בבקשה תענו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תענו לי
    אנונימי
    31/01/2011

כמו שציינתי בהודעה מקודם
    אני וחברתי שכבנו במהללך הקשר שלנו כשנה וחצי ובכל פעם במהלך החדירה הראשונית כאב לה(רק בחדירה)
    לפני יומיים שכבנו שוב לאחר הפסקה של כחמישה חודשים ושוב כאב לה
    האם הכאב הזה טיבעי? ומה הכאב הזה אומר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תענו לי

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי - תגובה

ד``ר דניאל וטלמן
    31/01/2011

לפי התיאור שלך כנראה מדובר בבעיה של וגיניסמוס.
    וגיניסמוס היא בעיה מאוד נפוצה, שסובלים ממנה מעל 10 אחוז מהאוכלוסייה. הבעיה קשורה לרפלקס בלתי נשלט הגורם להתכווצות השרירים בכניסה לנרתיק ובפי הטבעת, שאינם מאפשרים חדירה.

לבעיה זו רמות שונות של חומרה. וגיניסמוס כן מאפשר גירוי מיני רגיל, ואינו מפריע ללחלוח הנרתיק והשגת אורגזמה דגדגנית. הבעיה ברובה נפשית, אך ב-10 אחוז מהנשים נמצאה גם בעיה פיזית. מדברים על וגיניסמוס ראשוני כשהאישה מעולם לא אפשרה חדירה, ומשני כשיחסי המין הפכו להיות כואבים ובלתי אפשריים.

המקור הנפשי של הבעיה עשוי להיות חינוכי. קשור לאיסורים וטאבו מבית ההורים. האישה דוחה את איבר המין שלה וחשה רגשות של אשם, בושה וגועל בהקשרו. כמו כן יש קשר בין וגיניסמוס לחוסר פרטיות שחוותה האישה כילדה, כשגופה היה המקום האחרון שלה לפרטיות.

המקור יכול להיות גם טראומטי. פעם ראשונה לא רצויה או כואבת. או בתגובה לתוקפנות מינית, פיזית או מילולית שחוותה האישה.
    ממליץ לכם לפנות לאבחון וטיפול סקסולוגי שבמקרים רבים אחוזי פתרון הבעיה הוא גבוה.
    את רשימת המטפלים המיניים המוסמכים ע"י האגודה הישראלית לטיפול מיני ניתן למצוא
    בכתובת http://www.itam.org.il/
    בברכה,
    ד"ר דניאל וטלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אנונימי
    31/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו