מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלט דיסק +ספונדילולערן03/02/2016
כבר 3 חודשים סובל מכאבי גב והקרנות לרגל שמאל וימין לסירוגין פלוס הירדמויות ברגליים
בבדיקת ct:שינויים ניווניים בולטים במפרקים פצטלים גורמים לספונדילוליסתזיס נווני ופסאודו בלט של הדיסק ,עיבוי ליגמנט פלאבה דו"צ כל אלה גורמים להצרות ספינלית נרכשת על השק.בלט דיסק פורמינלי ימינה משיק לשורש l4 במהלכו.
מומחה המליץ לי על צריבת הדיסק בין l4 l5 כדי להוריד את הלחץ מהעצב
מבקש את חוות דעתכם האם זה יפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסק +ספונדילול - תגובה
ד``ר ליאור מרום03/02/2016"חוות דעתנו" ניתנת לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט דיסקL5S1תמי03/02/2016
בעלי סובל מכאבים ברגל שמאל עקב בלט דיסק L5S1, ופגיעה בתפקוד היומיומי: הליכה עם הליכון למרחקים קצרצרים. לאחר שני בלוקים אפירורליים עם הטבה מעטה.
לא מצליחים לבצע MRI היות ולא מצליח לשכב פרקדן ביישור עמ"ש ורגלים. האם יש דרך בכל זאת לבצע את הבדיקה?
האם ניתן לגשת ליעוץ אודות אופציה ניתוחית גם ללא MRI?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט דיסקL5S1 - תגובה
ד``ר ליאור מרום03/02/2016אין שום בעיה לבצע MRI בהרדמה- מחייב תאום מוקדם.
אישית אני לא מנתח ללא MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 בלטי דיסק לפי CTאלי02/02/2016
שלום רב ד"ר, לפני 4 חודשים החלו לי כאבים חזקים בכף היד ימין, באזור האגודל, מדובר בכאבי שריפה, דקירה. גם בשמאל אני מרגיש מיחושים קלים. עשיתי CT ע"ש צווארי: היצרות דיסקלית C4-C5, C5-C6,קומפרסיות מתונות של C5,C6 עם הקטנת גובה עד 20%. המפרקים הפצטליים תקינים.
C3-4- בלט דיסק אחורי הלוחץ על השק התקאלי
C4-5- בלט דיסק אחורי הלוחץ על התקאלי, יותר משמאל, עם היצרות של הנוירופורמינה משמאל
C5-6- בלט אחורי הלוחץ על התקאלי.אין דיסקופתיה נוספת
מה הטיפול המומלץ במקרה זה? האם המצב פתיר? אדגיש כי כרגע מדובר רק בכאבים משמעותיים מאוד, בכף יד ימין (טיפה מיחושים באותו מקום בכף יד שמאל). אין לי כאבים בצוואר או במקום אחר אלא הכל ממוקד באיזור אגודל כף יד ימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 בלטי דיסק לפי CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום02/02/2016תזדקק ל mri צווארי ובדיקה אצל מנתח עמ"ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לצילום גביעל25/01/2016
לבעלי כאבים חזקים בגב וברגל בעקבות הרמת סלעים
האם רופא משפחה יכול לתת הפניה לצילום גב או שחייבים אורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לצילום גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/01/2016בהחלט רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת וכאבים ברגל שמאל !קרן24/01/2016
לפני שבועיים בערך חטפתי כאבים ברגל שמאל הכאבים התחילו להחמיר לקחו אותי למיון ואמרו לי שזה דלקת ולקחת משככי כאבים שזה רוקסט פלוס לקחתי רוקסט פלוס יום אחרי כבר הייתי במיטה אני כבר שבועיים במיטה הייתי אצל עוד רופא אורטפד שאמר שזה לחץ של עצב על עמוד שדרה מותני נתן ברקסין לשלושה שבועות ועוד ווטמין כבר עברו שבועיים והכדורים לא הראו לא עשו שיפור עדיין אני ממשיכה לסבול מכאבים אני משובתת לא יכולה ללכת לא לשבת ולא שום דבר עשיתי סי טי אני מחכה לתשובות יש לי שני שאלות 1כמה זמן לוקח לכזאת דלקת לעבור ?והשאלה השנייה היא האם המכשיר בי קיור ליייזר יכול לעזור לי לפתור את בעיית הכאבים ובעיקר את הדלקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת וכאבים ברגל שמאל ! - תגובה
ד``ר ליאור מרום24/01/2016אפשר לנסות.....צריךלהתקדם בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ברגל שמאל
קרן24/01/2016איזה הדמייה עשיתי סי טי אבל לא קבלתי תשובות לשאלות שלי כמה זמן עד שעוברת כזאת דלקת והאם מכשיר ליייזר יכול לעזור לי לפתור את בעיית הכאבים והדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבעפרי21/01/2016
לפני חודש וחצי עברתי תאונות דרכים ,ישבתי בכסא ליד הנהג , אני סובלת מכאבי גב בלתי נסבלים ונימולים בידים וברגלים ,ולחץ על רגל ימין .נשלחתי לבדיקת סיטי והדבר היחיד שנכתב בה הוא סקורליזציה של l 5 משמאל ,מה זה אומר?
בנוסף מה עלי לעשות הלאה הכאבים מטורפים ואני לא מצליחה לישון בלילות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום21/01/2016הממצא הוא לא חולני. יש מקום לשקול ברור עם mri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינדלוליזיס חוליות L5 S1אנונימית17/01/2016
שלום
אני סובלת כבר עשר שנים לפחות מספנדלוליזיס דרגה 3-4
במהלך השנים עשיתי טיפולים שונים בגלי רדיו, דיקור, פיזיותרפיה, הידרותרפיה, ועוד... אך בשנים האחרונות לא טיפלתי בזה.
אני עושה הרבה ספורט. אופניים, קפיצות בחבל, שחיה וכד' ולאחרונה התחלתי להרגיש קצת תחושת נימול ברגליים. אני לא יודעת אם זה קשור לספורט וזה קצת מלחיץ אותי.
האם יש קשר? ואם כן, מה עלי לעשות? ללכת לבדיקה של רופא שיבדוק אם יש החמרה?
אנא ענה לי בהקדם...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינדלוליזיס חוליות L5 S1 - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/01/2016כמובן.לפנות למנתח עמ"ש לבדיקה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב אחרי ניתוח וקיבוע והשתלת אלקטרודה בגב בl5s1עזאם16/01/2016
עברתי ניתוח קיבוע בחוליה l5s1ואחרי כל הטיפול השמרני כולל השתלת אלקטרודה בגב שלא עזרו לי בכלל עברתי גם סיטי מיאלוגרפייה עמוד שדרה צווארי וגילו אסטיופיט ופליטת דיסק בc5c6 ולחץ על השורש והסתיידות בc6c7 עברתי גם emg צוואר ונתגלה שיש פגיעה שורשית בc5c6 c6c7יש לציין שגם עברתי את כל הטיפול השמרני ללא שיפור אני לא מסוגל עוד לסבול את הכאב ותחושת הנימול וגם שורף כמו אש האם ניתוח בצוואר יעזור לתגובתך בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב אחרי ניתוח וקיבוע והשתלת אלקטרודה בגב בl5s1 - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/01/2016לא ניתן למענה ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהקרן15/01/2016
שלום, שמי קרן ואשמח לשמוע את דעתכם בעניין, גיל 14, גילו אצלי בסמפטמבר גילו אצלי גידול בגב בעמוד השדרה , עברתי ניתוח,טיפול כימוטרפיה(עדיין עוברת), ורדיותרפיה וכחודש בשיקום ברגל
מטופלת בסטרואידים וליריקה
הגידול פגע לי ברגל ימין בתנועת כף רגל ובנעילה בברך
תוך כדי שיקום הרגל פזיותרפי גילו אצלי מים בגב(ציסטה) ולא רוצים לנתח מיכוון שכמו שהרופא אמר,"אין טעם זה יתמלה מחדש"
והגדיל את הסטרואידים לכדור של 2 פעמים ביום
הבעיה שהמים בגב הובילו לכאבים בגב התחתון ולחולשה ברגל ימין (שכל מה שעברתי עליו חזר לאפס, ושוב פעם הפסקתי ללכת)
מה ניתן לעשות במצב כזה?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/01/2016קרן שלום.
שאלה מסוג זה אינה יכולה להענות בפורום ללא בדיקתך ובדיקת ההדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI עש מתני ללא חומר ניגודשני09/01/2016
אני בגיל 61
כאבים בעיקר בעמידה ממושכת והליכה ממושכת
תוצאת בדיקה:לורדוזיס קל ותקין של עש מתני ירידה בגובה דיסק L3-4
התרשמות-בליטות של דיסקים ושינויים ניווניים בפצטים
L3-4 היצרות קלה של התעלה היצרויות רבות של הפורמינות כולל היצרויות קשות לדוגמה L3-4 L 4-5
מה הכוונה
האם זה מצביע על התלונות שלי ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI עש מתני ללא חומר ניגוד - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/01/2016לא ניתן להשיב ללא הקשר תלונות ובדיקה קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ינויים מסוג מודיק ואנטיביוטיקהשלה אורן07/01/2016
שלום רב,
מה ידוע ומה דעתך על שינויים מסוג מודיק בMRI וטיפול אנטיביוטי?
