זה לא נעים לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה לא נעים לי
    האווץ'
    02/01/2010

שלום לכולם,

הנה אני מוצא עצמי זורק את עצמי וחושף את אשר לא האמתי שיקרה לי. אני נשוי תקופה לא ארוכה - מספר שנים ואב לילד. היום אני בשלב מוזר במערכת היחסים שאני חי בה. אני מקווה שהכתיבה תמציא לי תובנות חדשות. אולי אני מגזים ופה שורש הבעיה. לאחרונה אני פשוט מרגיש שאשתי בוגדת בי, ואם לא בוגדת בי אני מרגיש שהיא רוצה משהו אחר.ההרגשה הזאת מטריפה אותי אך בד בבד מדליקה אותי. מאז החלו המחשבות אני נמשך אליה יותר, מה שכמעט לא הרגשתי לפני לצערי. אבל אני בהחלט סובל מהחשש ומההרגשה שאני לא רלוונטי. הסיבות שהביאו אותי למסקנות המטרידות הן שאנחנו כמעט לא שוכבים, אני מרגיש שיש דברים שאני לא יודע, היחסים ביננו קרים רוב הזמן למרות שיש פעמים שאנחנו אפילו מתחבקים. לטענתה היא אוהבת אותי וההוכחה מבחינתי שאין לה כל כוונה להיפרד. אני לא מצליח להיפרד מהדיסוננס הזה ואף שיש לי חושים חדים עדיין לא הצלחתי לעלות על מעידה שלה. אם אני מוצא אחת תמיד יש לה תשובה והיא אף החלה להתלונן שנמאס לה שאני מתחקר אותה. אולי כל זה תהליך טבעי של בגרות היחסים וכניסה של שיגרה משעממת בחיי נישואים. האם יש למישהו רעיון מה כדאי לי לעשות ואיך לפעול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זה לא נעים לי

הוספת תגובה

• יש לי איזשהי תובנה...

מיריקל
    07/01/2010

היי. העניין הוא כזה - אם אישה קרה אלייך, זה יכול להיות 3 דברים:
    1. אתה לא תורם בבית - לא עם ילד, ולא בנקיון / כביסה / כלים.
    2. אתה עסוק / עייף וכשכבר בא לך משהו איתה - היא עייפה ואין לה כוח אלייך.
    3. אתה לא עושה שום דבר רציני בכדי להבין מה עובר אליה - לדבר בלי האשמות ורק לתת חום.
    יש לי כלל שאני מאמינה ובטוחה בו - אם אישתך אוהבת אותך, אתה בחיים לא תרגיש שהיא בוגדת.
    אם אישתך אוהבת מישהו אחר, אתה לא תרגיש אהבה שלה.
    תן לי לשאול אותך משהו - ומה אתה עושה חוץ מלדבר ולחקור אותה בכדי למצוא חן בעייניה שוב?
    מקווה שעזרתי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך אנונימי

שלי פסטרנק כץ
    10/01/2010

אכן סוגייה מעניינת העלית כאן.
    כשאנחנו מרגישים שאנחנו כבר לא אטרקטיביים הראש מתחיל לעבוד לכיוונים כאלו.
    הגירוי שאתה חווה מכך שיתכן ואשתך מנהלת רומן הוא נורמאלי ונובע מהמחשבה שהיא פעילה מבחינה מינית בעוד אתה נותרת מחוץ לתמונה. כפנטזיה זה יכול להיות נפלא, אם כך הדבר במציאות אין ספק שהתחושות ישתנו לכוון של עלבון, כעס ואובדן.

כתבת כי ההוכחה על אהבתה היא בכך שהיא לא עוזבת אותך, זוהי טענה שגויה.
    לפעמים אנחנו בוחרים להשאר לאו דווקא משיקולים של אהבה.
    מצב כלכלי, נוחות, ילדים משותפים, חשבון משותף חברים משותפים, כל אלו עוצרים בעדינו לפעמים מלפרק את החבילה גם כשהמתנה שבתוכה כבר לא בתוקף.

הייתי מציעה לך לברר את העניין קצת יותר לעומק.
    שב איתה לשיחה וספר לה שאתה מרגיש ריחוק מצידה. מרגיש שהיית רוצה לעשות משהו
    למען רענון האינטימיות בינכם. אולי אפילו בלי לשאול.
    תזמין לכם כרטיסים לסרט של אחר צהריים כשהילד נשאר עם ביבי סיטר/הורים/חברים
    בקש ממנה לפנות יום אחד מעבודה וצאו שניכם לכמה שעות של בוקר לטיול משותף של בוקר.

עשה משהו שיגרום לה להרגיש שהיא חשובה לך ואינך רוצה לאבד אותה.
    אם תרגיש התנגדות מצדה, נסה לברר איתה מדוע.
    אולי היא עוברת משבר בעבודה, או כל דבר אחר שמשום מה היא לא בחרה לספר לך.

נכון, יתכן ומדובר אפילו בבגידה.
    אך אם לא תפעל כדי לנסות להבין את שורש הבעיה.. יתכן ותאחר את הרכבת ובמקום לבצע טיפול שורש בנישואים תאלצו לבצע עקירה כירורגית.

במידה ובכל מקרה היא אינה משתפת פעולה, פנה לבד ליעוץ כדי לקבל הכוונה מתאימה.

בהצלחה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו