פורום ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע דיסק לאחר תאונת דרכים
    י.ב
    04/01/2011

שלום, אני 4 חודשים לאחר תאונת דרכים ( רכב פגע בי כהולכת רגל). מאז כאבים בירך שמאל ובאגן ממקודים בשלושה מוקדים, לעיתים מקרינים לכף הרגל.הכאבים מתגברים ומתפשטים בישיבה ( לכן איני יכולה לשבת יותר מדקה). בבדיקת IMG ממצא של פגיעה עצבית S1 S2/
    .בתשובה של CT עמוד שידרה קיבלתי היום שנמצע L5-S1 בקע דיסק מרכזי התחלתי לוחץ על קדמת השק התקאלי.
    ההאם זה מסביר מה קורה? הם יש טיפול, וחשב לא פחות, למי חוזרים עם התשובה הזאת.
    שהרי האורטופד שלח לנויחרולוג והנוירולוג שלח לאורטופד. ושניהם המליצו על הבדיקה הזו.
    אודה על תשובתכם, כאובה מאד ומיואשת מ4 חודשים של חיפוש והמתנות ומעבר מרופא לרופא.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע דיסק לאחר תאונת דרכים

הוספת תגובה

• בקע דיסק לאחר תאונת דרכים - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    05/01/2011

אין אפשרות לענות על שאלתך, תזדקקי לבדיקה ועל סמך הבדיקה וההדמיה- ניתן ליעץ על דרך טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון ואובדן תחושה
    יודיוד
    04/01/2011

שלום,

לפני כמה ימים, החלו לי כאבים ברגליים ובמהך אותו יום נתפס לי הגב התחתון עקב ריצה מהירה וארוכה ללא חימום (ככל הנראה - אבל לא כתוצאה מנפילה או מכה).

הכאבים היו םבגב התחתון וברגליים - לאורך כל הרגל מקדימה ומאחורה. משככי כאבים ובן גיי סייעו לשרירים- אך הכאבים לא נעלמו לגמרי. יחד איתם היה חום שהגיע ל38 בערך.

תופעה מטרידה יותר היא אובדן תחושה חלקי (הרגשה כאילו האזור "נרדם"), מסביב לפי הטבעת, החלק העליון של האחוריים ובאופן דומה באיזור הפין. זו לא "חוסר תחושה" מוחלט, רק הרגשה של איבר שנרדם ולא מתעורר.

בדיקת רופא העלתה תפקוד טוב של הרגליים - רפלקסים, כוח וכו'.

האם יתכן שגב תפוס יגרום לתופעה כזו? מה עלי לעשות?

תודה על הסיוע.

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון ואובדן תחושה - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    05/01/2011

לא ניתן לענות על שאלה מסוג זה ללא בדיקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• nucleoplasty
    אורנה
    04/01/2011

שלום שמי אורנה ,בת 27, לפני שבוע וחצי עברתי ניתוח נולקאולפסטי,
    סבלתי כחצי שנה מכאבים בגב התחתון ובמפשעה השמאלית., לאחר שב CT נתגלה בלט דיסק בגובה L4-L5 , התחלתי בטיפול תרופתי ובפיזיותרפיה אך ללא הקלה

לפני שבחרתי לעבור את הניתוח חקרתי שאלתי והתייעצתי וגילית שזה הליך פשוט ללא סיכונים להחמרת המצב .

במהלך הניתוח חשתי פעמים בהבזק של כאב ברגל ימין, אחרי הניתוח לא היו לי כאבים , אך כשלושה ימים לאחר הניתוח התחלתי לחוש ברגל ימין תחושה חשמלית מתכתית וקרה, שלא נעלמת בשום תנוחה, גם לא במצב סטטי .
    פניתי למנתח שלי והוא אמר שיש דלקת במקום שבו הוחדרה המחט ולכן הכאב , הוא נתן לי זריקה של diprospan amp cf תוך 24 שעות התחושה נחלשה אך לא נעלמה , עבר כבר שבוע מאז קיבלתי את הזריקה והתחושה שאומנם נחלשה עדיין קיימת ומאד מפריעה לי היא מטרידה אותי ומסיחה את דעתי ,זה מקשה עלי בעיקר להירדם. ובכלל לנהל אורח חיים תקין

אני חוששת שנגרם נזק אך כשדיברתי עם המנתח שלי והוא אמר שהתהליך עבר באופן תקין .וזה חלק מתהליך ההחלמה שמתרחש. שהכאב שחשתי במהלך הניתוח היה חדירת המחט אל תוך הדיסק.

החשש שלי, שהתחושה הזו לא תעלם ( אני סובלת מחרדות ואני על סף דכאון )
    אני רוצה לדעת האם התחושה הזו אי פעם תעלם , האם יש פתרון לתחושה הזו ?

אני אסירת תודה לכל מי שיוכל לענות לי !
    בכבוד רב
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה
    nucleoplasty

הוספת תגובה

• אנא מכם אם יש מישהו שעבר את התהליך

אורנה
    06/01/2011

ויכול אולי להשיב מניסיונו האישי ?
    תשובתכם חשובה לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב אחרי אפידורל
    מרין
    03/01/2011

שלום,
    אני בת 28 ולפני 6 חודשים ילדתי תוך שימוש באפידורל. במשך כשבוע לאחר הלידה לא היו שום כאבי גב - אבל מאז ועד היום יש לי כאבים שמתגברים במיוחד לקראת סוף היום ואני מרגישה בבירור את הכאב בין 2 החוליות בהן הוזרק האפידורל. הכאב מגיע לרמות כאלה שאיני יכולה להתכופף או להרים את הילדה.
    (אציין שצינורית האפידורל היתה בתוך הגב במשך כ-11 שעות),
    האם הכאב הזה נורמאלי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב אחרי אפידורל

הוספת תגובה

• כאבי גב אחרי אפידורל - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    05/01/2011

אנני יודע מה כוונתך "נורמלי" אבל צריך לברר שלא מדובר בזיהום עקב כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון
    יוסי
    03/01/2011

אני סובל מכאבי גב תחתון מזה מספר שנים
    לאחרונה ביצעתי |CT
    התוצאה:
    הדיסקית תקינה.
    :L4-5 בסריקת
    מודגם בלט דיסק אחורי הגורם ללחץ על השק הדוראלי.
    :L5-S1 בסריקת
    מלווה בלט דיסק אחורי המוחק את השומן האפידוראלי L5 זיז אחורי הבולט משולי גוף החוליה
    הקדמי ולוחץ קלות על השק הדוראלי ועל שורשי העצבים, מעט יותר מימין.
    מימין ומשמאל. SIJ מודגמת אי סדירות מזערית של שולי מימין ומשמאל

מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    05/01/2011

עקרונית, הבדיקה סבירה.לא מחליטים על כירורגיה על סמך ממצאים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יוסי
    05/01/2011

הרופא שבדק אותי המליץ לפנות למרפאת כאב כדי לקבל זריקה אפידורלית. אשמח לקבל את דעתך בנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    05/01/2011

אפשרי בהחלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיוני האישי יש פתרון ללא תרופות

יעלי
    06/01/2011

אני מתהפכת יום יום על מיטת היפוך-גב BACK ומאז חמישה חודשים עברו לי כל כאבי הגב. סבלתי משתי פריצות בגב תחתון והיום אני בן אדם חדש. מאד ממליצה (גם על הייעוץ והשרות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת בגב
    רועי
    02/01/2011

אני בן 16 ולפני כשנה וחצי אחרי צילום של הגב אובחן שיש לי עקמת סקוליוזיס של 6 מעלות לצד ימין של הגב.
    לפני כחצי שנה הייתי במעקב אצל אורתופד והוא אמר לי שאין התפתחות חריגה של העקמת, אך בנוסף הוא אמר שהוא לא יודע לשאר או להעריך אם העקמת תגדל בעתיד או לא.
    אין לי כאבים בגב, אבל אני מרגיש שהגב שני נראה קצת מוזר אני הולך קצת כפוף וכו'..

בכל מקרה זה מפריע לי שאני לא עושה שום דבר בשביל למנוע את התפתחות העקמת, הריי אני עוד יגדל וסביר להניח שגם יצמח לגובה ואני רוצה לדעת אם יש משהו - טיפול\אביזר\חומר שיגרום לעקמת לא להמשיך להתפתח עם הגדילה של הגוף ?

בנוסף, אני מתאמן בחדר כושר (תחת השגחת מדריך ובטכניקה וצורה נכונה כמובן) - אבל עדיין רציתי לשאול שאלה כללית האם להרים משקולות בחדר כושר יכול להזיק לעקמת? (גם אם מדובר בפעילות בצורה נכונה ותחת משקלים נמוכים יחסית?)

אשמח לתשובה,
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עקמת בגב

הוספת תגובה

• עקמת בגב - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    02/01/2011

מומלץ לך להבדק ולשאול את שאלותיך החשובות עם מנתח עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המדריך לא מסביר לך

איר
    06/01/2011

עקמת הינה מצב קיים אם שומרים בעבודה נכונה ניתן ליצור פיצוי = הפיצוי יוצר מעין סיבוב נוסף שלהחוליות ולמעשה אתה תראה זקוף הייתי ממליצה על שחית חתירה או גב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובלת זמן רב מכאבי גב תחתון
    מירה
    31/12/2010

יש לי בעיות עם L5 ו-L4 לא עזרה לי פיזיוטרפיה,

אני לוקחת כל בוקר כמעט כדור אתופן שמשתיק לי ליומיים את הכאבים ואז
    יש שוב כאבים, גם פלדנקרייז לא עוזר לי.

בעיקר אני מתקשה לעבור מהמיטה במצב ישיבה למצב עמידה, לפני הירידה מהמיטה
    אני עושה תרגילים, לוקחת את הברכיים אלי לכיוון החזה ומסובבת אופם שמאלה וימינה,
    זה לא כל כך עוזר.

אני בת 64, האם כדורי האתופן לא יכולי להזיק לי? האם לא מתמכרים להם?
    האם ניתן לקחת אתם יחד עם קו דיוואן כדור ללחץ דם שגם אותו אני לוקחת.

לאורטופדיים אין מענה לכאבים שלי.

מה עלי לעשות , תודה רבה.

הוספת תגובה

• אני סובלת זמן רב מכאבי גב תחתון - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    31/12/2010

את מתארת לעצמך שלא ניתן מענה לבעייתך דרך האינטרנט ?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לזה פיתרון-מניסיון אישי

רינת
    03/01/2011

שלום מירה,

לאמא שלי בת 61 יש את אותה הבעיה בדיוק.
    היא גם הוציאה המון כסף על משכחי כאבים שלא עזרו כלל. אולם, אני ואחי בדקנו בפורומים השונים ואחד האנשים המליץ לנו על איזשהו טיפול חדשני בשם "אפוס", לטיפול בכאבי.גב תחתון, שהוא ללא תרופות או ניתוחי.

החלטנו ללכת על זה ונרשמנו לייעוץ (שדרך אגב הוא חינם). יש להם שרות מעולה ויחס חם. הם יענו לך על כל השאלות ויתנו לך את כל המידע שאת צריכה, ואני בטוחה שהם יוכלו לעזור לך יותר טוב ממני. אני לא האמנתי אבל הכאבים של אמא שלי פשוט נעלמו לחלוטין. אני ממליצה ללכת ולהתרשם.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט דיסק
    רעות
    30/12/2010

שלום.
    בעלי עבר בדיקת MRI בעמוד שדרה צווארי ובממצאים כתוב:
    בגובה C3-C4: מודגם בלט דיסק מרכזי עם לחץ על השק הדוראלי .
    בגובה C4-C5: מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי .
    בגובה C5-C6: מודגם בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדוראלי
    .
    אשמח לדעת יותר על "בלט דיסק" ומה הן השיטות לטיפול בו
    והאם יכול להיות שבעקבות הבלט דיסק יש לו לפעמים חוסר תחושה באצבעות ברגליים וחוסר יציבות של הגוף.
    אשמח לתשובתכם המהירה.
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    בלט דיסק

הוספת תגובה

• בלט דיסק - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    30/12/2010

לבלט דיסק אין שום משמעות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לאישה ששאלה לגבי בלטי דיסק C3-C7

כפיר
    16/01/2011

בלטי דיסק אינם ממצא שיש לזלזל בו ,ובעיקר בלטי דיסק שלוחצים על חוט השדרה ,ובפרט שזה בלטי דיסק צווארים וכמו בחוליות שציינת C3-C7
    רופאים ואפילו מומחים גדולים כמו במקרה שלי שהינו נדיר בארץ בגלל היקף הפגיעות והמחלות אצלי בכל עמוד השדרה וזה מגילה שלמה ... ,אבל בעיקרון גילו לי באיחור של שנים רבות מאוד את בלטי הדיסק הצווארים ,ולא עשו עם הממצא הזה שום דבר - עד שזה הגיע לרמה ששלושה חוליות לחצו על חוט השדרה C3-C7 ...ועד שעשו לי ניתוח ... הנזק הקשה כבר נגרם בגלל כל התופעות והסימפטומים ותסמינים של מיאלופטיה צווארית שזה בערך המונח ללחץ על חוט השדרה הצווארי! יש לציין ששלושה ימים אחרי הניתוח התחלתי למעוד וליפול והתיישבתי מאז בכיסא גלגלים (לפני זה... שנה ושמונה התהלכתי עם מקל הליכה מגיל 38)...כשהרופאים ממשיכים לעשות ממני צחוק ולהתחמק מכל אחריות ואף כידוע כמו שהם עושים כשמשהו לא מוכר ולא ידוע להם...או לא עולה להם בבירור והם לא יודעים - הם כותבים תמיד (וזה לא רק אני... אלא עוד הרבה אנשים עם בעיות מורכבות ונדירות) שזה בעייה נפשית או פסיכיאטרית סמויה או אין שיתוף פעולה או החולה עושה את עצמו וכל מיני חארטות... ,אבל תשובות אין להם!!! 20 שנה מאז שנפגעתי בצבא והמדינה יורקת לי בחזרה - ואני במצב נכותי קשה מאוד שקשור לפגיעות רבות של עמוד שדרה כולו ... כפי הנראה ישועה לא אמצא בארץ - וכנראה המעוז האחרון נמצא בירושלים בהדסה - אחרי זה ... זה טיסה למרכז רפואי שמטפל בבעיות עמוד שדרה בארה"ב! את מה שאני צברתי ולמדתי על כל פגיעות עמוד שדרה - לא נראה לי שיש רופאים שמגיעים לרמה שלי בתחום הזה...- בכל אופן לא לתת לבלטי דיסק להגיע לרמה של לחץ על חוט השדרה!!! זה כבר ניתוח ולא שום דבר אחר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• L5-S1
    אנונימי
    30/12/2010

דוקטור שלום רב!
    יש לי בלט דיסק ב-L5-S1 שלוחץ לי על העצב לכיוון רגל ימין.
    אני שוקל לעשות צריבה כי לדעתי אין טעם להמשיך ולהשתמש במשככי כאבים שלא פותרים את הבעיה אלא רק דוחים אותה. מה אתה חושב על כך, אני יודע שתשובתך תהיה משהו בסיגנון " תעשה מה שאתה מרגיש/חושב". כמו כן מה יכולה להיות האפקטיביות של זריקה אפידורלית?
    שאלה נוספת, לאחר התייעצותי עם רופא מנתח לעמוד שידרה, הוא אמר לי שמיקום הבלט הוא קצת בעייתי ולא תמיד ניתן להגיע אליו תוך כדי ניתוח, האם יש מצב שזה נכון, אם כן מה לדעתך האופציות העומדות לרשותי?

לקביעת תור
    סגירה
    L5-S1

הוספת תגובה

• L5-S1 - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    30/12/2010

תשובתי אינה בסגנון " תעשה מה שאתה מרגיש או חושב" אלא שלא ניתן לתת תשובה כאן ללא בדיקתך ובדיקת ההדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב צוואר והגבלה בתנועה
    אבי
    29/12/2010

אני בן 46. לפני כ -4 חודשים נפגעתי מנפילה חזקה על הקרקפת במהלך פעילות ספורטיבית . מאותו יום אני מרגיש כאב באזור הצוואר בעיקר בעת הזזת הראש ימינה וכן הגבלה בתנועה לאותו צד.בנוסף, בעת הזזת הראש במצב של שקט אני ממש שומע רעשים כמו רעש של חול מאזור הצוואר. אורטופד שבדק אותי בעת קרות הארוע הפנה אותי לצילום רנטגן שהעלה כי אין שבר או סדק. הופניתי על ידו לפיזיותרפיה אולם הבעיה לא נפתרה לאחר 8 טיפולים שכללו מניפולציות שונות. פניתי לאורטופד שוב לאחרונה והוא טען שזה ענין של זמן והבעיה תיפתר. אני לא מרגיש כל כך נוח עם אבחנה זו לאור העובדה שמעולם לא סבלתי מבעיות גב או צוואר ולנוכח משך הזמן הרב יחסית שהבעיה לא נפתרה.
    אודה מאוד לעצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב צוואר והגבלה בתנועה

הוספת תגובה

• כאב צוואר והגבלה בתנועה - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    29/12/2010

אין "עצות" ללא בדיקה- ראה הודעתנו בראש הפורום
    הפורום לא תחליף ליעוץ עם רופא ואי אפשר לענות על שאלות מסוג זה ללא בדיקתך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק במרווח C5-6
    יניב
    29/12/2010

ד"ר שלום,
    לפני חודש וחצי עברתי תאונת דרכים, תוצאות CT מהשבוע הראו את הממצאים הבאים:
    "הודגמה פריצת דיסק גדולה לטרלית ופורמינלית משמאל הגורמת ללחץ על השק התקאלי ובמהלך השורש הסמוך. כמו כן, הודגם בלט דיסק אחורי קל המשיק לשק התקאלי. ביתר האזורים השומן האפידורלי מחוק"

