מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרהצריכה עזרה01/08/2010
אני בת 23. אני וחבר שלי ניסינו לשכב בפעם הראשונה (אני הייתי בתולה). בהתחלה הוא לא הצליח להיכנס ואני הרגשתי כאב נורא עז. לאחר ניסיון רב הוא הצליח להיכנס עד הסוף (היה רגע ששחררתי את עצמי והחלטתי לא להיות לחוצה). הפסקנו לאחר 4 חדירות שלו כי ירד המון המון דם. במשך 4 הימים הבאים (לא קיימנו שום יחסים) היה לי דימום קל וכאבים באזור הנרתיק כשביצעתי פעולה לא עדינה (כמו להתיישב על כיסא בחוזקה).
עכשיו שוב ניסינו לקיים יחסים אבל גם הפעם הרגשתי את הכאב העז שהיה מקודם. הייתי ממש מבועתת כי חשבתי שהכאב נבע מקריעת קרום הבתולים והוא לא יחזור יותר. הפעם כשהוא ניסה להיכנס עצרתי אותו בגלל הכאב ולא הייתה חדירה. אני שוב דיממתי טיפות למשך יום אחד.
אני כמעט בטוחה שיש לי וגיניסמוס שנובע ממתח וחרדה. (אני אלך לבדוק זאת) יש לי כמה שאלות:
1) האם ניתן לשחרר את השריר התפוס ללא טיפול? כמו למשל לשתות הרבה אלכוהול ולהרגיע את עצמי
2) מה יקרה אם בן הזוג יהיה אגרסיבי ופשוט יבצע חדירה דרך השריר עד שישתחרר? האם זה אפשרי והאם כדאי.
3)במקרה של חדירה בכוח, האם יש סכנה שמערכת השרירים תיהרס ויהיה נזק בלתי הפיך? האם כל הדם שירד מעיד שכבר היה נזק?
אשמח מאוד לקבל תשובות. אני מאוד לחוצה ומפוחדת, מעיקר מהמחשבה על הכאב העז שעלול לחזור בניסיון נוסף. תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
מ03/08/2010אני ממש מזדהה איתך.. אני קיימתי יחסים פעם ראשונה בגיל 24... מגיל 18 וחצי ניסיתי ופשוט כאב לי ופחדתי לנסות שוב אחרי כמה פעמים של כאב בלתי נסבל. כל הכבוד שפעם הראשונה הצלחת ממש עד הסוף למרות הכאב...
אני לא יודעת לגבי הדימום.. כי את האמת אצלי לא ממש דימם נראה לי מומלץ לבדוק. אבל אל תקפצי למסקנות על וגיניסמוס. לפעמים היה לי כואב לי אחר כך גם אחרי המון פעמים... ממליצה לך להשתמש בחומר סיכה בפעמים הראשונות- KY.
אל תדאגי קודם כל ואל תכניסי את עצמך יותר ללחץ. לכי לרופא נשים לבדוק בכל מקרה, אבל תאמיני לי מרעיונות שאנחנו מכניסות לעצמנו לראש זה הופך גרוע יותר..
בהצלחה..
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
שלמה04/08/2010לדעתי חשוב מאוד שתהיי רגועה, תדברי עם בן זוגך להתחיל במשחק מקדים, עם אוירה רומנטית מרגיעה, כוס יין להורדת המתח, תספרי לו בדיוק מה את מרגישה ומה הוא צריך לעשות שיהיה לך טוב, כמו למשל איפה לגעת איך ללטף וכו'.
תוציאו מהראש שאנחנו הגברים יודעים מה טוב לכן.
ולכן חשוב הדיבור בינכם והרוגע הנפשי ולעשות הכל ללא לחץ.
אשמח לעזור בכל דרך אפשרית שתיגרום לך לטוב.
בהצלחה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה
ד``ר דניאל וטלמן07/08/2010לפי התיאור שלך כנראה מדובר בלחץ וחרדה הגורמים להתכווצות וסגירה של השליש החיצוני של שרירי הנרתיק ולא מתאפשרת חדירה, מדובר כנראה על התכווצות בלתי רצונית (ספזם).
לגבי הדם שאת מתארת, לא ברור ממה הוא נובע. במצבים של וגיניסמוס אין דם כמן שאת מתארת.
בשום מקרה אין לנסות לקיים חרירה או משגל הנעשה בכוח ועם כאב. את עלולה לגרום לעצמך חוויה מינית שלילית שתמשך שנים רבות.
לגבי הדימום ממליץ לך להבדק בדיקה גניקולוגית אצל רופאת נשים.
במידה ולאחר שימוש בסיכוך חיצוני (ג'ל KY ) אין שיפור, כדי לפנות לאיבחון וטיפול סקסולוגי אצל מטפל/ת מוסמך.
בברכה,
ד"ר דניאל וטלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)