מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב לאחר שינה ארוכהדנה12/09/2015
שלום, שאלה...אני בת 35 בלילות בהם אני ישנה שעתיים שלוש מעבר לרגיל אני מתעוררת עם כאבי גב ממש חזקים, (בייום שבת בדכ) כאב מהסוג שכואב בשנייה שאני מתעוררת בקושי מצליחה להסתובב במיטה ואף לקום מהמיטה,ואחרי רבע שעה עובר לגמרי.
כאשר אני קמה בשעה הקבועה בשש בבוקר, לא מרגיש את זה בכלל.
קורה לי גם על המזרן שלי בבית (איכותי) וגם בסופי שבוע שאנו ישנים אצל ההורים.
סובבתי והפכתי את המזרן, לא עוזר.
יש הסבר לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לי לא עונים????
דנה17/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב לאחר שינה ארוכה - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/09/2015אין הסבר הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שיש לך TMS
טלסקי21/09/2015tension myositis כאבי גב כולל פריצות דיסק לא מובנות ע"י הרופאים, זה לא מה שיוצר את הכאב אלה מתח וזעם שנוצר בתת מודע, מציע לך לקרוא על התופעה הזאת ותתרפאי כמו שאני נרפאתי אחרי כאבי גב כורניים שהשאירו אותי במיטה כשנתיים כולל הקרנות לרגליים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף,פציעה בעמוד השדרה שאלת CTאורי06/09/2015
שלום לפני כמה ימים נפלתי על עמוד השדרה מגובה מטר, מטר וחצי וחטפתי כאב חד נורא. עשיתי צילומי רנטגן שלא נמצא בהם ממצא ברור אולם הרופא המומחה אמר שיש חשש לשבר והוא רוצה שאעשה CT. עכשיו, אני ממש לא רוצה לחטוף את הקרינה, השאלה האם זה ייתן מ שהו מבחינה טיפולית?
לרופא ברור היכן השבר יכול להיות, השאלה האם משהו בטיפול ישתנה במידה והוא יראה את השבר בתמונה. נשמע לי שזה חסר תועלת כי בכל מקרה כל מה שיקרה זה שהוא ייתן לי לנוח ואז אני סתם אסתכן בגלל הקרינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף,פציעה בעמוד השדרה שאלת CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/09/2015יש להתיעץ פורמלית עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף,פציעה בעמוד השדרה שאלת CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/09/2015יש להתיעץ פורמלית עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי כתף ופענוח MRIיקי03/09/2015
שלום רב ,
בעקבות כאבי כתף עזים , נשלחתי ל - MRI להלן התוצאות :
- שינויים ניווניים בדיסקים הבין חוליתיים בעיקר בגובה C- 3 -c4 ' c5-c6 c6-c7
חוט השדרה הצווארי שמור ללא סימני מיאלופתיה או מיאלומלציה .
בגובה C2 - C3 - מבנה שמור .
בגובה 4 C3-C - היצרות יחסית של הפורמן השמאלי .
בגובה C4-C5 - בלט אנולוס אחורי קמור עם לחץ בינוני על קדמת השק התקאלי ומגע בחוט .
בגובה C5-C6 - בלט אנולוס אחורי קמור עם לחץ בינוני על השק התקאלי ומגע בחוט. היצרות יחסית של הפורמינות .
בגובה C6-C7 - בלט אנולוס אחורי קמור עם לחץ בינוני על קדמת השק התקאלי ומגע בחוט , היצרות יחסית של הפורמינות .
בגובה C7-D1 - מבנה שמור .
מה משמעות התוצאות כנ"ל , והאם ניתן לשייך הכאבים בכתף לממצאים ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתף ופענוח MRI - תגובה
ד``ר ליאור מרום07/09/2015שאלתך לא ניתנת לתשובה ללא בדיקה קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים משונים - דחוףהדר02/09/2015
שלום רב
מזה מס' שבועות שיש לי קושי להעמד לאחר ישיבה. אני קמה מכופפת וקשה לי להתיישר אלא רק לאחר מס' דקות ארוכות . בנוסף לכך אותו קושי יש לי באזור הגב שמתחת לעורף , מרגישה שקשה לי לסובב את הראש או להרים ידיים לעשות קוקו וכו'
יש לציין שמלפני כ- 4 שנים היתה לי פריצת דיסק מגב התחתון וביצעתי שאיבת דיסק.
