מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות MRIאכרם12/12/2010
עשיתי קיבוע אחורי בגבהים L3 עד L5 לפני שנה .
אני בן 52 ויש לי כאבי גב וגם כאבים ברגל ימין.
עשיתי בדיקת MRI וזאת התוצאה
סריקת L1-L2: ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות.
סריקת L2-L3: ללא עדות לבקע הדיסקית. הפורמינות חופשיות.
סריקת L3-L4: מודגם בלט דיסק היקפי עם סימני לחץ קלים על השק.
סריקת L4-L5: בלט דיסק היקפי עם סימני לחץ על השק
סריקת L5-S1: סימני ספונידלוליסטזיס עם בלט דיסק קל היקפי לא מודגם לחץ ניכר על השק.
מה המשמעות והסיכונים ? האם צריך לעבור ניתוח ?
אודה לך מאוד על השירות הזה.
תודה רבה
אכרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/12/2010בגבהים בהם עשית ניתוח אין כל ממצא- לכל הפחות לפי ציטוט הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק - מה עושים?ניר12/12/2010
אני בן 35, בשנה האחרונה אני סובל מכאבים בגב התחתון אך בעיקר בהקרנה לאורך כל רגל ימין. במהלך השנה היו כמה התקפים קשים שחלפו תוך כמה ימים. אולם לפני שבועיים חשתי כאב חד מאוד ומאז אני מרותק למיטה ללא יכולת ללכת אפילו מרחק קטן. אני סובל מכאבים חזקים לאורך רוב היום. מתקשה בשינה ומתקשה במתן שתן. למרות שבועיים של מנוחה מוחלטת אין כמעט שיפור.
היום קיבלתי תוצאות בדיקת CT:
"העמדה הלורדוטית תקינה.
בגובה L5-S1: בלט אחורי של האנולוס הלוחץ על קדמת השק התקאלי.
ביתר המרווחים מבנה שמור. "
ניסיתי פיז'ותרפיה ונעלי אפוס שלא הועילו. עתה אני מנסדה הידרותרפיה ועיסוי סיני שבינתיים לא נותנים תוצאות.
חיי נהרסו. מה עוד ניתן לעשות בטווח הקצר כדי לקום על הרגליים ובטווח הארוך כדי שלא ליפול שוב??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק - מה עושים? - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/12/2010בלט דיסק כפי שצטטת, אינו מתאים לתמונה הדרמטית שאתה מדווח.
יש להמשיך ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כמוך L5-S1 עברתי את זה:
רותם08/01/2011תרופות אנטי דלקטיות
תרופות הרגעה ברמת מורפיום
שתי זריקות אפידוראל
דיקור סיני - 12 מפגשים
טנס
העזרות במקל הליכה להפחתת הלחץ
טיפול במדבקות ע"י כירופרקט להעלמת ההקרנה על הרגליים
מים חמים באזור הכאב (אך לא לוהטים)
כל הנ"ל בשילוב מנוחה טוטאלית כמעט 24 שעות (למעט שירותים ואמבטיה)
במשך 90 יום....כאבי תופת...ייאוש...תיסכול...בכי...מה לא...
לאחר 90 יום ובמצטבר לאחר חצי שנה - הכאב נעלם וחזרתי אדם חדש
אבל אבל אבל...
לאחר שלוש שנים ההתקף חזר ואני חושש שיחמיר....
ממש מייאש ומתסכל שבעידן הזה אין תשובה הולמת רופאית לעניין פריצת הדיסק.
הכל ניסויים יש שמצליח ויש שלא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר לא פחות חשוב:
רותם08/01/2011השתמשתי בהרבה משחת וולטרין ואיך שציינתי במכשיר הטנס
והכי חשוב עברתי לישון על מזרן הכחול של הילדים (ולא העמינחים או הסימונסים למיניהם)
הייתה ההקלה מיידית ששכבתי על מזרן הילדים (הכחול הדק) מאשר שכיבתי על העמינח.
אבל זכור שזה דורש הרבה סבלנות והרבה זמן להחלמה.
בנוסך הצטרכתי ויטמין ששמים מתחת ללשון לחיזור השרירים.
היה לי כרס ומרוב חוסר תיאבון הכרס נעלם וגם זה גורם מכריע - הלחץ על הדיסק פחת.
ליבי איתך ועם כל אחד אחר ואחל לכולנו החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הזנב- חסרת אוניםשרית12/12/2010
כשאני שמה אצבע על עצם הזנב אני מרגישה תזוזות/רעד מחושים זה מקרין לי לעכוז ומתחילות בעיות מעיים האורטופד שלי אמר לי שחוץ ממיפוי עצמות ורנטגן אין עוד צילום שיוכל להראות למה יש תזוזות באזור (האם מרי כן יוכל להראות? הוא אמר לי שבחיים לא יאשרו) ולי זה נשמע לא הגיוני כי בישיבה יש רעד לא נורמלי באזור של עצם הזנב עד פי הטבעת אם יש צילום נוסף שאפשר לראות תזוזות של חוליות בעצם הזנב אשמח לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי של מפרק באזור אני באמת לא
שרית12/12/2010יודעת אני רק יודעת שאני מרגישה את הישבן זז- האם נזק לעצמות הירך יכול להסביר תזוזה תחושת "תזוזה"של הישבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסק נוקלאופלסטיאנה11/12/2010
שלום.
האם אפשר לקבוע צורך בניתוח נוקלאופלסתי על סמך צילום רנטגן בלבד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק נוקלאופלסטי - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/12/2010ממש, אבל ממש לא !!!!
קשה לי להאמין שהציעו לך ע"ס צילום, אבל אם כן, - לפנות לרופא אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בסקרום - הורס עצם חוליה l1 l2מישל11/12/2010
אבי בן 74 מזה חודשיים סובל מכאבים עזים (מופשטים) בעיקר בישבן.
בבדיקת c. t. - בסקרום גוש רקמתי מעוגל במימדים 4*5 הורס עצם.
פגם בעצם, פורצת עצם בפדיקל משמאל בגובה l2 מלאות רקמתית.
ממצא לוואי: בעונה שמאלית של הכבד, ממצא היפודנסי בקוטר 1 ס"מ
אינו ניתן לאיפיון בפרוטוקל זה.
אנא מכם, אבקשכם המלצה - מומחה לטיפול \ניתוח לאזור ספציבי זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בסקרום - הורס עצם חוליה l1 l2 - תגובה
ד''ר גד ולן11/12/2010ד"ר יהודה קולנדר מהמחלקה לאורתופדיה אונקולוגית בבי"ח איכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגנוזה - אחוזי הצלחה בניתוח הנ"ל
מישל11/12/2010אחוזי הצלחה בניתוח - הסרת גוש בסקרום - פרוגנוזה במקרים כאלה, והאם ידוע לך על מקרים, ותקופת שיקום משוערת,..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עינב10/12/2010ובמה זה פגוע? מה זה עושה לגוף?
זה בעיה? זה לא בעיה?
סליחה על כל השאלות!:S* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק שורשי L5 S1 מימין.עינב10/12/2010
אני בת 21 וכמעט שנתיים סובלת מכאבי רגליים שהתחילו בצבא, שברי מאמץ מאובחנים ב2008 אך במיפוי האחרון שעשיתי בנובמבר 2010 לא נימצאו שברי מאמץ וגם לא דלקות פרקים ברגליים.
ביקשתי שהרופא ישלח אותי לנוירולוג לבדוק ולשלול נוירופתיה.
בבדיקה EEG אם אני לא טועה, גלי חשמל ברגל כתוב לי ככה:
"בבדיקה הולכה נימצא:
אין עדות לנזק של BILAT PERONEAL N.
BILAT TIBIALIS POST N.
גלי F של RT. TIBIALIS POST N.מאורך (5,50).
סיכום:
קיים נזק שורשי L5 S1 מימין."
מה כל זה אומר?
L5 S1 כבר הבנתי שזה חוליה בעמוד השידרה, מה אומר נזק שורשי
מה אומר השאר?
אני מחכה גם לCT עמוד שידרה
אני כמובן אלך לרופא, ולנויורולוג בחזרה אך דחוף לי להבין מה זה אומר ואני אשמח אם מישהו אוכל לעזור לי להבין לפחותתת חלקית.
המון תודה מראש!
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק שורשי L5 S1 מימין. - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/12/2010זה אומר שיש עיכוב בהולכה העצבית בשורשים הנ"ל מימין .
זה עדין לא אומר מאומה ללא הקשר קליני ל בדיקתך ול CT שתעשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אבל אומר
עינב10/12/2010היי ד"ר ליאור מרום
מה זה אומר עיכוב בהולכה העצבית בשורשים הנ"ל?
מה האבחנה אומרת בשפה פשוטה יותר..
שוב המון תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אבל אומר - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/12/2010במקום להוליך במהירות X, זה מוליך במהירות Y שהיא איטית יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עינב10/12/2010ובמה זה פגוע? מה זה עושה לגוף?
זה בעיה? זה לא בעיה?
סליחה על כל השאלות!:S* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב2008 מעדתי במדרגות ביתי ושברתי את
נבו צביקה18/12/2010חולליה ל 5....מזה כ5-6 חודשים אינני שולט על מת צואה...כל הניסיונות שלי לא מצליחים ואני עושה במכנסיים ללא כל ששליטה...זו סיטואציה שיכולה לקרות ברחוב או באוטובוס ואפילו בבית....מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהב2008 מעדתי במדרגות ביתי ושברתי את - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2010חבל מאוד שאתה סוחב את זה 5-6 חודשים.
יש להתיעץ בדחיפות עם מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןקלודין10/12/2010
שלום לצוות הרופאים
לפני 3 חודשים עברתי הזרקה תחת שיקוף לכאבי גב תחתון.
הבעיה בלט בחוליות 4-5הטיפול היה כואב מאד מאד ...ולא עזר במאומה.
השאלה אם כדאי לחזור שוב על אותו טיפול? או להמשיך בטיפול גלי רדיו שאנני יודעת מהו?
ומה הסיכון בו? ואם הכאבים כמו הזריקות?
אודה לכם אם תשיבו לי על כך....אני מוזמנת לבקורת ב-12.12.2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/12/2010עקרונית, אם אין הטבה לאחר טיפול כזה- אין סיבה לחזור עליו.
גלי רדיו הוא טיפול שמתאים לפתולוגיה מסוימת בלבד- הוא לא טיפול "קסם" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ כללי בקע דיסקיניב10/12/2010
שלום רב,
מפענוח MRI - יש לי בקע דיסק אחורי שמאלי L5-S1, הגורם לחץ על השק ועל שורש העצב S1 משמאל.
קיבלתי המלצה לניתוח דיסק להסרת הלחץ.
שאלותי :
האם דחייה של ניתוח מבחינתי היא מושכלת ? האם ייתכן נזק שבאי ביצוע ניתוח כזה ?
מה הסיכוי שבמצב זה יחול שיפור במצבי שבא לידי ביטוי בצליעה והליכה כפופה ?
מה הסיכונים שבניתוח "פתוח" להסרת הלחץ . ניתוח דיסק רגיל.
אנא, כל תשובה בעניין מאד תעזור לי. גם אם באופן כללי בלבד.
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ כללי בקע דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/12/2010לא ניתן להשיב על שאלותיך בצורה זו.
שאלותיך צריכות להבחן על סמך תלונותיך, בדיקתך וההדמיה שלך- אין רפואה "מרחוק".
אם תרצה לשמוע "דעה שניה" , הפגש עם מנתח עמו"ש להבהרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת היפוך-גב BACK יכולה לעזור?יעלי09/12/2010
אני סובלת שנים מכאבי גב תחתון בעוצמות משתנות. עד היום טיפולי פיזיוטרפיה וכירופרקטיקה לא עזרו לאורך זמן. האם מיטת ההיפוך בשיטת INVERSION TABLE יכולה לעזור בטווח הארוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה לעזור כמו לרבים אחרים
גל-פיזיוטרפיה04/03/2011הרעיון הגיוני: למתוח את עמוד השדרה נגד כח הכובד וכך משתחרר הלחץ הבין חולייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטת היפוך-גב BACK יכולה לעזור? - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/03/2011אם לא מדובר בתחלואה שמצריכה כירורגיה, גם טיפות מי נהר הירדן יכולות להועיל, בדיוק כמו מיטת היפוך וקסמים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטת היפוך-גב BACK יכולה לעזור? - תגובה - תגובה
ד''ר גד ולן07/03/2011מה ההיגיון במיטת היפוך שגורמת להפעלת עומס דווקא על חוליות ע"ש גבי וצוארי שאינן מתוכננות לשאת עומס זה ?
כחובב היסטוריה בדקתי ומצאתי שראשיתן של מיטות ההיפוך בשנת 1492 במכון הפיזיוטרפיה של תומסו דה טורקוומדה, שהיה גם הראשון לטפל בחימום מקומי ולעיתים בקירור... רק אז היתה לו בעייה לשלוט בעוצמה ולכן רוב מטופליו או שנשרפו חיים או שקפאו למוות. דווקא אלו שטופלו במיטות היפוך לא רק שנותרו בחיים, אלא גם ראו את "האור" ועשו תשובה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמורה להסטוריה הייתי מציע לך להעמיק
נורית10/03/2011איזה לחץ על הצוואר? נראה שהבנתך קצת מטרידה.כל עמוד השדרה משוחרר לחלוטין. אני משתמש שנים רבות למרות שמנתחים שלחו אותי לניתוח.למזלי לא האמנתי להם והיום אני בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמורה להסטוריה הייתי מציע לך להעמיק - תגובה
ד''ר גד ולן12/03/2011גם המורה שלי להיסטוריה לא ידעה שום דבר על היסטוריה אירופית, כל מה שעניין אותה זה אבנים סביב חברון ומה קרה להן ב-5000 השנים האחרונות.
ולגבי אי ההתאמה הדיקדוקית בין לשון הזכר של ההודעה ושם הנקבה של המשתמשת , ראה/ראי הודעה בסוף.
צר לי אם המעסיק שלך יפטר אותך עקב הטעות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה את הזלזול.ניתוח הוא אולי
נורית10/03/2011חד הפתרונות ולא הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה את הזלזול.ניתוח הוא אולי - תגובה
ד''ר גד ולן12/03/2011האם עברת ניתוח שינוי מין, שכן ההודעה הקודמת כתובה בלשון זכר, והשם הינו בבירור שם המוענק בד"כ לבנות או ( השם נורית יינתן רק לבנים שהוריהם רוצים להתעלל בהם...).
יש לי כבר זמן רב חשד שהפוסטים הקשורים בהיפוך גב הינם טוקבקים ממוסחרים של אחת מחברות קידום המכירות "האינטראקטיביות".
החל מיום א הקרוב כל פוסט שיקדם עמידה על הראש כטיפול במשהו יימחק על ידי, אלא אם כותב הפוסט יצליח לשכנע אותי שאכן הוא מטופל אותנטי ולא עובד קבלן ב-Call center.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב כרונייםס09/12/2010
שלום,
לאימי יש כאבי גב, שמשתקים אותה למיטה במשך שבוע עד 10 ימים, היא מנוטרלת לגמרי.
הכאבים האלה פוקדים אותה כל חודש בקביעות לשבוע פלוס, הדבר נמשך כבר חצי שנה.
כאבי הגב החלו לה בשנתיים האחרונות אך זה תופס תאוצה. אמרו לה שאין מה לעשות.
1. באמת שאין מה לעשות?
2. מה יש לה בעצם?
3. איך ניתן למזער או למנוע את התופעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב כרוניים - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/12/2010היות ואנחנו עוסקים ברפואה, וברפואה בודקים אנשים כדי לדעת מה יש להם, אין ביכולתי לבצע אבחנה דרך מחשבות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתחושהשרית09/12/2010
כשאני יושבת או עומדת אני מרגישה עמידה על "עצמות" בישיבה אני מרגישה לרוב את עצמות הישבן וכשאני מכווצת את הישבן אין וכמעט תחושה, כנל לגבי פי הטבעת
אני מרגישה חוסר יציבות ברגליים האם רופא אורטופד יכול להפנות אותי לבדיקת מרי למותן ועצם הזנב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בתחושה - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/12/2010מומלץ לפנות בהקדם לבדיקת רופא- אלו אינם סמנים שרצוי להתעלם מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספונדלוליזיס וספונדלוליסתזיסדור דרור07/12/2010
עפ"י C.T ובדיקת רופאים ליזיס איסטמי L5S1 ליסטזיס דר' 1 הייצרות פורמינלית דו"צ . בבדיקה של ד"ר איליה פיקרסקי נימצא חולשה באצבעות רגל ימין .המלצתו היתה זריקה אפידורלית תחת שיקוף . במידה וטיפול זה לא ישפיע תוך 3 שבועות יהיה צורך בניתוח דחוף אחרת אאבד את התחושה ברגל .
שאלתי : האם המצב כו חמור ?
האם יש טיפול אלטרנטיבי
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדלוליזיס וספונדלוליסתזיס - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/12/2010נבדקת פיזית על ידי רופא שראה גם את ההדמיה שלך- לאיזו תשובה אתה מצפה כשאתה מפנה שאלה כזו בפורום מבלי הנ"ל ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאדם07/12/2010
האם מישהו מכיר מנתחים שמבצעים הוצאת דיסק ללא קיבוע של פלטה אלא עם כלוב טיטניום בין החוליות בלבד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גד ולן09/12/2010אני לא מכיר כאלה וטוב שכך, כבר משנת 1999 ברור לכל מנתח שפוי שהכנסת כלובי איחוי ללא תמיכת ברגים היא טעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר גד
אדם13/12/2010תודה על תגובתך אך עם זאת אני קצת מופתע מכיוון שדבר זה אינו מופרח עד כדי כך
יש בי"ח שמנתח בשיטה זו כמו כן יש את פרופ' אשכנזי שגם מנתח בשיטה הזו.
אני גם קראתי מאמרים ומחקרים המראים שאין הבדל בין השיטות והסיבה ששיטה זו אינה נפוצה היא מכיוון שקיימת רק כעשור ואין עדיין הוכחות של מספיק שנים לגבי הצלחתה אך לגבי הצוואר נראה ששיטה זו עובדת טוב כמובן שמיותר לציין את יתרונות השיטה ביחס לשיטת הפלטה (קידוח החוליות,קיבוע חד צדדי,וכו..)אך הייתי שמח לשמוע את דעתך לגבי החסרונות שלה בצורה יותר ספציפית כמו כן אשמח לשמוע את דעתך לגבי הלחץ המופעל על הדיסקים שמעל והאם יש הבדל בלחץ בין השיטות הרי שתי השיטות בסופו של דבר יוצרות קיבוע
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בנזק עצבי?שרית06/12/2010
בשכיבה במיוחד ובעמידה יש תחושת זרמים לבטן וישר מתחילות פעולות מעיים אני כבר לא יודעת מאיפה זה בא אני מועמדת למרי צוואר אילו בדיקות עושים כדי לראות אם אין גירוי עצבי למערכת העיכול? בעת יציאה יש רעד פיזי חזק באזור אודה מאוד לתשובה אני נורא סובלת ואני רק בת 24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר בנזק עצבי? - תגובה
ד''ר גד ולן09/12/2010אף אחת מהתופעות שאת מתארת לא יכולה להיות קשורה לבעייה בעמוד השדרה הצווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגובה הנכון של הטלוויזיהטליה05/12/2010
האם יש הנחיות או המלצות לגבי הגובה הרצוי לתליית טלוויזיה על קיר בחדר שינה? כלומר לצפייה במצב שכיבה על הגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגובה הנכון של הטלוויזיה - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/12/2010???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי אם
טליה07/12/2010השאלה שלי לא הובנה או שאני לא מבינה את התשובה, ודי התבלבלתי מזה עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)