מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נימול והירדמות זרוע שמאלאבי24/07/2016
ברקע פריצות /בליטות דיסק בושינויים ניווניים בחוליות הצוואר.
לפני מס שנים הוםעו כאבים ונימולים לאורך זרוע שמאל עד ללאמה ולזרת, והם חלפו עבור מס חודשים.
לפני כחצי שנה חליתי בשלבקת חוגרצת ובמקביל לכך החלו להופיעו שוב הסימנים מלפני מס שנים.
בדיקת מוליכות חשמלית העתה שהבעיה במצוואר ולא פגיעה עצבית מהשלבקת.
טיפול פיזיותרפיה ( כולל דיקור) העלימו תא הבעיה.
לפני כ 3 חודשים הבעיה חזרה וביתר שאת ולוותה בכאבים עזים חוסר יכולת הנעה של יד שמאל ותחושת צריבה קשה.
טיפולי פיזיותרפיה הקלו עם הכאבים אך זה למעלה מחודש וחצי אני עם חלק תחתון רדום וחסר תחושה מהמרפק ועדש שורש כף היד.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול והירדמות זרוע שמאל - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/07/2016שאלתך חורגת ממטרות הפורום. הוועץ פורמלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון מזה כשנה ללא ממצא של פריצת דיסקמיקי20/07/2016
שלום,
אני חיילת בת 20 וסובלת קרוב לשנה מכאבי גב תחתון חזקים יותר ופחות (תלוי בתקופה). במשך כל השנה הקפדתי לשחות, לעשות פילאטיס ויוגה, פיזיו והידרו ללא שיפור משמעותי. חשוב להוסיף שקשה לי להרים רגליים, כואב לי מאוד בישיבה ובהתכופפות.לאחר שחליתי בדלקת ריאות, הייתה החמרה משמעותית במצב ובמשך כמה ימים לא הצלחתי ללכת כלל. הכאב החל לגלוש למפרק ירך ימין ואין ביכולתי להתכופף כלל. (בצבא כמו בצבא, התעקשו לא לשלוח אותי לmri או CT וקבעו כי הכאבים פסיכולוגיים). בגלל ההחמרה, עשיתי mri פרטי וניגשתי איתו למומחה עמוד שדרה. לפיו, נראה רק בלט אחד קטן ולא משמעותי כלל בl4-l5 שלא מסביר בשום צורה את הכאבים המתמשכים שהפכו לקשים כל כך. הוא המליץ לי להתאשפז ולעשות את כלל הבדיקות המקיפות שלפי ממצאיהן יהיה ניתן להסביר את הכאבים. רציתי לשאול במה יכול להיות שמדובר אם לא בבעיה בעמוד השדרה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון מזה כשנה ללא ממצא של פריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/07/2016תזדקקי לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות וסיכונים לאחר זריקה פורמונליתטל19/07/2016
שלום רב
רציתי בבקשה לשאול האם יש סיכונים מיוחדים בזריקה פורומונלית תחת שיקוף לגב התחתון לאישה בת 60 בערך.
דבר שני,האם יש תקופת התאוששות לאחר הזריקה או שחוזרים לתפקוד מיד לאחר הזריקה?
מאוד תעזור לי תשובה במהרה תודה רבה לכם
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות וסיכונים לאחר זריקה פורמונלית - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/07/2016פגיעה עצבית. זיהום באחוזים נמוכים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב אמצעירונן17/07/2016
היי ד"ר
מזה שבועיים אני סובל מכאב גב אמצעי נקודתי בגב החזי , אזור עמוד שדרה
הכאב מופעה בזמן מתיחת הגב או כיווץ הגב בכפיפה (אין כאב בכפיפת הגב ללא כיווץ)
הכאב לא מופיע בשכיבה הליכה הוא ישיבה
אשמח לדעת מה הסיבות
מודאג
תודה מראש
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב אמצעי - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/07/2016צריך בדיקה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-ציסטה סינוביאלית והמלצה לניתוחעומר03/07/2016
כאבים מזה חצי שנה בעכוז וברגל
לאחר שכיבה וישיבה. הליכה מקלה מאד על הכאב
אובחנה ציסטה סינוביאלית בגובה s5 ב ct
הומלץ על למיטומיה וכריתת הציסטה
שאלות : 1. האם יש הוריה לניתוח או שבטיפול שמרני ניתן לשפר את מצבי
2. צוין-ציסטה גדולה. האם הציסטה יכולה לגדול ולכן יש הוריה לניתוח ?
3. האם ניתן לדחות את הניתוח ובמידה ויש החמרה לנתח? האם ייתכן התפתחות נזק נוירולוגי לא הפיך ?
