מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה מציקה מאוד בשכמהגופי08/12/2015
שלום רב, מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי הרגשה מאוד מוזרה בשכמה הימנית... אם אני אנסה לתאר אוכל לומר שזה כמו ספק כאב ספק דגדוג וזה גורם לי לאי נוחות גדולה מאוד וצורך לעסות את האיזור חזק מאוד. במגע באיזור ישנה הרגשה (וגם רעש) כאילו בסחוס, כמו קליק שאף פעם לא יוצא או משהו בסגנון.. או כמו קשר בשריר... הרגשה נורא מוזרה שבאמת קשה לי לתאר. יש לומר שהאיזור נפוח ביחס לשכמה השנייה.כמו כן, יש גם לציין שישנם ימים שהתחושה מציקה יותר וישנם ימים שפחות. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
גופי09/12/2015אינני מצליחה להבין אם זה שריר, או סלוס או העצם עצמה?!? מתסכל נורא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחושה מציקה מאוד בשכמה - תגובה
ד``ר ליאור מרום13/12/2015שאלתך לא ניתנת למענה בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלה שלי נעלמהב07/12/2015
שלום לפני כיומיים שלחתי שאלה והיא לא מופיע
כנמחקה.
אודה לתשובות מצרפת בשנית
תודה
שלום וברכה,
1. אשמח להסבר תשובת בדיקת emg שבוצעה לאחר כאבי צוואר זה מס' שנים עם השלכה לאזור גב עליון ולידיים
"Slight inactive neurogenic pattern was found in the left infraspinartus muscles. Mild chronic radic. Changes )c5 root
(. בנוסף בתשובת mri חוזר "נראה סיגנל היפואינטנסי מגוף חוליה c5, ברצפיt1-t2 ללא שינוי מבדיקה קודמת. על מנת להבין את השינוי המרקמי גרמי ממולץ עיון בבדיקת ct והמשך בירור הדמייתי או רקמתי בהתאם." בקע מרכזי c5 6 מלווה אימפרסיה בינונית על השק ללא השפעה משמעותית על החוט או הנקבים. ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. פרוטרוזיה דיסקלית פרהסנטרלית לצד ימין בגובהc3 4 לא היה בבדיקה קודמת "
אודה לתשובה הן על בדיקתemg והן על בדיקת mri תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על חוסר מענה לשאלה.. חג שמח
ב13/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגב תחתון וכאבים בירך הימניתעדן05/12/2015
היי ד"ר ושבת שלום,
שמי עדן והיום אני בן 23, מזה לפחות 4 שנים אני סובל מכאבי גב ורגליים. עד לא מזמן[שלושה חודשים+-] הכאבים ברגליים באו בעיקר לידי ביטוי בעמידה ממושכת בעבודה[מספיק שאני עומד שעה ואז אני כבר מתחיל להרגיש כאבים מטורפים ברגליים].
היום זה כבר ממש ממש מורכב, הפסקתי לעבוד לגמרי ואני סובל גם בישיבה וגם בעמידה מכאבים בירך האחורית הימנית. הכאבים רק גוברים עם הזמן והם נמשכים ממש כל היום עד שאני נרדם.
את הCT האחרון שלי עשיתי במרץ 2015 - הכל תקין למעט סריקת L4-L5: גובה דיסק שמור, שמרל בפלטה תחתונה של L4, בלט דיסק אחורי מרכזי קל הנשק לתעלה האחורית, התעלות הפורמינליות האחרויות ברוחב תקין.
בסיכום: שינויים דיסקוגניים קלים בL4-L5.
באוקטובר ביקרתי אצל רופא מומחה אורטופד שבחן את הדיסק ושמע לכל התלונות שלי, הרופא המליץ לי על טיפול פיזיותרפיה, רפואה משלימה ומרפאת כאב. עוד רשם כי יש לי הגבלה ניכרת בתנועות גב תחתון, בלט דיסק בL4-L5 ורגישות במישוש בSIJ ימין.
כרגע אני ממש ממש סובל ונכון לעכשיו קבעתי תור רק לפיזיותרפיה שגם היא רק בעוד חודשיים.
הרפואה משלימה דורשת כסף עבור כל טיפול וטיפול ולצערי זה יקר לי מדי.
ואני עכשיו די סובל ולא יודע כ"כ מה לעשות. גם מרגיש שההתייחסות היא נורא מינימלית.[בא לידי ביטוי בקביעת תורים].
אני גם נורא מפחד כי מאז פברואר ועד עכשיו הכאבים רק גברו ועם זאת, לעולם לא היה לי כאבים בירך ימין בחלק האחורי, זה פשוט בלתי נסבל. ואני ממש מרגיש כמו חסר אונים.
אולי עלי לעשות שוב CT?
אני אשמח לעזרה,
תודה רבה ד"ר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בגב תחתון וכאבים בירך הימנית - תגובה
ד``ר ליאור מרום05/12/2015ממליץ להתקדם לבדיקת mri. מתני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת MRI
עדן05/12/2015קודם כל תודה על המענה ד"ר,
את הבדיקה לmri עלי לבקש מהרופאת משפחה?
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבחור מזרן בריאותי ?עמית01/12/2015
במהלך השנים סבלתי מכאבי גב חזקים
נסיתי שיטות טבעיות כגון דיקור, רפלקסולוגיה, כוסות רוח ..... וכדומה
אני חייב לציין שהכל מתחיל בשינה
החלטתי לרכוש מזרן אורטופדי ואני חייב לציין שההבדל הוא משמעותי !
אני קם הרבה יותר אנרגני בבוקר, והכאבים הרבה יותר נסבלים
ממליץ !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לבחור מזרן בריאותי ? - תגובה
ד``ר ליאור מרום01/12/2015אין דבר כזה.זה קשקוש מסחרי ותו לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי התערבות בשבר בחוליה t12ליאת29/11/2015
לסבתא שלי בת 87 יש שבר בחוליה t12. אובחן בct בעמוד השדרה עקב נפילות בחודש האחרון ואשפוז בקפלן אחרי כאבים וחוסר יכולת להתרומם, להתיישב. יתקיים שיח מחר האם ניתן לנתח ויעזור?? קיים חשש עקב הגיל והיכולת של הגוף לעמוד בניתוח ובהתאוששות? מה סיכוי הניתוח לסייע בחזרה לתפקוד- כרגע רק שוכבת כאובה ומצליחה מעט להסתובב לצד. תלויה בסביבה במידה רבה.במידה ולא ניתוח, האם יש טיפול מסייע אחר ?? אילו השלכות יש לפגיעה בחוליה זו?
תודה מראש על התגובה- חשים חוסר אונים עבורה ובהעדר הכרות עם התחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ לגבי התערבות בשבר בחוליה t12 - תגובה
ד``ר ליאור מרום29/11/2015אין אפשרות לענות ללא בדיקה והבנת המקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעזרה בהבנה של פיענוח תוצאותג'וליה25/11/2015
שלום רב אשמח לעזרה בפיענוח תוצאות MRI. מה זה יכול להיות ואיזה רופא יוכל לעזור בתחום הזה הכי טוב.
תודה רבה!!
העתק מפיענוח שקיבלנו:
מודגמת האדרה לשדית מינימאלית באספקט הקדמי העליון של כנף הסקרום השמאלית
MRI להלן ממצאי בדיקת
במישורים השונים כולל הזרקת גדוליניום. T2 , STIR , כולל דיכוי שומן T1 הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות
סיבת הפניה: בירור תהליך תופס מקום בתעלה הסקרלית.
ממצאים:
הימני, אשר התהליך הודגם S3 מודגם תהליך ידוע, אליפטי במראהו, ללא שינוי משמעותי במימדיו במוצא שורש
העובר האדרה היקפית לאחר הזרקת ,T2 אותות בעוצמה בינונית-נמוכה בסדרת ,T1 בעל אותות נמוכים בסדרת
מחשידים T2 גדוליניום, התהליך עשוי להתאים במאפייניו לציסטה פרינוירלית, אך האותות הנמוכים בסדרת
לתוצרי דם בתוך הציסטה, דרוש המשך מעקב.
מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות.
,( מודגמת האדרה לשדית מינימאלית באספקט הקדמי-עליון של כנף הסקרום השמאלית, (חתך 6, סדרה 1201
הקודמת, חשיבותה הקלינית איננה ברורה, דרוש המשך מעקב. MRI- בצקת זו בולטת יותר בהשוואה לבדיקת ה
לא הודגמה האדרה משמעותית של שאר המשטחים הפרקיים של המפרקים הסקרואיליאקליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לעזרה בהבנה של פיענוח תוצאות - תגובה
ד``ר ליאור מרום26/11/2015שלום צריך הסבר פרטני האופן אישי ממנתח עמ"ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב וגידול...גלה20/11/2015
כבר תקופה מאוד ארוכה של 6 חודשים אני מתלוננת על כאבים חזקים בגב תחתון צד שמאל לכיוון הירך וגם למעלה יותר הגב.
אורטופד אמר שזה כתוצאה מפריצת דיסק (ישנה) L4,5 S1. וישיבה ממושכת בעבודה ...וחוסר פעילות גופנית..
לפני כ3 שבועות הרגשתי גוש מוזר וכמובן כואב (מעל המפשעה לכיוון מפרק הירך אבל בבטן..)
הגעתי לרופא משפחה שאמר שזה ככל הנראה קילה (הרנייה)..ושלח אותי לעשות אולטרסאונד רקמות רכות. שלשום עשיתי את הבדיקה (כמובן שאין תוצאות מוקדם מידי) אבל הטכנאי אמר שזה בוודאות לא הרניה גדול מידי וזה גוש שצריך לבדוק אם ממאיר או שפיר..
אני מאוד לחוצה והכאב באמת לא נסבל ... משככי כאבים כמו כוסות רוח למת..אני כמובן ממשיכה לעבוד אבל זה לא נורמלי ..אני כבר לא יודעת מה לעשות .יש לציין שלפני חודשיים עברתי הפלה בשבוע 12 לאחר תרומת ביציות.. אני לא מאמינה שיש לזה קשר נכון?
אני בת 44.
אשמח לתשובה אם יש לי בכלל מה לעשות כי הכאבים איומים..ואני כל הזמן מחפשת לשנות תנוחות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב וגידול... - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/11/2015שלום.
שאלתך אינה מתאימה להתיחסות במסגרת פורום אינטרנטי.
דרוש יעוץ רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי נעלמה, כותבת שובמור19/11/2015
כמה בלטי דיסק צוואריים בMRI, מה עושים עכשיו? בת 22, סובלת מכאבים כרוניים קשים החל מגיל 4 בכל השכמה הימנית שמתפשטים אח''כ (כלל שמפעילה יותר את היד) לאמצע הצוואר ונמשכים כל יום כל היום, מרגע שקמה וככל שמפעילה את היד, מקלידה ומרימה חפצים הכאב הולך ונבנה עד שמגיע לשיא שאני לא יכולה לסבול יותר ואז חייבת לשכב כמה דקות להפגת חלק מהכאב המייסר.
CT עמ''ש צוואר תקין, EMG יד ימין תקין, US כתף ימין תקין, MRI כתף ימין (לא ארתרו') תקין. אבל בCT כל גופי שניתן לשלילת לימפומה ראתה המפענחת "ללא נזק גרמי למעט שינויים ניווניים מבפרק כתף ימין" והיא לא ידעה בכלל על הכאבים בכתף. אך MRI כתף שנעשה אח''כ יצא תקין ואורתופד שהסתכל על דיסק הCT טוען שלא רואה שינויים ניווניים, רק ואקום פנומן. לדעתו רואים גם בצילום רגיל גלנואיד היפופלסטי אך זה סותר את תשובות הדימות האחרות שלא רואות ראיה לכך. לדעתו יש לי גמישות יתר.
אורתופד מומחה לעמ''ש שלח אותי לMRI עמ''ש צווארי לאחר שבדיקה פיזיקאלית יצאה תקינה וללא חסרים וזו תשובתה:
סיבת ההפניה:
כאבים.
בוצע:
ת.מ. MRI עמוד שדרה
ת.מ. MRI בדיקת עמוד שדרה צוארי;
טכניקה:
הבדיקה נעשתה במישורים שונים, בסדרות TSET1 ,TSET2 ו- FFET2.
אין בדיקות קודמות להשוואה.
ממצאים:
גובהן של החוליות וצורתן – שמורים. ללא היצרות של המרווחים הבינחולייתיים.
הנקבים הבינחולייתיים – ללא היצרויות.
בלט דיסק מינימאלי בגובה C3-C5. בלט מרכזי משמעותי יותר בגובה C5-C6. בלט מרכזי וימני בגובה C6-C7. ישנו לחץ על השק
הדוראלי.
אות תקין של חוט השדרה והנוזל בתעלה הספינלית.
סיכום:
מספר בלטי דיסק כמפורט. נראה כי הבלט המשמעותי הינו בגובה C6-C7, אשר נראה מרכזי וימני. "
לאחר שראה את תשובת הMRI אותו רופא מפנה הסתכל בדיסק וטען שלדעתו לא הבלטים האלה הם האחראיים לכאב ואין מה לעשות. "אם יציעו לך ניתוח-תברחי". כלכך לא הוגן.
האם אפשר לנתח במקרה כזה ללא חסרים נוירולוגיים (אם יש לחץ על היד ומפעילה אותה למרות הכאב החזק כן יש הקרנה לאורך כל יד ימין ומדי כמה חודשים נימול בכף היד, EMG תקין) או שבאמת לא סביר שהבלטים האלה גורמים לכאב (למרות שהם ממוקמים בדיוק באיזור שכואב לי, באמצע-ימין לכיוון השכם. מקרי?) כי אני חייבת פיתרון קיצוני לכאב המייסר הזה אחת ולתמיד כי הוא מגביל אותי ואת הפעילות והלימודים שלי באופן קיצוני! כאב נורא.
הבדיקה היחידה שעוד לא עשיתי היא MRI ארתרו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותוספת
מור19/11/2015והאם למרות הEMG התקין לכל אורך יד ימין (בדקו רק עד האמה ולא באיזור המקלעת) יכול להיות שיש פגיעה במקלעת הבריכיאלית? אם כן, מה סוג הטיפול שניתן לתת-ניתוחי או שמרני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותוספת - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/11/2015בהעדר ממצא אוביקטיבי אין פתרון ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי נעלמה, כותבת שוב - תגובה
ד``ר ליאור מרום20/11/2015שלום.
השאלה שלך אינה נתנת למענה דרך פורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה-תחושת כבדות ביד שמאל
מור16/12/2015בערך שבועיים יש לי תחושת כבדות ביד שמאל (הלא דומיננטית) שמרגישה פשוט כבדה כאילו העבדתי אותה שעות ללא הפסקה או נשענתי עליה כל הלילה והשריר התעייף מאוד.
אין נימול או חסר תחושתי כלשהו ואני יכולה ללחוץ בעוצמה רגילה ולהפעילה כרגיל, רק כשאני באה להניח אותה מטה על משטח כמו עכשיו בהקלדה אני מרגישה כבדות בכל היד מהאצבעות עד סוף האמה בערך בעוצמה של 10-20 אחוז כבדה יותר מהיד הימנית, כאילו הניחו עליה משקולות קטנות, והתנועה איתה מרגישה קצת איטית ומגושמת מהימנית וזה כן מפריע קצת בתפקוד (החזקת חפצים למשל מרגישה מוזר וחלש, כאילו השריר עייף).
בתחילה, עוד לפני שהופיעה תחושת הכבדות הזו ביום או יומיים הרגשתי וראיתי קפיצות שריר רבות באצבעות יד שמאל בלבד שנמשכו שעות לעתים. עכשיו זה הולך ומחמיר כאשר תחושת הכבדות החלה באצבעות, תוך כמה ימים התפשטה לאמה ועכשיו מגיעה עד הכתף שאני מרגישה פיזית כבדה יותר מיד ימין, היא ממש יוצאת מהמפרק בקליק. כרגע כבדה יותר בכ50 אחוז לפחות מיד ימין, בד''כ התחושה החלה רק בערבים, אח''כ נמשכה כל היום וכעת היא מגיעה לשיא אחרי 5 שעות ערות לערך בה היד כבדה מאוד ומרגישה נשמטת ממש, לפעמים עם כאב קל באיזור המרפק או האצבעות, ולאחר 3 שעות לערך התחושה נחלשת וחוזרת כמעט לנורמה.
היום היד הרגישה הכבדה ביותר עד כה, ויד ימין שעד עכשיו לא הייתה מעורבת בכלל החלה לרעוד לי היום גם באגרוף קפוץ בחוזקה (ללא תחושת כבדות) בעוד יד שמאל החלה להרגיש כבדה בפתאומיות באותו הזמן, כך זה נמשך כשלוש שעות עד שהחל להשתפר וגם התחלתי להרגיש כאב בצוואר שלא הרגשתי עד היום, כאילו משהו זז שם.
בת 21, רק אסתמה ומשאפים ברקע, ולאחרונה (ממש רק שבועיים בקושי) התחלתי לקחת ראוקוטן בשל פצעי בגרות שצצו פתאום (ע''י רופא עור).
כפי שכתבתי לך, בדיוק עשיתי MRI עמ''ש בגלל כאבים כרוניים בכתף ימין שיש לי מגיל צעיר מאוד ומצאו 3 בלטי דיסק, אחד מהם מרכזי וימני בגובה C6-C7 עם לחץ על השק הדוראלי, אך האורתופד (מומחה עמ''ש) טוען שאין בין הבלטים האלה לכאבים שלי קשר ואין מה לעשות (על אף שהבלטים נמצאים בדיוק באיזור שכואב לי ובמרכז לכיוון ימין. מקרי?). עד היום גם לא הייתה לי שום חולשה כזו ביד, רק כאבים נוראיים ולפעמים הקרנה ליד ימין (ולי יש כבדות ביד השניה בכלל).
המשך מיד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההמשך
מור16/12/2015שלחו אותי למיון לפני יומיים ונשללה יחסית בעיה נוירולוגית, בדק אותי נוירולוג (הליכה, החזרים גידיים בכל הגפיים) וגם רופא עיניים ששלל לחץ תוך גולגולתי אחרי בדיקת קרקעית העין. בדיקות דם תקינות (כולל תפקודי כבד ומלחים, בילירובין דווקא נמוך קצת)
שלחו אותי הביתה בהמלצה להמשך בירור אצל נוירולוג באם התסמינים יימשכו והשלמת B12 שנמוך מדי פעם ורופא העור הורה לי להפסיק רואקוטן מיידית.
לצערי התסמינים עדיין נמשכים ואני דואגת ומקווה שזה באמת רק מהרואקוטן.
השאלה שלי אלייך היא, מה הסיכוי שכל העניין מקורו בבעיה צווארית כלשהי כמו בלטי הדיסק שיש לי (המרכזי והמשמעותי מביניהם בגובה C6-C7 בדיוק באיזור ההתפצלות לידיים, עם לחץ על השק הדוראלי אך מרכזי לכיוון ימין ולא שמאל) שאולי החמירו\הפכו לפריצה איכשהו למרות שלא עברתי כל טראומה? זה נשמע כמו בעיה של לחץ על עצבים (אין נימול או חסר תחושתי, רק כבדות)?
במיון שללו את הצעתי להדמיית ראש בגלל שבדיקת קרקעית העין הייתה תקינה. יש גם לציין שעשיתי MRI מח לפני שנתיים בשל סחרחורות-תקין כולל ארובות עיניים, וגם בCT כל גופי שנעשה בשנה שעברה לשלילת לימפומה (נשללה) לא צויין דבר על בעיה במח.
אז סביר שהבעיה נובעת מבלטי הדיסק שלי והלחץ על השק הדוראלי? האם יש לחזור על הדמיות? זה כבר מפחיד אותי מאוד ואני לא יודעת מה לחשוב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסק פרוץשוש17/11/2015
בני בן 23 סובל מפריצת דיסק L-4,L-5 בבדיקת MRI נכתב כי קיים לחץ ניכר על השק הדורלי ועל השורשים כולל לחץ על השורש בריצס הלטרלי משמאל .אשמח לדעת מהן אפשרויות הטיפול בבעיה זו .הוא מתקשה ללכת וסובל מכאבים מזה מס' חודשים .תודה שוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסק פרוץ - תגובה
ד``ר ליאור מרום17/11/2015שלום.
אפשרויות הטיפול מגוונות והם תלויות בבדיקה קלינית.אנמנזה והדמייה
יש להתיעץ עם מנתח עמ"ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזיס לבן 14אבי16/11/2015
שלום,
לבני, בן 14 נמצא קיפוזיס חזית מוגברת ברובה גמישה - חזית של 55 מעלות.
אנו מודאגים. האם יש סכנה בהמשך ? האם המצב הפיך ? האם מחוך יכול לתקן את המצב ?
מה ניתן לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס לבן 14 - תגובה
ד``ר ליאור מרום16/11/2015צריך לראות צילומים ולהאריך גיל בגרות גרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בדנס c2אפרים13/11/2015
בן80 נפלתי על הפנים עלמידרכה לפני לפניכ3שבועות. ב-ct. נראה שבר בדנס במקטע הנמוך, אני. מקובע בסד פידלפי ומקבל משכחי כאבים.
שאלתי מה הסיכוי לאיחוי השבר כמה זמן דרוש לכך,באם. אין איחוי כעבור זמן סביר
מה הן אפשרויות הניתוח ומה אחוז ההצלחה,
אודה על תשובה רחבת הקף !!!
בתודה מראש.
אפרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בדנס c2 - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/11/2015ריפוי בטווח של כ 3 חודשים.
תזדקק למעקב מנתח עמ"ש כדי לקבוע נחיצות ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סי. טי.עקב כאבי גב ורגל שמאלdorit11/11/2015
ממצאים:
L1-L2: שינויים ניווניים דיסקוגניים עם היצרות של המרווח הבין חולייתי.
הופעה של בקע דיסקי דיפוזי אחורי עם לחץ קל על השק התקאלי. שומן אפידורלי מטושטש
דו"צ. המפרקים הפאצטליים והתעלה הספינלית הגרמית הודגמו ללא סטיות.
L2-L3: בקע דיסקי דיפוזי אחורי גס עם לחץ על השק התקאלי. שומן אפידורלי מטושטש דו"צ.
המפרקים הפאצטליים והתעלה הספינלית הגרמית הודגמו ללא סטיות.
L3-L4: הודגם בקע דיסקי מרכזי אחורי גם עם לטרלזציה לשמאל. לחץ על השק התקאלי.
שומן אפידורלי מטושטש דו"צ, יותר משמאל. המפרקים הפאצטליים מוצרים. התעלה הספינלית
הגרמית שומרת על קוטרה.
L4-L5: סימני ספונדילוליסטזיס בדרגה 1. בקע דיסקי דיפוזי אחורי גס עם לחץ על השק
התקאלי. שומן אפידורלי מטושטש דו"צ. המפרקים הפאצטליים מוצרים והיפרטרופיים עם
סימני תופעת ואקום. התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה.
L5-S1: בקע דיסקי מרכזי ולטרלי שמאלי עם לחץ על הנקב השמאלי. שומן אפידורלי משמאל
מטושטש. המפרקים הפאצטליים מוצרים ומעט היפרטרופיים. התעלה הספינלית הגרמית
שומרת על קוטרה.
הכאב האיום והמוגבלות בצד שמאל תחתון, החלה לפני 3 שבועות.
עד כה טופלתי במשככי כאב ( פרקוסט 5 מ"ג) באנטי דלקתי ( אטופן 500 ), זריקת וולטרן ומנוחה.
נכון להיום, אין כמעט כאב גב, אולם כאב בתחתית ירך שמאל ובשוק שמאל בזמן עמידה או הליכה.
אודה להמלצתך על המשך טיפול והסבר פשר הבעיה. ( קרה בחו"ל ).
אשמח לתשובתך בהקדם.
בתודה ובברכה,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סי. טי.עקב כאבי גב ורגל שמאל - תגובה
ד``ר ליאור מרום15/11/2015שלום.
הפורום אינו רופא פרטי להמלצות טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות לאחר ניתוח גבאבי פרוינד08/11/2015
אישתי מאושפזת בתל השומר לאחר שני ניתוחים בעמוד השידרה כתוצאה מגידול וכאבים חזקים
לאחר הניתח הראשון כשלא הפסיקו במשך 3 שבועות ההפרשות הוחלט על פתיחה וניקוי נוסף עברו כ8 ימים וההפרשות בצבע וורוד לא פוסקים מקבלת טיפול אנטיביותי אין זהום לפי הבדיקות אבקש את חוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לאחר ניתוח גב - תגובה
ד``ר ליאור מרום08/11/2015אין אפשרות ל"חוות דעתכם" במקרה כה סבוך מבלי לראות מסמכים,דו"ח ניתוח וכד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוח מסכם זמני
אבי פרוינד08/11/2015אוכל לשלוח לך בפקס דוח אישפוז זמני מיום חמישי האחרון
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכום זמני
אבי פרוינד08/11/2015אוכל לשלוח לך בפקס דוח אישפוז זמני מיום חמישי האחרון
אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב עקב פריצת דיסקניב03/11/2015
שלום רב,
בן 29, עם בלט דיסק ב l4-5, l5-s1 עם לחץ על השק התקאלי מזה 13 שנה.
עושה ספורט כדרך קבע (אימוני כוח וארובי).
בדר"כ יש לי התקף כאבים פעם בשנתיים והוא עובר לבד תוך שבוע ע"י שימוש באטופן.
מזה חודש סובל מכאבים קשים עם הקרנה לרגל שמאל (לפי מה שאמרו לי - יש דלקת), כאשר כל תזוזה של הרגל מרגיש כאילו קורעים לי את העצב באזור הגב התחתון\החיבור של הרגל.
ניסיתי כבר לקחת אטופן, ארקוקסיה, ווליום - כמו כן גם טיפולים אלטרנטיביים כגון דיקור וכירופרקטיקה.
איזה דרכים יש עוד להחלים מהכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב עקב פריצת דיסק - תגובה
ד``ר ליאור מרום04/11/2015יש לבצע הדמייה עדכנית כדי לדעת מקור כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום ע"שלירון03/11/2015
שלום עקב כאבים בע"ש צווארי בוצע צילום, פענוח:
יישור הלורדוזיס.
ספונדילוליסטזיס קל C5
רושם של סובלוקסציה במפרקים הפסטים בגובה C5-C6. לשקול CT.
מה המשמעות של ספונדילוליסטזיס וסובלוקסציה במפרקים הפסטים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ע"ש - תגובה
ד``ר ליאור מרום10/11/2015אין לכךמשמעות ללא ההקשר הקליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)