חבר עצבני..מה לעשות??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • חבר עצבני..מה לעשות??
    שני
    27/10/2010

    אני וחבר שלי ביחד במשך 7 חודשים.. הכרנו גם לפניי תקופה של חצי שנה ..
    במהלך הקשר שמתי לב שהוא ממש מתעצבן בקלות ועל שטויות(מבחינתי) ,הוא לא יודע להתמודד עם מצבי לחץ (מרוכז בעצמו,לא רוצה שיפריעו לו,מרים תקול..)וכשאנחנו רבים הוא נוטה להרים את הקול שלו,בריב האחרון זה היה מלווה גם בזילזול(לא בקללות אלא יותר בסיגנון הדיבור..). ובנוסף הרים את הקול שלו מאוד...אני גם מיד אומרת לו שזה לא מתאים וגם כשהוא מתעצבן אני דואגת לומר לו שירגע ומהר (מה שלא כ"כ עוזר) ואפילו לפעמים אני צוחקת לו בפנים(צחוק ממש.. כי זה לא הגיוני לי הסיטואציה..) אחרי הריב הזה.. פשוט איכשהו השלמנו כי ניסינו לדבר ולפתור את העניין ו...בסופו של דבר דיברנו על הכל הוא אמר שהוא מצטער ופשוט השלמנו(אחרי הכל אנחנו ממש אוהבים אחד את השניה)ולמרות זה..אחרי שהוא הלך באותו הערב נשארתי בהרגשה ממש רעה של..איך זרמתי עם זה...אולי הוא צריך ללמוד לקח אחת ולתמיד אולי אני צריכה לעשות איזשהו צעד שהוא יבין שזה לא יכול להמשיך ככה.. לכן יום למחרת(חשוב לי לציין שהוא בצבא ויום אחרי הריב הוא חזר לשבועיים בבסיס) התקשרתי אליו ואמרתי לו שאני צריכה הפסקה שזה ממש לא הגיוני לי איך שהוא התנהג לא מתאים לי שהוא ירים עליי את הקול בצורה כזאת..לא מתאים שיזלזל בי ..וכו'.. כבר באמת התחלתי לרעוד בקול כי זה באמת כאב לי..(איך הגענו למצב הזה..) ופשוט אמרתי לו שאני אחשוב על זה..ונראה מה יהיה. הוא ממש היה בשוק והצטער והצטער..והוא אמר שהוא הבין את הטעות ושדיברנו על זה כבר..אמרתי לו שאני פגועה ואני צריכה זמן..הוא אמר שלא משנה מה אני אחליט העיקר שאני אסלח לו..אמרנו ביי יפה וזהו. אחרי יומיים הוא לא הפסיק להתקשר ולא עניתי..(עירבתי את ההורים שלי בסיפור והם אמרו שלא הגיוני שהוא מתנהג ככה וזה לא מגיע לי וכו'. והם ייעצו לי לא לענות לא..אם אמרתי הפסקה אז הפסקה..שילמד את הלקח) ואז הוא שלח לי הודעה שהוא הבין ושהוא באמת רואה שאני פגועה והוא לא רוצה שזה יהיה ככה ושוב לא הפסיק להתקשר אליי הביתה ואפילו לאחי לפל' ואמר לו שאני אחזור אליו דחוף..לא חזרתי אליו אבל לאחר שסיפרתי את כל הסיטואציה שוב להורים הם אמרו שאם הוא יתקשר שוב אז לענות ולהסביר שאני באמת רוצה הפסקה ושיתן לי אותה. הוא היה ממש שבור בטל'..רצה שנדבר על זה.. ואני עמדתי על שלי .. שלא. שרק עוד שבועיים נדבר..הוא כיבד את זה וסיימנו את השיחה.
    נכון לעכשיו אני מרגישה מבולבת.. אני מפחדת שזה תסמינים ממש לא טובים של בחור.. ושאני אעשה טעות אם אני אשאר איתו..שהוא לא ישתנה ושאני סתם שוב אפגע.. אני לא יודעת מה לעשות. האם לדעתכם זה משהו בעל פיתרון? האם התסמינים שלו קשים? ..
    ראוי לציין שהוא בחיים לא הרים עליי יד. הוא בא מבית טוב. יש לו המון חברים והוא לא אחד שעושה שטויות,בחור אחראי ויש לו המון תכונות טובות.. רק הקטע הזה הורס לו ולקשר שלנו. אשמח לתשובה במהרה. תודה רבה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר עצבני..מה לעשות??

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חבר עצבני..

    אני
    27/10/2010

    תראי אני לא יודעת אם זה יעזור אבל לי אישית זה עזר ביחסים הקודמים שלי,והיה לי חבר גם עם אופי כזה עצבני וחם...
    פשוט תיסגרו בינכם שאיך שאתם מתחילים לריב או שיש לכם חילוקיי דעות ומישהו ממכם מתחיל להתעצבן לא לתת לזה להמשיך,כלומר:שילך יעשה סיבוב בחוץ וירגע קצת ואז תדברו,או שאת תלכי למקום אחר ואז כששתיכם תירגעו אז תישבו ותדברו,ואם זה בטלפון תגידי לו:"מאמי,אני קצת עצבנית עכשיו אז נדבר יותר מאוחר\מחר\" ולסיים יפה את השיחה.
    אנשים כשהם עצבניים יכולים לדבר שטויות ולפגוע אחד בשני ואז להיתחרט על כך וחבל...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חבר עצבני..מה לעשות?? - תגובה

    רות בן-ציון שכטר
    28/10/2010

    שני שלום,
    הסימנים שהחבר שלך מגלה של עצבנות , הרמת קול, וכו' הם סמנים רעים ומדאיגים.
    בהמשך הדרך, יהיו מצבי חיים יותר קשים יותר מלחצים שכפי הניראה יוציאו ממנו תגובות יותר קשות.אני מעריכה שאת בחורה צעירה שראויה לבחור שיעריך ויכבד ויאהב אותך, ידבר איתך בגובה העיניים וגם במצבי לחץ ידע למשול ברוחו בקולו ובהתנהגותו. ההתנצלות שמגיעה אחרי הפגיעה הופכת לחסרת ערך כעבור זמן, אם הענין הופך לדפוס.
    שוחחי על כך עם חברה קרובה , עם אימך. להערכתי נהגת נכון כשהחלטת להפסיק את הקשר, את ראויה לאדם אוהב ומכבד.
    רותי בן-ציון שכטר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • עדיף לשמור מרחק

    אשה יפה
    29/10/2010

    מי שעצבני בזמן החיזור , עלול להפוך לגבר מכה או אפילו "סתם" מסרס אחרי החתונה,
    מכאלה עדיף לשמור מרחק.
    זה לא אומר שלכל אחת הוא לא טוב - אבל לך הוא לא טוב, כשהוא ימצא את בת הזוג שתדע להחיזק אותו קצר יהיו לו נישואים טובים, וגם את תמצאי לך גבר שיודע לקבל אותךולאהוב אותך ותשכחי ממנו מהר מאד

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו