מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה התייחסות למספר שאלותשרית03/12/2010
) אצל האורטופד האם יש צילום נוסף בפרט למיפוי ורנטגן שעושים כדי לראות האם יש תזוזה של עצם הזנב? כשאני יושבת או עומדת אני מרגישה בתזוזות של עצם הזנב מאוד קרוב לפי הטבעת!!! פיזית!!! אשמח לדעת אם יש צילום שיכול להדגים בישיבה או בעמידה תזוזות של עצם הזנב
וזה מקרין לי לפי הטבעת יש בעיה בסוגרים ואיבוד תחושה חלקית בעת מתן צואה. כשיש תחושת של תזוזות בעצם הזנב כל הישבן זז בשכיבה בישיבה או בעמידה.
2) לפני יציאה ואני מדגישה במיוחד בעת יציאה כל האזור של עצם הזנב ופי הטבעת רוטט רועד זז היו לי כאבים בעצם הזנב בינוניים והייתי דואגת לעשות מנוחה אבל כעבור כמה זמן אין כאב ויש תזוזות כל הזמן
3) האם נתקלת במקרה כמו שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף מקרין למעיים...
שרית03/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כותב בחלקים מתנצלת
שרית03/12/2010אני מוסיפה שבמשך כל היום יש לי רעד באזור פי הטבעת שמתחזק בעת יציאה ולפני יציאה זה כבר כמה חודשים ככה אשמח מאוד לתשובה אמתין בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת זנב הסוס???
שרית03/12/2010בנוסף לכל הסיפטומים אני סובלת מחולשה ברגליים במיוחד, חוסר יציבות בברכיים והתחילה לי תחושה של העדר תחושה בפי הטבעת ודחיפות במתן שתן, 3 פעמים בלילה תנועות מעיים ותזוזות כל הזמן בעצם הזנב אני מאוד חוששת??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת זנב הסוס??? - תגובה
ד''ר גד ולן04/12/2010אין ספק שאת צריכה להגיעה להערכה רפואית והבירור צריך לכלול צילום עצם זנב בישיבה ובעמידה ו-MRI ע"ש מתני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק חלשבדניאל03/12/2010
טוב אז הלכתי לאורטופד לפני שירותי הצבאי ועכשיו שקיבלתי את תוצאות הMRI אני רוצה לשאול אותך מה בעיתי:(מכתב של אורטופד לפני בדיקת הMRI בגב תחתון)
כאב בברך שמאל ללא נפיחות או נעילות או בריחת הברך, בבדיקה מנח פיקות
פונות פנימה וארוס דו צדדי בטיביות כפות רגליים עם השטחה ו HALLUX VALGUS
יציבות AP +ML תקינה. מבחנים מינסקיאליים שלילים, פיקה יציבה וללא
סימני חרדה בפיקה או מתח לטרלי מוגבר.
מבחן מתיחה פורמלי שלילי . מבחן תפס ירך שלילי.
צילומים תקינים AP+LAT. US תקין . התמונה מחשידה ל PLICA.
תשובות מיפוי עצמות כללי תלת שלבי + SPECT ברכים קלטיה בחלק אחורי של LTP בברך
ימין קליטה באלמנטים אחוריים של חוליה L3 וניכר בצד שמאל- יתכן ספונדילוליזיס.
צילומי עמ''''ש מתני AP+LAT גב פוענחו תקינים. ראיתי קליטה משמעותית בגובה L2-3
בחלק אחורי. לאור שעבר מיפוי עצמות יש צורך לבדיקת MRI גב.
לגבי הברך בדיקתו לא מעידה על נזק מינסקוס או רצועה. ללא נוזל טווח מלא.
תוצאות MRI :
L5-S1- יש בקע דיסק מרכזי אחורי עם קרע של האנולוס, עם לחץ קל על השק הדוראלי, ללא עדות ללחץ על החוט. ללא עדות ללחץ על הקונוס או על השורשים.
לאחר הזרקץ גדוליניום ללא עדות להאדרה פתולוגית או ממצא פוקאלי.
התרשמות:בקע דיסק מרכזי אחורי ב L5-S1 .
יש לי כאבים לפעמים בגב התחתון כאשר אני עושה פעילות מאומצת וקצת כאבי ברך .
