מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת כאב בת הזוג בפעם הראשונהסדרחק16/08/2010
אני וחברה שלי כבר כמה חודשים רבים ביחד
ומהכנות והשיתוף בינינו אני יכול לומר שהפעם הראשונה קרובה מאד.
זוהי לא הפעם הראשונה שלי, אבל כן הפעם הראשונה שלה.
כבר כמה פעמים שבעקבות המודעות לכאב ולקוטרו הקטן של הנרתיק
ניסינו לבצע חדירה רק לשם נסיון, בדיקת רמת הכאב, ואולי אפשר לקרוא לזה גם אימון(?).
לא משנה כמה פעמים, ולא משנה כמה זמן עובר, היא תמיד טוענת שכואב לה
עד למצב שיורד לה הכל ושם אנחנו סוגרים.
אני רוצה שהפעם הראשונה שלנו (ושלה) תהיה כמה שפחות כואבת, ובטח ובטח שאני לא רוצה שירד לה באמצע, והיחיד שיהנה מכל הסיפור יהיה אני.
חשוב לציין שהיחסים בינינו מעולים, כנות ושיתוף, אני לא לוחץ עליה, והבחירה אם לעשות זאת היא בידיה בלבד, ככה שהיא אינה לחוצה כתוצאה מהיסוס, אלא לחוצה ומפחדת מהכאב בלבד.
אז לשאלתי:
מה ניתן לעשות כדי להפחית כמה שיותר את הכאב? האם יכול להיות מצב שבו לא יהיה כאב כלל? אם כן, איך גורמים לו לקרות?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעם הראשונה
רות בן-ציון שכטר17/08/2010שלום,
חבל שלא ציינת בני כמה אתם, מכיוון שלענין הגיל הכרונולוגי יש משמעות רבה כאן.
אם אתם בני נער והחברה שלך חוששת ועדין לא בשלה נפשית לקיום של יחסי מין מלאים, כלומר עם חדירה כדאי מאד שתמתינו עד שהיא מיוזמתה תכריז שהיא מוכנה רגשית לענין. אזם לא תחשוש , וכשלא לחשוש גם לא יהיו כאבים.
באופן טבעי אין שום סיבה לכאב בקיום יחסי מין בפעם הראשונה, זאת בתנאי שהאשה רגועה ורוצה בקיום היחסים, אז היא משוחררת , לא מתכווצת ולא נגרם כאב . אגב, בניגוד לאמונה הרווחת לא בהכרח ירד דם בקיום ראשון של יחסי מין.
בנוסף,יש נשים שסובלות מהפרעת חרדה הנקראת וגיניסמוס: זוהי הפרעה שבגינה אשה לא מצליחה לקיים יחסי מין עם חדירה. החרדה גורמת לה לכווץ את שרירי הנרתיק והגבר לא יכול לחדור בשום אופן. כדי שהחברה שלך לא תפתח הפרעה זו, כדאי מאד שתהיו קשובים לצרכים שלה. בשלב ראשון כדאי שתבדק אצל רופא/ת נשים כדי שיתאים לה אמצעי מניעה וגם יודא שהיא בריאה ואין מניעה לקיום יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)