4. מה הסיכון לפגיעה עצבית בניתוח זה ? אני גר לבד בקומה 2 ללא מעלית
5. כרגע אין החזר אכילס ברגל שמאל הכואבת אך אין חולשה או חסר נוירולוגי אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף-ציסטה סינוביאלית והמלצה לניתוח - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/07/2016שאלותיך אינן יכולות להענות בדיון אינטרנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לאנטי דלקתי שאינו פוגע בקיבהיעל03/07/2016
לפני 3 ימים עברתי ניתוח שרוול , הכל בסדר למעט זה שחזרתי הביתה עם כאבי גב נוראיים , אני סובל מפריצת דיסק . לאחר הניתוח הבנתי כי התרופות שבהן השתמשתי לגב : אטופן , ארקוקסיה לא אוכל להשתמש לפחות חצי שנה . האם אתה יודע על תחליף אנטי דלקתי שאינו פוגע בקיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאנטי דלקתי שאינו פוגע בקיבה - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/07/2016תתיעץ עם רופא המשפחה לענין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת קלה שירות צבאי שאלה צו ראשוןיעל02/07/2016
הבן שלי היה בצו ראשון והרופאה אבחנה עקמת קלה , מעולם לא שמנו לב לזה אבל עכשיו אנחנו באמת רואים שכתף אחת נמוכה מהשנייה , הילד ספורטאי ופעיל , קיבל פרופיל 97 עם סעיף , הטם יש צורך לגשת לאורטופד לצורך צילומים ומעקב ? האם משאות כבדים יכולים להחמיר את המצב ? תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת קלה שירות צבאי שאלה צו ראשון - תגובה
ד``ר ליאור מרום02/07/2016יש צורך בתיעוד רפואי מתאים טרם הגיוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון כרוני, שאלה בנוגע להמשך תהליךמיכ26/06/2016
שלום דר,
קודם כל תודה על הפורום הפעיל.
אני בן 31 עם כאב גב כרוני כשנה שלאחרונה החמיר
עם הקרנות לברך ימין (מעל לברך).
ביקרתי אתל 2 אורטופדים.
בצעתי סיטי וגם לאחרונה MRI.
בבדיקות הכל יצא תקין (ציינו בMRI שיש לי Hemangioma
ב L3).
אני כבר לא יודע מה לעשות ולמי לפנות.
האם המנגיומה מסוכנת?
האם איך אני מתקדם?
פוחד שהמצב יחמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון כרוני, שאלה בנוגע להמשך תהליך - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/06/2016המנגיומה אינה מסוכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב קלים ותחושת נימול ביד וברגל
מיכ27/06/2016שלום דר',
תודה על התשובה המהירה.
שלשום התחילו לי מעיין עקצוצים/ סוג של שריפה ברגל שמאל (מתחת לברך עד לקרסול) וביד שמאל
המצב רק מחמיר
איך אני מתקדם ? למי פונים ?
אני יכול לעלות או לשלוח צילום mri ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב קלים ותחושת נימול ביד וברגל - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/06/2016לקבוע פגישה מסודרת.
הפורום לא מחליף רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון כדור מומלץ בריקסין מוסקולרון25/06/2016
שלום רב אני סובל מכאבי גב תחתון הרופא נתן לי מרשם לבריקסין ומסקול אני לוקח ברקסין 3 ימים ללא השפעה להחליף כדור הוא להמשיך לקחת מספר ימים ולראות את ההשפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון כדור מומלץ בריקסין מוסקול - תגובה
ד``ר ליאור מרום27/06/2016אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתוצאות בדיקות mri, כאב גבמיכ25/06/2016
שלום דר,
עשיתי בדיקות ct ו mri (שניהם ללא חומר), עקב
תלונות על כאב גב כרוני (כשנה) וכאב בשריר מעל לברך ימין.
סיטי, יצא תקין לחלוטין.
ב mri. גילו עקמת קלה , והמנגיומה בחוליה L3
Hemangioma noted in L3 vertebral body"
האם זה יכול להיות המקור לכאב ?
במה מדובר ?
איך אני מתמודד עם זה ומה עושים?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתוצאות בדיקות mri, כאב גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום25/06/2016סיכוי נמוך מאוד שזה כתוצאה ממה שצויין בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיבועפוקס אורלי24/06/2016
בעלי עם בעיה חמורה של מספר פריצות דיסק היצרויות וניוונים. הומלץ לנו על קיבוע עמוד שידרה. לפני 4 שנים עבר שאיבת דיסק והסתבך עם זיהום. האם מומלץ לעשות ניתוח כזה אם היה בעבר זיהום? כמה זמן החלמה מהניתוח? כמה זמן שיקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיבוע - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/06/2016עליכם להתיעץ עם מי שהציע את הניתוח.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בלט דיסק בגב התחתון לאחר תוצאות ctטל22/06/2016
שלום ד"ר,
הייתי אצל אורטופד לפני בערך חודשיים בעקבות רגישות בגב וברגל,
לאחר בדיקה הרופא שלח אותי למס' בדיקות:
ct גב
בדיקת עצבים emg
ובדיקת המשך במרפאת כאב בבלינסון
בנתיים עשיתי בדיקת ct להלן התוצאות:
בלט קל של הדיסק הבין חולייתי L3-L4,L4-L5 ,עם לחץ קל על השק הטקאלי.
לא הודגמו שינויים ניוונים המפרקים הפאציטלים.
מבנה גרמי תקין.
אין עדות להיצרות גרמית של התעלות הניורולגית ושל התעלה הספינאלית
התיישרות הלורדוזיס.
הרקמות הרכות ללא ממצא חולני הראוי לציון.
לשאלתי,
אשמח לדעת האם לדעתך זה משהו רציני ?
האם אני בכל מקרה מקרה צריך ללכת למרפאת כאב (מכיוון שיש תור רק לשנה הבאה )?
לאחר התוצאות הנ"ל יש צורך להמשך ביצוע בדיקת emg אם כנראה ידוע שהרגישות(נימולים) ברגל ימין אכן מבלט דיסק (הבדיקה מחר)?
האם יש אפשרות לחזור להתאמן במכון כושר סדיר?
אודה להמלצותיך להמשך טיפולי
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי בלט דיסק בגב התחתון לאחר תוצאות ct - תגובה
ד``ר ליאור מרום23/06/2016לא ניתן להשיב בפורום לשאלות מסוג זה ללא בדיקה פורמלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים תפוסים באזור השכמות והעורףאנונימית21/06/2016
היי, אני בת 17 ובימים האחרונים התחלתי לישון עם מזגן. היום קמתי עם כאב בשכמות (שריר תפוס). בדרך כלל אני לא סובלת מכאבי גב. רציתי לשאול האם זה גורם נזק בלתי הפיך או נזק בכלל?חוץ מההיתפסות כמובן.
השריר משתחרר מעצמו?
אשמח לתשובה,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים תפוסים באזור השכמות והעורף - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/06/2016?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההתקררות גורמת נזק נוסף?
אנונימית21/06/2016מה לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברים בחוליות אחרי נפילה מגובהTahel16/06/2016
לפני כחודש וחצי נפלתי מגובה מספר מטרים ושברתי שלוש חוליות באזור האגן. עברתי ניתוח לטיפול באחד השברים ושוחררתי כבר מביה"ח. עכשיו המחזור שלי מאחר, ואני בודאות לא בהריון. האם זו יכולה להיות תגובה לנפילה? האם עלי להיבדק שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברים בחוליות אחרי נפילה מגובה - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/06/2016לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזיס או סקוילוזיס..........................אושרי16/06/2016
היי
אני בן 26 ומאז היותי ילד אני זוכר שהיציבה שלי הייתה שהצוואר שלי נוטה קדימה והגב בצורת S מוגזמת מאחרים . לפני כחצי שנה החלטתי לטפל בבעיה והלכתי לאורטופד עמוד שדרה ששלח אותי לצילום למרות שאמר שאין מה לעשות ואני במצב בסדר, לא ממש היה אכפת לו לדעתי. בכל מקרה בתוצאות הרנטגן היה רשום עקמת קלה בצורת S והטיה קלה של האגן לימין. במה מדובר בקיפוזיס או סקוילוזיס? האם הצורת S מתכוונת למראה הגב שרואים אותו מפרופיל ? או הכוונה שעמוד השדרה עצמו עקום ונוטה הצידה ככה שיוצר צורת S כמו בסקוילזיס שלכאורה אם מסתכלים מאחורה?
בנוסף אני סטודנט רציתי לשאול איזה כיסא ישיבה אמור להתאים לי?
ומהן דרכי הטיפול? פיזיוטרפיה.? כירופרקטיה? שמעתי שיש דבר כזה גם ספורטתרפיסט שהציע לי טיפול.. שאף פעם לא הכרתי את המקצוע הזה.
והאם צריך חגורת גב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס או סקוילוזיס.......................... - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/06/2016שלום.
ריבוי שאלות ברמה כזו לא נענה בפורום.
הפורום מטרתו לענות שאלה קצרה ומכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי רק תענה לי שאלה אחת
אושרי16/06/2016מהן דרכי הטיפול?
כירופרקט ? פיזיוטרפיסט? ספורטתרפיסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי רק תענה לי שאלה אחת - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/06/2016אין דרך טיפול אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)