור מגורייך ואוכל להמליץ על גניקולוגית המתמחה גם בכאב ובתפקוד מיני של נשים.
אפשר להינות ממין ללא חדירה, אבל אם הסיבה היא כאב וההנאה היא ברירת מחדל, כדי מאוד לטפל.
בברכה,
ד"ר דניאל וטלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת
יעלה14/08/2012אני מתגוררת ברמת גן, ועובדת בתל אביב.
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)