מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח חוליות 10-11 לאחיקארין22/06/2010
אחי עבר תאונת דרכים מאוד קשה והגיע לרמ"בם והצליחו להציל אותו הוא עבר כמה שעות אחרי התאונה ניתוח בגב בחוליות 10-11 ועבר פלטינות ברגל הוא היה מורדם ומונשם במשך שבועיים וחצי ואחרי זה העלו אותו לכרורגיה ב' ל5 ימים והיום הוא בתל השומר בשיקום.
יש לי כמה שאלות שאני מאוד מאוד מעוניינת ורוצה לדעת..
1..האם קמו אנשים על הרגליים אחרי ניתוח של חוליות 10-11 ?
2..מה הסיכויים שהוא ייקום וילך?
3..האם הרופאים יכולים לדעת עם חוט השידרה ניקרע או לא?
בתודה קארין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הוא נפגע בחוט השדרה
ד''ר גד ולן22/06/2010וזה לא משנה אם חוט השדרה שלם חיצונית או קרוע, אז ללא קשר לניתוח שנעשה לקיבוע החוליות ולאו דווקא לתיקון חוט השדרה ( מה שהרפואה לא יכולה לעשות כיום, איני צופה שיוכל ללכת על רגליו אם כיום אינו מסוגל לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין22/06/2010המנתח מרום ניתח את אחי ..
הרופאים בתל השומר אומרים שיש סיכוי שיקום על רגליו ורציתי לדעת תאמת...
אני הייתי מאוד רוצה לדעת אם אנשים שעברו ניתוח כזה קמו על הרגליים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ליאור מרום23/06/2010שלום קארין,
אני זוכר היטב את המקרה, בזמן הניתוח אבחנו פריקה מלאה של עמוד השדרה, כך שיש להניח שנוצר נזק כלשהוא, ואפילו משמעותי מאוד,
את מידת הנזק לא ניתן לאמוד כעת, אלא עוד מספר חודשים בתום הליך שיקום שבו הוא נמצא.
השאלה כמה כח יוותר ברגליו ,למרות הפגיעה הגרמית, שמובילה לפגיעה עצבית בדרגה כזו או אחרת.
אני מאחל לכם הצלחה רבה בהליך השיקום, נרצה מאוד לראותו לבקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מרום
לילך23/06/2010בקשר לדבריך לקארין רציתי להבין מה יותר גרוע שהעמוד שידרה נפרק או שהחוט נפגע?אנחנו כבר לא מבינים כל רופא מספר דבר אחר בתל השומר ישבתי עם רופא ונאמר לי דברים אחרים לגבי הגב שלו .
אני יודעת ומבינה שהכל עניין של זמן החלמה של הניתוח השאלה גם איזה טיפולים טובים לו בשיקום ? והבנתי גם שהכל קשור למוח .המוח צריך לתת פקודה לרגליים ?וצריך כח רצון מאוד חזק של האדם כדי לקום על הרגליים .אם קראת את הספר הסוד אז תראה שהכל אפשרי גם מה שאומרים הרופאים שאין סיכוי בעולם והכל במוח שלנו .מה אתה אומר???מסכים איתי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
לילך23/06/2010אני לא חושבת שאפשר עדיין לשלול עם עברו רק חודשיים מהניתוח והא עדיין במיטה ואסור לא עדיין לעמוד כי יש לו גם שבר בירך ואסור להעמיד אותו.השאלה מתי צריך לעשות M.R.I.שוב לאחר ניתוח כי לא עשו לו מאז התאונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: לילך
ד``ר ליאור מרום23/06/2010אין צורך בבדיקת MRI- זה לא יוסיף דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
מרינה16/02/2011שלום ..יש לי עקמת מלידה ונולדתי עם חצי חוליות בגב המליצו לי לנתח
את עמוד השידרה ולהשתיל חוליות ..
רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל שיתוק ברגליים מהניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד''ר גד ולן17/02/2011בכל ניתוח בעמוד השדרה יכול להיגרם שיתוק, אבל זה לא סביר שייקרה כי מדובר באירוע נדיר ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע עמוד השדרה מותני בגבהים L5 S1רומן22/06/2010
בוקר טוב!
אני בן 32 בעקבות תאונת עבודה בתאריך 6.12,לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח, אשר כלל קיבוע של גבהים L5 S1 וקייג.
אני עדיין לא מתפקד כרגיל. חודשים אחרי ניתוח הרגשתי בסדר יחסית מלפני ניתוח. בחודש אחרון ועד היום אני סובל מכאבים חוזרים . באזור הישבן בשני הצדדים וכאבים בשרירי ירך.
האם יכול להיות שיש החמרה במצבי או זאת התופע רגילה לאדם אחרי ניתוח.
יש לציין כי הכאבים מגעים לדרגות גבוהות שבעקבותם אנני יכול ללכת כמו שצריך.
אשמח לקבל תשובה מכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי שתתייעץ עם המנתח שלך,
ד''ר גד ולן22/06/2010כי יכול להיות שמתפתח סיבוך לאחר ניתוח שגורם להחמרת הכאב. לאחר ניתוח אתה אמור להרגיש יותר טוב ולא יותר רע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצות דיסק צווארי c5-6 ,c6-7שי22/06/2010
שלום ,
לפני כשלוש שנים נשלחתי לבדיקת CT והתגלה שיש לי פריצות דיסק צווארי c5-6 ,c6-7
בשנתיים הראשונות הכאבים נמשכו כחודשיים ונעלמו לכל אורך השנה.
באוקטובר שנה שעברה התחילו כאבים שלא עוזבים אותי עד רגע כתיבת שורות אלו , כאשר בחודשיים האחרונים חלה עלייה די משמעותית ברמת הכאב.
הרופא האחרון אליו נשלחתי הסתכל בתקליטור של בדיקת ה CT ואמר לי שיש לי "דיסק גדול" ושככל הנראה אצטרך לעבור ניתוח. הוא שלח אותי לבדיקת MRI וגם לבדיקת דם שבודקת את רמת הקריאטנין.
שאלותי הנן:, האם ניתוח הוא מחוייב המציאות , ובעיקר מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה.
כמו כן , האם יכול להגרם נזק בלתי הפיך במידה ואחליט להשאיר את המצב על כנו ולא לעבור ניתוח. ובמידה וכן , מהו אותו "נזק בלתי הפיך" וכיצד הוא מתבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הניתוח אינו מחויב
ד''ר גד ולן22/06/2010המציאות אבל נראה שללא ניתוח תימשך הפגיעה המשמעותית באיכות חייך.
הניתוח אינו מסוכן בהיבט של סכנת חיים או סיכון לא סביר לפגיעה עצבית, מדובר בניתוח בטוח יחסית המתבצע מעל ל-300 פעם בשנה במדינה ישראל עם סיכויי הצלחה גבוהים.
ללא ניתוח אתה מסתכן בהתקדמות איטית או מהירה של תפקוד חוט השדרה הצווארי שתתבטא באובדן מוטוריקה עדינה בידיים והפרעה ביכולת ההליכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרוב עצים לא רואים את היערנילי דיסקין21/06/2010
יש לי סקוליוזיס מילדות. אני בת 68. וכרגע יש לי אוסטיוארטריטיס שהביאה לשחיקת סחוס מלאה בירך שמאל, שחיקת סחוס גדולה בירך ימין. ופריצת דיסק גדולה בגב התחתון. אני "סוחבת" עלי כ-15-20 קילו מיותרים).להלן תוצאות התייעצויות עם אורטופדים. 1. ד"ר פיקרסקי ממליץ על ניתוח גב עם קיבוע של שתי חוליות. קשור לעניין הסקוליוזיס. 2. פרופסור גיפשטיין אומר שלפי המ.ר.אי. גם הוא היה ממליץ על ניתוח - אבל לפי הבדיקה הקלינית - ממליץ על שאיבת דיסק. 3. ד"ר דקל אומר שאין צורך בניתוח גב, אלא רק בהחלפת פרק הירך ( עליה הוא ממליץ לי כבר כ-3 שנים) 4. ד"ר קנולר אומר שלא דרוש כרגע ניתוח, ואם ארגיש נימול או חולשה ברגליים - עדיף ניתוח עם שתל בין החוליות שאותו הוא מבצע.5.ד"ר סרגי פלושניק, עשה לי מספר דיקורים יפניים, נתן לי מרשם לנעליים עם מדרסים ( איתם אני הולכת) ונתן לי דיאטה דלת פחמימות ודלת גורמים חומציים. ואני? - אני שוחה 3 פעמים בשבוע. סובלת מכאבים רק בפעילויות מסויימות ובסיבוב במיטה - ללא הקרנה לרגליים ( הכוח הגס שמור היטב).,] ובעיקר.... אובדת עצות. תודה. נילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרבה רופאים מרבה דעות....
ד''ר גד ולן21/06/2010כל אחד הציע לך מה שהוא יודע לעשות.
שאיבת דיסק היא בלתי הגיונית ולא מתאימה מבחינת ההוריות.
בלי לבדוק אותך ולראות את בדיקות ההדמייה שלך אני באמת לא יכול להגיד לך מה הפיתרון המיטבי לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לפריצת דיסקחן19/06/2010
לפני 3 חודשים לערך ביצעתי תרגילי מתיחות שאני חושד שהעמיסו על הגב התחתון, אח"כ רצתי על הדשא והרגל שלי נתקעה בבור קטן באדמה, באותו רגע פלג הגוף העליון כאילו התנתק מפלג הגוף התחתון (כך חשתי, אני יודע שזה סוביקטיבי ואולי אני מגזים בתאור...) במשך שבוע חשתי כאבים בגב התחתון ולא יכולתי לעמוד עם גב ישר, למעשה ביליתי חלק נכבד מהזמן בשכיבה על הרצפה.
כעבור בערך 10 ימים הכאבים חלפו אך מאז נותרו מספר תופעות שלא חלפו:
1) יש לי תחושת נימול (כמו זרם חשמלי קל) ברגל שמאל.
2) כאשר אני מותח את שרירי הבטן (ובכך מכווץ את שרירי הגב) רגל שמאל שלי רועדת. לא כאבים רק רעידות לא נשלטות.
3) כאשר אני הולך (וגם יושב) אני חש תחושה לא "נכונה וטבעית" בגב התחתון בצד שמאל ,כאשר אני מניע את רגל שמא, בניגוד לצד ימין.
מלבד הסימפטומים האלו אני יכול לנוע בקלות בכל קצב ללא הגבלה וללא כאב (ריצה מהירה וכו'.......)
קיוויתי שהתופעות האלו יחלפו והגוף יתקן את עצמו אך לצערי זה לא קרה ופניתי לאורטופד. הוא שלח אותי לבצע סריקת EMGבגפיים התחתונות וטיפולי פיזיוטרפיה. השאלות שלי הן אלו:
1) למה לבצע בדיקת EMG בגפיים התחתונות ולא גב התחתון , שם אני בטוח המקור של הבעיה.
2) האם אתה יכול להעריך מה מקור הבעיה? ,ומה דרכי הטיפול המומלצות ? ומה הם סיכויי ההחלמה.
אני בן 32 עם מבנה גוף אתלטי ופעיל ספורטיבית ומעולם לא היו לי עד הפציעה הזו בעיות רפואיות כלשהן והמצב החדש ממש מטריד אותי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חן
ד``ר ליאור מרום20/06/2010אין בדיקת EMG לגב תחתון- האורטופד שלך לא אדיוט !!!
בדיקת הבחירה הינה CT עמ"ש מתני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לשכנע בריאות כללית לצלם MRIיגאל18/06/2010
אני בן 59 סובל מעקמת עמוד שדרה [סקוליוזיס] מילדות ללא כאבים. בשבוע האחרון כאבים נוראיים בזמן הלכיה ועמידה.. פענוח צילומי רנטגן נכתב "עמדה שמאלה של L3 על L4."
מזה אומר?
מתי שולחים לצילומי -MRI
כיצד לשכנע הקופה שתממן לי MRI
תודה, יגאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יגאל
ד``ר ליאור מרום18/06/2010לא ברורה גם לי מה הכוונה "עמדה שמאלה", אנני מכיר מינוח כזה.
שולחים ל MRI כאשר יש ניתוח באופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפלתי על הגב ויש לי שבר בחוליה L3רפי17/06/2010
אימי בת 75 היא שטפה את הבית בשבוע שעבר נפלה אחורנית וקיבלה מכה בגב הכאבים בגב ומקרינים לכיוון הרגל הימנית בצילום הרופא לא ראה בברור ושלח אותה לC.T שם רואים שבר בחוליה L3 הרופא ממליץ לחכות זמן מה ואם הכאבים בלתי נסבלים לעשות ניתוח.
השאלה האם ישנו טיפול יעיל ללא ניתוח או שחייבים לבצע ניתוח ? האם יש סבירות גבוהה שהניתוח יצליח במקרים דומים אחרים או שזה ניתוח קשה מדי השאלה האם הוא הכרחי.
אודה לך בתשובה מפורטת בשפת העם .
רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפלתי על הגב ויש לי שבר בחוליה
ד``ר ליאור מרום17/06/2010צדק הרופא, ממתינים כ 3 שבועות לערך בטיפול עם חגורה ונוגדי כאב, אם הכאב נמשך ניתן לבצע ניתוח החדרת צמנט לחוליה השבורה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתעינת16/06/2010
מתנצלת מראש אם שאלתי לא נוגעת לפורום זה.
אני סובלת מכאבי גב תכופים, המרתקים אותי למיטה בימים הראשונים של ההתקף.
ידוע על בקע דיסק L4-5. אני עומדת לפני בדיקת MRI. הרופא שוקל לבצע צריבת דיסק.
בינתיים אני שוחה כי כך הומלץ לי (לחיזוק שרירי הגב החלשים שלי) אבל מרגישה שזה לא מספיק.
האם תוכלו להמליץ על אחד מהתחומים הבאים:
יוגה
פילאטיס
פלדנקרייז
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עינת
ד``ר ליאור מרום16/06/2010אכן לא שייך לפורום
העיסוק שלנו הוא ניתוחי עמוד שדרה, מציע לך לפנות לפורומים המתאימים, ויש כאלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן לא שייך אבל אני חסיד גדול של
ד''ר גד ולן16/06/2010פלדנקרייז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצידי הגבמירי15/06/2010
ערב טוב,
שמי מירי את בת 43 מזה כמה ימים יש לי כאבים בצידי הגב התחתון - איזור הכליות - כאבים הולכים וחוזרים דיי נקודתיים.
כשבצד אחד הכאב יותר חזק.
האם יתכן שיש בעיה בכליות ואילו התסמינים או שזה נחשב כאב גב?
במידה ודעתכם תיהיה שיש לבדוק כליות איזו בדיקה עלי לבקש?
בתודה מראש,
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מירי
ד``ר ליאור מרום15/06/2010שוב שאלה שלא ניתן להשיב עליה ללא בדיקה!
האם הודעתנו בראש הפורום לא ברורה מספיק ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה - דחוףליאת15/06/2010
שלום ד"ר
רציתי לדעת מה המשמעות של תוצאות הנ"ל:אני מציינת את הדברים הלא תקינים בכדי לקצר את ההודעה
c5 c 6 בלט גרמי דיסקלי אחורי אמצעי ובעיקר ימני עם לחץ די ניכר על קדמת השק
אין לחץ ישיר על החוט עצמו
הצרות הפורמן הימני עם לחץ שורש c 6 מימין
בגובה c6 - 7 בלט שטוח של האנולוס עם לחץ מינורי על קדמת השק התקלי ,יותר מימין
אין לחץ על חוט השידרה והשורשים
לאחר הזרקת גדולניןם לוריד נראה שקיימת האדרה דורלית בתחום c4 c6 מעל הבליטות הגרמיות דיסקליות המתוארות
מה משמעות הממצאים הנ"ל ?
אני בלחץ נוראי
למי עליי לפנות?
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ליאת
ד``ר ליאור מרום15/06/2010היות והפורום נותן הכוונה ולא יעוץ פרטני , עליך לפנות ל....... מנתח עמוד שדרה !!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דני סימן טוב מעסה רפואידני סימן טוב15/06/2010
בוקר טוב ג'ינג'ר
כאבים בגב עליון נוצרים עקב ישיבה ממושכת מול מחשב נהיגה עודף משקל וכו' בדרך כלל במקביל לטיפול קונבנציונלי מומלץ לקבל טיפול ע"י מעסה רפואי עם התמחות לבעיות אורתופדיה שיכלול
בנוסף לטיפול הדרכה לביצוע תרגילים ליום יום התרגילים גורמים להגמשת השרירים ושיפור בתנועה הצווארית .
הרבה בריאות
דני סימן טוב מעסה רפואי פציעות ספורט ואורתופדיה
ממרפאת מאוחדת ספורט 0505384329* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על ההתיחסות
ג'ינג'ר15/06/2010אני באמת שוקלת גם את האופציה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי שתוההמה עמדתי בנידון
ד''ר גד ולן15/06/2010אז אני דווקא חסיד גדול של עיסוי להרפיית שרירים. רק שהמעסה יידע מה הוא עושה וכאן זה ענין של ניסוי ותעייה ( זו לא שגיאת כתיב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק תחתון ושימוש ברולר בליידסאלה14/06/2010
שלום רב,
יש לי בלט דיסק בחוליות L4-L5
וגם קצת בעיות ברכיים. עדיין לא יודעת מה בדיוק בברכיים.
אני רק יודעת שכאשר אני עולה במדרגות אני סובלת מכאבים בכל הברך (בשתיהן).
היום אני הולכת לרופא מומחה לברכיים אז אבדוק את הנושא של מה יש לי, יותר לעומק.
לבינתיים, מאוד סקרנית ורוצה לדעת, האם עם הבעיה של הבלט, יש סיכון להחמרה, באם אעשה ספורט עם רולרבליידס? אני ממש רוצה אך חוששת.
דבר נוסף, לפני כמה שנים טובות עשו לי IDET וזה חולל פלאים אך כמובן לא להמון שנים.
הכאבים התחילו לחזור לאחרונה בהדרגה וזה ממש מציק ומחמיר.
מה ניתן לעשות? חוץ מאטופן כשיש לי התקף?
בתודה מראש על העזרה, מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רולרבליידס זה מסוכן
ד''ר גד ולן14/06/2010ואפשר לשבור כל מיני עצמות אבל אין סיבה לחשוש מפגיעת עמוד שדרה.
מעבר לכך לא תוכלי להתחמק מהתייעצות עם מנתח ע"ש בחיים האמיתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמט חוליה D6 ושינויים ספונדילותייםשגיא14/06/2010
אימי בת 70 וסובלת שנים רבות מאוסטיאופרוזיס.
לפני כ- 4 חודשים התגלה אצלה תמט של חוליה D6 והיא
סובלת מכאבים בע"ש מותני.
במיפוי עצמות מלפני שבועיים ,אובחן שוב התמט הנ"ל וכמו כן
שינויים ספונדילותיים בע"ש צווארי C4 ושם אכן יש לה גם כאבים.
האורטופד בקופ"ח טוען שאין מה לעשות פרט למשככי כאבים וזה
אמור לעבור לבד. (בינתיים היא לקחה כבר אלגוליזין ומדבקות בוטרנס וללא הועיל)
רציתי לדעת האם אכן נגזר גורלה לסבול לזמן לא ידוע או שיש פיתרונות
לבעיה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נגזר שום גורל
ד''ר גד ולן14/06/2010בכאב כתוצאה מהתמט אפשר לטפל ע"י הזרקת דבק לחוליה ומדובר בטיפול פשוט יחסית הניתן לביצוע בהרדמה מקומית ואישפוז ל-23 שעות.
בכאבי הגב התחתון קצץ יותר קשה לטפל אך גם לכך אפשר למצוא פיתרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כרוך בפתיחה וחתך רחב של האזור ?
שגיא14/06/2010או באמצעות מיכשור אנדוסקופי ?
מה הסיכונים בניתוח כזה ?
אתה מבצע ניתוחים כאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כרוך בפתיחה וחתך רחב של האזור ?
ד``ר ליאור מרום14/06/2010ממש לא!
החדרה מילעורית בבקרת שיקוף לגוף החוליה- מספיק כבר עם האנדוסקופ המטופש !!
ניתוח בד"כ בהרדמה מקומית עם טשטוש,
סיכונים-זליגת צמנט לתעלת השדרה, זליגת צמנט לכלי הדם באזור קורה באחוזים מאוד נמוכים
גם ד"ר ולן וגם ד"ר מרום מבצעים ניתוחים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמט חוליה D3
יעל לנזיני13/03/2014שלום רב
אמא שלי בת ה85 סובלת מתמט גוף חוליה D6 משני לאוסטאופורוזיס .
הממצא התגלה בבא ראות לפני 10 ימים .
היא סובלת כאבים עזים בלתי פוסקים
ולאחרונה גם הפסיקה להלך , מתלוננת על קושי בהנעת פרק ראש הירך , כל תזוזה באיזור מלווה מכאבים חזקים ביותר .
משכרי כאבים אינם עוזרים כלל
מה לעשות בבקשה ?
תודה מראש
יעל לנזיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמט חוליה D3 - תגובה
ד``ר ליאור מרום13/03/2014יד להתיעץ עם מנתח עמו"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקיםאוקסנה13/06/2010
שלום,
לאימא שלי יש פריצת דיסקים 2,3,4,5 כש 4 ו-5 יותר משמעותי.טופלה מספר פעמים בגלי רנטגן וגלי רדיו ולא עזר במיוחד.האם מומלץ לעבור ניתוח? האם ישנן שיטות טיפול אחרות מלבד הניתוח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה כללית מדי
ד''ר גד ולן13/06/2010ואי אפשר לענות עליה בלי לבדוק את אמא שלך ולראות את בדיקות ההדמייה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב...נטע13/06/2010
שלום לפורום
היום אני בת 26 מאז שאני זוכרת כואב לי הגב, בזמן האחרון הכאב באזור הגב התחתון התגבר משמעותית בישיבה ועמידה כמו גם אזור השכמות. כמו כן יש נקודות לצדי עמוד השידרה שכואבות כאשר נוגעים בהן.
מה יכולה להיות הסיבה ? למי כדאי לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכירופרקטור
ד''ר גד ולן13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)