משהו מזכיר לי את אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו מזכיר לי את אמא
    בן 26
    15/04/2010

היי

אני בשנות ה20 המאוחרות ויש לי חברה רצינית כמה חודשים.
    מהרגע שנפגשנו זה היה נפלא ברמות שלא הכרתי, מכל הבחינות. אנחנו נמשכים מאוד אחד לשני ומתאימים באופי לחלוטין, בקיצור כל האיתותים טובים והכל באמת נפלא.

בשבועות האחרונים, שמתי לב שיש בה משהו שמזכיר לי את אמא שלי; צבע שיער, צבע וסוג העור והמגע שלו, גם מבנה הגוף טיפה מזכיר.
    ברור לי שיש המון נשים עם מבנה דומה ו/או עור דומה וזה לא אומר כלום, ובהתחלה הנחתי לנושא.
    עכשיו הייתי בביקור אצל אמא שלי ושמתי לב לדבר נוסף: יש להן ריח דומה. (אני מדבר כמובן על ריח גוף ולא בושם.)

מה שמפריע לי זה לא הריח עצמו - כי הריח של חברה שלי תמיד היה לי נעים, אלא המחשבה שהריח שלה מזכיר לי את אמא שלי (או אולי שזה אותו ריח בעצם).
    מטרידה אותי המחשבה שבכלל יש דימיון בכ"כ הרבה אופנים בין שתיהן (או שמה אני זה שיוצר אותו);

חשוב לי לציין שזאת הפעם הראשונה שזה קורה לי ושהיו לי כמה וכמה מערכות יחסים (וזאת המערכת הכי טובה ומבטיחה)

אני לא יודע איך לעכל את המידע הזה, או מה לעשות איתו, ועוד יותר בגלל שזאת פעם ראשונה שמשהו מערער לי את הביטחון ביחסים האלה שנראו לי מושלמים מההתחלה מכל בחינה אפשרית.
    בנוסף, מפחיד אותי שאני אמצא את עצמי בסוף במערכת יחסים עם אמא שלי, או שחלילה אפסיק להימשך לחברה שלי בגלל האסוציאציות האלה

אשמח לדיעה ועיצה של אנשי המקצוע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משהו מזכיר לי את אמא

הוספת תגובה

• משהו מזכיר לי את אמא

ד``ר דניאל וטלמן
    16/04/2010

בהחלט בעיה ואם אתה מוצא שהחברה מזכירה לך את אמא שלך אז כנראה שזה אכן המצב. אם אתה יוצר זאת זה קיים בתודעה ובמציאות הפנימית שלך.
    מתי התחלת לשים לב לכך? בעקבות משהוא שקרה?
    בברכה,
    דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות

בן 26
    16/04/2010

בהתחלה שמתי לב לעניין העור והצבע אבל כמו שכתבתי לא התייחסתי לזה כי יש נשים רבות באותו צבע וסוג עור.
    רק בימים האחרונים הבחנתי בעניין הריח ומבנה הגוף. במקרה כשחיבקתי את אמא שלי הריח קפץ לי.

היה לי יום אחד של מחשבות חוששות. עכשיו אני מריץ בראש כל מיני נקודות אופי ומראה שהן שונות בהם וזה "מרגיע" אותי.. ובנוסף, גם יש בזה בטח משהו טבעי שנימשך למה שטבוע לנו בראש כאסוציאציה למשהו נעים ואוהב..
    אבל עדיין - אני קצת חושש.. אני לא רוצה לראות או לחשוב על אמא שלי כשאני איתה.
    מה פרוייד היה אומר... זה בטח המקרה הכי קלאסי... :)

מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 26

ד``ר דניאל וטלמן
    17/04/2010

אכן כן המקרה הקלאסי..
    אני מתרשם מדברך שהקשר שלך עם אמך הוא חם וטוב.
    הכיוון שלקחת עם התמקדות בשונות וביחודיות של החברה, נראה טוב מאוד.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו