מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיק גדולה C6-C7ניר09/07/2009
שלום
שמי ניר בן 32
אובחנה אצלי בבדיקת MRI פריצת דיסק ניכרת אקצנטרי לימין עם לחץ ניכר על השק והחוט הצרות הנקב מימין
ההמלצה של הרופאים המטפלים - ניתוח
אני מבוטח בביטוח פרטי דרך מקום העבודה שכולל גם ניתוחים
מהם האפשרוית שלי?
מהם שיטות הטיפול תקדמות ביותר ?
מיהו המנתח הכי "תותח" בארץ ומהו המקום המועדף?
מהם הסיכונים ,מה הסבירות להצלחה ?
מצורפת בדיקת MRI כתמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע דיסק צווארי
ד''ר גד ולן12/07/2009במטופל בגיל 32 אני בד"כ מבצע ניתוח השתלת דיסק מלאכותי ולא קיבוע של החוליות, וזאת על מנת לשמור על טווחי תנועה תקינים של עמוד השדרה הצווארי.
אני לא מכיר אף מנתח שמחלטר בארטילריה בשעות הפנאי, תצטרך לחפש לבד... לא כל בי"ח או מנתח בהכרח מבצע השתלות דיסק מלאכותי.
הסיכונים העיקריים הם: זיהום, צרידות, קשיי בליעה, הוצאה לא שלמה של הדיסק, פגיעה נוירולוגית ( זה מאד נדיר ובטח אם המנתח משתמש בניטור חוט שדרה במהלך הניתוח), ואי שביעות רצון מדרגת שיכוך הכאב שהושגה. סה"כ מדובר בניתוח שיגרתי, בטוח ואין סיבה לא לעשות אותו כי כ-90% מהמנותחים מרוצים מהתוצאה בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת-פריצת דיסק
ניר12/07/2009האם יש אלטרנטיבות אחרות/ נוספות במקום ניתוח?
העדיפות האחרונה שלי היא ניתוח!
האם הכרחי הדבר??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לא ניתוחי בפריצת דיסק
ד''ר גד ולן20/07/2009בעיקרון אפשר לטפל במשככי כאב ופיזיוטרפיה ואם זה עוזר אז בד"כ אפשר להמנע מניתוח. אם למרות טיפול תרופתי מיטבי הכאב לא עובר, או שהחלו פגיעות עצביות, הטיפול ההגיוני היחידי הוא ניתוח. כמובן שכל עוד מדובר בכאב בלבד אפשר להימנע מניתוח ולסבול את הכאב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחשוב טוב לפני שאתה משאיר את הדיסק
ד''ר גד ולן20/07/2009עם פריצה כה חמורה, זה לא כל כך בריא להימנע מניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת-פריצת דיסק
ניר22/07/2009למה - מה עלול לקרות אם לא אעשה את הניתוח?
אני מרגיש שיפור משמעותי - הגב לא כואב לי הנימול באצבעות "התעורר" משמעותית ואין לי הגבלה בתנועה
עוד שאלה ברשותך --
אם אעבור ניתוח דיסקוטומיה + השתלת דיק מלאכותי
האם ההחלמה מלאה - אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה? לשחק כדורגל /כדורסל ? להרים דברים כבדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה בסיכון לפגיעה בחוט
ד''ר גד ולן24/07/2009השדרה, כי עקב בקע הדיסק חלל התעלה חסום ואין לחוט רזרבה במקרה פגיעה.
לגבי תפקוד אחרי השתלת דיסק מלאכותי הרי שזה הכל תלוי בך. יש לי מנותחים שבקושי סוחבים עיתון ויש לי מנותח שחזר לריצות ארוכות ושחייה. הכל תלוי בך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לדוקטור היקר!יונתן09/07/2009
קראתי מאמר העוסק בדיסקים שבין החוליות בעמוד השדרה ובו נאמר שהדיסקים עשויים ממים ובלילה נוצר מצב של החזרת מים לדיסקים ולכן חשוב לישון לפחות 8 שעות
שאלותי הם:
1.האם זה נכון שרק בלילה מיתבצע התהליך של החזרת מים לחוליות או שכל הזמן
2.במידה ורק בשינה זה מיתבצע האם זה משנה אם אדם ישן על הגב או על הצד או שבכל מיקרה התהליך מיתבצע בין אם אני ישן על הגב או על הצד
תודה מראש יונתן מקווה לתשובה מפורטת כמה שתוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי כתב את המאמר ?
ד''ר גד ולן12/07/2009זה לא משנה איך אתה ישן, כי כשאתה ישן אין לך שליטה על התנוחה.
התיאוריה מענינת ואולי נכונה, אך בלתי מוכחת מדעית כי עדיין מחפשים את המתנדבים שילכו לישון כשמחטי ביופסיה תקועים בחוליותיהם.
אישית אני בעד שינה מרובה ככל האפשר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום נוסף
משה12/07/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלח מבט צידי של ע"ש גבי
ד''ר גד ולן12/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מישהו מכיר רופא בשם דר' צונימיכל08/07/2009
אבי צריך לעס\בור ניתוח גב
מי הרופא הכי טוב בארץ?
האם מישהו שמע על דר צוני סיגל או דר' לייטנר יוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא הכי טוב בארץ ?
ד''ר גד ולן08/07/2009הרופא הכי טוב למה ? לאיזה ניתוח גב ?
ד"ר סיגל עובד באסותא ת"א, וד"ר לייטנר עובד ב-Medica Spine בהרצליה פיתוח. שניהם רופאים מוערכים בקהיליית מנתחי עמוד השדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר צוני
המנותחת17/03/2010אני עברתי ניתוח אצל ד"ר צוני סיגל ואני יודעת שהוא מנתח מעולה...... אני פשוט במצב על הפנים מאז הניתוח... אפשר להגדיר הרבה יותר גרוע ממה שהיה .... עם כאבי תופת שאני חוזרת אליו עם כאבים הוא אומר שהכאבים מהראש....מה שממש לא נכון.
לפני ניתוח הוא אדיר
בניתוח גם מעולה
אחרי הניתוח זה כבר עניין אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה מתניאהרון08/07/2009
אני בן 33 הסובל כיום מ8 פריצות דיסק 3 בצוואר ו5 בגב תחתון , אני סובל מכאבים בגב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל שמלווים בנימולים וחוסר תחושה כבר 4 חודשים אני מטופל בטיפול טבעי כגון: שיאצו, דיקור סיני וטווינא מאחר שטיפולים אילו רק החמירו את מצבי עברתי לשלב הדיקור אפידורלי אך ללא הואיל.
יש לציין שלפני 9 שנים עברתי דיסקטומי בחוליותL5-S1 כיום אני כבר 3 חודשים לא עובד בעקבות הכאב הרב שאני חש ( לאחר תאונת דרכים) בבית החולים בדקו את הצילומים וקיים פריצות דיסק בחוליות L5-S1 ו L4-L5 עם לחץ על העצב
האים המוצא האחרון שלי הוא ניתוח??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש לך כלכך הרבה דיסקים
ד''ר גד ולן08/07/2009פגועים בע"ש צווארי ומתני אז קשה מאד לקבוע אם אתה זקוק לניתוח ללא בדיקה ועיון ב- CT ו/או MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוג שדרה מתני
אהרון09/07/2009תשובות MRI מותני: D10-D11 בלט דיסק פרא-מדיאני מימין עם קרע אנולרי בתוכו לוחץ את השק הדוראלי.
L1-L2 בלט דיסק אינטרה פורמינלי משמאל המצר את הפורמינה הנויראלית משמאל עם לחץ ניכר על השורש בתעלה.
L2-L3 בלט דיסק דיפוזי לוחץ על השק הדוראלי ומצר את הפורמינה נויראליות דו"צ מעט יותר מימין עם לחץ על השורש L3 בתעלה מימין.
L3-L4 בגדר הנורמה.
L4-L5 בלט דיסק דיפוזי לוחץ על השק הדוראלי. לוחץ על השורש L4 בתעלה מימין אולם בעיקר מצר מאוד את הפורמינה כולל בקע דיסק אינטרה פורמינלי מימין הלוחץ מאוד את שורש L4 בתעלה מימין.
L5-S1 מצב לאחר ניתוח בגישה אחורית עם שינויים פוסט ניתוחיים במקום והמילנקטומי משמאל.
מודגמת שארית דיסק ניכרת פרא-מדיאנית ולטרלית משמאל הלוחצת את השורש L5 בתעלה משמאל ובעיקר את מוצא S1 .
יש לציין ירידה בתחושה באספרט לטרלי שוק וירך שמאל , ירידה בכח גס ב TA-EHL , עקב בכאבים החזר אכילס משמאל לא הופק
תודה על תשובתך בהקדם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתנצל על שנאלצת להקליד
ד''ר גד ולן12/07/2009כל כך הרבה, אבל אני אגיד לך מפורשות: בלי לבדוק אותך ולאות בעין את צילומי ה-MRI אי אפשר להציע לך דרכי פעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה מתני
אהרון13/07/2009תודה על תשובתך ד"ר.
רציתי לציין שכבר הייתי בדיון לקראת ניתוח ופרופסור מיירובסקי מאסף הרופא המליץ לי לעשות זריקה אפידורלית סלקטיבית במרפאת כאב ואם לא יקל על הכאב לאחר שבוע לחזור לדיון נוסף האם לדעתך יש אפשרויות נוספות לפני שאני נכנס לניתוח.
ויש לי עוד שאלה האם ניתוח להוצאת דיסק עם קיבוע יכול להשפיע לרעה על תפקודי?(זה בעצם הניתוח שהפרופסור אמור לבצע אצלי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיבוע בין חולייתי
ד''ר גד ולן20/07/2009אני סבור שאם זריקה אפידוראלית לא עזרה אז נגמר המבחר המאד מצומצם של טיפולים לא ניתוחיים.
אם אתה צריך ניתוח אולא איני יכול לדעת ללא שאבדוק אותך ואעיין בבדיקות ההדמייה.
ככלל אין ניתוח קיבוע חוליות אמור לפגוע בתיפקוד אלא לשפר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה מתני
אהרון21/07/2009תודה תודה רבה על תשובתך עכשיו אני בטוח שניסיתי הכל לפני ניתוח אני הרבה יותר רגוע ואני יכול לעשות ניתוח בלב שלם
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ctשלמה07/07/2009
L3-L4 - בלט דיסק היקפי
L4-L5 -בלט דיסק מרכזי מסוייד
L5-S1-בלט דיסק מרכזי, ספונדילוליזיס משמאל עם וריאנט אנטומי
סובל מכאבים בגב התחתון עם הקרנה מהישבן והירך השמאלי
ניסיתי פיזיותרפיה כדורים וזריקות וולטרן גם נרות אביטרן כלום לא עוזר
האם הפתרון הוא ניתוח ואיזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח או לא ניתוח?
ד''ר גד ולן08/07/2009מה אני המלט ?
הפורום לא יכול לתת תשובה לגבי הטיפול העדיף, כך שעליך לפנות לבדיקת רופא ועיון בבדיקת ה-CT.
אם בסופו של דבר יימצא שאתה זקוק לניתוח, אז זה לא יהיה "לייזר", "שאיבת דיסק" או פעולה זעיר פולשנית אחרת, כי מהמידע שמסרת ברור שהבעייה קיימת במספר גבהים בע"ש מתני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב/בטן צד שמאל באמצעאיתמר07/07/2009
שלום רב,
בן 28, בריא בד"כ, קצת עודף משקל. בימים האחרונים (4-5) יש לי כאבים די חזקים בצד שמאל, לא ברור לי אם זה מהצלעות, הגב או הבטן. זה כואב בתנועות שקשורות באיזור ומפריע בעיקר במצב שכיבה, בלילה. יש גם כאבים נקודתיים במגע. אינני יודע אם יש קשר, אבל כמה ימים לפני שהכאבים התחילו נפלתי בזמן רכיבה על האופניים. לא היו לי כאבים באיזור ההוא מיד לאחר מכן, כאמור רק לאחר כמה ימים.
אני שואל בפורום ולא הולך לרופא כי אני נמצא בחו"ל בשבועות הקרובים. אני מבקש לשאול מה זה יכול להיות, והאם כדאי לראות רופא בדחיפות (והאם יש סיכוי ונזק מוגבר במידה ולא אלך לרופא עד לחזרתי לארץ עוד 3 שבועות, אם הכאבים עדיין שם).
אם יש פרטים נוספים שיכולים לסייע להשיב לשאלתי אשמח לעשות זאת.
בתודה ובברכה,
איתמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורופ אינו תחליף לרופא
ד''ר גד ולן07/07/2009ולא ניתן לבצע איבחון לפי המידע שנמסר בפורום.
אתה מתאר כאב שהופיע לאחר נפילה מאופניים ויכולות להיות לו מספר סיבות שחלקן יכולות להיות מאד לא נעימות ודורשות איבחן וטיפול בידי רופא.
אז בבקשה לך להיבדק ע"י רופא בשר ודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וצווארסטודנט06/07/2009
אני סובל מכאבי גב מזה 3 שנים
אני בן 22.
עבדתי לפני 3 שנים בחנות ירקות וכנראה ממאמץ יתר נגרם הכאב
אני כרגע סטודנט והכאבים מופיעים מדי פעם ובמיוחד אחרי מאמץ
עשיתי פיזותרפיה צילום מפוי עצמות ו CT (לגב) תקין.. זריקה גם מ אורטופד
בחודשים האחרונים אני מתחיל להרגיש כאב בצוואר (לא זוכר אם זה היה לפני גם).
כאבים לא חזקים אבל גם מפרעים , ואני כאילו עושה מסאז' לצוואר ועושה חזק
כדי להקל על הכאב..
מה ההמלצות לטיפול בכאבים? לאחר ייאוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך לבקר רופא
ד''ר גד ולן06/07/2009הפורום אינו תחליף לבדיקת רופא והתייעצות איתו.
פנה בבקשה להתייעצות עם אורתופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל רופא
סטודנט06/07/2009אצל רופא ואורתודפד
אבל לא נתנו לי תשובה חד משמעית ורק טירטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליך להתייעץ עם אורתופד שייתן לך
ד''ר גד ולן07/07/2009תשובה, ורצוי מנתח ע"ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורלריבי05/07/2009
ערב טוב,
ילדתי לפני כחודשיים וחצי, לידה רגילה,
קיבלתי זריקת אפידורל, ולאחרונ ה אני מרגישה כאבי גב בלילה כשאני מנסה לישון על הצד.
האם זה קשור לזריקה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: ריבי
ד``ר ליאור מרום05/07/2009לא ניתן לענות לשאלתך מבלי לבדוק אותך ולשאול שאלות מכוונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתון-היצרותפנינה שכטר05/07/2009
יש לי בעיה בגב תחתון בחוליות 4-5.
אשר מקרין לרגליים.נמסר לי עי אורטופדים שצריך לנתח.אולם אני מבקשת לבחון אופציות אחרות.
עברתי טיפולי מתיחות במכון אורטופדי.ויש לי הקלה.
לאחר הפסקה ארוכה שלא עשיתי צעדה שוב התחלתי ללכת חצי שעה ביום.
אני בת 73 .אני מבקשת לקבל מידע בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: פנינה שכטר
ד``ר ליאור מרום05/07/2009צר לי, אך שאלתך מאוד כללית ולא ניתן להתיחס אליה, מה אני אמור להבין מהמינוח " בעיה בגב תחתון בחוליות 4-5" ??.
מציע לך לפנות ליעוץ פורמלי למנתח עמוד שדרה שיכלול בדיקה ,מעבר על ההדמיה, והצעה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות בעמוד שדרה חוליות 4-5
פנינה שכטר06/07/2009תודה על תשובתך.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות עמוד שדרה תחתון חוליות 5-4ב
פנינה שכטר06/07/2009בתגובה לתשובתך יש לי את כל הבדיקות וההדמיה ולפי זה נאמר לי ע"י 3 אורטופדים כי עלי.
לעבור נתוח ונאמר לי ע"י כמו כן מחברים שלא כדאי לעשות נתוח בגלל הסיכונים שבדבר
על כן הייתי רוצה לקבל תגובות גם מאנשים שסובלים מזה ומה הם עשו עם זה
ושוב המון תודה לך ד"ר מרום הנכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב וקפאיןיניב05/07/2009
לפני כחצי שנה הפסקתי לצרוך קפאין כמעט לחלוטין מסיבות שלא קשורות לכאבי גב.
מאותה עת החלו לי כאבים בגב התחתון שהחמירו מאוד עם הזמן עד שהגעתי למצב שאני לא מסוגל
להזיז את הגוף בבוקר.
לפני שבועיים חזרתי לשתות קפאין (ללא קשר לכאבי הגב שוב), משהו כמו קפוצינו אחד או שתיים
ביום או פחית רד-בול (התחלתי להתמכר שוב)
למרבה הפלא הכאבים בגב הפסיקו לי כמעט לחלוטין ואני קם מהמיטה בבוקר כמו נמר.
למישהו יש הסבר לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפאין וכאבי גב
ד''ר גד ולן05/07/2009התופעה מענינת אך לא מוכרת.
ייתכן ןבמקרה שלך הקפאין פועל לא רק כחומר מעורר אלא גם כמשכך כאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתנצל על שהטעיתי
ד''ר גד ולן05/07/2009קפאין נמצא במחקר משנת 1996 כיעיל בשיכוך כאב כאשר הוא ניתן עם תואמי אקמול, עם זאת לא מצאתי כי קפאין לבדו הוא בעל יכולת לשכך כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין, לא זכור לי שלקחתי אקמול מסו
יניב05/07/2009מעניין, לא זכור לי שלקחתי אקמול מסוגיו לאחרונה.
עכשיו אני צריך לבחור בין להיות עצבני כל היום עם פרפורים משונים בחזה או לא לסבול מכאבי גב
אני חושב שאני ימשיך לבודד את הסיבה, אולי יפסיק עם קפאין לשבועיים שלושה כדי לבדוק אם
זה הגורם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גברחל05/07/2009
דוקטור שלום,
סובלת כבר 3 חודשים מכאבים בגב התחתון.
האורטופד לא מצא בעיה מיוחדת ונתן לי משחה שאני לא זוכרת את השם
ועוד כדור.
המליצו לי לנסות את פלא גב
האם אתה יכול להמליץ לי על המכשיר הזה ?
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאגב
ד''ר גד ולן05/07/2009אם יש לך 3 חודשים כאבי גב תחתון אז היה כדאי שתדעי מה מקור הכאב. כאבי גב שנמשכים מעל 6 שבועות מחייבים צילומי רנטגן של ע"ש מני ובהמשך גם CT ע"ש מתני או MRI ע"ש מתני.
לאחר ביצוע בדיקות אלו יש לפנות לייעוץ אורתופד המתמחה בטיפול במחלות עמוד שדרה.
פלאגב יכול להקל על כאבי הגב אבל זאת אחרי שקיימת אבחנה של סיבת כאבי הגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בגבתגל05/07/2009
שלום
יש לי עקמת בגב,סקוליוזיס, וטיפלתי בה במשך 3 שנים כבר ע"י חגורת גב אך לפני כחצי שנה הרופא אמר שנעצרה העקמת ועליי לשים אותה רק בלילה, היום,אחרי חצי שנה אמרו לי שהעקמת החמירה והגיעה ל45 מעלות והרופא אמר שיש סיכויים גדולים לשלוח אותי לניתוח,אך אינני רוצה אני רק בת 15 האם אני חייבת לעשות ניתוח?להמשיך לשים את החגורה?לעשות פיזיותרפיה?
אשמח אם תענה על שאלתי זה חשוב לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר גד ולן05/07/2009עקמת שעברה את ה-45 מעלות מקובל לנתח, ולגבי המלצות ספציפיות כשימוש בחגורה או פיזיוטרפיה (שאני סבור שאינה יעילה בטיפול בעקמת) איני יכול להתייחס ללא בדיקה במרפאה ועיון בצילומי הרנטגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק צווארייוסי05/07/2009
שלום,
עברתי תאונה לפני כ 3 שנים, יש לי פריצת דיסק ב-2 חוליות בצוואר, מאז אני מוגבל מבחינת פעילות בצוואר, הרמות משא, ואפילו שעות עבודה.
הרופא התעסוקתי מסרב להכיר בטופס שהומצא ע"י הרופא המנתח שבו מפורטים ההגבלות, ומאשר לי להמשיך לעסוק בקו עבודה שלדעתי גורם לי נזק.
2 שאלות:
1) האם נהוג לבקש סיכום מרופא תעסוקתי ?
2) מה ההמלצות להמשך פעילות ?
תודה,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום ביקור
ד''ר גד ולן05/07/2009כל מפגש עם רופא בין זה במרפאה בקופ"ח, ביה"ח או מרפאה פרטית צריך להסתים בהעברת סיכום ביקור כתוב למטופל, כך שלפי חוק זכויות החולה על הרופא התעסוקתי להעביר לידך סיכום ביקור שבו הוא יכול להתייחס לסיבות בגללן אינו מקבל את המלצות הרופא שהגשת לו.
איני יכול לקבוע המלצות ספציפיות להמשך פעילות ללא בדיקה ועיון בבדיקות הדמייה, ולשם כך עליך לפנות לבדיקה רפואית מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היוצרות גב תחתוןפנינה שכטר04/07/2009
העליתי שאלה בפורום.מדוע איני רואה את שאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: פנינה שכטר
ד``ר ליאור מרום04/07/2009כנראה שלא העלת אותה בצורה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר דם לעצםבן חמו לאה03/07/2009
בעלי , חש כאבים בירך הרגל .
בבדיקה מיפוי עצמות התגלה חוסר דם לעצם , ריכוז פתולוגי בולט בראש פמור ימין אופייני לAVN .
שאלתי היא מה הסיבה לכך , איזה כמות של אלכוהול גורמת לבעיה זו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: בן חמו לאה
ד``ר ליאור מרום03/07/2009שאלתך אינה מתאימה לפורום הזה- פני לאורטופדיה כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)