האם יש קשר בין פריצת דיסק לכאבים הנוכחיים?
האם יש קשר בין הקושי לעמוד לבין הקושי להזיז את הראש?
קבעתי תור לאורטופד אך עד אז קצת מודאגת כי אני מרגשה מוגבלת ...
אשמח לחוות דעתכם והכוונה מקצועית , כל הזמן חשבתי שזה שריר שנפס א ומשהוא כזה אבל זה לא משתפר.
תודה מראש
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים משונים - דחוף - תגובה
ד``ר ליאור מרום03/09/2015שלום. לא ניתן להיות יועץ מרחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ופענוח CTרוי01/09/2015
שלום,
אני בת 44 עקב כאבי גב ורגליים עם התנפחות של פרקי הידיים, האצבעות והמרפקים, ׁדבר שהיה מידי פעם במשך 3 שנים ועשיו החמיר כומעט לא עובר, הייתי אצל ראמטולוג וכן אורטופד ובעקבות נשלחתי לצילום CT התור לראומטלוג רק עוד שלושה חודשים ובינתיים אני סובלת מכאבים יותר קשים ממה שהיה בהתחלת ורציתי לדעת אם יש קשר ומה הצילום אומר.
בדיקת סיטי הראתה עמוד שידרה מותני:
שיוניים ניווניים קשים בגופי החוליות במפרקים פציטריים ובדיסקים עם אפקט ואקום. היצרות של מרווחים הבן חולייתיים. L3-L3 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי, ללא לחץ על השורשים. ללא היצרות התעלה. L4-L5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי, ללא לחץ על השורשים. ללא היצרות התעלה.
עמוד שידרה צווארי: שינויים ניוונים בגופי החוליות במפרקים הפצטריים. ללא היצרות מרווחים הבין חולייתיים. C2-C3 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ללא לחץ על השורשים. C6-C7 בלט דיסק דיפוזי יותר משמאל עם לחץ קל על השק הדורלי משמאל. היצרות קלה של פורמנה משמאל ולחץ על השורש השמאלי. כל השאר תקין תקין.
כמו כן נעשתה בדיקת EMG:
UPPER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC CERVICL POLYRADICULOPATHY
LOWER LIMBS EMG REVEALED THE SIGNS OF MILD CHRONIC RADIEULOPATHY L1-S1, BILATERAL
אני ממש סובלת וכבר מספר ימים מקבלת זריקות וולטרן שרק מעממות את הכאב, אני לא יכולה להתכופף להתלבש לבד ולהרים את הידיים גם מאוד קשה לי.
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים ופענוח CT - תגובה
ד``ר ליאור מרום01/09/2015שלום,
עלייך להתייעץ באופן פורמלי ולא אינטרנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
טלסקי21/09/2015לכולם יש פרצים ובלטים בדיסק ולרוב האנשים אין סימפטומים של כאב, יש לך כנראה ,tension myositis כאבי גב כולל פריצות דיסק לא מובנות ע"י הרופאים, זה לא מה שיוצר את הכאב אלה מתח וזעם שנוצר בתת מודע, מחלה של העולם המודרני, מציע לך לקרוא על התופעה הזאת ותתרפאי כמו שאני נרפאתי אחרי כאבי גב כורניים שהשאירו אותי במיטה כשנתיים כולל הקרנות לרגליים! תחפשי ספר healing back pain של פרופסור jon sarno התגלית שלו מדהימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב- כאבי גב חזקיםנטלי30/08/2015
שלום רב!
הנני בת 31 וסבלתי כמה שנים מכאבי גב תחתונה בעיקר אחרי לידה שנייה לפני שלוש שנים, הכאבים באו ועזבו. כעת, התחלתי לעשות ספורט והתחילו הבעיות.
לפני כחודש, אחרי ספורט כשהתכופפתי הרגשתי כאילו היה איזה קליק בגב התחתון
והיה לי מאוד קשה להתיישר, למחרת נתפס הגב נורא וכאב כשבוע וחצי ולבסוף עבר ונשאר כאב עמום, בעיקר בשינוי מצב מישיבה לעמידה.
כעת, באמצע שיעור יוגה אחרי המון התכפופויות, נתפס מאוד הגב התחתון ויצאתי מהשיעור. בבריכת ג׳קוזי חמה הכאב השתחרר ולמחרת לא יכולתי לקום בבוקר מכאבים.
אני התעקמתי לכיוון אחד והגב התחתון תפוס... כשאני שוכבת יש הקלה ולא כואב, רק בעמידה או בישיבה ובשינוי מצבים. בלילה יש הקלה כי אני שוכבת אז מוצאת את עצמי כל הזמן במיטה...
מה לעשות?
הבנתי כבר שיוגה והרבה התכופפויות זה לא בשבילי....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
נטלי30/08/2015שכחתי לציין שהכאב מקרין לרגל ולחלק התחתון של גופי.... מעין דקירות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת צוות אפוסתרפיה
חגית ליברמן09/09/2015שלום נטלי, יש הרבה מה לעשות בכדי להקל על כאבי הגב. קודם חשוב לדעת שכאבי גב מאוד נפוצים וכ80% מהאוכלוסיה סובלים מבעיה זו. המשותף בין רוב האנשים שסובלים מכאבי גב הוא- חולשה של שרירי הגב והבטן. נוסף לחולשה ישנה הפרעה בתיזמון פעולת השרירים, כך שלעמוד השדרה אין תמיכה מתאימה והעומס עליו עולה בייחוד בזמן פעילות גופנית וסביב הריונות. כיצד מטפלים!? צריך לעשות מספר דברים: חיזוק של שרירי הגב והבטן וחזרה הדרגתית לפעילות גופנית מתונה- הגב שלנו מאוד אוהב תנועה וככל שאנחנו פחות פעילים הכאב עולה. הפעילויות המומלצות הן: הליכה, שחיה, אירובי במים, פילטיס. הטיפולים המומלצים הם פיזיותרפיה, הידרותרפיה, כירופרקטיקה , דיקור סיני ואפוסתרפיה. בברכה חגית ליבמן, פיזיותרפיסטית ואפוסתרפיסטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב- כאבי גב חזקים - תגובה
ד``ר ליאור מרום09/09/2015שאלתך לא ניתנת לתשובה ללא בדיקתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק לאחר לידהצליל חכם25/08/2015
שלום, אני בת 27 חצי שנה לאחר לידה, במהלך חצי השנה האחרונה ניסיתי כל טיפול אלטרנטיבי אפשרי בעקבות כאבים בעכוז שמאל המקרינים לרגל שמאל בכל תנוחה אפשרית ובעיקר בישיבה ובדריכה וכמו כן ביצעתי זריקת בלוק אפידורל. ביצעתי MRI שבו נמצאה פריצת דיסק גדולה בחוליות L4-L5 הלוחצת על העצבים ומקרינה לרגל שמאל בחלק האחורי לאורך כל הרגל למעט כף הרגל בה אני מרגישה לעיתים תחושת נימול.בנוסף אני מרגישה תחושת שריפה באזור השוק האחורי. הכאב מוקל מעט אך ורק בשכיבה ובמהלך הלילה אני מתעוררת מהכאב מספר פעמים. אני נוטלת משככי כאבים אך הכאב עדיין לא מרפה. יש לי שליטה בסוגרים ואין לי club foot. מספר מומחים המליצו לי על ניתוח והציגו בפניי 2 אפשרויות: ניתוח פתוח וניתוח זעיר. ברצוני לדעת מה לדעתך עליי לעבור? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק לאחר לידה - תגובה
ד``ר ליאור מרום25/08/2015שלום.
פרטים במייל שנשלח אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב לא נובע מפריצת הדיסק!!!!
טלסקי21/09/2015לכולם יש פרצים ובלטים בדיסק ולרוב האנשים אין סימפטומים של כאב, יש לך כנראה ,tension myositis כאבי גב כולל פריצות דיסק לא מובנות ע"י הרופאים, זה לא מה שיוצר את הכאב אלה מתח וזעם שנוצר בתת מודע, מחלה של העולם המודרני, מציע לך לקרוא על התופעה הזאת ותתרפאי כמו שאני נרפאתי אחרי כאבי גב כורניים שהשאירו אותי במיטה כשנתיים כולל הקרנות לרגליים! תחפשי ספר healing back pain של פרופסור jon sarno התגלית שלו מדהימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לתיקון עקמתרחלי318/08/2015
שלום,
אחותי בת 17, עשתה צילום גב וזיהו עקמת בגב בשני מקומות - גב עליון וגב תחתון, 18 מעלות ו-23 מעלות.
ידוע לי שמפנים לניתוח רק מעל 40 מעלות, אבל היא קיבלה המלצה לעבור ניתוח לתיקון העקמת, על מנת שלא תחמיר.
מבקשת המלצה על מנתח מומלץ, מכיוון שמדובר בילדה צעירה שאמורה להתגייס בעוד שנה והטיפול חייב להיות מקצועי והטוב ביותר.
תודה רבה לעוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לתיקון עקמת - תגובה
ד``ר ליאור מרום18/08/2015אין שום; אבל שום התוויה רפואית לניתוח עקמת בנתונים כאלו !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנותחתי אצל דר עובדיה
אלה16/09/2015שלום, שמי אלה בת 18. אני נותחתי לפני שנתיים אצל ד״ר עובדיה באיכילוב. רופא מדהים. אני מתנדבת בדנה ועוזרת לילדים שעברו את הניתוח הזה, אשמח מאד אם תפנו אליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב לא נובע מהעקמת האומללה
טלסקי21/09/2015tension myositis כאבי גב כולל פריצות דיסק לא מובנות ע"י הרופאים, זה לא מה שיוצר את הכאב אלה מתח וזעם שנוצר בתת מודע, מציע לך לקרוא על התופעה הזאת ותתרפאי כמו שאני נרפאתי אחרי כאבי גב כורניים שהשאירו אותי במיטה כשנתיים כולל הקרנות לרגליים! תחפשי ספר healing back pain של פרופסור jon sarno התגלית שלו מדהימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדבר אתך
אילה16/12/2015אשמח לשוחח איתך לגבי ניתוח עקמת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גריית עמוד שדרהעפרה11/08/2015
שלום, אני בת 75 סובלת מכאבי גב שמקרינים לרגל. עברתי ניתוח פריצת דיסק אך עדיין נותרו כמה פריצות דיסק שלא טופלו והכאב נותר. מציעים לי כרגע לעבור ניתוח של גריית חוד שדרה. אשמח לדעת דעתכם על הטיפול הזה, האם כדאי ומה הסיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גריית עמוד שדרה - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/08/2015שלום.
במקצוע שלנו צריכים לבדוק אותך ואת ההדמיה בכדי לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות באספקט הימני של תעלת C3-4אמא11/08/2015
שלום
בני חש כאב חד בצוואר לפני חצי שנה
עבר MRI בשבוע שעבר והתוצאות: יישור מסוים של הלורדוזיס הצווארי
זיזים גרמיים היפרטרופיים אחורים ימניים המצרים את תעלת השדרה ואת פתח הפורמן הנויראלי הימני חוט השדרה נראה תקין ב- C3-4
בבדיקת אורטופד לפני ההפניה לא נמצא חסר נוירולוגי
בני שחיין מכללות הנמצא בחופשה בארץ
אודה על הסבר הממצאים .
מה משמעותם לגבי עיסוק אינטנסיבי בספורט?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות באספקט הימני של תעלת C3-4 - תגובה
ד``ר ליאור מרום11/08/2015זה יכול להיות ממצא אקראי אם אין תלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח סיטיניר09/08/2015
שלום רב
מזה כחודש עם כאבים בגב תחתון צד שמאל עד לכף רגל שבחלקה העליון רדומה
תוצאות סיטי:
L4-L5 בלט דיסק עם פריצה אחורית לשמאל ולחץ על השורש ועצב בנקב
L5-S1 בלט דיסק אחורי ולימין עם לחץ על השורש ועצב בנקב
לציין מאגר נוזל אחורית לשלפוחית בינה לבין הרקטום 3.8*3.7 ס"מ רחב יותר בבסיסו שטיבו לא ברור - לקורלציה עם קליניקה וסונר
אשמח להבין מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח סיטי - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/08/2015במילים פשוטות זה אומר שיש פריצת דיסק. ....
התיעצי עם מנתח ע.שדרה לא אינטרנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת CT שבוצע לגב התחתוןחנג'י א06/08/2015
שלום רב,
קיבלתי תוצאות של בדיקת CT שבוצע לגב התחתון עקב כאבים חזקים עם הקרנות לרגל שמאל שסבלתי במשך כמה שבועות.
כמה נתונים יבשים עלי:
אני שוקל כ 100 קג עם גובה 180סמ אמנם אני עם עודף משקל, אך אני נמצא בכושר מעולה ובחצי שנה האחרונה הייתי רץ 3 פעמים בשבוע בין 7 ל 12 קמ בכל אימון.
לפני שהתחלתי לרוץ הייתי שוחה המון בעוצמת אימון דומה לריצה (כשעה אימון 3 פעמים בשבוע) אך לא הצלחתי להוריד משקל ובגין כך שיניתי סגנון אימון והתחלתי לרוץ
תוצאות הבדיקה:
עצמות תקינות
סקוליוזיס מינימלית לשמאל
ציסטה גדולה בקוטב התחתון של הכליה הימנית(???)
גובה L1-D12 בלט דיסק, יותר משמאל לוחץ על השק התקאלי
גובה L1-2 + L2-3 תקין
גובה L3-4 בלט קל של האנולוס לוחץ מעט על השק התקאלי. נקבי עצבים חופשיים
גובה L4-5 בקע דיסק אחורי לטרלי מימין גורם להיצרות של הנקב העצבי הימני עם לחץ של שורש L4 הימני
גובה L5-S1 תקין
מה פירוש העניין (יש לי תור לעוד 10 ימים לאורטופד ורציתי להבין מה קורה עם הגב שלי לפני שאגיע לרופא)?
האם אני יכול לחזור לרוץ לאחר שהסיפור הזה יגמר?
האם לשנות סוג ספורט?
האם הציסטה בכליה מחייבת בדיקה או שזה לידיעה בלבד?(ברור לי שזה לא קשור לפורום הנ"ל והתגלתה כדרך אגב בבדיקה)
האם תהיה לי מוגבלות מסויימת עקב הנ"ל?
האם ישנן המלצות נוספות לטיפול?
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקת CT שבוצע לגב התחתון - תגובה
ד``ר ליאור מרום06/08/2015שלום.
שאלות מסוג זה קדה לענןת ללא יעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גבאני05/08/2015
שלום,
אני בת 48 עם כאבי גב תחתון בחודשים האחרונים.
וכאב בעמוד שדרה צווארי עם בלט מורגש.
עושה פעילות גופנית של הליכה וריצה (בחודשים האחרונים פחות בגלל הכאבים)
מצרפת תשובות סיטי.
אשמח לדעת מה הממצאים והאם צריך לטפל...
האם יש משהו לעשות כדי להפחית את הבלט בעורף, גם מבחינה אסתטית?
והשאלה החשובה...
האם זה בסדר להמשיך לרוץ או שזה יכול להזיק יותר?
(בעלי היה עם פריצת דיסק ומאז שאנו רצים..כבר שנתיים המצב שלו טוב יותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה... אשמח להתייחסות.
אני13/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום19/08/2015מצטער אך שאלתך חורגת ממטרות הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק והריוןגאיה04/08/2015
שלום רב, ממש לפני כניסה להריון ואני עם שתי פריצות דיסק L5 L4 S1 עם כאבים קשים והקרנות.אני לאחר שתי שאיהות דיסק וזריקה נוראית במרפאת כאב.ניסיתי את כל הכדורים שיש וכלום לא עזר, רציתי לדעת, עד כמה ההריון יהיה בלתי נסבל? אומרים לי שאצטרך להיות מאושפזת בהריון עם סיכון, כיוון שאני בת 44 והריון יקר ivf. מה עוד יש לעשות?כמובן אני לא מסוגלת לעבוד, לא לשבת ולא לשכב.בוכה המון מכאבים.ניתוח לא בא בחשבון לפני ההריון מהפחד והסיכויי הקטן לסיבוכים אפשריים.תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק והריון - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/08/2015שלום והצלחה בכל מקרה.
ברור לך שלא ניתן לתת יעוץ אינטרנט בסוגיה כזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואצור. קשר בפרטי
גאיה06/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבשרלי28/07/2015
שלום לאחר C.T גב קיבלתי תשובה קיימות דיסקופטיות L4-5-S1
בנוסף תהליך בגוף L5 עם היפראנטנסיות מעורבת ב T1 ובT2. יכול להתאים להמאנגיומה.
אשמח לקבל תשובה יותר פשוטה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום30/07/2015המנגיומה הינה גידול שפיר. ללא השפעה בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)