מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקות לעמוד השידרההילי20/11/2010
לכמה זמן משפיעות הזריקות תחת רנטגן לעמוד השידרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות לעמוד השידרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/11/2010תלוי בסוג החומר והמיקום, השפעה נעה בין יום ל חודשים ארוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב תחתון פריצת דיסק
דינה דלר09/12/2010אני בת 63 אובחנה אצלי פריצת דיסקL5-s1.אני סובלת מזה מספר שנים. מצבי החמיר לאחרונה.עשיתי פיזיותרפיה לאחרונה היה שיפור מסוים, ושוב החמרה.הכאב הוא באיזור הזנב והקרנה לרגל שמאל.הרופא המליץ על ניתוח.אבל אני קצת פוחדת.עשיתי גם CT.הסריקה בוצעה בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוית המקבילה למרווחים הדיסקליים הבין-חוליתיים,בגבהיםL1-S1 בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם.שאלתי מה לעשות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב תחתון פריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/12/2010בכדי לעזור לך "מה לעשות" - תזדקקי לבדיקה קלינית, בדיקה של ההדמיה, ועל סמך זה אוכל להשיא עצה.
הפורום לא יכול להחליף בדיקת מומחה עמוד שדרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כ אבי גבזיוה4719/11/2010
שלום אני סובלת בלד דיסק. בגב תחתון השאלה אם טיפול פלדנקרייס הוא טוב . תודה רבה זיוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ אבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/11/2010בהחלט ניתן לנסות,להזיק לא ניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dish עמוד שידרה צווארי - אני בן 60חיים כץ18/11/2010
יש לי קשיים בבליעה. הכניסה לוושט מוצרת. להלן תוצאות mri שעברתי לאחרונה : מודגמים שינויים ניווניים קשים במרווחים הדיסקלים עם הנמכה שלהם והסתיידויות שלהם כולל אות חריג מהמרווח הדיסקלי בגובה סי6 - סי7 שכנראה נובע מהסתיידויות בתוכו.מודגמים זיזים גרמיים מקשרים המחברים את כל גופי החוליות מתאימים ל - dish ושינוייםניווניים קשים ב סי -1 -סי2 עם היפרטרופיה של הטרנסוורס ליגמנט ועם איחוי בין הדנס לקשת הקדמית של האטלס, הזיזים הקדמיים המגשרים נמשכים לכל אורך ע"ש צווארי ומתאימים לאבחנה של dish .התעלה הספינלית לא מוצרת. חוט השידרה במבנה ואות תקין. ללא עדות להאדרה פתולוגית שלו ושל המרווחים הדיסקלים. הצרות פורמינלית דו צדדית ב - סי4-5 ,סי5-6 ,סי6-7 ,
אין לי כאבים, רק קשיי בליעה - לעתים.
מה מומלץ - ניתוח ??
תודה. חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dish עמוד שידרה צווארי - אני בן 60 - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/11/2010מומלץ להבדק באופן יסודי אצל מנתח עמוד שדרה.
נראה לך הגיוני שאכתוב המלצה על טיפול , ובמיוחד ניתוח , מבלי לבדוק אותך ואת ההדמיה שלך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת הדיוק של CT בנוגע לחוליותטלי17/11/2010
שלום ד"ר מזה שלושה חודשים אני סובלת מכאבים בגב העליון בין השכמות בגלל טיפול לא זהיר של כירופרקטית. בדיקת רנטגן ובדיקות CT בעמוד שדרה צווארי ועמוד שדרה כולל תקינות. ניסיתי הרבה סוגים של משככי כאבים כמו ארקוקסיה ועוד וכלום לא עזר. הפסקתי עם הכדורים. התחלתי היום בטיפולי דיקור. אני בת 33 ובריאה. עכשיו לשאלתי:האם ייתכן שחוליה זזה אצלי ולא ראו את זה ב-CT? האם ייתכן שהכירופרקטית יצרה לי "נזק" שלא ניתן לראות ב-CT שיצאו תקינות? אילו בדיקות ניתן לעשות שיוכלו לתת תמונה מדויקת למקור הכאבים? תודה רבה על תשומת הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידת הדיוק של CT בנוגע לחוליות - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/11/2010אין דבר כזה: חוליות זזו.
בכדי "להזיז" חוליה נדרש כח עצום, שגם כירופרקטור בגודל מקרר לא יוכל לבצע.
בדיקת CT מדויקת מאוד לזהות כ 98% מהתחלואה שקשורה בעמוד וחוט שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תפוס בזווית מוזרהבן16/11/2010
שלום, אתמול נתפס לי הגב התחתון בצורה מאוד רצינית שלא חוויתי בעבר, כל פלג הגוף העליון, המותניים ומעלה מקובעים במעין אלכסון מוזר.
במצב נורמלי אולי לא הייתי חושש כ"כ אך אני גם סובל מפריצת דיסק בחולייה L5-S1 ועברתי בעבר תהליך קובלציה. (לפני כ-3 שנים, כיום הנני בן 31).
לרוב אינני סובל מבעיות גב, פרט להתכווצות קלה מידי פעם שלא מפריעה לתפקוד היומיומי ועוברת בתוך יומיים שלושה.
מאחר ועברו כבר 24 שעות ולא ניכר כל שיפור על אף ניסיונות של מקלחת חמה, הצמדת כרית חימום לאזור ומתיחות (קלות ביותר), אני מוטרד מאוד.
אציין כי אינני סובל כרגע מן התופעות המאפיינות את הכאבים להם גורמת הפריצת דיסק כהקרנה על הרגל או משהו דומה.
האם מדובר במשהו שיעבור בתוך מספר ימים או שמא יתכן ומדובר במשהו רציני המחייב התערבות אורטופד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תפוס בזווית מוזרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/11/2010רצוי מאוד להבדק, יתכן שמדובר סתם בכאב גב, אך יתכן גם שזו הכנה לקראת פריצה שתגיע מתישהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת דיסק בגלל שהדיסק גדול ולוחץ על עצבפרופ` אייל יצחיאק16/11/2010
שלום, יש לי פריצת דיסק יותר מחמש שניים עברתי זריקות בגב וזה לא עזר הפנו אותי לכירופרטיקה שזה שפר את המצב משמעותית אחרי הרבה זמן מתחילת הקיץ התחילו כאבים חזקים וכמעט לא יכולתי ללכת המלציו לי לעשות ניתוח ואחר כך התחרטו. אמרו לי שיש לי פריצה בצד שמאל למרות שהכאבים בצד ימין והקרנה לרגל ימין המשכתי עם כירופרקטיקה אבל זה לא עוזר לי כמו פעם. פניתי לדוקטור גיבשטיין אחרי המלצות עליו והוא המליץ לעשות שאיבת דיסק בגלל שהדיסק גדול ולוחץ על עצב האם זה כדאי ומה הסיכויים? קיבלתי גם סטרואידים, וזה לא עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/11/2010מצטער, אךלא אוכל לענות לך מבלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי עצמותגלי15/11/2010
שלום,
אשמח לקבל את העזרה בפענוח מיפוי העצמות שעברתי לאחרונה:
עברתי תאונת דרכים לפני שנה וחצי ומאז אני סובלת מכאבי גב (בעיקר גב תחתון)חוזרים ונשנים.
ממצאי הבדיקה:
1. אין לראות ריכוזים פתולוגיים פוקליים
2. סקוליוזיס מותני מתון
3. שינויים ספונדילוטיים מתונים L5-S1
4. שינויים אוסטיאוארטריטיים קלים בפרקי ירכיים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/11/2010הבדיקה עקרונית תקינה, למעט שינויים ניוונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחשמל לגב תחתוןדני14/11/2010
שלום
ברצוני לדעת האם טיפול בחשמל לגב התחתון יכול להזיק בדרך כלשהי?
