מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרי האסור - לשרונה ואחרותשלי פסטרנק כץ01/06/2008
אכן דילמה קשה,
אני באופן אישי מאמינה גדולה בחברות בתוך הזוגיות והאהבה היא בשבילי האלוהים.
אני מאמינה שיש לנו את היכולת להגיע עם בן הזוג למקומות מאוד מרגשים, העניין הוא שרוב האנשים בוחרים להשקיע את זמנם בקריירה, בגידול הילדים ולא בפיתוח האינטימיות, כך שמה שקורה לבסוף הוא שאנחנו מאבדים עניין בבן הזוג בגלל פערים שנוצרים עם הזמן.
אנחנו כבר לא ממש יודעים שגם אצלו כמו אצלנו בדיוק דברים השתנו עם השנים, שהיום גם הוא כבר לא כל כך שמרני כמו שפעם היה, שהוא דווקא כן היה מוכן להתנסות בדברים שפעם לא היה מוכן אפילו לשמוע עליהם.. אפילו באוכל.
מכיוון שאני כל הזמן לומדת יוצא לי לא מעט לצפות בזוגות גם ביומיום, בהתנהלות שלהם בסופר, ברחוב, במסעדות ועוד..לא פעם יצא לי לראות זוגות שפשוט לא מכירים אחד את השניה, בחורה שאומרת לבעלה במסעדה "אבל אתה בכלל לא אוכל דברים כאלו" והוא בתגובה משיב לה שכבר תקופה ארוכה שהוא בהחלט כן אוכל וחבל שהיא לא מכירה אותו מספיק.
ומה אני מנסה לומר לך.. לפרק זוגיות קל מאוד, לבנות אותה ולטפח דורש רצון והשקעה לטווח ארוך כמו בכל דבר חשוב אחר, כושר, דיאטה, ילדים ועוד..
אני הבנתי שגם את וגם זו שקדמה לך בשאלתה לא מעונינות לפרק זוגיות אבל בקצב שכזה אתן כבר עכשיו קצת מפרקות אותה בלי לשים לב, הגבר שלכן ירגיש גם הוא מחסור בתשומת לב, ובמקביל יקבל את אותה האהבה במקום אחר כמו בעבודה או במפגש עם חברים ועוד.. אין סוף אפשרויות למקומות בהם ישנם גירויים כשמחפשים אותם.
נתקלתי בלא מעט זוגות עם סיפור דומה לשלכן שרק אחרי שגם הבעל עבר חוויה דומה של התאהבות, האשה כל כך קינאה, התאהבה בו מחדש והם הגיעו ליעוץ זוגי או שפירקו את החבילה.
וכן, נתקלתי גם בזוגות עם סיפור דומה לשלכן שנהנות מצד אחד עם הרומן האסור, מצד שני לא מקפחות את הבעל אבל יודעות שאין סיכוי שהוא יבין, ואין סיכוי שהן ירצו לפרק את היחסים..
ואז הן ממשיכות בדיוק כמוכן.. אבל בהמון זהירות. וגם זה לפעמים עובד מצוין במקרי קצה של אין ברירה.
לסיכום:
לכי עם הלב שלך, אם את מרגישה לא טוב עם זה כנראה שזו לא באמת דרך הלב שלך, לכן כדאי לחשוב על אפשרות אחרת, ואם כן, השתדלי כמה שאפשר לא לפגוע בדרך באף אחד שחשוב לך.
אין ספק שחיים פעם אחת,
ואיך אמר לי פעם מישהו חכם..
"אומרים שהסקרנות הרגה את החתול.. אבל שוכחים כמה מעניין היה לו בדרך לשם."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי היקרה..... :-)
רועי01/06/2008קראתי בעיון כל מה שכתבת .......
חייב לציין שבשורה תחתונה בעצם נתת לגיטימציה לכל האפשרויות הקיימות
(כמובן שיתכנו מצבי ביניים, אבל זה כבר שולי)
בקיצור, לרצות לחוות דברים אחרים מבלי לשבור מסגרות קיימות זה מאד טרנדי היום
וכן, למה לא? אבל, וכאן האבל הגדול....
" מה שלא יודעים... לא פוגע ! "
קרי, כל מי שחושק במיים גנובים שישמור את זה בסוד כמוססססססססססססס
אפילו כאן !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרועי היקר (((:
שלי פסטרנק כץ01/06/2008אכן,
נתתי לגיטמציה לכל אחד לבחור בדרך המתאימה לו תוך כדי שאני מציינת באופן ברור מאוד שלדעתי
הדרך המושלמת היא להגיע לכל אותם הדברים המרגשים יחד עם בן הזוג.
כאמור, גם מערכת זוגית אינה מתאימה לכל אחד.
ישנם אנשים החיים בזוגיות שאינה מבוססת על חברות, אנשים החיים יחד מתוך הרגל, למען הילדים, מתוך פחד להיות לבד ואפילו מסיבות כלכליות, אלו, לרוב אינם מסוגלים לממש עם בן הזוג פנטזיות שונות (יש שאפילו לא נמשכים מינית לבן הזוג) ומנגד אינם מוכנים לוותר על החוויה המושגת מאותה פנטזיה.
לכן, לטובת אלו שלא הצליחו להפוך את אהבת חייהם לחבר הטוב ביותר אבל עדיין ראויים להנות מהדברים הקטנים שהחיים מספקים, הצעתי לעשות מה שטוב עבורם.
החשוב הוא לעשות את הדברים בחוכמה, בטעם וברגישות. ללכת עם הלב ולא לשכוח לא לפגוע בדרך בקרובים אליהם. ואם אפשר.. פשוט לא לפגוע באף אחד.
אגב,
הפורום הזה מיועד למטרה הזו, לספר, להתייעץ, לשפוך את הלב מבלי לקבל על הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי הקסומה ...... :-)
רועי02/06/2008ובכן שלי,
ראשית, נהניתי לקרוא את תגובתך ..... :-)
שנית, בעולם המודרני אנחנו חייים הרבה יותר זמן מאשר פעם.
פרק הזמן שהתווסף למשך החיים שלנו, ובנוסף, כמות הגירויים והנגישות למידע שעלתה עשרות מונים מאשר פעם לא עושה אותנו בני אדם יותר טובים.
בעבר הלא רחוק אפילו, אדם חיי בממוצע 40 - 50 שנה, כיום חייו מושכים אותו עד לגיל 80 ויותר. בדרך כלל גם איכות החיים כיום,לפחות עד גיל 70 (ויש לא מעטים שאפילו יותר) , די טובה שמאפשרת להם להמשיך ולהנות מהחיים בלא פחות ייצריות מאנשים צעירים יותר מה עוד שבטכנולוגיה המודרנית יכולים אנשים להשאר במיטבם הרבה שנים (לדוגמא, כיום בחורה בת 45 כיום נראית כמו בחורה בת 35 שלפני 30- 40 שנה).
פעם לא היה לנו מספיק זמן לחיות כדי שימאס לנו מהקיים.
ובכלל, לנו הגברים, כנראה עדיין לא עבר מספיק זמן כדי לשנות את היצר לכבוש כמה שיותר נשים. כנראה שזה נובע משוני מהותי ביננו הגברים לכן הנשים, אנחנו ציידים, אתן מלקטות.
לפיכך, אהבתי את המשפט האחרון שלך -
"החשוב הוא לעשות את הדברים בחוכמה, בטעם וברגישות. ללכת עם הלב ולא לשכוח לא לפגוע בדרך בקרובים אליהם. ואם אפשר.. פשוט לא לפגוע באף אחד."
אמן !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)