מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקיםליאת27/12/2010
שלום ד"ר ,
בצעתי MRI של עמוד שדרה מותני L5 - S1 פריצת דיסק שמאלית גדולה סוגרת את הרצס הלטרלי וכן מיצרה את תעלת השורש השמאלית.
אני סובלת מכאבים חזקים גם בגב וגם ברגל שמאל למעלה משנה האם יש פתרון? אודה לתשובתך אני ממש מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/12/2010היאוש שלך יכול להפתר בקלות לאחר יעוץ פורמלי עם מנתח עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת תוצאות סיטי עמוד השידרהנועה26/12/2010
שלום
עברתי לפני חודש סיטי של עמוד השידרה לאחר שהיה חשד לפריצת דיסק בגב התחתון והקרנה לרגל ימין
בתוצאות כתוב:
L4-L5 - בלט סל של דיסק לאחור ,לחץ קל על מוצא השורשים
L5-S1 - היצרות המרווח,בלט דיסק לאחור, לחץ קל על ה(נראה כמו המילה "שם" ) והיצרות מוצא השורשים
אין הרס גרמי
אין גוש פארספינלי
אפשר הסבר קל? יש לי תור לרופא רק שבוע הבא ואני בלחץ שזה דורש ניתוח
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהבנת תוצאות סיטי עמוד השידרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/12/2010לפי פענוח CT- ממצאים אינם דורשים ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חסכת לי הרבה לחץ
רות26/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה עלאני26/12/2010
פרטים לגבי ניתוח IEDT ל-L4-L5. האם מדובר בצריבת דיסק (קובלציה) או שזה משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/12/2010IDET היא טכנולוגיה שלא משתמשים משום שלא הוכח שהיא יעילה.
כיום מקובל לבצע קובלציה ( נוקלאופלסטיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מישהו שמע?תודה24/12/2010
האם מישהו שמע על הניתוחים האנדוסקופיים לפריצות דיסק של ד"ר דוידוביץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE: האם מישהו שמע?
תודה24/12/2010שמי סוזנה – שושי גני, ונותחתי על ידי ד"ר שלמה דוידוביץ בערב חג השבועות האחרון בפריצת דיסק שעברתי בחוליות L4-L5 הגעתי לניתוח ישובה בכיסא גלגלים מלאה במשככי כאבים וסובלת סבל בל יתואר.
היום אני מתפקדת ופעילה כבעבר. ד"ר דוידוביץ ממש הציל אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תודה24/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך ההחלמה
עידית17/02/2011כמה זמן בערך לוקחת החלמה מניתוח כזה? תוך כמה זמן ניתן לחזור לתפקד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נותחתי- "המהנדס"
מיכה24/12/2010נותחתי לפני שנה בדיוק על ידי ד"ר דוידוביץ- הובטחו הרים וגבעות.
בפועל - הניתוח נכשל, הכאב ברגל שמאל נותר ללא שינוי ועשיתי ניתוח חוזר אצל מנתח אחר מהמרכז, שלשמחתי פתר את בעיתי באופן מוחלט.
במחקר שערכתי (לצערי רק אחרי שנותחתי, מברור עם אנשים שנותחו) מסתבר כי הנ"ל מנתח בסוג אחד ויחיד של ניתוח שלדבריו נותן מענה לכל התחלואות.
לצערי- לא כך הדבר, ומשיחה שערכתי עם עוד שני מנתחים מהמרכז ( אני תושב המרכז) טרם הניתוח השני, מסתבר שישנה בעיה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי המנתח השני? אם אפשר לדעת. תודה
לירון02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה חמה
מירב02/01/2011היי !
עברתי את הניתוח בדיוק לפני שבוע ד"ר דוידויץ הציל אותי הוא אדם מדהים. אני ממליצה בחום לא צריך להמשיך לסבול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשוקייםאני24/12/2010
הי. סובל מפריצת דיסק כ-10 שנים ב-L5. הכאב מתבטא בכאב גב תחתון המקרין לרגל שמאל.
בחודשיים האחרונים החלו לי כאבים בשוקיים.
כאב מתגבר במנוחה ומוקל בהליכה.
האם אופייני לפריצת דיסק L5 או שעליי לבדוק כיוונים אחרים ? (אולי כלי דם-דופלר?).
אגב - אני בן 33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תגובה
אני27/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשוקיים - תגובה
ד``ר ליאור מרום28/12/2010שווה לחזור על ההדמיה, 10 שנים זו תקופה ארוכה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההדמיה עדכנית
אני30/12/2010ב-MRI רואים שחיקת דיסק L5. העניין הוא שלאחרונה החלו לי כאבים בשוקיים הקדמיות המלוות בתחושות קור. השאלה שלי אם זהו כאב אופייני לבעיה או שעליי לבדוק כיון אחר. (כלומר ללכת להיועץ במנתח עמו"ש או אולי מומחה כלי דם).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סיטייפה23/12/2010
שלום רב...
אני בת 30
עברתי תאונת דרכים
אני סובלת מכאבים נוראים בגב תחתון בצד ימין וכואבת לי מאוד הרגל בקושי יכולה ללכת עליה.
נשלחתי לצילום סיטי
בממצאי הבדיקה נרשם לי כך :
במרווח L3-L4 - בלט דיסק אחורי עם בקע מרכזי הגורם ללחץ על השק התקאלי ומחיקה של שומן אפידורלי הסמוך , לא הודגם לחץ משמעותי על השורשים
במרווח L4-L5 -מרווח דיסקלי מעט מוצר- הודגמה פריצת דיסק גדולה מדיו לטרלית מימין הגורמת ללחץ קשה על השק התקאלי ובמהלך של השורש הסמוך ממוצאו עד למעבר פרומינלי.
התעלה הספינלית רכה מוצרת עד 0.5 ושומן אפידורלי מחוק ברובו
ועוד נרשם
התרשמות : בלט דיסק אחוריים מרכזיים קלים ב- L2-3 L3-4
פריצת דיסק גדול מדיו לטרלית מימין ב - L-4-5
אני ממש סובלת , אני אודה לכם אם תשיבו לי על ממצאי הבדיקה ומה ניתן לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום סיטי - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/12/2010יש לך פריצת דיסק בגובה L4-5, התיעצי עם מנתח עמוד שדרה באופן פורמלי לגבי המשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- disc nucleoplastyדייב שגיא23/12/2010
אני סובל כאבים קשים ביותר ברגל שמאל כתוצאה מפריצת דיסק והצרות ספינלית.
האם הפרוצדורה הזו יעילה במצבי ומהם סיכויי ההצלחה והסיכונים? אני בגיל פרישה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר disc nucleoplasty - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/12/2010צריך לראות MRI שלך בכדי לדעת האם אתה מתאים לפרוצדורה.
נוקלאופלסטי לא עוזר במקרה של הצרות תעלת שדרה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלט דיסק צווארי (C5-C6)אמיר22/12/2010
בבדיקות נאמר לי פלט דיסק קדמי. האם פלט סופו להתפתח לכדי פריצה? האם פעילות (שחיה ויוגה ) יכולים להחזיר את הדיסקוס למצבו התקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה משנה ,אני בן 37
אמיר22/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלט דיסק צווארי (C5-C6) - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/12/2010בלט ולא "פלט".
לא אומר דבר לגבי מה שעשוי לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתוןדן22/12/2010
שלום, לפני ימים אחדים הרמתי משהו כבד,וכתוצאה מכך הופיעו לי כאבים בגב התחתון. הכאבים
מופיעים שאני מנסה לרוצץ או לקפוץ במקום.אני חושש מאוד כי בעבר לא היו לי כאבי גב בכלל.מה ניתן לעשות?ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/12/2010להמתין בסבלנות בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולוןמאיה21/12/2010
דר' שלום רב,
אני בת 24 אם לפטועה כבת שנתיים וחצי וסובלת מאוד מכאבים בגב..הבעיה התחילה
בגיל הבגרות, אך בצבא החמירה אף יותר עקב תפקידי בנסיעת ג'יפים.אני יודעת שיש לי עקמת בעבר אבחנו לי זאת וגם רואים אותה.שאלתי היא-האם בגילי מתאפשר לבצע ניתוח?
אני נורא מיואשת מכאבים עזים ומבחינה אסטטית.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולון - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/12/2010ניתוח אפשר לבצע תמיד- השאלה האם את בכלל זקוקה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןאהובה20/12/2010
שלום
לפני שבעה חודשים סבלתי מפריצת דיסק שאובחנה ע"י MRI , הפריצה התבטאה בכאבים עזים ברגל ימין לכול אורכה ונימול בכף הרגל. טופלתי בכדורים ומנוחה.לפני כחודש נפלתי על הישבן , וכעבור שבוע שוב החלו כאבים עזים מאד בכל רגל ימין, הטיפול התרופתי לא עוזר ואני חסרת אונים. מה עליי לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/12/2010פשוט מאוד- להבדק אצל מנתח עמוד שדרה ולשמוע על דרכי הטיפול שהוא מציע.
אין טיפול באינטרנט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מרי צווארישרית20/12/2010
לדר שלום הנה תוצאות של מרי צוואר אציין שאני עדיין סובלת מחוסר יציבות לאורך עמוד השידרה בעמידה בשכיבה ובישיבה כמו כן שמתי לי לבעיות ברגליים באגן ובסוגרים...
הודגמה תעלה ברוחב תקין. הודגמה סקוליוזיס קלה קמורה לצד שמאל. בגובה c5-c6 הודגם מוקד פתלוגי בחוט טיבו אינו ברור, האם מוקד מיאליטי, סירינקס קטן, דמיאלינטיבי? לאחר הזרקת גדוליניום מוקד זה אינו מקבל האדרה רצוי על המשך ברור.
לא הבנתי מה הממצא והאם עליי לדאוג?
איזה רופא יכול לתת לי סיטי לסקרום? האם לחץ עצבי באזור יכול להסביר פגיעה עצבית בפי הטבעת ובשלפוחית השתן? רופא עמוד שדרה שלח אותי לעשות סיטי מותני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מרי צווארי - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/12/2010עליך להתיעץ בהקדם עם מנתח עמוד שדרה, הממצאים בחוט השדרה הם חולניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף????
שרית21/12/2010ד"ר שלום אני מאוד מאוד מודאגת מזאת אומרת חולניים??? הייתי אתמול בבלינסון אצל אורטופד לעמוד שידרה והוא נתן לי סיטי מותני הוא אמר שיש לי סירקינס אבל על סמך מה?????
אודה לתשובה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף???? - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/12/2010על סמך ה MRI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הרי צטטת תוצאות- לא ???????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שאלה??
שרית21/12/2010כן אבל הם שאלו אותו "מוקד פתלוגי בחוט טיבו אינו ברור, האם מוקד מיאליטי, סירינקס קטן, דמיאלינטיבי?" או שזה כבר האבחנה? בבקשה אודה לתשובה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כאב לאחר קיבוע עמוד שידרה.כאב גב.19/12/2010
אבא שלי (כמעט 80)עבר קיבוע בעמוד השידרה ולאחר שהשתחרר מבית החולים(בערך לאחר שבועיים) ניסה לחזור מהר לשיגרה ולא רצה הליכון.
הכל היה בסדר והיציבות שלו היתה יחסית למנותח מעולה והוא השתדל ללכת כמה שאפשר(עדיין היו כאבים רק הוא לפחות הלך כמה שיכל).
אחרי כחודש פתאום ביום אחד היתה התדרדרות במצבו והוא ממש לא יכל לקום מהמיטה.
ביום למחרת חזר קצת להליכון רק הכאבים היו בלתי נסבלים.
הלכנו שוב לרופא בבית חולים בו נותח והוא רצה שהוא יעבור צילום רנטגן כדיח ליראות את המצב.
הקיבוע לפי הרופא בסדר וכל מה שהוא הציע זה להגדיל את המינון של התרופה נגד כאבים.
עבר שוב כמעט חודש ואין שיפור.
אגב,הוא ירד הרבה במשקל בזמן ההחלמה.
האם ביגלל הנסיון לחזור מהר לשיגרה יצר אולי לחץ על הגב שלו ולכן יש כאבים?
או האם ביגלל ירידה במשקל קשה לו ליסחוב את משקל הקיבוע ולכן יש כאבים?
עוד משהו,התרופה גורמת בעיות ביציאה בשירותים ובשבועיים לפני הבעיה של ההתדרדרות הוא התקשה בשירותים כי לא היה לו מיכל המרוקן שהמליצו הרופאים לתקופה הזו.האם אולי לחץ ביגלל בעיה ביציאה כשהוא בשירותים גם יכול להעמיס וליצור לחץ על איזור הגב ולכן כאב הגב שלו לא נפסק או שיש משהו אחר שיכול ליגרום לכך שהוא חזר לאחור ולא מצליח להתקדם וללכת בלי כאב שלא פוסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות כאב לאחר קיבוע עמוד שידרה. - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/12/2010לא ניתן ליעץ לו ללא בדיקה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ללא רקע!!! מיואשתsima18/12/2010
שלום,
אני בת 24, כבר שנה וחצי סולת כאב בירך שמאל ובגב תחתון.
אני סטודנטית עובדת במעבדות.
עשיתי סריקה של המון בדיקות, צילומים וטיפולים:
עשיתי בירור ריאמטולוגי (מקיף בדיקות דם, וצילום MRI), אורטופידי (מקיף, CT, מיפוי עצמות, MRI), ניורולוגי (בדיקה נוירולוגית בסיסית ללא בדיקות מקיפות), אפילו בדיקת קולונסקופיה לשלילת מחלת באוול.
נשיתי תרופות נוגדי כאב, ותרופות אנטי-אינפלמטוריות כמו איתופן ואורקוקסיה (נראה לי). עשיתי טיפולי פיזוטרפיה והידרוטרפיה.
כל הרופאים מתפלאים שבגילי יש לי כאב נוראי כזה, ללא כל רקע טראומטי.
עד היום לא נמצא כלום!!!!... אני לא בן אדם שמחפש צרות או צומת לב, אני סובלת מהכאב לבד ולא מתלוננת, אך הכאב משפיע על חיי, החיים שלי ממש השתנו לרעה בגלל הכאב.
שאלתי היא, האם יש צורך בהמשך טיפול נוירולוגי?
אילו כיוונים אחרים אפשר לחשוב עליהם? כל מה שיעלה לכם בראש יכול לעזור לי, אני ממש מיואשת.
תודה מראש,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחפשי פסיכולוג טוב
ינון19/12/2010חפשי פסיכולוג טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ללא רקע!!! מיואשת - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/12/2010מצטער, אך בהעדר ממצאים אוביקטיבים בבדיקה- אין מה להציא בתחום שלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בפורום הלא נכון
אני24/12/2010מדובר בפורום של ניתוחי עמוד שידרה כך שגם המנתח המוכשר בעולם לא יוכל לעזור אם הבדיקות תקינות (את מה ינתח?!).
1. תבדקי את הכיוון הנוירולוגי. אם הכאב שלך הוא ממקור עצבי אזי קיימת תרופה בשם ליריקה שעשויה לעזור. מדובר בבתרופה לא ממכרת ודי בטוחה כך שאין לך מה להפסיד.
2. אורח חיים בריא גם יכול להועיל. לאכול נכון (הרבה ירקות), משקל תקין, הליכה/אופניים/שחיה כ-4 פעמים בשבוע.
3.יכולה לנסות ולהעזר בפיזיותרפיסט או כירופרקט על מנת להקל על הכאב ולקבל הדרכה כיצד לשבת נכון, להרים ציוד מבלי להעמיס על הגב וכו'.
4. רפואה משלימה - קיימים אנשים שמבחינה מערבית אין להם ממצאים אך ברפואה סינית קיימים ממצאים שעשויים לשפר את מצבם.
רכפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם
אני24/12/2010תבדקי את הנעליים.. נשמע אולי שטחי אך שמעתי על מקרים של בעיות כשלך שנבעו מעמידה ממושכת עם נעל לא מתאימה. בהנחה שאת הרבה על הרגליים (במעבדות) אז לא להגיע עם נעלי עקב. נעל אורטופדית, אולי עם מדרסים, יכול להיות שתעזור. נעלי סקוני וניו-באלנס ממומלצות לעמידה. נייק שוקס לא מומלצת בכלל (מנסיון אישי אף מזיקה).
כמו-כן אם את יושבת הרבה - כל חצי שעה לקום ולעשות סיבוב של 5 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אני"
sima25/12/2010ל-"אני"
אני רואה שאתה/את נותן עיצות המראות בקיאות בנושא, האם אפשר לדעת איך אתה רלוונטי לנושא?
יכול להיות שאני לא בפורום הנכון, אך זה נובע מעצם העובדה שהבעיה אצלי לא אותרה ואין לי כיוון וזה באמת מתסכל!
בנוגע למה שהצעת:
מבחינת נעליים, מאז שיש לי כאבים אני הולכת רק עם נעלי ניו-בלנס.
מבחינת משקל, אני עומדת ב-BMI התקין, דווקא אוכלת אוכל בריא, עושה ספורט מדי פעם, לא בתדירות שהצעת, אך עושה ספורט.
נשיתי לצערי פזוטרפיה וגם הידרו אך זה לא עזר.
למי שהציעה רפואה משלימה, נסיתי דיקור, אך זה דווקא היה לא בסדר, כי במהלך הטיפול אני יושנת על הגב זמן מה, ותנוחה זו ממש מעצימה לי את הכאב.
הכיוון היחיד שעדיין לא ממש סרקתי זה הנוירולוגי, פניתי פעם לנוירולוג, הוא קצת לעג לי!! לא לקח את תלונתי ברצינות ובצע את הבדיקות הנוירולוגיות הבסיסיות הסטנדרטיות (כל מני צורות של עמידה, ובדיקה עם הפטיש הזה)
האם שווא להיבדק עוד פעם?
תודה, פעם נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסימה שלום
אני26/12/2010יש לי ידע נרחב בתחום הנובע, לצערי, מנסיון אישי. חקרתי רבות את הנושא בין עם דרך קריאה, התייעצויות עם רופאים שונים, מטפלים שונים ואנשים עם בעיות גב תחתון. אצלי מצאו, בזמנו, בקע דיסק שמסביר את הכאב אך אינו בהכרח הסיבה לכך.. חשוב להבין ולהפנים שלא קיים פתרון קסם, בטח שלא במקרה שלך בו אין ממצאים חד משמעיים (ואז ניתוח היה יכול להיות אופציה אך גם ניתוח מוצלח לא מחזיר אדם למצב שהיה). לכן חשוב לשמור על הכללים הבסיסים כגון: תזונה, משקל, תנועתיות, נעליים טובות, ישיבה נכונה וכו' (ואני מבין ממך שאת עושה זאת וזה מצויין וחשוב להתמיד בכך).
לגביי הדיקור - מדובר בתחום פרוץ ולכן יכולים להיות הבדלים משמעותיים בין מישהו טוב למישהו לא טוב. אני ממש לא מהתחום אבל אפילו אני יודע שהדיקור אמור להעשות בתנוחה שנוחה לך ולא בכזו שמכאיבה. כך שאולי כדאי לך לנסות מדקר יותר מנוסה. אגב בשביל לדעת אם הדיקור יעיל צריך לפחות 5 טיפולים.
לגבי נוירולוגיה - כדאי באמת לפנות לנוירולוג אחר שיתייחס אליך יותר ברצינות. קיים תחום ניתוחי בנוירולוגיה (נוירוכירוגיה) אך כיון שכתבת שהMRI עמו"ש תקין אזי תחום זה לא יוכל לתת לך מענה.
בגדול לרפואה מערבית ישנם שתי דרכים לטפל. 1. ניתוח. 2. תרופות. מכיון שאצלך אין ממצאים המצריכים או מאפשרים ניתוח (ואת צריכה לשמוח על כך) קיימת מבחינתך רק האופציה של טיפול תרופתי. כפי שציינתי קודם קיים כדור בשם ליריקה המטפל מבעיות ממקור עצבי. איני רופא אך סביר להניח שאם תלכי לנוירולוג זה הכדור שהוא יתן לך. לדעתי שווה לנסות.
אם הכאב בלתי נסבל את יכולה לפנות למרפאת כאב על מנת לקבל זריקת אפידורל (קורטיזון).
שחיה - מצויין !!! שמעתי על הרבה אנשים שזה פתר להם בעיות גב תחתון. (שחיית חתירה). במים יש פחות חיכוך מביבשה ושחיית חתירה גורמת להפחתת העומס בחוליות. בהקשר הזה גם פילאטיס עשוי להועיל.
לסיכום: - 1.פני לנוירולוג. 2. תשקלי דיקור 3. אם זה אפשרי - תתחילי לשחות/פילאטיס.
ומאוד חשוב - תוודאי שאת יושבת נכון. הן מבחינת הכסא והן מבחינת התנוחה. וגם: תבדקי את המזרון עליו את ישנה. תנסי אולי מזרון אחר ותראי אם יש שיפור. (אגב בהקשר זה - אין המלצה למזרון קשה או רך ומה שמומלץ זה מה שנוח).
מקווה שעזרתי - רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אוכל לעזור
איריס03/01/2011שמי איריס ואני עוסקת בטיפוח יציבה כמו כן מטפלת במכשיר חדש בשם elfcare מכשיר תרמואלקתרורפיה המשלב טיפול בקור חום וגלי חשמל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
סימה21/01/2011איריס שלום רב,
אשמח לדבר איתך ולשמוע במה תוכלי לעזור,
כתבי לי אמצעי תקשורת ואתקשר אליך.
איפה את נמצאת? אני מהצפון.
תודה לך, וממש ממש אהיה אסירת תודה אם באמת תוכלי לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי אמרו בהתחלה שזה פסיכוסומטי
יובל05/01/2011היו לי כאבי גב תחתון חזקים וירידה ביכולות למיניהם .
נוירולוג לא האמין לי אורטופד לא האמין , בסוף הגעתי למישהו בשם שי שעובד בעיר כרמיאל בצפון אם את מכירה , בחור עם ידיים מדהימות שיודע לאבחן דברים בעזרת מגע בעצב בשריר באיברים בנקודות בקיצור בדעה שלי הוא קוסם כי מה שהיה לי זה סיוט מתמשך , בקיצר את יכולה גם לחפש מרפאת מומחים בת"א הבנתי יש שמתעסקים רק בגב תחתון ובבעיות לא מוגדרות . והעיקר אל תתני לרופאים לייאש אותך יש טיפול לכל דבר ולכל תופעה רק צריך להאמין וללכת גם לתחומים שאנשים מזלזלים בהם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליובל
סימה21/01/2011שלום יובל,
אולי גם אתייאשתי מעזרה בפורום לכן רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך.
אני דווקא גרה ליד כרמיאל אז אני כן מקירה את העיר.
שי שספרת עליו, במה הוא מתמחה? רופא של מה בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בחוליות הצווארבני18/12/2010
שלום
יש המלצה לניתוח 3 חוליות צווארי עם קיבוע
האם ניתוח כזה אפשרי בשיטה אנדוסקופית??
תודה בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בחוליות הצוואר - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/12/2010לא !!!
ושאף אחד לא ימכור לך סיפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)