והאם נכון לעשות טיפול בחשמל לכאב קל בגב התחתון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחשמל לגב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום14/11/2010מה זה טיפול בחשמל ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מרום
דני15/11/2010שלום
הכוונה בטיפולי פיזיוטרפיה שמים אלקטרודות של חשמל!!
אשמח לתשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר מרום - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/11/2010לא יכול להזיק!, הלוא משתמשים בזה כטיפול !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בישבן שמאל ובשחמות.דורית14/11/2010
שלום רב!
מזה כשנתיים אני סובלת מכאבים במפרקים שונים בגוף ללא מענה לבעייתי.
לפני כשנתיים ילדתי וכשלושה חודשים לאחר מכן החלו אצלי כאבים במפרק כף יד שמאל ( כנראה ממאמץ של החזקה לזמנים ממושכים את ילדי ביד זו ). פניתי כירורג כף יד + צילום ולא נמצא דבר.הכאבים מעט פחתו אך עדיין קיימת מוגבלות וכאבים מידי פעם.
מספר חודשים לאחר מכן החלו אצלי כאבים בכתף ימין ובאזור הירך השמאלית . בבדיקות דם נראה ערך rumatic factor גבוהה בסביבות ה- 20 ( ב- 3 בדיקות שונות תמיד בטווח הנ"ל ). בבדיקה פעמיים אצל הראומטולוגית לא איבחנה דבר. בפער של חצי שנה מבדיקה לבדיקה.
לפני כ- 3 חודשים הכאבים החלו להתמקד באזור בישבן השמאלי . במיוחד בישיבה כל חלק שמאל כואב בייחוד לכיוון החיבור עם הירך. בבדיקת מיפוי עצמות נמצאה רק עקמת קלה בגב. פניתי לראומטולוג נוסף (פרופ' טישלר משה) שבדק וטען כי אין בעיה עם המפרקים. וכי לערכים הגבוהים בדם של rumatic factor אין כל משמעות .יש לציין כי בשבועיים האחרונים יש התגברות של כאבים בשחמות בעיקר בצד שמאל.
אודה מאוד לתגובה , אני מאוד מוטרדת ( בניגוד לרופא המשפחה שלי ) למי עלי לפנות להמשך הבירורים?
בתודה רבה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בישבן שמאל ובשחמות. - תגובה
ד''ר גד ולן14/11/2010כדאי לך התייעץ על ראומטולוג המתמחה באיבחון וטיפול בפיברומיאלגיה.
פרופ' דן בוסקילה הוא ראומטולוג שעוסק בזה באופן בולט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתוןשירן12/11/2010
שלום , אני בת 17
וכבר כמה ימים יש לי כאבים בגב התחתון וזה מקרין לרגליים בכללי ובברכיים בפרט ויש לי תחושת חולשה ברגליים
רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה ואם צריך לפנות לרופא או משהו
אני לפני צבא והפרופיל שלי גם ככה נמוך אז אני משתדלת כמה שפחות לפנות לרופא לבדיקות ..
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/11/2010אם יש חולשה אמיתית ברגליים- רצוי מאוד להבדק בהקדם האפשרי ע"י רופא, ואפילו לגשת לחדר מיון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב והרגשה של נימול ברגליםטליה12/11/2010
כאבי גב והרגשה של חולשה ברגליים ונימול ב-MRI הבדיקה בוצעה ב-T1.T2 עם ובלי גדוליניום בלי ועם דיכוי השומן במישורים שונים מ-D10 עד S1.הפורמינה חופשיים לציין תהליכים ציסטים תפולה מימין,
שאלתי מזה הממצאים שעולים מכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב והרגשה של נימול ברגלים - תגובה
ד``ר ליאור מרום12/11/2010הממצאים שצינת אינם ממצאים פתולוגיים שקשורים לעמוד השדרה והיות שאין כל ממצא חולני, אין מה שמסביר תלונותייך
לענין התפולה- לשאול גניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה..
טליה14/11/2010איך זה קשור לגניקולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה.. - תגובה
ד``ר ליאור מרום14/11/2010טפולה - הם שחלות..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבה תחתוןנתנאלה11/11/2010
לפני מספר ימים עשיתי בדיקת סיטי בעקבות כאבי גב חזקים מתמשכים קיבלתי את התוצאות והייתי שמחה לקבל אבחנה
התוצאות הם:
בגובה L5-S1: בקע דיסק אחורי פארא-מדיאני ימני לוחץ על קדמת השק התקאלי ועל מוצא העצב ההיקפי מימין.
ביתר המרווחים מבנה שמור. האם זה אומר פריצת דיסק? ומה הטיפול הנדרש לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גבה תחתון - תגובה
ד''ר גד ולן11/11/2010זו אכן סוג של "פריצת דיסק".
אפשר לא לטפל בכלל ולתת לטבע לעשות את שלו כי ב-90% מהמקרים ההתקף יחלוף תוך 3 חודשים ללא כל טיפול.
אפשר לנסות פיזיוטרפיה או כירופרקטיקה בשילוב תרופות נוגדות דלקת ומשככי כאב.
אם ההתקף לא חלף תוך 3 חודשים אני בד"כ מציע לנתח אם הכאב כה חמור שיש הפרעה תיפקודית בחיי יומיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיבועמירב10/11/2010
שלום,רציתי לדעת מה ההליך של ניתוח פריצת דיסק וקיבוע של L5 S1.ומה זמן ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיבוע - תגובה
ד''ר גד ולן10/11/2010בעיקרון מבצעים החדרה של ברגים לחוליות L5 ו-S1 שאותן מחברים במוטות טיטניום, ןאז ניתן לבצע איחוי של החוליות או ע"י הנחת שתל עצם לצידי החוליות או ע"י הוצאת חומר הדיסק בין החוליות והכנסת שתל עצם במקום.
ההתאוששות תלויה במנתח, בצורת הניתוח אם פתוח או זעיר פולשני וכן במוטיבציה של המנותח להתרומם במהירות על רגליו.
בד"כ יש חזרה לחיים מלאים ומתחילים לשכוח שהיה ניתוח לאחר כחודשיים שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקולאוזיס אידיופתימודאגת10/11/2010
שלום, קוראים לי דיאנה ואני תלמידה בבית הספר הריאלי בחיפה. במסגרת הלימודים שלי במגמת הביורפואה אני צריכה לכתוב עבודה מחקר בנושאים רפואיים שונים. בחרתי להתמקד בסקוליאוזיס מהסוג האידיופתי- דווקא משום שאני טופלתי במחוך בוסטון ברייס בגיל 12 לפני 6 שנים , והעקומות מותנו מ40 מעלות ל31 מעלות.
אודה לכם מאוד אם תוכלו להפנות אותי לאתרי סטטיסטיקה רפואיים או שתוכלו לשלוח לי גרפים שונים הקשורים לפילוג הלוקים בעקמת באוכלוסיה הארצית או העולמית- אתנית ומגדרית.
עוד אודה לכם אם תוכלו לשלוח לי קישור או למייל 2-3 מאמרים הקשורים לעקמת.
תודה רבה מראש!!!
דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקולאוזיס אידיופתי - תגובה
ד''ר גד ולן10/11/2010באתר srs תמצאי מקור מצוין לתשובות על שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחות בריאות לגבעומר10/11/2010
היי ,
מה התנוחה הכי בריאה לגב ?
ואיך לשמור על הגב בכללי.
עוד שאלה,
ישיבה לא נכונה,הרמת דברים כבדים,עבודות כמו ריצוף,
מזיקים לשרירי הגב או לעמוד השדרה ?
תודה מראש עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחות בריאות לגב - תגובה
ד''ר גד ולן10/11/2010ראה הסרט "אלכסנדר המאושר" ואז תחליט אם אתה מעדיף לחיות או לשמור על תנוחוה "בריאה" לגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)