רציתי לדעת מה אתה חושב שיש לי ומה אני יכול לעשות כדי לטפל בה.
אני שואל פה משום שיש לי תור רק לעוד כמה חודשים דרך הצבא.
תודה רבה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק חלשב - תגובה
ד''ר גד ולן04/12/2010יש לך פגיעה בעמוד שדרה מתני שהיא בדרגת חומרה קלה וייתכן וטיפול פיזיוטרפי בלבד יספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב עליון צד ימין כתוצאה משברדני02/12/2010
לפני שנתיים עשיתי תאונת אופנוע ושברתי את עצם הבריח הימנית (ראה תמונה משלושה שבועות אחריי התאונה). מאז התאונה התלוננתי ללא הרף על כאבים בסוף הכתף הימנית, ממש בפינת הכתף, נראה לי חיבור של שני עצמות, גיד או משהו כזה. הכאב הוא כאב כמו של מכה יבשה. מופיע לעתים במתיחה של היד, אך לרוב רק שנוגעים בו.
כשהתגייסתי לצבא, לפני שנה, הכאבים החמירו והחלו להתפתח אצלי כאבים חדשים בגב העליון בצד ימין, קרוב לעמוד השדרה למעלה מהרגיל. הכאבים הופיעו בעיקר בישיבה ממושכת ובעמידה עם וסט, בעמידה רגילה פחות. במשך השנה כמעט ולא הייתי על המחשב, בזמן אחרון נודעתי שהכאבים הכי נוראיים בגב הם בזמן ישיבה על המחשב.
הכאבים בגב הם כמו זרמים חדים כאלה שמשתקים אותי. אחרי כמה דקות מול המחשב אני חייב לעזוב אותו ולשחרר את היד ולנסות למתוח את המקום. הכאבים לפי דעתי הם בשרירים. באמצע מטה שרירי הטרפז ( לפי מפת השרירים שיערתי).
עשיתי צילום אולטראסאונד בפינה של הכתף והממצאים היו - הדקקות גיד הביספס לכל אורכו.
הייתי פעמים רבות אצל אורתופדים בצבא, שלא נתנו מענה.
נאמר לי לאחרונה אצל אורתופד באריאל, שאין לי איזון בגב או משהו בסגנון, ולכן שרירים מסוימים מתאמצים על חשבון אחרים וזה יוצר את הכאבים. עוד הוא אמר שכל הישיבה שלי והעמידה שלי היא עקומה. בנוסף הוא דיבר איתי על ניתוח בגיד, ניתוח אורתוסקופיה, ושלח אותי לMRI כדי לבדוק אם אפשר לעשות את הניתוח.
שאלותיי הן - האם כדאי לעשות ניתוח כזה? מה החסרונות בו? והאם הוא יכול לעזור לי לכאבי גב? האם יש חגורת גב שיכולה לעזור לי? טיפול? ניתוח?
תודה רבה,
דני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה
דני02/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בגב עליון צד ימין כתוצאה משבר - תגובה
ד''ר גד ולן04/12/2010אם הבעיה היא בכתף אז יש מקום לארטרוסקפיה אך אם הבעייה היא בשרירי הכתף אז אין לזה פיתרון כירורגי וצריך לנסות כירופרקטיקה, פיזיוטרפיה ופלדנקרייז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחיםyyחיה02/12/2010
שלום
לפניכ 10 חודשים עברתי ניתוח אנדסקופי דיסקטומיה l4-5 שמאל. ולפני כ 3 חודשים עברתי שאיבת דיסק ב l4-5 מאחר והניתוח הראשון לא עזר . כיום חזרו הכאבים בגב תחתון ורגל שמאל ומרגישה זרמים בגב תחתון וכאבי ראש . להקלה נוטלת כדורי טרמדקס . האם ניתן לבצע בדיקה כדי לאמת שחרור נוזלים כפי הרגשתי?. עלי להוסיף שבזמנו עברתי טיפולים במרפאת כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוחים - תגובה
ד''ר גד ולן02/12/2010כנראה שהגיע הזמן לטיפול יעיל בבקע הדיסק שלך, כי אם אנדוסקופיה וצריבת דיסק לא עזרו כנראה שצריך ניתוח מיקרודיסקטומיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני?שרית01/12/2010
לפני שיש לי יציאה אני מרגישה תחושת גלים ורעד באזור פי טבעת לפני זה תחושת גלים וזרמים לאורך הגב האם יכול להיות שהצואה מגרה עצב בפי הטבעת או ההיפך? יש לי תחושת לחץ טיפה מעל אזור עצם זנב ותחושת שריפה ואז התחילו לי בעיות מעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה הגיוני? - תגובה
ד``ר ליאור מרום01/12/2010מה זה קשור לפורום ניתוחי עמוד שדרה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתך בבקשה..גל01/12/2010
שלום,
אני בת 20 וזאת תקופה ארוכה שאני סובלת מכאבי גב.
אני בצבא וקשה להגיד שאני מקבלת תשובות לבעיותי ובמקום זה מעבירים מבדיקה לבדיקה ומרופא לרופא והסיפור מתמשך כבר מעל חצי שנה..
לאחרונה ביצעתי CT אך עד שאראה רופא יקח המון זמן.
אני מבקשת את עזרתכן בלהבין מה הבדיקה אומרת..
:D12-L1 בסריקת
מודגמים גופי החוליות, הקשתות האחוריות והמפרקים הפצטאליים תקינים.
התעלה הגרמית תקינה.
הדיסקית הבינחולייתית בצפיפות וצורה תקינה.
:L1-2 בסריקת
המבנים הגרמיים תקינים.
הדיסקית תקינה.
:L2-3 בסריקת
המבנים הגרמיים תקינים.
הדיסקית תקינה.
:L3-4 בסריקת
המבנים הגרמיים תקינים.
הדיסקית תקינה.
:L4-5 בסריקת
מודגם בלט אנולרי היקפי מינימלי.
התעלה הרכה מוצרת.
:L5-S1 בסריקת
זיז אחורי הבולט משולי גופי החוליות מלווה בקע אחורי מרכזי של הדיסקית.
מודגם לחץ ניכר על השק הדוראלי.
התעלה הרכה מוצרת מאוד.
לסיכום: שינויים בע"ש כמתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתך בבקשה.. - תגובה
ד``ר ליאור מרום01/12/2010ישנה פריצת דיסק בגובה L5-S1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיקולופטיהנטשה01/12/2010
שלום ד"ר,
אני סובלת מכאבי גב, אגן, ומנימול ברגל שמאל
בבדיקת emg התגלה חשד לרדיקולופטיה בגובה s1 משמאל
ותשובות F ארוכות מעט לעצב הטיביאליס השמאלי.
אין עדות לניורטפטיה דיסטאלית סנסורית או מוטורית.
נקבע לי תור רק בעוד שבועיים לרופא המטפל ובינתיים אני מאוד דואגת, ולא מבינה את מה משמעות האבחנה. אשמח מאוד אם תוכל לענות לי על מספר שאלות.
1. מה המשמעות של האבחנה?
2. האם מדובר בנזק רציני לעצב?
3. האם דרושה התערבות כירורגית?
4.. האם זאת הסיבה לעקצוצים ונימולים ברגל השמאלית?
5. האם פגיעה בעצב S1 גורמת לכאבי גב תחתון?
תודה רבה על התייחסותך
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיקולופטיה - תגובה
ד``ר ליאור מרום01/12/20101) שיש האטה בהולכה העצבית
2) לא יודע
3) ללא בדיקה של MRI אן CT ולאחר בדיקתך
4) לא יודע ללא בדיקה
5) לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT עמ"ש מותניאביגיל30/11/2010
שלום רב,
אני כשנה לאחר תאונת דרכים קשה עם כאבים עזים בצוואר ובגב תחתון. ב CT עמ"ש מותני נכתב כי:
L4-L5: בלט אנולוס דיפוזי שטוח משיק לקדמת השק התקאלי.
L5-S1: ספונדילוליסטזיס מינימאלית עם ספונדילוליזיס מימין.
מה זה אומר? איזה טיפול היית ממליץ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT עמ"ש מותני - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/11/2010הממצאים אינם קשורים לתאונת הדרכים ככל הנראה ,טיפול נקבע לאחר בדיקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזות בעצם זנבשרית30/11/2010
אני פותחת שוב הודעה זה נורא חשוב איכות חיי נפגעה
איזה צילום עושים לראות למה ואם יש תזוזות בעצם הזנב שאני בכל אופן כן מרגישה?
רנטגן ומיפוי עצמות תקין
יש גם תזוזות בעצם אגן אחורית התחילו לי בעיות בסוגרים בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות בעצם זנב - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/11/2010אלו הם הבדיקות העיקריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בעצם אגן אחורית ואזור עצם זנבשרית30/11/2010
לפני כ 4 חודשים חטפתי מכה בעצם אגן אחורית מלווה בתחושת שריפה ועצם הזנב בנפילה ומאז התחילו לי בעיות בבטן תחושת זרמים בגב ובישבן ואי שליטה על סוגרים, אני מרגישה שעצב לוחץ לי באזור עצם אגן ומעל לעצם הזנב האורטופד הפנה אותי למיפוי עצמות ורנטגן וזה יצא תקין, מאז המכה גם אי יציבות ברגליים ודחיפות במתן שתן והגברת פעילות מעיים מה אפשר לעשות? איזה בדיקות? אני נואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בעצם אגן אחורית ואזור עצם זנב - תגובה
ד''ר גד ולן30/11/2010הבירור אינו מושלם כיוון שלא נעשה CT אגן וסאקרום להערכת העצם ולא נעשה MRI אגן לראות אם אין לחץ של דימום כרוני שהתארגן על העצבים לכיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר גד
שרית30/11/2010אני אוסיף שאני מרגישה תזוזות לאורך עמוד שידרה ובעיות מעיים של אי שליטה על הסוגרים ואי יציבות ברגליים האם זה אומר שיש לי פגיעה בעמוד שידרה? התחושה היא של שיוט ואי יציבות בעמידה ובישיבה אני מרגישה תזוזות... אני לא יודעת למה האורטופד לא נתן לי צילום סיטי אשמח לתגובה האם יש צילומים נוספים בפרט לסיטי ומרי שיוכלו להדגים למה כל תחושות התזוזות ושריפה בעצם אגן אחורית ותחושת זרמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לכתוב
שרית30/11/2010בשעינה לאחור על משענת אני מרגישה זרמים בגב שזה גם בחלק גב עליון האם יכול להיות שחלק אחד בעמוד שידרה שנפגע מקרין לאזורים אחרים? ממה שאני הכי סובלת זה מתזוזות ואי שליטה על סוגרים מאז המכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לכתוב - תגובה
ד''ר גד ולן01/12/2010את מתארת קבוצת סימפטומים שלא כלכך מוסברת על ידי מנגנון החבלה שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזוטרפיה אחרי קובלציהאמיר30/11/2010
אישתי עברה קובלציה ביום א' האחרון בעקבות פריצת דיסק בגובה L5 S1 אשר גרמה לכאבים ברגל שמאל. כרגע אין הטבה בכאבים.
האם מותר לה לעשות פיזוטרפיה כבר מחר בצהריים?
אם לא, אז מתי מותר?
אודה על תשובתכם המהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזוטרפיה אחרי קובלציה - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/11/2010מומלץ מאוד לשאול את הרופא שניתח.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופנתי לניתוח בגלל פריצת דיסק 3-5חביבה מזרחי29/11/2010
אני מעניינת לקבל חוות דעת שניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופנתי לניתוח בגלל פריצת דיסק 3-5 - תגובה
ד''ר גד ולן29/11/2010אז תבחרי מנתח ותגשי אליו להתייעצות שתכלוול בדיקה ועיון בבדיקות ההדמייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דיסקמיכל28/11/2010
לפני כ-10 ימים החלו כאבים עזים בגב התחתון עם השפעות בכאב ובתנועה על רגל שמאל. הכאבים נמשכים עד עכשיו כמעט ללא שינוי, למרות שאני נוטלת ארקוקסיה וטראמדקס. עשיתי C.T לאחר יומיים ובתשובה כתוב " S1-L5 בלט אחורי מרכזי של הדיסק מלווה בהסתיידות, עם לחץ קל על השק הדורלי. לסיכום: בקע דיסק אחורי מרכזי בגובה L5-S1".
שאלותיי הן: 1. האם מדובר בפריצת דיסק? מהי ההסתיידות? מהו שק דורלי?
2. אני עובדת כמורה זו השנה ה-20. האם ייתכן והעמידה הממושכת בכיתה/הישיבה הממושכת בבית בהכנות השפיעו על מצבי?
3. האם אוכל להמשיך כרגיל בתפקידי כמורה בהמשך?
תודה מראש,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/11/2010בכדי לענות על שאלה 1) צריך לראות הדמיה
שק דורלי הוא השק שמאגד את העצבים בתוכו, הסתידות- בדיוק כמו ששומעים.
2) זו שאלה לענין משפטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצות מן הניסיון האישי שלי.
מרים14/03/2011שלום לך,
לי יש בלט דיסק ובקע דיסק, וכן שינויים ארטריתיים בעמוד השדרה ובמפרקים.
שלום,
אני סובלת מכאבי גב תחתון כבר שנתיים, ומתקשה בהליכה ובעמידה ממושכת.
דרך אגב, גם אני הייתי מורה ומנהלת במשך 30 שנים.
אני מציעה לך להפסיק מיד את שתי התרופות.
הארקוקסיה זהמה לי את הכבד. תפקודי הכבד עלו באחוזים רבים מאד. כמובן שמאד נבהלתי. הטרמדקס, ממש ממכר מבלי שחשים בכך, ואני לקחתי הרבה פחות מן הכמות המוממלצת.
התנסיתי בטיפולים רבים, פיזיוטרפיה וטיפולים אלטרנטיבים, שלא עזרו.
היום אני מתמקדת בהידרותרפיה ובפלדנקרייז. שניהם עוסקים בתנועתיות.
גופי רגוע עכשיו. בקור הכאבים קשים יותר. אני עדיין מתקשה בעמידה ממושכת ובהליכה.
הומלץ לי ניתוח ואני נמנעת.
רציתי להזהירך בעניין שתי התרופות ומעט גלשתי :-)) לא נורא!
מאחלת לך בריאות טובה!
מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מרובות בע"שמני28/11/2010
שלום,
אני בן 35 בריא למעט פציעות אורטופדיות רבות.
לפני כעשרים שנים נפצעתי בברך שמאל. כעבור 3 שנים עברתי שחזור ACL ע"י הגיד הפטלרי. כעבור כשנה וחצי נפצעתי שוב ושוב בוצע לי שחזור ע"י גידי הברך. כמו כן עברתי שלוש ארטוסקופיות בברך ימין. בגין כל פציעותיי אף הוכרתי כנכה צה"ל.
מאז פציעות הברכיים חלה הדרדרות איטית והדרגתית בגב התחתון (פריצות דיסק) ככל הנראה בגלל יציבה שנהרסה וכעבור 10 שנים גם פריצות ובלטים בחוליות הצוואריות.
שאלתי - האם ייתכן קשר רפואי הגיוני בין פגיעות הברכיים לבין פריצות הדיסק בגב התחתון שהגיעו כמה שנים לאחר מכן וכן הבעיות הע"ש צווארי?
אשמח להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מרובות בע"ש - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/11/2010יתכן, אך קשר מדויק יש לקבוע רק לאחר מעבר כל החומר הרפואי שברשותך ולאחר בדיקתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקמשה27/11/2010
אובחנה אצלי פריצת דיסק L5-S1 בשנת 2004 אך סבלתי מכאבים עוד לפני
כבר הרבה שנים שאני חי עם זה, נכון להיום הכאבים מתגברים במיוחד בזמן ההתעוררות
בבקר
כיום אני בן 39 בצעתי בדיקה באוגוסט 2010 כוללת צילומים שבה נאמר שאין שינוי
יחסית לבדיקה של 2004 אך הרופא אמר שעקב החיכוך נגרם אזור רגיש וזיהומי שגורם
לכאבים.
יש לציין ששירתתי ביחידה קרבית בצבא וכנראה שעוד מהתקופה הזו החלו בעיות הגב.
השאלה שלי האם אתה ממליץ על ניתוח (במידה והצילום ששלחתי מספיק טוב)
ומה הם הסיכויים והסיכונים
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/11/2010האם תקבל את המלצתי לנתח אותך מבלי שנבדקת ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)