מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב -כשנה וחצי לאחר ניתוחאבי18/12/2010
שלוב רב.
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח כריתת דיסק בחוליות L4_L5 לאחר כאבים בלתי נסבלים ברגל שמאל.(עברתי לפני הניתוח3 זריקות אפידורליות ואחת תחת שיקוף)
הכאבים נרגעו לתקופה של חצי שנה,מאז שוב בהדרגה החלו להופיע כאבים בעיקר ברגל שמאל, הולכים ומתגברים.
לאחר צילום MRI מלפני שבועיים , אלו הממצאים (הרלוונטים):
סריקות L4-L5: סימני ניתוח. עדיין בלט דיסק קל היקפי עם לחץ קל על השק.
סריקות L5-L1: מודגם בקע דיסק לאחור עם לחץ על השק.
מה לדעתך נכון להיות הצעד הבא? יש לציין שאני עוד מעט בן 21, ומעוניין לחזור ולבצע פעילות ספורטיבית (בעיקר כדורגל) ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב -כשנה וחצי לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2010בעיתך אכן מורכבת, הפורום אינו המדיה המתאימה ליעץ לך.
בחר לך מנתח עמוד שדרה והתיעץ עמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה מותניספיר18/12/2010
שלום.עשיתי צילום רנטגן בגלל כאבי גב תחתון ורשום שיש עיוות גופםי חוליות וגם עקמת.מה הכוונה בעיוות גופי חוליות ומה הטיפול האפשרי?
האם כדאי לעשות צילום נוסף/אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה מותני - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2010ל א אוכל להגיב מבלי לראות את הצילומים בעצמי ולבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום עמ"ד קטע אחדשירן בר17/12/2010
בצילום עמוד השדרה עלה הממצאים הבאים:
צ.עמ"ש צווארי:
שינוים ספונדילוטים בגובה צ5 צ6 צ7.
צל חסר לגוף זר ברכמות רכות שמאל.
אני אשמח להסבר על ממצאים אלו תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צילום עמ"ד קטע אחד - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/12/2010אלו הם שינויים תואמי גיל ככל הנראה
כנראה שיש גוף זר באזור הצוואר- אנני יודע- זה הפענוח שצוטט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cymbaltaערן17/12/2010
שלום, אני בן 30 סובל מפריצת דיסק ב-L5-S1. כאבים עזים, לא יכול לישון בלילה, אלא אם כן לוקח פרקוסט. לאחרונה הרופאה נתנה לי דוגמיות של סימבלטה וכעבור קצת יותר משבוע חשתי הטבה משמעותית, עד כדי כך שישנם ימים שאני לא צריך לקחת פרקוסט כלל. שאלתי היא האם כאבי גב (לא ממקור סכרתי) מהווים אינדיקציה לקבלת הנחה (הבנתי שללא אינדיקציה המחיר הוא 180 ועם אינדיקציה 30). אשמח לתשובתך. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cymbalta - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/12/2010אנני יודע, תשאל בקופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בהליכהרותי@gmail.co16/12/2010
נפלתי על הצד הימני הצמוד לעצם הזנב. לאחר כשבועיים הרגשתי קושי חזק בהליכה ובגב תחתון ימני . בדיקת ct מעידה על בלט דיסק אחורי צדדי דיפוזי עם מגע בקידמת השק התקאלי. האם זאת סיבת הכאב? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בהליכה - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/12/2010לא ניתן להשיב לשאלתך ברצינות ללא בדיקה, יתכן שכן- יתכן שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שידרה ניתוחהילי16/12/2010
הומלץ לי לקבע 3 חוליות בגב תחתון בניתוח כדי להפחית כאבים עזים שאין להם מרפא. לאחרונה אני עושה הרבה דברים רק בעזרת חגורת גב. זה עוזר לי מאד. האם אחרי הניתוח ארגיש כמו היום עם החגורה? תחושה שהמקום מקובע ולכן לא כואב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שידרה ניתוח - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/12/2010אם את מסתדרת עם החגורה - למען השם, לשם מה ניתוח ?????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגורת גב - המשך
הילי18/12/2010מה - אפשר ללכת עם החגורה כל הזמן? הבנתי שמומלץ לזמנים קצובים אז אני משתמשת רק בעבודות בית אבל הכאבים חזקים מאד כל היום באופן כרוני!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגורת גב - המשך - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2010אין מניעה ללכת עם החגורה כמה שתרצי.
אם היא פותרת את מכאובייך- לשם מה ניתוח ??
אם בכל זאת יש כאבים - ניתוח בא כמוצא אחרון לאחר מיצוי כל האופציות השמרניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר תאונת דרכיםיפית16/12/2010
לפני כחודש וחצי נפגעתי בתאונת דרכים (לכאורה קלה..) רכב נכנס בי מאחור בעקבות בלימת פתע. לאחר כמה שעות חשתי ברע - הגעתי לבי"ח - ערכו צילומי רנטגן ואמרו שהכל בסדר העמיסו אותי במשככי כאבים והופנתי להמשך טיפול אצל אורטופד.
התלוננתי על כאבי ראש ,צוואר ,גב עליון ותחתון ואף על כאבים עזים מאוד של יד שמאל בעצם כל החלק השמאלי של גופי הוא הכואב יותר.התחחננתי לצילום של יד שמאל,כתף שמאל האורטופד אמר:" שככה זה ועם הזמן יעבור לא צריך צילום.." לפני כשבוע רופאת המשפחה הפנתה אותי לצילום עמ"ש צווארי וכתף בממצאים: עמ"ש צווארי :יישור יתר.צורת חוליות תקינה,החללים בין חולייתיים סדירים.
צילום כתף שמאל:מבנה גרמי תקין של העצמות היצרות רווח אקרומיו-הומורלי.לא הודגמו הסתיידויות ברקמות הרכות.
הייתי רוצה לדעת מה זה אומר.. ומה המשך הטיפול לכך...איך אפשר להקל על הכאב
רופאת המשפחה אומרת שזה משהו מולד... ולא נגרם כתוצאה מהתאונה..
הנני בת 29 בריאה מאוד ..לתשובתך המהירה אודה, יפית גדסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר תאונת דרכים - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/12/2010ככל הנוגע לעמוד שדרה- אין כל ממצא חריג
בד"כ כאבים חולפים לאחר כ 4-6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גביוסי15/12/2010
נחבלתי בגב בעבודה הרמת משקל כבד, ב-CT המימצאים בליטה אחורית קלה של סחוס הדיסקלי ,ללא לחץ משמעותי על השק הטיקלי בגובה L4-L5 . יש בקע דיסקלי מרכזי קטן עם סימני לחץ קל על השק הטיקלי בגובה L5-L1 , אני מטופל בזריקות אפידורל ישירות לעמוד השידרה יש מעט הקלה . שאלתי היא : האם אני יכול לשוב לעבודה פיזית הכוללת הרמת משקל כבד, להתכופף ולהרים משקל כבד של מעל 50 ק"ג ? {זאת עבודתי העיקרית}.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2010מומלץ שלא בטווח הזמן של 3-4 חודשים מהארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!אלינור15/12/2010
שלום ד"ר רציתי בבקשה לשאול שאלה ולקבל את עזרתך או עצתך אני עובדות 9 שעות ביום שעות העבודה שלי הם בעיקר בישבה בשנה האחרונה התחלתי לחוש כאבים בעצם הזנב בהתחלה הם היו מקומיים ועם הזמן תמיד כואב לי עצם הזנב בהליכה בשינה בישבהשאלתי אליך ד"ר האם זה יכול לנבוע מישיבה ממושכת או שזה יכול לנבוע משהו אחר אני נורא מפחדת שזה משהו גרוע וחלילה סרטני אודה לך על תשובתך ואם תוכל לתת לי עצות כמו כיצד ניתן למזר את הכאבים עוד אציין כי הכאב לא חזק אבל זה כאב תמידי ולמרות שאני משתמשת בבקבוק חם כדי למזער את הכאב זה לא כ"כ עוזר אני נורא מפחדת ממשהו סרטני אודה לך על תשובתך אלינור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2010"משהו סרטני" ניתן לבדיקה פשוטה על ידי אורטופד כללי בקופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצרות בחוט השדרה הצווארי
שלומית בר20/12/2010לפני 6 שנים בעקבות קושי לסובב את הראש ימינה ושמאלה הלכתי לרופא ושם אחרי צילום הוא שלח אותי לניתוח. בהתיעצות שניה עשו ליmri ובדיקת הולכה עצבית ונאמר לי כל עוד אני לא מרגישה נימול אין דחיפות בניתוח. בינתים אני עושה שיטת אלכסנדר. מה דעתך ומה אתה יכול להגיד על הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצרות בחוט השדרה הצווארי - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/12/2010דעתי תאמר לאחר שאבדוק אותך ואת ההדמיה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פיזיוטרפידני15/12/2010
שלום
ברצוני לדעת האם טיפול פיזיוטרפי בחשמל במכשיר קטן הניתן לרכישה בקופות החולים,יכול לגרום נזק מכל סוג שהוא לגב,לשריר,או לעצבים!!
הסיבה היא שאחרי הטיפול במרפאה גבר הכאב בגב התחתון!!בדיקת הC/T יצאה תקינה.
תודה מראש על תשובתכם
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פיזיוטרפי - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2010לא יכול לגרום לשום נזק !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבותרוויטל14/12/2010
שלום
באזור גב תחתון היכן שיש עצם אני מרגישה חוסר יציבות/ מן תזוזות בעמידה, בעמידה בנוסף אני מרגישה חוסר יציבות מכף הרגל ועד לחיבור בין הרגל לאגן לאלו בדיקות עליי להגיע?
מיפוי עצמות ורנטגן תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קושי וצליעה בזמן הליכה ממושכת
רוויטל14/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר יציבות - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2010אורטופד כללי יתן המלצותיו לאחר בדיקתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי עצמותתום13/12/2010
שלום דוקטור,
לפני כיומיים ביצעתי בדיקת מיפוי עצמות באמצעות קרני לייזר.
להלן תוצאות הבדיקה:
1. קליטה מוגברת בשליש עילום של גוף הסטרנום, יתכן וריאנט של הנורמה.
2. קליטה מוגברת קלה בטיביה פרוקסימלית משמאל, יתכן על רקע תגובת מאמץ קלה.
(Abnormal results of radioisotope scan of bones)
אבקש את עזרתך בניתוח והסבר התוצאות לעיל, ומה עלי לעשות [במידה ו..] ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2010הפנה את שאלתך לפורום אורטופדיה כללי- שם עוסקים בזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכוונה כשנאמר:"בלט דיסק כללי".?אבי.ב13/12/2010
האם הכוונה שהדיסק פרץ במלוא ההיקף של חוט השידרה ולא רק בכיוון קידמי או אחרי? והאם זה היינו-הך כשכתוב:"בלט דיסק מרכזי"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכוונה כשנאמר:"בלט דיסק כללי".? - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2010הכוונה בלט - לא פריצה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים ובלתי נסבליםמ.13/12/2010
שלום רב,
אימי בת 53 מזה חודש וחצי סובלת מכאבים עזים מהגב התחתון שיורדים עד שוק הרגל. היא חשה באזור הרגל שריפה וצריבה בעור והכאבים בלתי נסבלים.
בשבועיים וחצי הראשונים היתה מרותקת למיטה ללא יכולת לזוז ולנוע אפילו להטלת צרכים. לאט לאט החלה באמצעות הליכון לנוע ממקום למקום אך הכאבים לא עוזבים אותה.
היא לוקחת כמויות של כדורים כדי לשכך את הכאב שזה כלעצמו מאד מטריד.
הלילות הם לילות ללא שינה והיא סובלת מאד שלא נדבר על כך שאינה מתפקדת.
אתמל בצעה בדיקת EMG שיצאה תקינה להפתעתנו כי היינו בטוחים שזה מקור הבעיה.
אינני מתיימרת להיות רופאה אך מקריאת חומרים שונים ניכר כי התסמינים שהיא חווה מתאימים לסיאטיקה.
אימי ביקרה אצל מספר רופאים (אורתופדים בעיקר) שאבחנו זאת כדלקת. אנחנו אובדי עצות כי אחרי שכבר היתה הקלה כלשהי ביומיים האחרונים הכאבים שוב החמירו מאד.
אשמח לחוו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים ובלתי נסבלים - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2010אשמח לתת חוות דעת לאחר בדיקתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתוןקלודין12/12/2010
מה דעתך על טיפול בגלי הלם?
האם הטיפול מתאים לבעיה שלי.?.....אני אחרי הזרקות תחת שיקוף שלא הועילו כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/12/2010לא כתבת מה " הבעיה שלך" כפי הגדרתך.
כאבי גב??
גלי הלם יעילותם נמוכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)