מה המלצתך? דר שלה אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ינויים מסוג מודיק ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/01/2016אין כל קשר בין שינויי מודיק וטיפול אנטיביוטי......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב תחתון שמקרין לרגלפרופ` אייל יצחיאק02/01/2016
סובלת יותר משלושה שבועות מכאב גב תחתון שמקרין לאורך כל הרגל, קבלתי רוקסט פלוס, נרות אביטרן, זריקת אביטרן, ואחר זה גם זריקה קורטיזון, ואין שינוי, עדיין סובלת, לא יכולה לא לישון לא לשבת לא לעמוד, בקיצור סבל נוראי, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב תחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/01/2016הולכים להבדק אצל מומחה עמ"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצות דיסק והריוןשוש29/12/2015
שלום רב לכם, אני עם שתי פריצות דיסק l4 l5 s1, סובלת מאוד ולא עובדת כבר חצי שנה. אתמול החלו כאבים עזים מאוד ונאלצתי לשכב. אני אחרי החזרת עוברים ולכן גם לא יכולה לקחת שום תרופה להקלה, מלבד אקמול שלא עוזר. מדובר ממש כמו קצרים חשמליים בגב תחתון ורק בשכיבה על הצד יש טיפה הקלה ואז יש הקרנות נוראיות לשתי הרגליים. יש משהו שכן אפשר לעשות במצבי, להקלה? אני כל היום במיטה עם כאבים חזקים ביותר בוכה ומתוסכלת.אודה על תשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצות דיסק והריון - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/12/2015מומלצת פניה לחדר מיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה מה יכולים במיון לעשות?
שוש29/12/2015האם יש תרופה מסויימת ששם כן ניתן לתת? אני נחשבת בהריון ולא ממהרים לטפל בי. השאלה אם במיון יכולים?
והאם כדאי, בגלל כל המחלות שם?
הסבל הוא נוראי, אבל יש לי כנראה תינוק בבטן.
תודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי....
שוש30/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בצד שמאל מאחור וגם בצדד``ר ליאור מרום29/12/2015
שלום רב, בת 37, בריאה בד"כ. בערך מתחילת אוקטובר ואפילו קצת לפני אני חשה באי נוחות בצד שמאל מאחור וגם בצד (מותן). אי הנוחות מקרינה גם לאזור הישבן מאחור. התחושה היא תחושת מתיחה בגב התחתון בצידו השמאלי. זה לא כואב אבל זה מרגיש לא נוח..בלילה הכול בסדר אבל לפעמים אם אני שוכבת על צד שמאל לא נוח לי. כאשר ראיתי שאחרי חודש האי נוחות לא עוברת ניגשתי לאורטופד שעשה בדיקה גופנית מקיפה וכך כתב באבחנתו: "תבנית הליכה תקינה. גב - אין דפורמציה. אין רגישות על החוליות או על SIJ. תנועות מפרק הירך חופשיות. רגישות על GT ולאורך ITB משמאל. הרופא אמר שזה נראה כמו בוריסיטיס (יצוין כי איני מתעמלת). הוא נתן לי רשימת תרגילים מהאינטרנט לבצע, מעין מתיחות..ואף נתן לי כדורי ארקוקסיה שאני נמנעת מלקחת אותם אני מבצעת את המתיחות אבל מיד אחרי ביצוען אני מרגישה את האי נוחות אף יותר. יודגש כי זה לא סטטי וישנם ימים שיש ממש הקלה ואיני מרגישה את האי נוחות וישנם ימים שמורגש ביתר שאת. כעת, אני פונה אליך כי יש לי חשש שאולי זה חלילה גידול או משהו רציני יותר מכיוון שזה לא עובר לחלוטין. האם בוריסיטיס יכול לקחת כל כך הרבה זמן? אני נמנעת מביצוע צילום והכי רוצה לנסות לגרום לזה לעבור בדרך טבעית.. מה הסיבה שזה לוקח כל כך הרבה זמן והאם היית ממליץ על בדיקות נוספות. אודה לך באם תוכל להשיב לפנייתי ולהפיג מעט מחששותיי. סליחה על ההודעה הארוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/12/2015תזדקקי לבדיקה.לא ניתן להשיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT עזרהרב10/12/2015
קיבלתי תוצאות CT ורציתי להבין מזה ומה הטיפול במצב כזה
L3-L4 בלט דיסק אנולרי עם לחץ קל על נשק התקאלי עם היצרות ספינלית קלה.
תודה רבה
רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT עזרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום13/12/2015הטיפול הוא תלות בתלונות ולאחר בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזה אומר
רב13/12/2015מזה אומר התוצאה של
L3-L4 בלט דיסק אנולרי עם לחץ קל על נשק התקאלי עם היצרות ספינלית קלה.
תודה רבה
רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)