מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקוליוזיס מותני קמורה שמאלה..א.א25/04/2010
שינויים ספונדילוטים, היצרות מרווחים בין החוליות L2-3-4.
מה זה אומר?
מחר יש לי התעמלות לאחר המתנה, עד שנתנו לי להצטלם, רק
היום קיבלתי תשובה
אודה לך מאד, באם תענה במהירות
והאם מותר ללכת להתעמלות, לאחר שאין שינוי בכאבים בטיפול
פזיוטרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו בדיוק השאלה שצריך
ד''ר גד ולן28/04/2010להפנות לאורתופד המטפל בך, ולא לשאול בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת emgליאת25/04/2010
תודה רבה על תגובתך המהירה
מה צריך להביא לייעוץ מנתח עמוד שידרה
האם יש צורך בצילום גב ואם כן מאיזה סוג ct או mri ?האם בדיקת הemg מספיקה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בר
ד``ר ליאור מרום25/04/2010אחרי שתפגשי בו, הוא יכוון אותך למה הוא זקוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב וברגל לאחר תנועה חדה-דחוףאין25/04/2010
שלום רב,
בחודש פברואר עשיתי תנועה חדה ולא נכונה בזרוע היד (יד ימין) וכתוצאה מכך הרגשתי כאב בעצם השכם ובגב (עמוד שדרה). הכאב בעמוד שדרה מופיע רק באותו מקום "שנפגע" ולא בכל עמוד השדרה. בנוסף, היו גם כאבים ברגל ימין.
בבדיקת רופא אורתופד: כתף ימין: ללא נפיחות, אין דילדול שרירים, טווח שמור, מעט קרפיטוס מעל הכתף.
והוא נתן לי לעשות אולטראסאונד כתף, אך לצערי אין תור קרוב והתור נקבע לחודש יוני.
אני השתמשתי בוולטרין במשך 10 ימים וזה עזר לכאבים, והכאבים ברגל כמעט נעלמו, לאחר מכן אני השתמשתי גם בשק מים חמים שאותו אני שם על הגב (זה שמשתמשים בו בטיפול פיזיותרפי) וזה עזר לי עוד יותר, יש שיפור משמעותי בכאבים שבגב, אך הבעיה היא שלפעמים אני מתעורר בבוקר עם כאבים בגב. כלומר הגב באזור החבלה הפך להיות "רגיש" לתנועות לא נכונות גם אם הם לא תנועות קשות במיוחד. כאבים אלו בדרך כלל עוברים תוך מספר שעות לאחר שאני מתעורר. לפעמים יש החמרה בכאבים אבל זה קורה לאחר שבועיים בערך מהפסקת הטיפול בשק המים חמים.
בכל מקרה, אני יכול לומר שגם כאשר מופיעים כאבים עכשיו, הם הרבה יותר חלשים מהכאבים שהיו, ועכשיו הם מופיעים בתדירות יותר נמוכה. ועדיין יש כאבים ברגל לפעמים.
תיאור הכאבים:
לגבי הכאבים שבגב, אז הם בעיקר ממוקדים בחלק העליון של עמוד השדרה ובעצם השכם (צד ימין), בדרך כלל, כאשר הכאב נמצא בעמוד השדרה אז אני לא מרגיש כאב בעצם השכם, וכאשר הכאב בעצם השכם אז הוא לא נמצא בעמוד השדרה, רק לעיתים רחוקות הכאבים הם גם בעמוד שדרה וגם בעצם השכם.
לגבי הכאבים ברגל ימין: כאשר יש כאבים ברגל, אז הכאב קודם כל ממקוד בנקודה אחת או שתיים ומנקודה (או נקודות) זו הכאב מקרין גם לשטח נוסף ברגל. בדרך כלל הכאבים הם בקרסול (זו הנקודה שבה אני מרגיש את מרכז הכאב) ומכאן זה מקרין לעצמות שורש הרגל.
יש כאבים באזור הברך,אבל הכאבים הם לא בפיקה, אלא שהם בצידו הימיני של הברך, ולכן אולי יותר נכון לומר שהכאבים הם בעצמות המפרק שמחבר בין עצם הירך לבין עצם השוקה. ומכאן זה מקרין לעצם השוקה.
יש כאבים גם בחלק העליון של הירך, כלומר בישבן, בצד ימין בלבד.
אין כאבים בשלושת העצמות האלה באותו זמן, בדרך כלל הכאב קיים רק באחת מהעצמות האלו.
אני מודאג מהכאבים שיש לי, ואני מודאג אם כבר יש לי בעיה רצינית ונזק בלתי הפיך בגב, כמו דיסק או כל דבר אחר מסוכן.
בנוסף לכל האמור לעיל, כאשר אני שם את האצבע על החוליות שקיבלו את המכה או החבלה אז אני מרגיש כאבים חלשים בחוליות אלו. הייתה לי תחושה בעת ביצוע התנועה החדה שעצם השכם פגעה בעמוד השדרה, אינני יודע אם זה אפשרי מבחינה רפואית אבל זו הייתה התחושה שלי, שהיה חיכוך מסויים ביניהם. (ובגלל זה אמרתי שהחוליות קיבלו מכה או חבלה)
אני רזה ולכן אני יכול "לתפוס" או להרגיש את החוליות באצבע. (53 ק"ג, 170 ס"מ)
אשמח לקבל את עזרתכם והערכה לגבי סוג וחומרת הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייתך מורכבת מדי לייעוץ
ד''ר גד ולן25/04/2010מקוון ואני ממליץ שתפנה לבדיקה וייעוץ אצל מנתח ע"ש במקום מגוריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת emgליאת25/04/2010
ncs of rtmeridian,rt ulnar ,rt personal,rt tibial and rt sural motor and sensory nerves were normal f-waves latencies included needle emg in selected muscles of rt hand and rt leg did show signs of chronic denervation in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 t2l2 l3 l4 l5 and s1 the above findings are suggestive for chorinc neurogenic changes in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 l2 l3 l4 l5 s1 האם יש קשר לטרשת נפוצה בבדיקה זו ? יש לציין כי בדיקות vep msep berra ניקוק מותני תקינות mri מוח מלפני 4 חודשים הראה אותות חריגים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם, נשללה קרישיות יתר אני סובלת בחצי השנה האחרונה מזרמים בגפיים, נימולים שונים, כאביים עצביים נודדים במפרקים, קפיצות שרירים ( כולל בפה, בעיקר במצב מנוחה הפרעה בהליכה בצד ימין , לחץ בצוואר ובשכמות ?למה זה יכול להת אים? מה עליי לעשות? אשמח לעזרתך לבל יהיה מאוחר ומצבי התדרדר תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו לא הכתובת
ד''ר גד ולן25/04/2010אני מציע לך לפנות לייעוץ מנתח ע"ש כי צריך לשלול לחץ על חוט השדרה הצווארי. אם אבחנה זו תישלל הרי שיש צורך בייעוץ נוירולוגי כי אני לא מכיר אף מחלת עמוד שדרה אחרת שגורמת למה שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-FACET JOINT DISEASEאלמונית22/04/2010
האם ניתן לטפל ב-FACET JOINT DISEASE בין חוליות C-2 C-3?
הדבר גורם לי אי נוחות בכל הליכה ונסיעה כבר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אלמונית
ד``ר ליאור מרום22/04/2010אם המיקום מאובחן בוודאות , ניתן לבצע הזרקות סלקטיביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנתח ע"ש מבצע את ההזרקות?
אלמונית22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנתח ע"ש מבצע את ההזרקות?
ד``ר ליאור מרום22/04/2010גם- אבל לא בהכרח, טיפול כזה יכול להנתן במסגרת מרפאות הכאב למינהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברים בגבאורית22/04/2010
שלום רב,
סבתי סובלת שנים מאוסטופורוזיס, אך עקב בעיות רקע אחרות (לחץ דם גבוה, בעיות לבביות ועוד) לא ניתן היה לטפל בה בטיפול הקונבנציונאלי באוסטופורוזיס. כיום היא מאובחנת כסובלת מאוסטופורוזיס קשה.
לפני כשנה, ככל הנראה בעקבות תנועה לא נכונה החלה לסבול מכאבי גב קשים, שנמשכו כחודש, והשתפרו אט אט. בתקופה זו הפכה מאישה עצאית לחלוטין לאישה סיעודית. עם הזמן חל שיפור במצבה: ממצב בו היתה מרותקת למיטה החלה ללכת למרחקים קצרים עם הליכון, או כסא גלגלים. בבדיקת הדמייה שעברה אז ראו דפורמציה בחוליות L4, L5,L1 בצורת קומפרסיה, יתכן שברים אוסטיופורוטיים ושינויים בכל עמוד השידרה המותני.
לפני כחודש, לפתע, חלה החמרה פתאומית שוב במצבה. וכעת היא שוב מרותקת למיטה, לעיתים מצליחים להושיבה מעט, אך הדבר מלווה בסבל רב.
בבדיקת רנטגן שעברה כעת תיארו שינויים ספונגילוארטרוטיים ודיסקוגניים, אוסטופורוזיס קשה עם עיוות גובה בחוליות ושברים.
היא מטופלת ע"י משככי כאבים חזקים בכדי לשאת את הכאבים.
אצל אורטופד שהיתה לא קיבלה תשובות ברורות למצבה. ופזיוטרפיסט שהחל לעבוד עימה אינו בטוח שאכן ניתן לעבוד עימה במצב זה.
אשמח לחוות דעתך: האם מומלץ לבצע שינויי תנוחה במצב של שברים בגב, האם טיפולי פזיוטרפיה מתאימים בשלב זה או שמומלץ לחכות, האם יש משהו שיכול להקל על הסבל הרב שהיא עוברת, ומה הפרוגנוזה?
האם יש אורטופדים בעלי התמחות ספציפית בבעיות גב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורית
ד``ר ליאור מרום22/04/2010נתחיל מהסוף- הפורום הזה מנוהל על ידי מנתחי עמוד שדרה, שהם מן הסתם מומחים לעמוד שדרה, הלוא לשם כך פנית ?
יתכן וניתן יהיה לבצע הזרקות צמנט לחוליות השבורות, לשם כך יהיה עליה לבצע CT של האזור המדובר ומיפוי עצמות ולהבדק על ידי, שימי לב , מומחה עמוד שדרה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית22/04/2010תודה על תשובתך.
בביקור היום אצל הרופאה המשפחתית היא הציעה טיפול של הזרקה יומיומית שמטרתה בניית עצם (תחליף לטיפול ע"י פוסלן). האם זוהי הזרקה עליה דיברת?
שם נוסף של טיפול עליו שמעתי הינו פורטאו. אשמח אם תוכל להסביר לי מעט עליו לעומת הפוסלן או ההזרקות הללו.
בתודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד``ר ליאור מרום22/04/2010ממש לא!
הטיפולים הללו הם טיפולים תרופתיים, והם בתחום האנדוקרינולוגי, ואני מדבר על ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד אחת..
אורית23/04/2010אני מבינה מתשובתך שההליך של ההזרקה שהצעת מלווה בהליך כרורגי.
בעבר סבתי היתה מועמדת לניתוח כלשהו אך עקב בעיות הלב מהן היא סובלת בסופו של דבר הוחלט שלא לנתחה.
האם ישנם טיפולים נוספים אפשריים במצבה?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועכשיו אני נדחף באמצע....
ד''ר גד ולן23/04/2010ההזרקה של דבק לחוליה שבורה היא הליך כירורגי אך היא יכולה להתבצע בהרדמה מקומית, כאשר המטופלת לא יכולה לעמוד בהרדמה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועכשיו אני נדחף באמצע....
ד``ר ליאור מרום23/04/2010נכון אמר עמיתי ורעי הד"ר ולן
לאנשים בקבוצת סיכון גבוהה, אנחנו מבצעים את הפרוצדורה בהרדמה מקומית עם טשטוש קל, רובם עוברים זאת ללא כל בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית25/04/2010המון תודה לכם על תשובותכם.
בכדי לעבור הליך זה יש לפנות לאורטופד המתמחה בעמוד שידרה ובעיות גב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי :-)
ד''ר גד ולן28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בעמוד השדרה והריוןדנה21/04/2010
היי,
לפני כ-10 שנים נותחתי בעמוד השדרה והוכנס קיבוע בחוליות L5-S1 (שני ברגים) לפני כשנתיים פרצתי דיסק במיקום L4-L5 ומאז מידי מספר חודשים אני סובלת מהכאב חד ומהקרנות לרגל ימין.
אני בשבועות הראשונים להריון וכבר מרגישה כאבי גב קלים. האם ניתן להקל בדרך כלשהי על הכאב ? האם ניתן לקבל טיפול תרופתי במהלך ההריון שלא יפגע או יסכן את העובר?
מה בנוגע ללידה? האם אוכל ללדת בלידה רגילה או שבמקרה זה עדיפה לידה בניתוח קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דנה
ד``ר ליאור מרום22/04/2010כאב מוקל בדרך הרגילה- נטילת תרופות.
במקרה שלך, התיעצי עם הגניקולוג מה מותר לקחת.
סטטיסטית, אין קשר בין לידה בדרך זו או אחרת לבין ניתוח גב בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בצד שמאל של הגוףבאדרה21/04/2010
שלום רב,
אני בת 49 ,סבלתי לפני חמישה ימים מדלקת חריפה בגרון שבעקבותה שכבתי במיטה 3 ימים.
לאחר שחשתי הקלה ,המשכתי לשכב על הספה בסלון עם הפסקות.
אתמול והיום התאוששתי וחזרתי לחיי הרגילים אך אני מרגישה נימול בכל הצד השמאלי של הגוף מהכתף עד כף הרגל.
האם התחושה יכולה להיות כתוצאה מהשכיבה הממושכת.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
באדרה21/04/2010בהמשך להודעה קודמת
האם יש משהו שאוכל לעשות ,להעלמת התופעה ,או להקלה ?
כי ההרגשה מאד לא נוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף לאורטופד לדרוש סיטי או MRI
ל26/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק חוזרת- אפשרויות טיפולאמיר20/04/2010
שלום,
מובן כי אינכם יכולים לתת תשובות ספציפיות, מאחר ואינכם רואים את הנבדק והבדיקות. אם זאת אודה באם תתיחסו, באופן כללי לאפשרויות הטיפול:
בן 36. פריצה בפעם הראשונה מלפני כ 3 שנים. בלט L4L5, פריצה L5S1. לאורך השנים היתה תמיד רמה מסוימת של כאב. בשבוע האחרון, חלה החרפה (כאבי גב חזקים עם הקרנה לצד שמאל. כאבים כשקם מישיבה או שכיבה. אך אין כאבים בזמן שכיבה. הליכה משפרת במעט).. עשיתי רנטגן, עדיין לא סי טי.
ראשית האתופן לא עוזר, האם יש תרופות אנטי דלקתיות אחרות שאתם ממליצים, שאוכל לבחון אותן יחד עם הרופא משפחה שלי. (עדיין ממתין לתור אצל אורטופד...)
עד כמה מומלץ זריקות וולטרן (DICLOFENAC SODIUM)? יעילותן מבחינה סטיסטית
אילו אופציות טיפוליות נוספות מומלץ לבחון יחד עם הרופא? (זריקת אפידורל, צריבה, שאיבה, עוד אופציות מומלצות- חסרונות יתרונות- אשמח אם תוכלו אף להפנות לחומר קריאה בנושא)
חג שמח,
אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אמיר
ד``ר ליאור מרום20/04/2010ראשית ,הבנת נכון.
תרופות מסוג אטופן ודומיהם הם הטיפול הראשוני שניתן ברמת רופא המשפחה. עקרונית אין הבדל מהותי בינהם.
וולטרן בזריקות יעיל כמו תרופות פומיות.
אופציות טיפול בשלב הזה מומלץ לבחון יחד עם מומחה עמוד שדרה ולא רופא מטפל ( עם כל הערכה אליו) ,ורק על סמך CT או MRI.
האינטרנט עמוס לעיפה בכל החומר הרלוונטי אודות הנושאים שהזכרת מספיק רק להקיש חיפוש בגוגל . צריך רק נסיון, חכמה , יושרה לברור בין עיקר לטפל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT חוזרת?
אמיר21/04/2010שלום,
תודה על התשובה.
CT קודם מלפני 3 שנים. אני עשיתי עכשיו רנטגן.. על מנת להגיע לרופא מומחה מייעץ, האם נכון, לעשות CT חדש, על מנת שיוכל לייעץ על כל אפשרויות הטיפול השונות?
קראתי על אפשרויות טיפול על חיזוק השריר הפגוע דרך אלקטרוסטימולציה אנלגטית, אלקטרוסטימולציה נבנית , לייזר נמוך עוצמה , ומגנטותרפיה *- יש לכם ידע בנושא זה. האם אלו שיטות בדוקות.
לגבי קריאה- בגלל החומר הרב בגוגל, ביקשתי הפניה מסודרת מיכם. מאחר ואיני רופא, אני מתקשה לברור, ממה נכון להזין את עצמי.
תודה מראש,
אמיר
*אלקטרוסטימולציה אנלגטית (גירוי חשמלי)
בטכניקה זו אנו עושים שימוש בזרמים חשמליים למעטפת העצבים הסנסוריים המעבירים מסר של כאב. על-ידי הגירוי משנים את התשדורת של הכאב ומאפשרים שחרור של אנדורפינים המורידים את רמת הכאב.
אלקטרוסטימולציה נבנית
בטכניקה זו נעשה שימוש בזרמים חשמליים שונים שמטרתם להכנס בעקיפה לחיבור של העצב המוטורי ולהפעיל את השריר ממקור חיצוני למוח. באמצעות טכניקה זו ישנה הפעלה יזומה של שריר בודד או קבוצת שרירים באמצעות גירוי חיצוני, כחלק מבנייה מחודשת של מרכז הכובד הביומכני בגוף.
לייזר נמוך עוצמה
הטיפול בלייזר נמוך עוצמה עושה שימוש בקרן לייזר, המופעלת על-ידי גזים אצילים על בסיס אינפרא אדום. הלייזר הינו קרן ביואנרגטית חזקה מאד בעל אלומה ממוקדת. הטיפול משמש להפחתת כאבים ובעיקר טיפול בדלקות מקומיות באיברים השונים בגוף באמצעות אידוי שלהן.
מגנטותרפיה
יצירת שדה מגנטי מלאכותי על-ידי העברת זרם חשמלי בעוצמה גבוהה, הנבנה באמצעות אלקטרודות בסמוך לאיבר הכואב או לגוף כולו. מדובר בהחשה של תהליך הריפוי לכל סוגי הרקמות בגוף כולל רקמת העצם. הטיפול מאפשר לטפל בבעיות כמו אוסטיאופורוזיס, רקמות שלא מתרפאות עקב סוכרת וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CT חוזרת?
ד``ר ליאור מרום21/04/2010לצערי שוב מבקשים רפואה בגרוש , לא ניתן לתת מידע מדויק דרך הפורום.
אין תחליף לבדיקת מומחה שיקבע איזו בדיקה נדרשת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונים לשאלות בפורום-חשוב
אמיר22/04/2010בשביל להגיד לפונים כאן , שיגשו ליעוץ אצל רופא, גם אני יכול לענות את אותה תשובה לפונים.
לצערי, אלו רוב התשובות שאתם נותנים כאן, וחבל.
מן הראוי שגם שניתנת שאלה ספציפית, תתנו תשובה, גם אם היא כללית ומסתייגת שחשוב שרופא יבדוק.
על מנת להסביר את הצעתי, גם כששואלים על צילום חוזר לסי טי, ניתן להסביר בכללי מתי מבצעים צילומים חוזרים ומתי לא. בדרך כלל כל כמה שנים - באם אנו יודעים שכעבור מס' שנים יש סיכוי לשינוי במצב האדם וכדומה. או אילו שינויים החולה מדווח, שבעקבותיהם נזדקק לצילום חוזר וכו'.
אבל בישביל זה צריך להשקיע מעט יותר, מאשר לכתוב, גש לרופא.
ותשובתך המתנשאת רחוקה מלהתקבל. אנשים במצוקה ומן הראוי שתכבד זאת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונים לשאלות בפורום-חשוב
ד``ר ליאור מרום22/04/2010לצערי שוב פספסת את הנקודה.
אין כללים מתי CT חוזר ומתי לא- זו לא מתמטיקה!
לפי בדיקת הרופא, תלונותיך, בדיקותיך והקשר שלהם למצבך הנוכחי יש לקבוע איזו בדיקה נחוצה.
ושוב אני חוזר להודעתנו בראש חוצות: הפורום נועד להבהרה והבנה עקרונית של דברים.
הוא לא מקצר תור לרופא, לא מאבחן, ולא נותן המלצות טיפול!!!
הפורום יכול לענות על שאלות טכניות , הבדלים בין שיטות ניתוח כד.
צר לי אם הכל זאת עדיין לא הבנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הליכהחוה20/04/2010
בצילום התברר שאין לי סחוס בשתי החוליות האחרונות של הגב, איני סובלת מכאבים אלא רק בהליכה, לא מסוגלת ללכת יותר משתי דקות, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: חוה
ד``ר ליאור מרום20/04/2010הולכים להבדק על ידי רופא ולא מצפים לתשובה וירטואלית בפורום !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EMGבר18/04/2010
ncs of rtmeridian,rt ulnar ,rt personal,rt tibial and rt sural motor and sensory nerves were normal
f-waves latencies included
needle emg in selected muscles of rt hand and rt leg did show signs of chronic denervation in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 t2l2 l3 l4 l5 and s1
the above findings are suggestive for chorinc neurogenic changes in muscles innervated by c3 c4 c7 c8 t1 l2 l3 l4 l5 s1
מה משמעות תוצאות הבדיקה? האם זוהי מחלה? האם יש קשר לטרשת נפוצה?
אנא עזור לי להבין אני בלחץ רב
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בר
ד``ר ליאור מרום20/04/2010קשה לתת פרוש לבדיקה ללא קורלציה קלינית, התיעצי עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מהצואר דרך הכתף וכל היד השמאליתישראל17/04/2010
שלום רב ,
אני בן 62 , עובד ומנסה לתפקד רגיל אבל אני סובל מכאב עז שמתחיל בצואר ועובר דרך הכתף וכל הזרוע השמאלית . קרדיולוג בדק אותי- הכל בסדר . בצילום רואים ניוון החוליות בצואר . הזרוע השמאלית גם חלשה .
קיבלתי מהאורטופד כדורים נגד כאבים אוטופן ואחר כך ארקוסיה וכן וולטרן במשחה ואחר כך בספריי . כל אלה לא עוזרים בכלל והמצב הולך ומחמיר . אודה לך אם תציע לי מה לעשות או על איזה רופא אתה ממליץ בצפון הארץ .
זה דחוף לי מאוד מפני שאיני יכול לסבול עוד .
תודה רבה
בברכה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ישראל
ד``ר ליאור מרום17/04/2010קצת מביך וחסר טקט שאתה פונה לפורום שלנו שמנוהל על ידי מנתח עמוד שדרה מביה"ח רמב"ם וביה"ח סורוקה ומבקש המלצה לרופא בצפון הארץ.....
יתכן ומדובר בפריצת דיסק צוארי, תזדקק לבדיקה וברור שכולל CT, MRI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- C.T עמוד שדרהתמר17/04/2010
בבדיקת C.T שביצעתי התגלו הממצאים הבאים:
שינוים ניוונים קלים בגופי החוליות,מפרקים פצטליים.
L3-L4 בלט דיסקי דיפוזי גורם ללחץ קל על השק הטקאלי.
L4-L5 בקע דיסקי אחורי גורם ללחץ על השק הטקאלי.
L5-S1 בקע דיסקי אחורי גורם ללחץ על השק הטקאלי.
מאחר ויש לי תור לרופא רק עוד שלושה שבועות אבקש את התיחסותך.
אני בת 50.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: תמר
ד``ר ליאור מרום17/04/2010הממצאים בגובה L4-S1 יתכן בעלי משמעות.
מעבר לכך לא ניתן להתיחס היות ולא עושים רפואה וירטואלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטענבל16/04/2010
אני כחצי שנה לאחר לידה, במהלך הלידה קיבלתי אפידורל.
לאחר הלידה סבלתי מכאבי גב באיזור האפידורל, טופלתי בטוויאנה וזה שיפר פלאים את מצבי, הפסקתי למשך חודשים ואז לפתע פרצו שוב כאבי גב עזים שנעים לאורך כל הגב, בעיקר תחתון כל יום לאורך כל היום, חזרתי לטיפולי טוויאנה ובמקביל עשיתי צילום רנטגן שהראה בקע בחוליות בL5 וS1
הופנתי לפיזותרפיה למשך שישה שבועות ואם לא הרופא אמר שיפנה אותי לct .אתחיל בקרוב את הפיזותרפיה, הכאבים מאוד מתישים עמוקים וממושכים לאורך כל היום, אני מאוד חוששת!!
מהו הטיפול הטוב ביותר והיכן, האם ניתן לטפל בכמה דרכים במקביל, האם ניתן להחלים לגמרי? מהו זמן ההחלמה וממה זה נגרם? מי המוממחים בארץ לפגיעות כאלה?
רב תודות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו תנסי גם גב BACK
יעלי16/04/2010מיטת היפוך בשיטת INVERSION THERAPY כבר עזרה למיליוני משתמשים בעולם.
לצערי מעטים האורטופדים המכירים מכשיר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום קשר
ד''ר גד ולן16/04/2010בין הכאב שאת מתארת לממצא ב- CT.
אני גם ממליץ על היפוך, ועמידה על הראש היא אופציה שכבר פלדנקרייז קידם, ראי בן גוריון שהקפיד על תרגול עמידה על הראש לפחות פעם ביום.
ואם תתחילי התעמלות פלדנקרייז ותבקרי כירופרקטור זה רעיון לא רע בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ATOPANח15/04/2010
אני נמצא בארה"ב כרגע, בארץ לקחתי ATOPAN איזה כדור אני יכול לקחת כאן שמקביל לזה
חיפשתי את זה כאן ולא מצאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Celebrex
ד''ר גד ולן16/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)