מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כירורגיה לאוסטאומהאורן02/07/2010
שלום רב,
מדובר באוסטאואיד אוסטאומה בT5. ידוע לי על 2 שיטות כירורגיות אפשריות: ניתוח תחת סיטי ואנדוסקופיה. רציתי בבקשה לדעת מה ההבדלים בין השיטות והאם ניתן לבצע בהרדמה חלקית?
תודה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אורן
ד``ר ליאור מרום02/07/2010מה שידוע לך- לא רלוונטי.
השיטה היחידה להוצאת אוסטאומה היא כריתה שלמה של הגידול (שפיר), אחרת אחוזי החזרה בהוצאה לא שלמה- גבוהים.
כל שיטה שהיא לא הוצאה שלמה תביא לאחוזי חזרה גבוהים.
אנני יודע מאין המידע שהבאת - אולם הוא אינו נכון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסק לוחץ על קדמת השק התקאלי *3דוד ג30/06/2010
אני בן 33, בריא בד"כ למעט כאבי גב עזים, מזה מספר שנים.
בבדיקה נמצאו בלטים כמפורט: בין L1-L2, בין L2-L3 ובין L4-L5.
בכולם יש בלט דיסק הלוחץ על קדמת השק התקאלי.
אני סובל מכאבים , גב שנתפס ואין שיפור באמצעות טיפולים אלטרנטיביים שונים, גם פיזיותרפיה לא עוזרת.
מהו הטיפול המקובל?
האם ישנו ניתוח שיוכל לעזור? - אם כן, האם הכל בניתוח אחד, או שכל דיסק מטופל בהליך נפרד.
מה רמת הסכנות בניתוח והאם הוא נחשב טיפול יעיל?
תודה, דוד ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: דוד ג
ד``ר ליאור מרום01/07/2010לא ניתן להמליץ על "טיפול מקובל" כי אין כזה, ולא ניתן לעשות רפואה וירטואלית.
ניתוח נקבע לאחר שמוצו כל האופציות השמרניות, לא כל כאב גב מנתחים !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחות לעמוד שדרה עם Vertetracעינת28/06/2010
שלום
רציתי לקבל חוות דעת במידת האפשר בנוגע לטיפול הנ"ל.
אני סובלת מבקע מותני L4-5, עברתי בדיקת MRI וממתינה לתוצאות.
בינתיים שמעתי על הטיפול הנ"ל (לפני ניתוח אופציונלי) במרכז לטיפול בבעיות גב של ד"ר גרובר אריה.
מה דעתכם?
בברכה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עינת
ד``ר ליאור מרום28/06/2010אישית, אנני מכיר טיפול שכזה ומה יעילותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 חודשים ללא פתרון לכאבריקי27/06/2010
מזה 7 חודשים אני סובלת כאבים בגב התחתון כאשר יש לי בקע דיסק אחרי מרכזי וצדדי משמאל, עם לחץ על השק התקאלי ועל השורש השמאלי.. כאבים עזים בגב וברגל שמאל.
מה הייתה ממליץ לעשות??
לאחרונה ניבדקתי בMRI עמוד שדרה צווארי כאשר יש לי כאבים בצוואר ולחץ ביד שמאל עד איבוד תחושה ונפילת דברים מהיד. בנוסף
אני סובלת מסחרחורות שנמשכים משהו כמו 10 עד 30 שניות כשאני קמה ממצב של ישיבה כשחזרתי לאורטופד עם דיסק של הMRI (ללא פיאנוח שלהם) האורטופד אמר שיש פריצה גם בצוואר.. אך כשקיבלתי את הפיאנוח ממקום בו התבצעה הבדיקה נכתב שהכל תקין
למי להקשיב?? האם אפשר לתת למישהו אחר לפאנח את הדיסק MRI ?? ומדוע אם הכל תקין יש כאבים חדים ולחץ חזק על יד שמאל???
(נעשתה גם בדיקת EEG תקינה ובדיקת MRI מוח תקינה .
האם אחריי פציעה כזאת יש לי סיכוי לחזור לעסוק בספורט.??? ( ריצה, אקרובטיקה, התעמלות אומנותית??? )
אשמח לקבל תשובות
תודה מראש והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי קודם הפריצה ב- L5-S1
ריקי27/06/2010לא ציינתי קודם הפריצה ב- L5-S1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: ריקי
ד``ר ליאור מרום27/06/2010שאלתך מורכבת מידי למענה וירטואלי.
ממצאי הצוואר אינם קשורים לממצאי עמ"ש מתני, מציע לך להוועץ באופן פורמלי עם מנתח עמוד שדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT - ניוון דיסקאני26/06/2010
האם בבדיקת CT ניתן לראות ניוון דיסק L5 או שרק בבדיקת MRI ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אני
ד``ר ליאור מרום27/06/2010בהחלט ניתן לראות ב CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושבת לחלוטיןמתן25/06/2010
שלום רב,
אני בן 28, בשנתיים האחרונות אני סובל מכאבי גב תחתון (לפני לא סבלתי). לפני כחצי שנה עשו ct וגילו פריצת דיסק גדולה (L5-S1). נשלחתי לפיזוטרפיה (12 מפגשים) אך ללא הועיל. בביקור אורטופד לפני כחודש הומלץ (לאור הסיפור לעיל) לשקול ניתוח.
בעשרת הימים האחרונים חלה קפיצה של מס' מדרגות ברמת הכאב - אני כמעט לא זז מהמיטה בעשרת הימים האלה.
אני לוקח ארקוקסיה 90 שלא ממש עושה משהו.גם זריקת וולטרן לא עזרה.
הכאבים חזקים בעיקר בלילה. אנני מסוגל לשבת או לעמוד יותר משתי דקות בשל כאב חריף.
הכאב הוא רק בצד ימין (צד שמאל חופשי לחלוטין), מגב תחתון ימין עם הקרנה לכל רגל (ימין כאמור) עד העצבעות + תחושת נימול בכל צידה החיצוני של הרגל.
שולט בסוגרים. אין היחלשות משמעותית של הרגל. רפלקס גיד אכילס רגל ימין לא מופק.
שאלתי היא מה עושים הלאה? מובן שאנני יכול להשאר במיטה לנצח.
קראתי (PubMed) על מספר טיפולים כמו למשל:
1. Percutaneous laser disk decompression (PLDD)
2. טיפול ב steam cells
3. כירופרקטיקה
4. זריקות
יש לציין כי עברתי כשלושה טיפולים של מסאז' רפואי + דיקור אך גם זה לא עזר.
מצפה לתשובתך בכליון עניים,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מתן
ד``ר ליאור מרום27/06/2010נראה שאתה צריך ניתוח.
סעיפים 2,3 לא רלוונטיים כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צואררונית אטיאס24/06/2010
שלום רב,
אני סובלת מזה כחצי שנה מכאבים חזקים בצוואר עברתי סידרה של 8 טיפולים ב פזיוטרפיה ו התעמלות מה שלא עזר לי אני מתקשה להרדם
בצילום CT לפי ה פלנר : מודגמת עמדה לורדוטית תקינה , בלט אחורי של PLL עם לחץ מתון על קדמת השק התקאלי.
מבקשת לדעת מה פירוש ומה ניתן לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: רונית אטיאס
ד``ר ליאור מרום27/06/2010PLL היא הרצועה האחורית הארוכה שמחברת בין חוליות הצוואר.
מה ניתן לעשות ?- להבדק באופן מסודר על ידי מנתח עמוד שדרה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח גב- הרדמה מלאה או מקומיתיוני24/06/2010
שאלה הנוגעת לסבתא שלי- בת 84, נתגלה שבר בחוליה L4 והוחלט על ניתוח להזרקת צמנט.
הרופא המנתח מוכן לנתח רק בהרדמה מלאה, אבל לפי דעת הרופא הפנימי שלה, הרדמה מלאה עשויה להיות מסוכנת (בגלל סיבות של בעיות בכליות, בריאות וכו').
לפי חוות דעת נוספת שקיבלנו ניתן לבצע את הניתוח גם בהרדמה מקומית. השאלה היא מה הסיכונים בהרדמה מקומית בניתוח כזה לעומת הרדמה כללית?
תודה מראש
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: יוני
ד``ר ליאור מרום27/06/2010בהרדמה מקומית אין שום סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם CT MRI צריבה או ניתוח דחוף !!!מיק24/06/2010
שלום
כרגע אני סובל מכאבים עזים בצוואר ביד ימין במרפק לאורך היד ובמפרקים וכמו כן נימלול בקצות האצבעות כך שאני לא מסוגל לתפקד
ע"פ פעינוח CT
במרווח C5-6 מרווח דקסלי מוצר. הודגמו זיזים גסים בחוליות הסמוכות ושינויים אוסטאורטריטים במפרקים אוטו-ורטיבלים משני הצדדדים לציין זיז לטרלי גס ברצס הלטרלי מצד ימין הממצא גורם לחץ על השוק התקאלי ובהלך של השורש הסמוך. קיימת הצרות פורמינלית דו צדדית קלה
במרווח C6-7 מרווח דיסקלי מאוד מוצר . הודגם קומפלקס דיסק אוסטאופיד מדיו-לטרלי מימין הגורם ללחץ על הק התקאלי ובמהלך השורש הסמוך.
מצב גם צילום מתוך ה MRI
ביקרתי אצל שני מומחי עמוד שידרה
רופא אחד המליץ בעקות ה MRI על ניתוח
ורופא שני המליץ בעקבות ה MRI על צריבה
יצאתי מבולבל
1. מה עדיף ניתוח או צריבה
2. מה הסיכונים והסיכויים להצלחה בכל אחד
3. במידה והצריבה לא עוזרת האם הניתן לבצע ניתוח ולאחר כמה זמן
אודה לתשובתכם המלומדת והמהירה אני רוצה כבר לבחור באחת האופציות בכדי להפסיק את הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מיק
ד``ר ליאור מרום27/06/2010צריבה לא חוסמת שום אופציה ניתוחית,
אין "מה עדיף". זה לא שוק ירקות ופירות ! החלטה על פרוצדורה כזו או אחרת נלקחת על בסיס בדיקתך, תלונותיך ובדיקת ההדמיה.
אל תצפה לתשובה וירטואלית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל בין ניתוח לצריבה?
אני29/06/2010הסבר להדיוט שכמותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אני
ד``ר ליאור מרום29/06/2010צריבה היא פעולה כירורגית זעיר פולשנית , מבוצעת בהרדמה מקומית וטשטוש, בה מוחדרת מחט דרך העור לתוך הדיסק הפגוע במגמה לצמצם את מימדיו כך שיורד הלחץ העצבי כתוצאה מהדיסק הלוחץ
ניתוח- ישנם סוגים רבים, עקרונית מוציאים את אותו חלק דיסק שלוחץ על העצב דרך חתך (תלוי בשיטה) בגב.מתבצע בהרדמה כללית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל
אני30/06/2010בהחלמה: צריבה=יומיים. ניתוח=חודשיים. בסיכון: ניתוח גבוהה/מסוכן יותר. אחוזי הצלחה: בשניהם בסביבות 60%. השפעה לעתיד: ניתוח=מחזיק לשנים רבות. צריבה=מועילה לטווח קצר בלבד (אם כי בזמן הזה נפתח לך חלון הזדמנויות לשיקום בעזרת חיזוק/פילאטיס/הליכות/שחיה וכו').
השאלה היא מה מתאים לך באופן אישי וזה יודעים לפי בדיקה פיזית אצל מנתח שרואה במקביל את ה-MRI שלך ומקשר בין תלונותיך לצילומים.
לדעתי (הלא מקצועית שכן אינני מנתח) - אם המנתח יגיד לך שגם צריבה וגם ניתוח עשויים לעזור אזי כדאי לך לנסות קודם צריבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאתה כותב שצריבה היא לזמן קצר
אני30/06/2010נסה להיות קצת יותר ספציפי ולומר לי בערך כמה זמן זה מחזיק אני מבין שלכל אחד זה שונה אבל יש את הממוצע שהולכים לפיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: אני
ד``ר ליאור מרום02/07/2010צריבה אינה מחזיקה לזמן קצר, במידה והיא מצליחה, זהו טיפול סופי.!
אנני יודע מי לוקח על עצמו לספק נתון שכזה ( המגיב אאא) כאשר אינו מנתח עמוד שדרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוחם זקוק ליעוץ באופן דחוףנתן חייקין24/06/2010
אני לוחם בסיירת בצה"ל מזה כשנתיים וחצי כמעט בה אני סובל מאיבוד תחושה חלקי בירך שמאל בצד החיצוני ובמרכז הגב צמוד לעמוד השידרה מצד שמאל שהתחיל לאחר מסע.
ביצאתי EMG באוגוסט 2008 התוצאות היו:
the nerve tested showed normal results
emg of the L vas showed denervation
try to have low back and thorathical x-rays with question of :-2-3-4 radiculopathies/
באותה תקופה הייתי חייל במסלול ולא היה רופא מטפל ולא יכולתי לעמוד על זכויותי הרפואיות, המשכתי במסלול עם אותו חוסר תחושה כמו גם בקו לחימה באיו"ש גבול הצפון יחד עם שני אימוני חורף ועתה אני בקו עזה. כל התקופה הזו מזה שנתיים אני סחבתי תיקים במשקל של כ50 ק"ג לאורך עשרות קילומטרים. באימון האחרון בו עליתי עם פצוע על הגב את הר הכרמל חשתי בירידה נוספת בתחושה שהדליקה אצלי נורה אדומה. חזרתי לרופא הופנתי לאורטופד ומשם לבדיקת EMG נוספת. התוצאות הן:
27.5.10
תוצאות בדיקת הולכה:
פרוניאל שמאל, הולכות תקינות וחביון גל F תקין
פרוניאל ימין, הולכות תקינות וחביון גל F תקין
טיביאל שמאל, הולכות תקינות וחביון גל F תקין
סורל ימין הולכות תקינות
סורל שמאל הולכות תקינות
תוצאות בדיקת מחט:
vastus mad:דו צדדי- אין פעילות ספונטנית, גיוס מלא, יחידות גבוהות, רחבות
tibalis ant::דו צדדי- אין פעילות ספונטנית, גיוס מלא, יחידות רחבות
gastorec med::דו צדדי- אין פעילות ספונטנית, יחידות תקינות.
middle lumber paraspinal musclcs:שמאל אין פעילות ספונטנית, יחדיות רחבות בין יחידות תקינות.
לסיכום: תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפגיעה שורשית L3-L5 דו-צדדי ללא סימני דינרבציה פעילה.
הEMG הראשון בוצא בידיים במכון מאר בבאר שבע והשני ברגליים ברמבם חיפה. כמו כן אני מחכה ל MRI שאושר לי תקציבית. כמו כן אני חש לעיתים בכאבים בגב התחתון ונימולים ודקירות באיזור העכוז.
יש לי כמה שאלות:
1. עד כמה חמור מצבי?
2. אני כרגע ממשיך כלוחם פעיל אילו מגבלות אני צריך לשים לעצמי?
3. האם התהליך כרוך בהורדת פרופיל?
4. האם חוסר ההתיחסות של היחידה הובילה להרעה במצבי?
5. מהו הטיפול לבעיה שכזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: נתן חייקין
ד``ר ליאור מרום27/06/2010אילו היית טורח לקרוא את הערתנו בראש הפורום לא היית צריך להשקיע כל כך הרבה מלל.....
אין אפשרות ליעץ וירטואלית!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT מותניאשר24/06/2010
שלום
קיבלתי לעשות CT מותני רציתי לשאול איך מתבצע הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אשר
ד``ר ליאור מרום27/06/2010מה הכוונה ??
לאיזה CT - צוואר, חזה, מתני????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומה קטנה בC-2 בבסיס הדנס בקוטרד``ר ליאור מרום23/06/2010
שלום!
עשיתי MRI עמוד השידרה צווארי.וכתבו לי- רושם של המנגיומה קטנה בC-2 בבסיס הדנס בקוטר
5.7 מ"מ עם האדרה בגדוליניום. C2-C3 מבנה שמור.האם להתיחס להמנגיומה?
יש לי גם בלט דיסק אחורי אמצעי ויותר שמאלי עם לחץ על קדמת שמאל השק התקאלי.
זה יכול להסביר זרמים בידיים?נשלחתי לMRI לשלילת טרשת.
וזה משמצאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אנה
ד``ר ליאור מרום23/06/2010המנגיומה הינה בד"כ ממצא אקרעי- ללא כל משמעות קלינית.
בלט דיסק בד"כ לא נותן ביטוי קליני, ל30 אחוז מהאוכלוסיה בגילאי 30 יש בלטי דיסק- אז מה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבת דיסקאני23/06/2010
ד"ר שלום רב.
בן 30 סובל מכאב גב המקרין לרגל. ממצאים בלט וניוון דיסק L5. עקב כישלון טיפול שמרני הוצע לי, ע"י מנתח, ניתוח קיבוע בינחולייתי. אני מעוניין לנסות קודם לכן פרוצדורת צריבת דיסק שלטענת המנתח עשויה אולי לעזור.
שאלתי - באופן כללי:
האם ניתן לבצע ניתוח לקיבוע בינחולייתי לאחר צריבת דיסק ?
כלומר - אם צריבה לא תעזור אזי אחרי כמה זמן ניתן לבצע נתוח קיבוע בינחולייתי.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אני
ד``ר ליאור מרום23/06/2010אין מניעה מלבצע קיבוע לאחר צריבת דיסק.
על מנת לדעת מה תוצאות הצריבה, ממתינים בין 4 ל 6 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעמוד שדרה תחתון זמן רבאילן23/06/2010
שלום,
אני גבר בן 41,לא סובל ממחלות או עודף משקל, סובל מכאבים נקודתיים במרכז גב תחתון ללא הקרנה לרגליים, למעלה משנה,
הכאבים מופיעים במספר מצבים, ככאב חד נקודתי בזמן תנועה פתאומית של האגן, וגם בבוקר או לאחר שכיבה, בנוסף אינני יכול לקום ישר קדימה ממצב שכיבה אלה אני צריך לגלגל את הגוף הצידה על מנת להתרומם.
היום הייתי אצל אורטופדית(אסותא), היא טענה לבעיה בחוליה תחתונה( מעל חוליה L4 )ושלחה אותי לצילום רנטגן, בצילום לא נראה פגיעה בחוליות, לכן היא הפנתה אותי למיפוי עצמות SPECT,
עכשיו לשאלתי, אני מבין שמיפוי העצמות בא כדי לבדוק האם ישנו גידול כלשהו בחוליות, האם לא ניתן וכדאי לעשות זאת בבדיקת ct, ומה הן האופציות הנוספות שיכולות להיות כגורם לכאב,
אני שאלתי אותה לגביי בלט דיסק או פריצה אך היא שללה את האפשרויות מפני שלטענתה זה לא מתאים לסוג הכאב שיש לי, אם כך מה מאפיין כאב של בלט/פריצת דיסק?
אשמח אם אוכל לקבל פרטים נוספים שיוכלו לבהר את העניין ולהרגיע...:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אילן
ד``ר ליאור מרום23/06/2010מיפוי עצמות נועד לבדוק האם יש פעילות של יצור או הרס עצמות- לאו דוקא לגידולים.
CTיכול לעזור גם כן באיתור מקור כאב.
פריצת דיסק מאופינת בכאב שורשי- כאב קורן לרגל\ים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןמיטל סלע22/06/2010
שלום,
יש לי כאבי בגב התחתון מזה חודש
טופלתי באוטפן למשך מספר ימים אבל זה עשה לי בחילות והקאות אז אמרו לי להפסיק
ובזריקת וולטרן שלא השפיעה כלל.
לאחרונה הכאב מתגבר והתחיל להופיע גם בגב העליון בבטן בצד ימין ובירך ימין
שללו בעיה גניקולוגית
עשו צילום רנטגן שיצא תקין
אני עדין סובלת מאוד מכאבים
מה יכולה להיות הבעיה?
איך מטפלים בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לבדוק אותך אני ממש לא יכול לדעת
ד''ר גד ולן22/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)