אודה אם תבהיר לי את הממצאים לעיל ומהו הטיפול המוצע במקרה זה.
    תודה מראש
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק במרווח C5-6

הוספת תגובה

• פריצת דיסק במרווח C5-6 - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    29/12/2010

הממצאים מדברים בעד עצמם , ובעברית פשוטה: יש לך פריצת דיסק בצוואר.
    כרגיל- הצעת טיפול רק לאחר בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח למינקטומיה
    תמר קפלן
    29/12/2010

השאלה היא מה המגבלות לאחר ניתוח למינקטומיה ב 3 השבועות שלאחר הניתוח. האם זה מחייב שכיבה במיטה וחוסר תנועה מוחלט, או חלקי? ומה לאחר מכן.
    המועמד לניתוח בן 78.ספורטאי ופעיל ובריא. האם יוכל ואחרי כמה זמן לחזור לפעילות מלאה?
    תודה
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח למינקטומיה

הוספת תגובה

• ניתוח למינקטומיה - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    29/12/2010

מומלץ מאוד לדיין שאלות חשובות אלו עם המנתח העתידי.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאומה
    אורן
    27/12/2010

שלום רב,
    עקב אוסטאואיד אוסטאומה באיזור T5 הייתי נוטל ארקוקסיה ואספירין תקופה ממשוכת. לאור הבעייתיות בשימוש ממושך בתרופות אלו, הרופא המטפל החליף את הטיפול לקולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום. האם לכדור זה גם יש תופעות לוואי או סכנות כלשהן עקב שימוש ממושך?
    בברכה,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאומה

הוספת תגובה

• אוסטאומה - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    28/12/2010

אנני יודע, עליך להתיעץ עם פרמקולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח סי.טי
    צביקה
    27/12/2010

שלום,
    אבקש עזרתכם,אחרי כאבי תופת בצד שמאל בגב תחתון להלן ממצאי סי.טי
    סריקת L2-L3 בלט אנולוס קל על קדמת השק הדורלי
    סריקת L4-L5 " " " " " " "
    סריקת L5-S1 היצרות של רווח דיסקלי שינויים ניווניים בדיסק עם אפקט וואקום.
    בקע דיסק אחורי מעט שמאלי מלווה בבליטה גרמית עם לחץ על השק הדורלי ושורש השמאלי של S-1.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סי.טי

הוספת תגובה

• פענוח סי.טי - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    28/12/2010

יש ממצא של דיסק לוחץ ככל הנראה בגובה L5-S1, יש להתיעץ באופן פורמלי עם מנתח עמוד שדרה להצעות פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות חשובות
    לירון
    27/12/2010

מה ההבדל בין שאיבת דיסק לצריבה? הבנתי ששאיבה לא כ"כ מקובלת היום.
    בבלט דיסק, האם בהכרח מתפתחת דלקת שהיא זו הגורמת לכאבים או/ו להקרנות?
    האם כל רופא מנתח יודע לבצע צריבה? הבנתי ששאיבה זוהי פרוצדורה שהייתה נפוצה יותר.
    בניתוח, האם ההרדמה היא מקומית או כללית ואם היא מקומית האם זה לא מסוכן שהחולה יזוז?
    האם אפשר לחזור ל"חיים נורמליים" (קצת ספורט ופעילות) במידה והכאבים אחרי זריקה אפידורלית או ניתוח חולפים ואם כן אחרי כמה זמן?
    דוקטור נכבד, סלח לי על השאלות הרבות אך אני סבור שהן חשובות וכלליות, תודה על תשובותיך ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות חשובות

הוספת תגובה

• מספר שאלות חשובות - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    28/12/2010

בהחלט שאלות לענין !
    שאיבה- פרוצדורה אשר הוכחה כלא יעילה, אינה נמצאת בשימוש למיטב ידיעתי.
    צריבה- הפרוצדורה המובילה כיום לצורך "צמצום " ממדי דיסק בצורה זעיר פולשנית.
    הלחץ של הדיסק גורם להווצרות דלקת- הפרשת חומרי דלקת- כאבים.
    ממש לא כל אחד מבצע צריבה !, דרושה לכך מיומנות לפרוצדורה.
    הרדמה מקומית עם טשטוש קל- האמן לי, המנותח לא זז.
    "חיים נורמליים" - בד"כ כן , לאחר תקופת החלמה קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר הנכבד על התשובות

לירון
    29/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה