מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פערים במיטהשיגי24/03/2011
שלום,
אני ובעלי נשואים מספר חודשים, ובזוגיות כשנתיים.
מתחילת הקשר הרגשתי כי אני בעלת חשק מיני גבוה משלו. בדרך כלל אני הייתי זו שיוזמת את יחסי המין בינינו, ולפעמים הרגשתי שאם לא אזום, יחלפו ימים רבים עד שזה יגיע ממני. היו לנו כמה שיחות בנושא, בהן השתדלתי להיזהר מאד כדי לא לפגוע בו או להוריד לו את הביטחון, כי ברור לי שהנושא רגיש, איך שלא הופכים אותו. מצד שני כל המצב גרם וגורם לי להרגיש לא נחשקת ולא מינית מולו. הוא מצידו טוען כי הוא מאד חושק בי ונמשך אלי, אבל פשוט ככה הוא - זה הליבידו שלו ותמיד זה היה ככה. אני מקבלת את זה בלית ברירה, ונשארת הרבה פעמים לא מסופקת עקב כך.
יש לציין כי יחסי המין הקיימים שלנו מאד מספקים וטובים, ושנינו מאד נהנים. מלבד הנושא הזה הזוגיות שלנו טובה ופתוחה ואנחנו אוהבים מאד.
עוד פרט - הוא כן צופה בפורנו ומגיע לסיפוק מידי פעם כשהוא לבד, הוא משתף אותי בזה (ואני שמחה על כך). אין לי בעיה עקרונית עם העניין כי אני מבינה שאין קשר ישיר בין זה לבין יחסי המין בינינו, כל אחד מהשניים עובד על מנגנון אחר.
הבעיה היא שבתקופה האחרונה התחלנו לנסות להיכנס להריון. אני מצידי עושה את כל מה שצריך מבחינה "לוגיסטית" נקרא לזה. סופרת ימים עד לביוץ, בודקת הפרשות, ממלאת גרפים ועוד כל מיני דברים שנלווים לזה, העיקר כדי להגיע ליום הביוץ. הרופא הנחה אותנו לקיים יחסים מידי יום ביומו סביב הביוץ. מדובר על ארבעה-חמישה ימים בסך הכל. ויוצא שאני מרגישה, בכל חודש מחדש, שאני זו שצריכה ללחוץ/לבקש/לרמוז/להביא לכך שנקיים יחסים בימים הרלוונטים. הוא כן יודע מתי הימים האלה, הוא גם בצהריים יכול לומר לי ש"הערב זה הערב" למשל, אבל כשמגיע הלילה הוא יכול להתעסק באלף דברים אחרים, לפעמים נראה לי שהוא ממש מתחמק.
בשורה התחתונה זה פשוט לא קורה. אנחנו לא מצליחים "לכסות" את ימי הביוץ כמו שצריך, תמיד זה מתפספס, כי לא ממש בא לו יותר מיומיים ברצף. זה גורם לי לתסכול רב, אני לא מבינה למה אני זו שכל כך מסורה למטרה (כזו אני, לא מכירה דרך אחרת, או שעושים דברים כמו שצריך או שמשחררים ומה שיהיה יהיה) והוא כאילו לא אכפת לו. ואני יודעת שכן אכפת לו, אבל אני פשוט לא מצליחה להבין.
זה לא שיש לו בעיות אונות, אף פעם לא היתה בעיית זקפה או בעיה אחרת. הבעיה כפי שאני רואה אותה ואם היא בכלל קיימת, זה ש"לא בא לו".
ושנינו רוצים מאד ילדים, כל חודש מחדש אנחנו מתבאסים קשות כשלא מצליח.
ואם נשים רגע את כל נושא ההריון בצד, ונתייחס רק לנושא יחסי המין, אז כן, יש הרבה פעמים שאני מתוסכלת בגלל שלא בא לו, ומצד שני אני תמיד מוכנה ומזומנה כשהוא רוצה. לפעמים פשוט מתחשק לי לא לרצות סקס יותר אף פעם, רק כדי שכשהוא ירצה, הוא ירגיש פעם אחת מה זה כשהצד השני אומר לך לא.
אשמח לעצות, איך להתמודד עם כל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים במיטה - תגובה
רות בן-ציון שכטר25/03/2011אור שלום,
יש כאן מגוון קשיים:
הראשון הפערים בחשק המיני, לך יש יותר חשק מיני מאשר לבעלך, ועל רקע זה נבנים קשיים נוספים.
קושי גדול נוסף הוא התקשורת המרומזת שאת נוהגת להשתמש בה: קורים דברים מאד משמעותיים ואת רק מעיזה לרמוז. חשוב מאד שתאמרי את הדברים באופן ברור ביותר אחרת בעלך לא יכול לדעת מה כואב ומטריד.
התקשורת הברורה והישירה היא אחד הבסיסים החשובים ביותר לקשר הזוגי.
עכשיו: תמצאי זמן מתאים ודברי איתו באופן מסודר על כל הנושאים המטרידים אותך, ויש רשימה ארוכה של נושאים...אל תתקפי תפתחי איתו שיחה!
בהצלחה,
רותי בן-ציון שכטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כנראה לא הסברתי את עצמי נכון
שיגי27/03/2011אני לא רמזתי, אנחנו דיברנו מפורשות על הנושא, יותר מפעם אחת. אבל לאיזה מסקנה כבר אפשר להגיע כשמדברים על זה? תמיד השורה התחתונה היא זהה - לו יש חשק מיני X, לי יש חשק מיני 5X, וזהו. הוא טוען שהוא ככה, ושהוא לא יכול לרצות יותר ממה שהוא רוצה, אני לעומת זאת לא יכולה לרצות פחות ממה שאני רוצה. לא ברור לי איך שיחה יכולה לפתור בעיה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפערים במיניות
לי-אור להב27/03/2011שלום לך,
על פי מה שכתבת העניין מתחלק לכמה קטגוריות:
הראשונה, יחסי מין תדירים או הפערים ביחסי מין. מיניות היא בעצם חיבור טוטאלי בין בני זוג ברמה של רוח גוף ונפש... אבל השאלה כיצד מגיעים עוד טרם ההכרות, אם קיימות חוויות מסויימות שצרובות בתת מודע שהן שליליות או פגעו בעבר זה יכול להעיב על התדירות והחיבור. מיש קובע את מה שקורה הוא התת מודע לכן חשוב לנסות להבין לעומק מה גורם לפערים הללו. כמו כן החיבור והקשר ביניכם הוא משמעותי. מה קורה בחיי היומיוםן מחוץ למיטה ביניכם? האם יש לכם שעות של ביחד, בילוי, הקשבה, לחוות ביחד את החיים בלי קשר לסקס ?
לגבי החלק השני של ההריון, לי נשמע שמשהו בתוך התת מודע שלו מתנגד לכניסה להריון הוא בעצמו לא מבין מה גורם לא להמנע או "למשוך זמן"... איך הקשר שלו עם הוריו ? אולי הפיכתו להיות אב מפחידה אותו ? או שהוא לא ממש יודע איך להתמודד איתה ?
אם תתני לי יותר פרטים אשמח לענות מעבר לכך...
בברכה ובהצלחה
לי-אור להב
מטפלת בזוגיות ומיניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תודה על תשובתך.
שיגי27/03/2011בחיי היום יום, מחוץ למיטה, הקשר בינינו נהדר. יש בינינו המון הקשבה ואהבה, תמיכה, והיחסים בינינו נפלאים. אנחנו מאד אוהבים, מבלים הרבה שעות ביחד ורוב הזמן טוב לנו ביחד.
לגבי נושא ההריון, גם אני חשבתי כמוך שאולי הוא חושש מהענין עצמו אבל הוא מפריך את זה לגמרי, הוא טוען שאם זה היה המצב אז הוא בכלל לא היה מנסה. הקשר שלו עם הוריו הוא טוב, קצת מורכב לפרקים אבל באופן כללי יציב ובריא. בואי נגיד שבהשוואה ליחסים שלי עם הוריי - הקשר שלו עם הוריו הוא נהדר, מאחר והקשר שלי עם הוריי הוא נוראי, ואם כבר למישהו צריך להיות כאן חשש מלהיות הורה בגלל משקעי עבר זה לי, ולא לו.
כמובן שאני לא באמת יכולה לדעת מה מתרחש בעומק התת מודע שלו.
הוא באמת אדם שיותר מחובר לרגש שלו, נקרא לזה, ולכל נושא מכניס מנה הגונה של רגש ואמוציות גם כשלא צריך וכשאין סיבה לטעמי, לפעמים בויכוחים שלנו הוא מעלה נושאים שלא היה לי מושג שהם בכלל עוברים לו בראש, שלא לומר שאין קשר בינם לבין המציאות לדעתי, אבל בכל זאת הוא מעלה אותם אז כנראה שמבחינתו הם רלוונטים.
היינו בטיפול זוגי בעבר כדי להתמודד עם בעיות בתקשורת שהיו לנו וזה אכן עזר לתקופה יפה אבל כרגע עושה רושם שאנחנו ברגרסיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תודה על תשובתך. - תגובה
רות בן-ציון שכטר27/03/2011אור שלום,
אכן, לא ממש הסברת את עצמך...
הפער בינכם בענין המיני גדול מאד ולא רק בענין המיני, מסתבר.
את רוצה כבר בהורות והוא כפי הניראה עדין לא...
ציינת שבעבר פניתם לטיפול זוגי , כלומר נתקלתם בקשיים שונים והצלחתם להתגבר עליהם.
יתכן וכדאי שתפנו לטיפול זוגי -מיני כדי לפתור את ענין הפער בחשק המיני, שהוא פער גדול מאד כפי שאת מציינת.
ניראה גם שאתם צריכם לדון בענין ההורות, האם ומתי אתם רוצים שתתרחש?
אין ספק שאת אשה מאד רגישה ומאד אמיתית עם עצמך ועם הכוחות האלו תצליחי להניע את בעלך לפתיחות ולכנות שזו הדרך שמובליה לאינטימיות בריאה
רותי בן-ציון שכטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הסקת ממה שכתבתי שהוא לא מעוניין
שיגי27/03/2011בהורות עדיין??...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הסקת ממה שכתבתי שהוא לא מעוניין - תגובה
רות בן-ציון שכטר27/03/2011כן,
כפי הניראה בהורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)