מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפיכה מהירה, אפילו ללא סקסanonymous123406/02/2011
שלום לחברי הפורום רציתי להבין מה הבעיה אצלי אני בן 20, חוץ מהעובדה שאני מקבל זיקפה די מהר מאוד, קיימת אצלי שפיכה מהירה יחסית ולא רק, גם אני עם מישהי במיטה ומדובר אפילו רק במשחק לפני ונשיקות, כבר יש זיקפה ואפילו טיפות זרע
רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנידון זה ממש לא הגיוני מפני שכשזה קורה במיטה בסקס אני מסוגל לגמור מהר מאוד מאוד...
ושאלה נוספת מפגרת אם תסלחו לי - למרות שזה די אינדיוידואלי -כמה זמן ממוצע מחזיקים בגיל הזה לפני שגומרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיכה מהירה, אפילו ללא סקס - תגובה
ד``ר דניאל וטלמן07/02/2011שפיכה מהירה היא הבעיה המינית הנפוצה ביותר בקרב גברים. 30%־40% מהם יסבלו ממנה במהלך חייהם ושכיחותה מגיעה לשיא בגילים 18־30. אף גבר לא יכול לשלוט לגמרי ברפלקס פליטת הזרע, אבל בעלי שליטה סבירה יכולים ליהנות במשך דקות ארוכות משלב הפלאטו (המישור) במעגל התגובה המינית, שבו שומרים על רמת עוררות גבוהה וקבועה יחסית עד שבוחרים לגמור. לעומת זאת, מי שלא שולט בשפיכה עובר מעוררות אפסית לאורגזמה ומדלג על הפלאטו.
בעבר הגדירו שפיכה מהירה על־פי מדדי זמן (פחות משתי דקות לאחר החדירה, לעומת הממוצע: 4־8 דקות) או מספר תנועות אגן (בעיה חמורה: עד שתי תנועות אגן, פחות חמורה: עשר ומעלה). אבל כיום ההגדרה השתנתה והיא כללית יותר: חוסר יכולת של הגבר לגמור בעיתוי הרצוי לו והמתאים לבת זוגו.
לעתים נדירות ביותר נגרמת שפיכה מהירה בגלל בעיות פיזיולוגיות כמו פגיעה בחוט השדרה, עצבוב יתר של איבר המין, טיפולים כימותרפיים או סוכרת, אבל ב־99% מהמקרים מדובר בסיבות פסיכולוגיות טהורות. במיעוט מהמקרים מחפשים
מניעים רגשיים עמוקים. כשמדובר בשפיכה מהירה ראשונית, המופיעה מתחילת קיום יחסי המין, הדבר עלול לנבוע מחוויה טראומטית כמו גילוי עריות, תקיפה מינית, עימות בלתי פתור עם אחד ההורים ועוד. בשפיכה מהירה משנית, המופיעה אצל גבר שהפגין בעבר שליטה סבירה בשפיכה, הדבר עלול לנבוע מיחסים סבוכים עם בת הזוג. לאחרים זה קורה רק בקשר אינטימי, אך לא בסטוצים ולא עם נשים שכלפיהן הם מרגישים עליונות.
בטיפול סקסולוגי ניתן לטפל ולשלוט בשפיכה המהירה.
בברכה,
ד"ר דניאל וטלמן
בברכה,
ד"ר דניאל וטלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)