למה אני מאבד זקיפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה אני מאבד זקיפה
    נפילה באמצע
    22/05/2011

כשאני מקיים יחסי מין עם חברה שלי לפעמים קורה לי שאני מאד זקיפת באמצע החדירה לנרתיק שלה מה יכול להיות התופה של זה למה זה נגרם?
    העם זה יכול להיות בגלל שהאישה לא מחרמנת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה אני מאבד זקיפה

הוספת תגובה

• למה אני מאבד זקיפה - תגובה

ד``ר דניאל וטלמן
    22/05/2011

המצב שאתה מתאר הוא קשיים ביכולת לשמר זקפה. זה מצב של הפרעה בזקפה. ניתן לחלק את ההפרעות לשתי קבוצות עיקריות: הפרעות זקפה הפרעה ממקור רגשי והפרעות זקפה ממקור גופני. ברוב המקרים הסיבה לחוסר היכולת להגיע לזקפה היא עירוב של גורמים רגשיים וגופניים גם יחד.

ההפרעה הרגשית השכיחה ביותר היא "חרדת ביצוע". החרדה מופיעה בעיקר בתחילת הקשר המיני, כאשר הגבר מרגיש שבת הזוג מצפה ממנו לנווט את העניינים, או סתם בגלל שהוא ממש ממש נמשך אליה ומפחד "לא לתפקד טוב".

למה? כי הגוף מתוכנת לראות בחרדה מצב של איום פיזי (כמו שחשו אבות אבותיך במסע ציד מסוכן). בזמן החרדה מוגבר קצב פעימות הלב, מתח השרירים עולה והדם מוסט מהידיים, הרגליים ואיבר המין אל השרירים הגדולים יותר, כמו הירכיים והכתפיים – כך שתוכל לנוס על נפשך. לצערנו, התגובה זהה גם כאשר מדובר ב"חרדת ביצוע מינית" וגם כאשר מדובר בחרדה קיומית.
    אם אתה מרגיש שבת הזוג לא מתחרמנת וזה כנראה מפריע לך, זו בהחלט סיבה שיכולה להשפיע ולגרום לירידה בזקפה.
    אם אתה לא מצליח להתגבר על הבעיה בכוחות עצמכם כדי לפנות לטיפול סקסולוגי כדי לפתור את הבעיה.
    בברכה,
    ד"ר דניאל וטלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו