בעיה רצינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה רצינית
    דניאל
    25/06/2011

שלום,קוראים לי דניאל כמעט בן 20.הבעיה שלי מתחלקת לשתי חלקים.יצא לי להיות עם הרבה בחורות אבל הבעיה שרוב הפעמים אני לא מצליח לגמור (יצא לי לגמור כמה פעמים בודדות) כמו כן קשה לי לשמור על הזקפה יותר מרבע שעה ואפילו יש מקרים שאני לא מצליח לעמיד בכלל.לעומת זאת כשאני מאונן אז הכל בסדר יש זקפה אני גם גומר.אני לא מבין מה הבעיה אצלי למה באוננות אני יכול ובקיום יחסי מין לא?!
    אין לי בעיה עם ביטחון עצמי או משו אני פשוט מנסה להבין מה הבעיה איתי.

מקווה מאד לעזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רצינית

הוספת תגובה

• בעיה רצינית - תגובה

ד``ר דניאל וטלמן
    25/06/2011

דניאל שלום,
    נושא הזקפה והיכולת לחוות אורגזמה הינה מנגנון המושפע מגורמים רבים.
    הפרעה בזקפה היא חוסר יכולת להשיג את זקפה, או לשמור על זקפה המאפשרת מגע מיני מלא. ניתן לחלק את ההפרעות לשתי קבוצות עיקריות: הפרעות זקפה הפרעה ממקור רגשי והפרעות זקפה ממקור גופני. ברוב המקרים הסיבה לחוסר היכולת להגיע לזקפה היא עירוב של גורמים רגשיים וגופניים גם יחד.

ההפרעה הרגשית השכיחה ביותר היא "חרדת ביצוע". החרדה מופיעה בעיקר בתחילת הקשר המיני, כאשר הגבר מרגיש שבת הזוג מצפה ממנו לנווט את העניינים, או סתם בגלל שהוא ממש ממש נמשך אליה ומפחד "לא לתפקד טוב".

למה? כי הגוף מתוכנת לראות בחרדה מצב של איום פיזי (כמו שחשו אבות אבותיך במסע ציד מסוכן). בזמן החרדה מוגבר קצב פעימות הלב, מתח השרירים עולה והדם מוסט מהידיים, הרגליים ואיבר המין אל השרירים הגדולים יותר, כמו הירכיים והכתפיים – כך שתוכל לנוס על נפשך. לצערנו, התגובה זהה גם כאשר מדובר ב"חרדת ביצוע מינית" וגם כאשר מדובר בחרדה קיומית.
    הפתרון? הפתרון היחיד הוא להירגע ולהאמין לקלישאה "כן, זה קורה לכולם..." הנחמה האמיתית? זה כנראה באמת קורה לכולם. לפעמים. גם התחושה של גברים רבים שהם "אחראים" על איכות המין מכניסה ללחץ ויכולה לגרום להפרעה בזקפה. אז להרגיע. סקס טוב מתחיל באיזי.
    גם הפליטה מתאפשרת כשאין לחץ, וכשאתה מאונן עם עצמך אתה לא בלחץ ואז הכל עובד טוב מאוד.
    ממליץ לך לשקול פניה לטיפול סקסולוגי לבירור ופתרון הבעיה.
    בברכה,
    ד"ר דניאל וטלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו