מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח לגמוראנונימי27/06/2011
שלום.
אני נמצא בקשר זוגי כשנה וחודשיים. כשהחברה שלי ואני שוכבים אינני מצליח לגמור מהסקס. אני כן מצליח לגמור כשהיא עוזרת לי ידנית או ממין אוראלי אבל לא מסקס. החברה שלי כן מצליחה לגמור מהסקס. אציין שמסיבה שאיננה ברורה לנו לחברה שלי מתחיל לכאוב אחרי כרבע שעה-עשרים דקות של סקס ואז אנחנו מפסיקים. בנוסף אציין שמדי פעם אני מאונן לבד (כפעמיים-שלוש בשבוע).
הייתי בטוח שאחרי שנפסיק להשתמש בקונדום הבעייה תיפטר אבל לא השתנה דבר...
אני מרגיש שהדבר פוגע רבות בחיי המין שלי? מה עלי לעשות?
האם זה יעזור אם אפסיק לאונן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח לגמור - תגובה
ד``ר דניאל וטלמן27/06/2011קשיים בגמירה בזמן משגל יכולים להיגרם מסיבות פיסיולוגיות או פסיכולוגיות. סיבות פיזיולוגיות: סוכרת, טרשת נפוצה, פגיעה בעמוד השדרה, סרטן, בעיות בפרוסטטה.
חומרים: תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה- SSRI כגון fluoxetine (Prozac), paroxetine (Paxil) thioridazine (Mellaril) עלולות להשפיע על השפיכה ולעכבה. גם שימוש יתר באלכוהול.
סיבות נפשיות: מנקודת מבט של הגישה הפסיכואנליטית, שפיכה מעוכבת יכולה לבטא פחדים לא מודעים לסכנות אפשריות המקושרות לשפיכה, כגון סירוס ומוות, או חוסר רצון להעניק, החזקה אנאלית או סאדומזוכיזם אוראלי.
חרדת נטישה - הילד שחשש שאמו תנטוש אותו אם יעשה מעשים שיענגו אותו, אך ירגיזו אותה. באופן לא מודע בת הזוג של הגבר תופסת את מקום האם, והוא יחשוש שתנטוש אותו ולכן אינו מאפשר לעצמו ליהנות עד הסוף.
הגבר איננו יכול לסרב, איננו יכול להפסיק להעניק - לא יודע לקחת, לא מסוגל להיות אנוכי. ברוב המקרים רק כשהוא לבדו הוא יכול ליהנות מתחושותיו המיניות השונות מבלי לדאוג לסיפוק בת הזוג.
דפוסי אוננות ייחודיים - הגבר מתרגל לאונן באופן מסוים, מה שמקשה על שפיכה בדרך אחרת.
כמות האוננות לא מפריעה אך דרך ודפוס האוננות יכולות להוות מכשול בגמירה תוך כדי משגל.
חינוך דתי מחמיר וקפדני - האיסורים הרבים סביב כל מה שקשור למיניות ולקיום יחסי מין, גורמים לעכבות.
הומוסקסואליות סמויה.
קושי להירגע ולהשתחרר עם בת זוג - גבר שאיננו מסוגל לשחרר בכל תחומי החיים, כמו גם במין. קושי בביטוי כעס. גבר שאיננו מסוגל לבטא את רגשותיו כגון כעס, זעם, עוינות.
ספקות לגבי הקשר הזוגי.
היעדר משיכה כלפי בת הזוג.
מאבקי כוח ושליטה בקשר הזוגי.
ממליץ לך לפנות לברור סקסולוגי כדי לאתר את הסיבה לעקוב בשפיכה ועל מנת לקבל כלים שיעזרו בפתרון הבעיה.
בברכה,
ד"ר דניאל וטלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)